SVT > Ekonomi

Saturday, 25 June, 12:27

SVT - 14 feb 16 kl. 20:04

Sundström kunde informerat Swedbanks styrelse– Finns det inget i paragrafen som hindrar honom från att informera styrelsen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Swedbanks

Dela artikeln

2 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Sundströmkunde , informerat, Swedbanks, styrelse
E24 - 21 mar 16 kl. 15:32

Kravet: Granska Sundström och Swedbanks styrelse

Det som pågår i Swedbank måste utredas av oberoende extern granskare. Det kräver Aktiespararna i ett utspel. – Det är inte lämpligt med ansvarsfrihet för vd och styrelse, säger Albin Rännar..

PrivataAffärer - 30 mar 16 kl. 08:15

Sundström bort från Swedbanks styrelse

Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström kommer inte att föreslås till omval vid bankens årsstämma. I stället kommer vice ordföranden Lars Idermark att föreslås bli ordförande....

Realtid - 04 apr 16 kl. 00:00

DI: Swedbanks styrelse godkände fastighetsaffärerna

Bankens styrelse, däribland ordföranden Anders Sundström och hans föreslagna efterträdare Lars Idermark, uppges ha godkänt sina toppchefers bisysslor – därmed även de kritiserade fastighetsaffärerna. Anders Sundström har tidigare offentligt distanserat sig från affärerna..

DI - 08 feb 14 kl. 09:08

Arvodesfest i Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning föreslår kraftigt höjda styrelsearvoden. Ordförande Anders Sundström får ett 74-procentigt påslag, till 2,35 miljoner kronor.Även vd:n Michael Wolf kan få höjd lön i år när storbanken definitivt lämnar det statliga garantiprogrammet..

Affärsvärlden - 09 feb 16 kl. 11:36

Swedbanks ordförande: Därför fick vd:n gå

Swedbanks styrelse står eniga bakom beslutet att skilja vd:n Michael Wolf från sin tjänst. Det uppgav bolagets styrelseordförande Anders Sundström under en telefonkonferens i dag..

SvD - 15 feb 16 kl. 18:53

”Otroligt märkligt av Anders Sundström”

När Swedbanks styrelse tog beslutet att sparka Michael Wolf visste ledamöterna inte om anmälan mot den förre vd:n. Den teg ordförande Anders Sundström om, vilket får SvD Näringslivs Patricia Hedelius att reagera..

E24 - 21 mar 16 kl. 15:07

Swedbank fast i blåbärsligan med Sundström

De omskrivna fastighetsaffärerna i Swedbank har sedan länge diskvalificerat finanschefen Göran Bronner som kandidat till vd-jobbet. Det är konstigt att Swedbanks styrelse med ordförande Anders Sundström inte lyckats räkna ut det tidigare..

SvD - 22 mar 16 kl. 21:45

Swedbankägare kritiska – vägrar backa upp Sundström

AMF och Första AP-fonden, storägare i Swedbank, vägrar uttala sitt förtroende för Swedbanks styrelse. Storägarna riktar också kritik mot bolagets valberedning med Folksam och Sparbanksgruppen i spetsen. – Vi är förvånade över att de inte har kontaktat oss, säger Ossian Ekdahl, Första AP-fonden..

Expressen - 05 apr 16 kl. 10:18

Carl Bennet ska ta strid för Sundström

”Den röde baronen” Carl Bennet tänker ta strid för vännen Anders Sundström på Swedbanks stämma, och skälla ut ägarna för sättet ordföranden avpolletterades på. Det skriver Svenska Dagbladet..

Sydöstran - 14 feb 16 kl. 19:32

Sundström kunde informerat styrelsen

Swedbanks ordförande Anders Sundström har i flera intervjuer hävdat att han enligt lagen var förbjuden att informera bankens styrelse om anmälan mot den tidigare vd:n Michael Wolf. Men det är fel, konstaterar Gunilla Sandblom, vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 05:23

Brittiska pundet rasar

I takt med att brexit-sidan kopplade greppet under natten rasade värdet på den brittiska valutan. Vid femtiden på morgonen var pundet på sin lägsta nivå på 31 år..

SVT - Igår: 20:04

Källor: VW betalar 10 miljarder dollar

Efter utsläppsskandalen kommer Volkswagen (VW) att betala ut 10 miljarder dollar (motsvarande nästan 82,7 miljarder kronor) i USA enligt en uppgörelse som har förhandlats fram, uppger anonyma källor för flera medier..

SVT - Igår: 18:30

Ekonomen: ”Marknaden tror britterna stannar”

Flera av de stora europeiska börserna steg i dag på valdagen i Storbritannien. Marknaden verkar tro på vinst för de som vill stanna kvar i EU. Men för många börsmäklare var det en av de mer nervösa handelsdagarna på länge.

SVT - Igår: 18:20

Finansinspektionens chef kritiseras för jävssituation

Nu kritiseras Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen för att han ska granska banken Nordea, samma bank han var ansvarig för under sin tid som statssekreterare på finansdepartementet. – Det går naturligtvis inte an, säger Dennis Töllborg, professor i statsvetenskap vid Handelshögskolan i Göteborg..

SVT - I förrgår: 11:16

Nordea faller rejält på börsen

Nordeaaktien faller tungt i spåren av oron för att banken behöver fylla på kassareserverna rejält..

SVT - I förrgår: 08:41

Så många dollarmiljonärer bor i Sverige

De svenska dollarmiljonärerna blir allt fler. Förra året var de över 100.000.

SVT - I förrgår: 08:14

SCA stänger spansk fabrik

SCA stänger en fabrik som tillverkar mjukpapper i Sant Joan de Mediona, Spanien. Produktionen kommer att upphöra i juli 2016..

SVT - I förrgår: 08:16

Blandade reaktioner på Asienbörser inför brexitomröstning

Spekulanterna på finansmarknaderna satsar på att Storbritannien stannar i EU. Inför att britterna går till valurnorna i dag steg Tokyobörsen och pundet klättrade i den asiatiska handeln till närapå den högsta nivån hittills i år..

SVT - I förrgår: 19:32

FI-chef: Pekar på brister i Nordea

Finansinspektionen (FI) tar larmet om brister i Nordeas kassareserv på allvar, enligt generaldirektören Erik Thedéen. Samtidigt tonar han ner uppgifterna om att bristen kan vara så stor som 80 miljarder kronor.

SVT - I förrgår: 17:03

FI tonar ned Nordeas kapitalkrav

Finansinspektionen (FI) tonar ned larmet om Nordeas gigantiska kapitalkrav. Sedan Svenska Dagbladet nu offentliggjort den hemliga promemorian, som anger att banken behöver fylla på sin kassareserv med uppemot 80 miljarder kronor, håller FI en pressträff..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.