DI > Ekonomi

Sunday, 29 May, 21:09

DI - 15 feb 16 kl. 22:12

Storblankarna fortsätter att ökaKurspessimisterna fortsätter att flytta fram sina positioner. Trots att Stockholmsbörsen backat omkring 9 procent sedan årsskiftet klättrar värdet på de offentliga blankningarna stadigt uppåt. Det visar statistik från ägartjänsten Holdings..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Holdings

Dela artikeln

10 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Storblankarnafortsätter att , öka
DI - 23 feb 16 kl. 12:57

Här ligger storblankarna bäst och sämst till

Storblankarna har flyttat fram sina positioner ordentligt den senaste tiden och de redovisade blankningarna är på historiskt höga nivåer. Här är bolagen där storblankarna ligger bäst och sämst till enligt statistik från ägartjänsten Holdings..

DI - 22 okt 15 kl. 19:21

Så har det gått för storblankarna i rapportfloden

Inför rapportperioden ökade spekulationerna i kursfall. I SSAB blev det jackpott för pessimisterna, men den största klippchansen återstår..

DI - 12 jan 16 kl. 16:20

Aggressiv blankningstrend i Sandvik

Storblankarna fortsätter att flytta fram sina positioner i industrikoncernen Sandvik. På måndagen dök hedgefonden Maverick Capital upp som den senaste medlemmen i storblankarflocken..

DI - 27 jan 16 kl. 13:59

Blankarfest på Londonbörsen

Storblankarna fortsätter att flytta fram sina positioner på Londonbörsen. Men de offentliga positionerna är bara toppen av isberget. Det framgår av en rapport från Markit..

DI - 18 feb 16 kl. 21:08

Blankarna lämnar SSAB

Storblankarna lämnar stålbolaget SSAB. Samtidigt är inkassobolaget Intrum Justitia i skottgluggen..

DI - 06 apr 16 kl. 12:54

Storblankare täcker i Sandvik

Storblankarna verkar ha ändrat syn på verkstadsjätten Sandvik. Sedan starten av mars har de genomfört ett flertal täckningar. Det visar statistik från ägartjänsten Holdings..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

High score för svenska spelbolag

Sveriges spelutvecklare kan glädjas åt sällan skådad lönsamhet. I fjol drog de största utvecklarna in sammanlagt 25 miljarder kronor – varav 7 miljarder i vinst..

DI - 10 minuter sedan

Fler siktar på arbete i skogen

Många gymnasieskolor med utbildningar för arbete i skogen har fler sökande i år än tidigare. ”Vi är jättenöjda. Det känns bra”, säger Trine Amundsen, vd för ett naturbruksgymnasium nära Östersund..

DI - 10 minuter sedan

Spontanköpte hel gård – gjorde ett klipp

En sommardag chockade Knut Knutson sin hustru Charlotte genom att ropa in en gård på bondauktion. Men det blev en av hans livs bästa affärer..

DI - 10 minuter sedan

Skog i korthet

Efterfrågan på ved väntas öka Optimismen spirar i skogsindustrin – fram till 2019 görs investeringar för omkring 20 miljarder kronor där fokus är på ökad kapacitet i pappersmassa, enligt en sammanställning av Danske Bank. Enligt bankens analys ökar därmed behovet av massaved med 5 miljoner kubikmeter, vilket motsvarar en av- verkning på 6–8 miljoner kubikmeter. ”Vi ser att bolag som Södra och SCA nu mobiliserar för ett ökat vedbehov.

DI - 10 minuter sedan

Ministern vill öka export av trähus

I juni kommer en delegation med kinesiska tjänstemän till Sverige för att lära sig mer om svenska trähus. ”Det är en uppföljning av den resa vi gjorde tillsammans med representanter för skogsindustrin förra året”, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht..

DI - 10 minuter sedan

Uppror i skogen växer

Tio missnöjda skogsägare bröt sig ur Mellanskog och bildade Norrhälsinge Skogsägareförening. Efter mindre än två år är de 232 medlemmar som äger 23.000 hektar skog.

DI - 10 minuter sedan

Värö redo växla upp

Priset på barrmassa har bottnat och är på väg upp. Den bedömningen gör Södra Cell som nu minskar lagret dramatiskt under det fem veckor långa stoppet i Värö när brukets maskiner byts ut..

DI - 10 minuter sedan

Ny teknik skärper bilden

Digitaliseringen öppnar upp för nya arbetsmetoder i skogen. Bland annat blir det lättare att sköta sin skog på distans..

DI - 10 minuter sedan

Trä visar sig kunna bjuda på ökad styrka

Intresset för plast, kläder och kevlarstarka produkter från trä ökar. ”Vi håller på att skaffa oss hög kompetens kring material på forskningssidan i Sverige”, säger Daniel Söderberg, forskare på KTH..

DI - 10 minuter sedan

Risk för Brexit oroar svenska sågverk

Att Storbritannien skulle lämna EU bekymrar sågverksföretagen. ”Storbritannien är vår viktigaste utlandsmarknad och vi ser en risk för valutaoro och sänkta bostadspriser”, säger Vidas koncernchef Santhe Dahl..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.