DI > Ekonomi

Wednesday, 26 October, 15:11

DI - 15 feb 16 kl. 21:16

Misstänkt läkare får lön året utKirurgen Paolo Macchiarini, misstänkt för grovt vållande till annans död och under utredning för forskningsfusk, får under återstoden av året sin månadslön från Karolinska institutet (KI). Därmed kommer drygt 502.000 kronor att betalas ut till honom under resten av 2016, rapporterar Dagens Medicin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Paolo Macchiarini, Karolinska, Dagens Medicin

Dela artikeln

3 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Misstänkt, läkarefår , lön, åretut
SmålandsPosten - 31 jan 15 kl. 09:41

Läkare misstänkt för dataintrång

En läkare misstänks under sitt arbete i Växjö ha gjort sig skyldig till dataintrång. Förhör med läkaren är inplanerat om en dryg vecka. –?

Kristianstadsbladet - 22 okt 12 kl. 23:48

Misstänkt komplott i Benin


Myndigheterna i Benin har gripit presidentens läkare, hans syskonbarn och en tidigare minister. De misstänks ha planerat att förgifta president Thomas Boni Yayi, sade allmänne åklagaren på måndagen.Den tidigare handelsministern Moudjaidou Soumanou, Yayis personlige läkare Ibrahim Mama Cisse och syskonbarnet Zouberath Kora-Seke, som var anställd vid presidentkansliet greps i söndags.

YA - 16 jun 14 kl. 10:13

Misstänkt för hustrumisshandel frias

Enligt kvinnan blev hon vid tre tillfällen misshandlad av sin förre make. Men ord står mot ord konstaterar tingsrätten i Ystad, som nu väljer att fria den 41-årige mannen på samtliga åtalspunkter.
Misshandeln det kretsat kring ska enligt kvinnan inledningsvis ha ägt rum i juli 2011, då mannen två gånger under samma dag brottat omkull henne i deras gemensamma bostad i Skurup så att hon slagit i huvudet.

BT - 28 jan 13 kl. 21:03

Man i Västra Götaland död i misstänkt svininfluensa

En man som avled i helgen kan ha lidit av svininfluensa. ? Vi kommer att genomföra en obduktion så snabbt som möjligt för att fastställa dödsorsaken, säger Ulf Nyberg, smittskyddsläkare i Västra Götaland, till aftonbladet.

BT - 19 apr 13 kl. 20:17

Läkare åtalas efter förlossningsdöd

I över en timme användes en sugklocka för att förlösa en 25-årig förstföderska. Det gick så illa att barnet dog och modern fick svåra underlivsskador. Nu åtalas den ansvarige läkaren misstänkt för vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Blekinge Läns tidning - 17 dec 12 kl. 06:26

Karlskronaläkare bakom livsviktig upptäckt

Pojken fick diagnosen narkolepsi på Blekingesjukhuset efter svininfluensavaccinet.
Med hjälp av sparad ryggmärgsvätska gjorde Karlskronaläkarna en medicinsk upptäckt.
Innan vaccineringen var pojkens värden helt normala.

Sydsvenskan - 15 feb 16 kl. 21:03

Macchiarini får lön året ut

Kirurgen Paolo Macchiarini, misstänkt för grovt vållande till annans död och under utredning för forskningsfusk, får under återstoden av året sin månadslön från Karolinska institutet (KI). Därmed kommer drygt 502 000 kronor att betalas ut till honom under resten av 2016, rapporterar Dagens Medicin.Hittills har KI, hans före detta arbetsgivare, utbetalat cirka 2,7 miljoner kronor till Macchiarini, som varit anställd både som forskare och gästprofessor.

Sydsvenskan - 13 dec 13 kl. 06:30

Läkare misstänks för sexofredande

En högt uppsatt läkare åtalas för att ha sexofredat en kvinna på sin arbetsplats i Malmö.– Min klient förnekar brott, säger försvarsadvokaten Stig Barrdahl.Åtalet gäller en händelse i oktober förra året.

Kristianstadsbladet - 05 nov 13 kl. 16:39

Hon fick foten förstörd

Foto: Peter Åklundh
Lena Thomasson har fått sin fot förstörd – efter många år med diabetes och efter misstänkt fel i vården. Nu vill hon varna andra så att de inte drabbas.
Hon tar emot i rullstolen.

YLE - 24 okt 14 kl. 12:22

Centralsjukhusen väl förberedda för fall av Ebola

Det är mer sannolikt att få fullpott på Lotto än att smittas av Ebola i Finland. Det säger infektionsläkare Marko Rahkonen på Mellersta Österbottens Centralsjukhus i Karleby. På torsdagen demonstrerade sjukhuset hur en skyddsdräkt mot Ebola fungerar och berättade vad som händer i fall ett misstänkt fall av Ebola skulle dyka upp.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Di:s bankpanel: Bankskatten är skadlig för Sverige

Bankernas delårsrapporter har överlag varit bättre än väntat. Men hur ser det ut på lång sikt och vad händer i den besvärliga europeiska banksektorn? Bankaktieanalytikerna Rickard Henze från Nordea och Andreas Håkansson från Exane BNP Paribas och Louise Lindgren, riskchef för Länsförsäkringar Bank reder.

DI - 10 minuter sedan

Makrorådet: Riksbanken tvingas till nya lättnader

Trendbrottet för inflationen tvingar Riksbanken till nya lättnader. Det säger Annika Winsth och Pär Magnusson i Di-podden Makrorådet. .

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen: JM lyfter

Stockholmsbörsen parkerade sig en bit under nollstrecket efter en plusöppning på onsdagen. De större Europamarknaderna handlades också lägre..

DI - 15 minuter sedan

Så gick Investors aktie under Börje Ekholm

Börje Ekholm tog över som vd på Investor 2005. Under de följande tio åren steg investmentbolagets aktie med nästan 300 procent.  .

DI - 30 minuter sedan

Grossistlagren upp mer än väntat i USA

USA:s grossistlager steg 0,2 procent i september, jämfört med månaden före, enligt preliminär statistik från USA:s handelsdepartement..

DI - 30 minuter sedan

USA:s handelsunderskott krymper

USA:s underskott i utrikeshandeln med varor minskade preliminärt till 56,1 miljarder dollar i augusti från 59,2 månaden före..

DI - 1 timme sedan

Rekryteraren får miljoner – för att ha hittat Börje Ekholm

Trots att Ericsson väljer en vd ur de egna leden och att processen tagit lång tid, så kan chefs-rekryteraren Egon Zehnder räkna med många miljoner i ersättning för att ge Börje Ekholm jobbet som vd. .

DI - 1 timme sedan

Magnus Dagel: Pilarna pekar upp för JM

I bostadsbristens Sverige pekar de flesta pilar uppåt för bostadsbyggaren JM. Resultatet ökar rejält och aktien är en av onsdagens vinnare på börsen. Mindre uppmärksammat är att JM sitter på en mindre guldgruva med byggrätter, som dessutom är lågt värderade..

DI - 1 timme sedan

Fler ryska fartyg till Östersjön

Det bidrar inte till avspänning, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) om att två ryska korvetter med långdistansrobotar är på väg in i Östersjön. Samtidigt meddelar Ryssland att ytterligare tre fartyg ska göra dem sällskap före 2020..

DI - 1 timme sedan

FI välkomnar utökat mandat

Finansinspektionens Erik Thedéen välkomnar det utökade mandat som regeringen och fem av oppositionspartierna vill ge myndigheten. Men han är inte redo att slå till med ett skuldkvotstak ännu..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.