DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 10:32

Liknande nyheter

Taggar: Mikael, VileniusFör , tidigtatt , andasut
DI - 19 okt 16 kl. 11:51

Mikael Vilenius: Hopp om mer pengar från banken

Handelsbankens nye vd levererade på på de flesta av bankens paradgrenar. Det ger förhoppning om mer, skriver Di:s Mikael Vilenius..

DI - 26 apr 16 kl. 11:29

Mikael Vilenius: En lättnadens suck för Swedbank

Swedbank har ett purfärskt ledningsgalleri.Men det var samma gamla kostnadseffektiva, stabila och lönsamma bank som rapporterade på tisdagen. Placerarna kan andas ut för nu..

DI - 10 nov 16 kl. 20:05

Mikael Vilenius: Inga nyheter är goda nyheter för Ericssons ägare

Efter serien av negativa bulletiner från Ericsson som nästan halverat aktien sedan förra kapitalmarknadsdagen 2015 gav årets upplaga i New York placerarna möjlighet att andas ut från kursmisshandeln. Inte för att Ericssons ledning bjöd på några positiva utsikter utan för att marknadsläget inte var värre.

DI - 15 jul 18 kl. 20:01

Mikael Vilenius: Jättarna som avgör börsens öde bekänner färg

Kolhydratladda, andas djupt och hjälm på. Nästa vecka avgör ett hysteriskt rapportberg börsens öde. Di har kartlagt väderförhållandena, favoriterna och de ­viktigaste ­bolagen att hålla ögonen på..

DI - 05 apr 16 kl. 13:22

Mikael Vilenius: För tidigt satsa på nya Sandvik

Börsen har hyllat ledningsförändringarna i Sandvik. Mycket av det som den nye vd:n Björn Rosengren har sagt och gjort liknar greppen från de klassiska verkstadsvändningarna i SKF, Atlas Copco, Alfa Laval och Assa Abloy.Följer Sandvik samma mönster är placerarna för tidigt ute..

DI - 16 jun 18 kl. 12:44

Mikael Vilenius: För tidigt att ge upp börsen

Placerarna har börjat blicka oroligt mot då västvärldens draglok den amerikanska ekonomin ska toppa och funderar på när det är dags att schappa från börsen. Sannolikt för tidigt, visar Di:s genomgång av kursutvecklingen vid de senaste tio konjunkturtopparna..

DI - 05 jan 18 kl. 10:18

Mikael Vilenius: Uthålliga placerare klarar börsfall bäst

Håll fingret på säljknappen, men tryck inte av för tidigt. Och råkar du missa att skjuta ut dig på toppen får du ofta en andra chans. Det är två lärdomar från de sex senaste börsnedgångarna..

DI - 22 sep 15 kl. 19:02

Mikael Vilenius: Värdeaktier utklassar tillväxtaktier

Sverige har under 2000-talet varit värdeaktiernas Mecka.Utsikterna och värderingarna talar för att Stockholmsbörsen kan fortsätta vara det..

DI - 13 okt 15 kl. 11:22

Mikael Vilenius: Räkna med mer från SCA-chefen

Vi på utsidan såg det inte. Men uppenbart utnyttjade SCA:s nya vd Magnus Groth sina 100 första dagar väl efter att hastigt ha knuffats upp till hygien- och skogsbolagets högsta chef efter flyg- och jaktturbulensen i början av februari. För sedan har han sprutat ur sig grepp..

DI - 21 okt 15 kl. 12:32

Mikael Vilenius: Bankernas motvind har blivit kuling

Det stod redan på förhand klart att det skulle bli lätt motvind för bankerna med Riksbankens minusränta, svag utlåningstillväxt, börsfall, färre affärer och mindre förvaltat kapital att klippa avgifter från.Men när de fyra storbankerna nu har lagt sina rapporter på bordet kan man konstatera att det snarare har varit frågan om kuling..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Analytiker: Riskerna har ökat för SKF

Société Générale sänkte under måndagen riktkursen kullagertillverkaren SKF. Nu uppger den franska storbanken att konjunkturriskerna ökat och att andra analytiker är för optimistiska..

DI - 5 minuter sedan

Goldman Sachs räknar med dollarförsvagning 2+19

Europeiska statspappersräntor stiger 2-3 punkter i förmiddagens handel på måndagen, euron vänder samtidigt åter upp mot högre nivåer mot dollarn efter att ha backat något i den asiatiska handeln..

DI - 15 minuter sedan

Polska centralbanken redo att stötta banksystemet efter mutskandal

Polens centralbank har uppgett att den är redo att tillhandahålla likviditet för att stötta landets banksystem. Det uppgav landets finansiella stabilitetskommitté, vari centralbanken ingår, i ett uttalande på måndagen enligt Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Comintelli upp 33 procent under första handelsdagen på Spotlight

Mjukvarubolaget Comintelli handlas runt 9,2 kronor, 33 procent över teckningskursen, under den första handelsdagen på Spotlight..

DI - 30 minuter sedan

Överskott på 16,9 miljarder i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 16,9 miljarder euro i september..

DI - 30 minuter sedan

Kejsaren tackar för sig – ger alla semester

Om det finns något att fira så ska man fira ordentligt. Så verkar den japanska regeringen resonera kring kejsare Akihitos stundande abdikering och ger alla japaner tio dagars semester i rad nästa år. .

DI - 30 minuter sedan

Renault faller i Paris efter brottsmisstankar mot bolagets vd

Carlos Ghosn, vd och ordförande för Renault och ordförande i Nissan Motors, är på väg att gripas efter misstankar om ekonomisk brottslighet i Japan, rapporterar den japanska dagstidningen Asahi Shimbun..

DI - 30 minuter sedan

Lindex rekryterar Annelie Forsberg som ny CFO

Annelie Forsberg har utsetts till ny CFO för Lindex och som medlem i koncernledningen. Annelie har mycket gedigen kompetens och erfarenhet från detaljhandeln och tillträder sin nya tjänst inom kort..

DI - 30 minuter sedan

Kinesiska jättar på jakt efter europeiska lyxmodemärken

Europeiska lyxmodemärken fortsätter att vara högvilt för Kinas stora klädtillverkare. Konglomeratet Shandong Ruyis styrelseordförande Qui Yafu uppmanade vid en konferens i Hongkong nyligen världens modebolag att "höra av sig" med idéer, skriver New York Times..

DI - 45 minuter sedan

Walmart går om Apple som tredje största e-handlaren i USA

Walmart har gått om Apple som det tredje största e-handelsbolaget i USA, enligt en rapport från eMarketer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.