DI > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 15:45

Liknande nyheter

Taggar: Mikael, VileniusFör , tidigtatt , andasut
DI - 19 okt 16 kl. 11:51

Mikael Vilenius: Hopp om mer pengar från banken

Handelsbankens nye vd levererade på på de flesta av bankens paradgrenar. Det ger förhoppning om mer, skriver Di:s Mikael Vilenius..

DI - 26 apr 16 kl. 11:29

Mikael Vilenius: En lättnadens suck för Swedbank

Swedbank har ett purfärskt ledningsgalleri.Men det var samma gamla kostnadseffektiva, stabila och lönsamma bank som rapporterade på tisdagen. Placerarna kan andas ut för nu..

DI - 10 nov 16 kl. 20:05

Mikael Vilenius: Inga nyheter är goda nyheter för Ericssons ägare

Efter serien av negativa bulletiner från Ericsson som nästan halverat aktien sedan förra kapitalmarknadsdagen 2015 gav årets upplaga i New York placerarna möjlighet att andas ut från kursmisshandeln. Inte för att Ericssons ledning bjöd på några positiva utsikter utan för att marknadsläget inte var värre.

DI - 15 jul 18 kl. 20:01

Mikael Vilenius: Jättarna som avgör börsens öde bekänner färg

Kolhydratladda, andas djupt och hjälm på. Nästa vecka avgör ett hysteriskt rapportberg börsens öde. Di har kartlagt väderförhållandena, favoriterna och de ­viktigaste ­bolagen att hålla ögonen på..

DI - 05 apr 16 kl. 13:22

Mikael Vilenius: För tidigt satsa på nya Sandvik

Börsen har hyllat ledningsförändringarna i Sandvik. Mycket av det som den nye vd:n Björn Rosengren har sagt och gjort liknar greppen från de klassiska verkstadsvändningarna i SKF, Atlas Copco, Alfa Laval och Assa Abloy.Följer Sandvik samma mönster är placerarna för tidigt ute..

DI - 16 jun 18 kl. 12:44

Mikael Vilenius: För tidigt att ge upp börsen

Placerarna har börjat blicka oroligt mot då västvärldens draglok den amerikanska ekonomin ska toppa och funderar på när det är dags att schappa från börsen. Sannolikt för tidigt, visar Di:s genomgång av kursutvecklingen vid de senaste tio konjunkturtopparna..

DI - 05 jan 18 kl. 10:18

Mikael Vilenius: Uthålliga placerare klarar börsfall bäst

Håll fingret på säljknappen, men tryck inte av för tidigt. Och råkar du missa att skjuta ut dig på toppen får du ofta en andra chans. Det är två lärdomar från de sex senaste börsnedgångarna..

DI - 22 sep 15 kl. 19:02

Mikael Vilenius: Värdeaktier utklassar tillväxtaktier

Sverige har under 2000-talet varit värdeaktiernas Mecka.Utsikterna och värderingarna talar för att Stockholmsbörsen kan fortsätta vara det..

DI - 13 okt 15 kl. 11:22

Mikael Vilenius: Räkna med mer från SCA-chefen

Vi på utsidan såg det inte. Men uppenbart utnyttjade SCA:s nya vd Magnus Groth sina 100 första dagar väl efter att hastigt ha knuffats upp till hygien- och skogsbolagets högsta chef efter flyg- och jaktturbulensen i början av februari. För sedan har han sprutat ur sig grepp..

DI - 21 okt 15 kl. 12:32

Mikael Vilenius: Bankernas motvind har blivit kuling

Det stod redan på förhand klart att det skulle bli lätt motvind för bankerna med Riksbankens minusränta, svag utlåningstillväxt, börsfall, färre affärer och mindre förvaltat kapital att klippa avgifter från.Men när de fyra storbankerna nu har lagt sina rapporter på bordet kan man konstatera att det snarare har varit frågan om kuling..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Kinnevik: "Bankerna har tjänat onödigt mycket pengar"

Investmentbolaget Kinnevik har de senaste månaderna investerat närmare en miljard kronor i utmanare inom finanssektorn. "Bankerna har tjänat onödigt mycket pengar", säger Andreas Bernström på Kinnevik..

DI - 15 minuter sedan

Eventbrite höjer teckningsintervall inför notering

Biljettföretaget Eventbrite höjer nu teckningsintervallet inför börsnoteringen. Det San Francisco-baserade företaget siktar nu på att ta in 220 miljoner dollar genom att erbjuda 10 miljoner aktier i intervallet 21-23 dollar..

DI - 30 minuter sedan

USA-börserna mot plusöppning – trots nya tullar

Tisdagens finansmarknader har hittills visat ganska måttlig reaktion på det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina. På måndagen meddelade USA:s president Donald Trump att USA inför importtullar på varor från Kina till ett värde om ytterligare 200 miljarder dollar. .

DI - 45 minuter sedan

Kinas slår tillbaka – inför tullar för 533 miljarder

Kina ska införa tullar på amerikanska varor värda 60 miljarder dollar, motsvarande 534 miljarder kronor, med start den 24 september. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 45 minuter sedan

Bättre fart i amerikanska detaljhandeln

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,4 procent vecka 37, som avslutades den 15 september, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

Kina har protesterat till WTO för Trumps tullar

Kinas handelsdepartement har lämnat in ett klagomål till Världshandelsorganisationen WTO vad gäller USA:s annonserade införande av tullar mot Kina om 200 miljarder dollar. Det rapporterar Reuters. .

DI - 1 timme sedan

Statens fastighetsverk söker anhöriga till omkomna i flodvågskatastrofen

Anhöriga till dem som miste livet i flodvågskatastrofen 2004 i Sydostasien är välkomna att lämna samtycke till att namn graveras in på minnesvården över de omkomna. Senast den 1 oktober vill Statens fastighetsverk ha besked om samtycke för att namnen ska hinna komma med i år..

DI - 1 timme sedan

Nytt lagförslag kan återinföra sanktioner mot ZTE

En grupp av amerikanska senatorer ska lägga fram ett nytt lagförslag som skulle återinföra USA:s sanktioner mot det kinesiska mobil- och telekomföretaget ZTE. Det rapporterar Axios med hänvisning till källor..

DI - 1 timme sedan

Storytels vd: Ingen fara att bokförläggarna rasar

Det missnöje med Storytel bland förlag och författare som branschpress rapporterat om i förra veckan hotar inte ljudbokföretagets tillväxt, vare sig i Sverige eller utomlands. Det bedömer vd Jonas Tellander i en kommentar till Di..

DI - 1 timme sedan

BMW stänger fabrik i minst en månad efter brexit

BWM kommer att upphöra med produktionen av Mini-bilar vid sin fabrik i Oxford direkt efter att Storbritannien formellt trätt ur EU den 29 mars 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.