DI > Ekonomi

Tuesday, 24 May, 21:31

DI - 16 feb 16 kl. 19:59

Stämde staten på 125 Mkr – får inte ett öreHans Pandeya stämde staten på över 125 miljoner kronor, men något skadestånd kommer han inte att se skymten av. Nu har även Högsta Domstolen valt att kasta målet i papperskorgen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mkr, Pandeya, Högsta Domstolen

Dela artikeln

8 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Stämde, staten, 125, Mkrfår inte ett , öre
Nyhetskanalen - 10 aug 12 kl. 01:33

Kvinna stämde staten - får åtta miljoner för förlorad skog

En 71-årig kvinna får åtta miljoner kronor av staten efter en dom i Mark- och miljödomstolen, rapporterar Sydöstran.Skogsområdet Södra Flymen norr om Karlskrona blev naturreservat 2005 genom ett beslut i länsstyrelsen. Men kvinnan som äger skogen kunde inte enas med staten om ersättningen.

Skånskan - 29 apr 16 kl. 06:29

Morgonkollen: Stämde staten på 50 miljoner

Morgonkollen LOKALT
Spion stämde staten på 50 miljoner
DYBÄCK/STOCKHOLM I går var den före detta slottsherren och spionen, Claes-Ebbe Alwén, i rätten i Stockholm. Saken gällde att Alwén stämt staten på 50 miljoner kronor för avtalsbrott. Wehtje lämnar ordförandeplats
HÖÖR Sedan Ellinge slott i sommar arrangerar jaktmässan Elmia Game Fair och slagit ut Jakt- och fiskemässan på Bosjökloster har stämningen varit kylig mellan slottsherrarna Mikael Wehtje och familjen Bonde.

DI - 07 maj 12 kl. 08:34

125 Mkr i vinst för Creades

Investmentbolaget Creades redovisar ett resultat efter skatt på 125 miljoner kronor för det första kvartalet 2012..

Skånskan - 29 apr 16 kl. 06:00

Spion stämde staten på 50 miljoner

Dybäck/ Stockholm I går var den före detta slottsherren och spionen, Claes-Ebbe Alwén, i rätten i Stockholm.
Saken gällde att Alwén stämt staten på 50 miljoner kronor för avtalsbrott.Claes-Ebbe Alwén är trött när han svarar i telefonen strax efter rättegångens slut.

Skånskan - 20 maj 16 kl. 06:00

Spion förlorade mot staten – inga pengar

Stockholm/Dybäck Det blev inget skadestånd till den före detta spionen som stämt staten på 50 miljoner kronor. Istället blev den tidigare spionen och slottsherren skyldig staten 151 000 kronor i rättegångskostnader.Det framgår av den dom Stockholms tingsrätt meddelade i går.

BT - 10 aug 12 kl. 01:29

Får åtta miljoner av staten

En 71-årig kvinna får åtta miljoner kronor av staten efter en dom i Mark- och miljödomstolen, rapporterar Sydöstran.
Skogsområdet Södra Flymen norr om Karlskrona blev naturreservat 2005 genom ett beslut i länsstyrelsen. Men kvinnan som äger skogen kunde inte enas med staten om ersättningen.

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 13:38

Englas mamma förlorar mot staten


Carina Höglund, mamma till Engla som mördades 2008, förlorar tvisten mot staten. Höglund stämde staten eftersom hon anser att Anders Eklund kunde ha gripits redan efter mordet på Pernilla Hellgren i Falun 2000, som han senare dömts för.Polisen fick tips som inte följdes upp.

BT - 21 mar 13 kl. 17:54

Staten inte ansvarig för Englas död

Det förekom fel i utredningen efter Pernilla-mordet. Men att det skulle ha orsakat Englas död åtta år senare är inte bevisat, enligt tingsrätten. ?

YA - 19 maj 16 kl. 12:01

Fick inte rätt mot staten

Före detta slottsherren Claes-Ebbe Alwén stämde staten på 50 miljoner kronor. I dag, torsdag, kom domen och han får inte rätt. I stället blir Alwén skyldig staten 150 000 i rättegångskostnader..

SmålandsPosten - 11 timmar sedan

125 år sedan Pär Lagerkvist föddes

Den 23 maj är det 125 år sedan Pär Lagerkvist föddes. Han avled 1974. Han anförs ofta som exempel på författare som kanske främst talar till unga läsare i en viss ålder.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Urdåligt för schweiziska klocktillverkare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I april backade landets klockexport med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar branschstatistik..

DI - 1 timme sedan

Bostadsklippare blir färre

Spekulationsköpen av nyproducerade bostäder har minskat, det vittnar byggbolag om.En mer pessimistisk syn på prisutvecklingen tros ligga bakom men också Skatteverkets hårdare kontroller efter Di:s granskning i höstas..

DI - 1 timme sedan

SD backar om Natoavtal

Värdlandsavtalet med Nato ser ut att röstas igenom i riksdagen i morgon. Det står klart efter att Sverigedemokraterna kovänt i frågan om en vilandeförklaring. "Ja, det är tvärskurs kan man säga", säger partiets försvarspolitiske talesperson till TT..

DI - 1 timme sedan

Bisyssla för flyktingar

Svenska bioodlare är i behov av arbetskraft samtidigt som många nyanlända har kunskaper om biodling.Med projektet Bee Welcome vill organisationen Svenska Bin få in minst 500 nyanlända i den svenska biodlingsbranschen..

DI - 1 timme sedan

”Stannasidan för en skräckkampanj”

För brittiska handelskammarens förre chef John Longworth är folkomröstningen om EU-medlemskap ett enkelt val.”Om du vill bli en provins i en superstat ska du rösta för att stanna i EU, annars ska du rösta för att lämna”, säger han..

DI - 1 timme sedan

Energin splittrar alliansen

Alliansen är på väg att splittras i energifrågan.M, KD och C har lagt ett gemensamt bud i förhandlingarna med regeringen. Men L står inte bakom förslaget, kan Di avslöja..

DI - 1 timme sedan

Ikeaägd husbilsjätte sneglar mot utlandet

Sedan Inter Ikea blev storägare i Forsbergs Fritidscenter har husvagns- och husbilssäljaren expanderat kraftigt.Nu siktar företaget på att växa ännu mer, även utomlands och i nya branscher..

DI - 1 timme sedan

Huawei stämmer Samsung

Kinesiska smartphonetillverkaren Huawei lämnar in en stämningsansökan mot konkurrenten Samsung för patentintrång. Det meddelar Bloomberg News på tisdagskvällen..

DI - 1 timme sedan

Glassdrömmen som blev sann

Det började som fyra glassälskares stora dröm som ingen såg ut att förverkliga. Då tog familjen Engler saken i egna händer och öppnade sex glasskaféer i Sverige på mindre än 20 månader.I sommar öppnar de det första av 100 kaféer för frozen yoghurt i Kina..

DI - 1 timme sedan

Tusentals jobb i fara

Nokia väntas säga upp tiotusentals anställda.Ericssons konkurrent uppges vara på väg att sjösätta ett massivt sparpaket i sviterna av fusionen med Alcatel-Lucent i fjol..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.