SVT > Ekonomi

Sunday, 23 October, 08:11

SVT - 14 feb 16 kl. 20:04

Sundström kunde informerat Swedbanks styrelse– Finns det inget i paragrafen som hindrar honom från att informera styrelsen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Swedbanks

Dela artikeln

2 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Sundströmkunde , informerat, Swedbanks, styrelse
E24 - 21 mar 16 kl. 15:32

Kravet: Granska Sundström och Swedbanks styrelse

Det som pågår i Swedbank måste utredas av oberoende extern granskare. Det kräver Aktiespararna i ett utspel. – Det är inte lämpligt med ansvarsfrihet för vd och styrelse, säger Albin Rännar..

PrivataAffärer - 30 mar 16 kl. 08:15

Sundström bort från Swedbanks styrelse

Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström kommer inte att föreslås till omval vid bankens årsstämma. I stället kommer vice ordföranden Lars Idermark att föreslås bli ordförande....

Realtid - 04 apr 16 kl. 00:00

DI: Swedbanks styrelse godkände fastighetsaffärerna

Bankens styrelse, däribland ordföranden Anders Sundström och hans föreslagna efterträdare Lars Idermark, uppges ha godkänt sina toppchefers bisysslor – därmed även de kritiserade fastighetsaffärerna. Anders Sundström har tidigare offentligt distanserat sig från affärerna..

DI - 08 feb 14 kl. 09:08

Arvodesfest i Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning föreslår kraftigt höjda styrelsearvoden. Ordförande Anders Sundström får ett 74-procentigt påslag, till 2,35 miljoner kronor.Även vd:n Michael Wolf kan få höjd lön i år när storbanken definitivt lämnar det statliga garantiprogrammet..

Affärsvärlden - 09 feb 16 kl. 11:36

Swedbanks ordförande: Därför fick vd:n gå

Swedbanks styrelse står eniga bakom beslutet att skilja vd:n Michael Wolf från sin tjänst. Det uppgav bolagets styrelseordförande Anders Sundström under en telefonkonferens i dag..

SvD - 15 feb 16 kl. 18:53

”Otroligt märkligt av Anders Sundström”

När Swedbanks styrelse tog beslutet att sparka Michael Wolf visste ledamöterna inte om anmälan mot den förre vd:n. Den teg ordförande Anders Sundström om, vilket får SvD Näringslivs Patricia Hedelius att reagera..

E24 - 21 mar 16 kl. 15:07

Swedbank fast i blåbärsligan med Sundström

De omskrivna fastighetsaffärerna i Swedbank har sedan länge diskvalificerat finanschefen Göran Bronner som kandidat till vd-jobbet. Det är konstigt att Swedbanks styrelse med ordförande Anders Sundström inte lyckats räkna ut det tidigare..

SvD - 22 mar 16 kl. 21:45

Swedbankägare kritiska – vägrar backa upp Sundström

AMF och Första AP-fonden, storägare i Swedbank, vägrar uttala sitt förtroende för Swedbanks styrelse. Storägarna riktar också kritik mot bolagets valberedning med Folksam och Sparbanksgruppen i spetsen. – Vi är förvånade över att de inte har kontaktat oss, säger Ossian Ekdahl, Första AP-fonden..

Expressen - 05 apr 16 kl. 10:18

Carl Bennet ska ta strid för Sundström

”Den röde baronen” Carl Bennet tänker ta strid för vännen Anders Sundström på Swedbanks stämma, och skälla ut ägarna för sättet ordföranden avpolletterades på. Det skriver Svenska Dagbladet..

Sydöstran - 14 feb 16 kl. 19:32

Sundström kunde informerat styrelsen

Swedbanks ordförande Anders Sundström har i flera intervjuer hävdat att han enligt lagen var förbjuden att informera bankens styrelse om anmälan mot den tidigare vd:n Michael Wolf. Men det är fel, konstaterar Gunilla Sandblom, vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 14:08

Amorteringskrav på gamla lån

Enligt reglerna ska amorteringskravet inte omfatta befintliga lån när kunder byter bank. Men flera storbanker kräver att låntagare amorterar även på gamla lån efter ett bankbyte, skriver Svenska Dagbladet..

SVT - Igår: 12:55

Bombardier aviserar stor nedskärning

Den kanadensiska flygplans- och tågtillverkaren Bombardier, med 2.500 anställda i Sverige, planerar att på global nivå göra sig av med 7.500 anställda de närmaste två åren..

SVT - Igår: 09:47

Sanningens minut för Ceta

EU:s frihandelsavtal med Kanada är ännu inte i hamn. Den belgiska delstaten Vallonien fortsätter att säga nej till avtalet..

SVT - I förrgår: 07:43

Förlustkvartal för Ericsson

Ericsson redovisar en förlust före skatt på 256 miljoner kronor för tredje kvartalet 2016. Det kan jämföras med vinsten på 4.456 miljoner kronor motsvarande period 2015..

SVT - I förrgår: 07:32

Bättre än väntat av Telia

Telia redovisar en vinst före skatt på 4.359 miljoner kronor för tredje kvartalet 2016. Det kan jämföras med vinsten på 4.

SVT - I förrgår: 13:49

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Räntan och stödköpsprogrammet lämnas oförändrat. Det meddelar Europeiska centralbanken i dag..

SVT - I förrgår: 12:25

Sämre än väntat för Atlas Copco

Verkstadskoncernen Atlas Copco redovisar en vinst före skatt på 4.716 miljoner kronor för tredje kvartalet 2016. Det kan jämföras med vinsten på 5.

SVT - I förrgår: 11:01

Brittisk detaljhandel bromsar

Tillväxten i den brittiska detaljhandeln ökade till den högsta nivån sedan slutet av 2014 under årets tredje kvartal..

SVT - I förrgår: 10:18

Lägre arbetslöshet än väntat

Arbetslösheten i september var 6,9 procent enligt säsongsrensade och utjämnade data från Statistiska centralbyrån (SCB). Det är en oförändrad nivå jämfört med augusti och juli, men en nedgång med 0,1 procentenheter jämfört med september i fjol..

SVT - I förrgår: 09:31

Lufthansa-aktien rusar uppåt

Lufthansas aktie rusar uppåt med nästan 10 procent på Frankfurtbörsen sedan det tyska flygbolaget höjt sin vinstprognos för 2016, med hänvisning till oväntat stort sug efter affärsresor i september. Andra stora europeiska flygbolag följer med uppåt..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.