DN > Ekonomi

Tuesday, 24 May, 09:53

DN - 13 feb 16 kl. 07:27

Tröga snabbspår till arbete för nyanländaRegeringens snabbspår för jobb till nyanlända går segt. Trots att initiativet lanserades för snart ett år sedan är hittills bara kockar och snart ingenjörer ute i jobb. Övriga drygt 20 yrkesgrupper har ännu inte påbörjat de insatser som ska ge dem snabbare tillgång till arbetsmarknadens luckor..
Läs mer på DN

Dela artikeln

82 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Tröga, snabbspårtill , arbeteför , nyanlända
SVT - 25 sep 15 kl. 20:22

Nyanlända kockar ska få jobb via snabbspår

Via ett snabbspår ska nyanlända med utbildning och erfarenhet i yrken som det råder brist på i Sverige komma i jobb. Först ut är kockar meddelade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i dag..

Regeringen - 19 feb 15 kl. 06:05

Snabbspår - snabbare etablering av nyanlända

I dag presenterade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson en del i regeringens arbete för att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen inleder trepartssamtal för ett så kallat snabbspår in på arbetsmarknaden.

Artikel: Snabbspår - snabbare etablering av nyanlända skapat genom trepartssamtal
Debattartikel: Nyanländas etablering i Sverige ska reformeras

Arbetsmarknadsdepartementet, 19 februari 2015.

SR - 12 nov 15 kl. 06:32

Fler snabbspår till jobb för nyanlända

Lärare, läkare och apotekare är exempel på yrken där det inom kort blir klart hur de så kallade snabbspåren för att få nyanlända att fortare få ett arbete ska se ut, enligt Arbetsförmedlingen. Flera så kallade snabbspår för att fortare få nyanlända i jobb börjar nu ta form..

SVT Debatt - 26 nov 13 kl. 06:00

Kraftig ökning av nyanlända kräver djärva åtgärder

INTEGRATION Antalet personer som kommer att få uppehållstillstånd i Sverige kommer att öka. Extraordinära omständigheter kräver extraordinära åtgärder. Sverige måste bli modigare när det gäller att släppa fram nyanländas entreprenörsförmåga.

SvD - 09 apr 16 kl. 15:00

Branschen som ger nyanlända ett snabbspår

Hotell- och restaurangnäringen vill bidra till att integrera nyanlända. Därför rullar de i dagarna ut ett snabbspår för nyanlända kockar. Branschföreträdaren Eva Östling menar att ett snabbt insteg i det första jobbet kan bädda för ett stort kliv in på arbetsmarknaden..

Expressen - 19 feb 15 kl. 12:44

Nyanlända ska få jobb med "snabbspår"

Regeringen bjuder in arbetsmarknadens parter för samtal om "snabbspår" som ska göra att nyanlända snabbare får jobb. Tanken är att parterna själva ska utveckla "snabbspår" inom respektive bransch, enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S): – Det krävs en kraftsamling av politiken för att klara utmaningarna som samhället ställs inför, säger Ylva Johansson på en pressträff på Rosenbad..

Sydsvenskan - 01 maj 15 kl. 16:28

Snabbspår för nyanlända

Nyanlända invandrare ska kunna få ett snabbspår in på arbetsmarknaden.
Det sade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson på förstamaj i Malmö..

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 15 kl. 16:28

Snabbspår för nyanlända

Nyanlända invandrare ska kunna få ett snabbspår in på arbetsmarknaden.
Det sade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson på förstamaj i Malmö..

GöteborgsPosten - 25 sep 15 kl. 13:57

Nyanlända kockar först ut i snabbspåret

Närmare 1,7 miljarder över fyra år ska få nyanlända snabbare in på arbetsmarknaden.Kockarna är först ut - men hur många jobb regeringens snabbspår skapar är oklart. -Jag vill akta mig för att sätta de siffrorna, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)..

DI - 04 dec 15 kl. 14:18

Snabbspår för nyanlända

För att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden har regeringen fört samtal med arbetsmarknadens parter om så kallade snabbspår..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

MP vill ge SJ ensamrätt på snabbtåg

Miljöpartiet vill att det statliga järnvägsbolaget SJ ska få ensamrätt att använda de nya höghastighetsbanorna för tåg på sträckorna Stockholm–Göteborg och Stockholm–Malmö..

DN - 1 timme sedan

Reitan dumpar Axfood-aktier

Reitangruppen har sålt 14 miljoner aktier, motsvarande 6,7 procent av kapitalet i livsmedelsföretaget Axfood, enligt ett pressmeddelande..

DN - 16 timmar sedan

Greenpeace: Regeringen vet inte vad den tar ställning till


Greenpeace har släppt en egen undersökning av företagen EPH och PPF Investments som är på väg att köpa Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Den ideella organisationens slutsatser är att företagen bryter mot regeringens riktlinjer och Vattenfalls egen uppförandekod..

DN - 11 timmar sedan

Blandat på Wall Street vid stängning

De amerikanska börserna pekade uppåt inför stängningen med draghjälp av Apple vars aktie steg med 1,4 procent..

DN - 12 timmar sedan

Spotifys förlust växer allt långsammare

Musikströmningstjänsten Spotify drog under 2015 in 17,5 miljarder kronor – men fortsätter att förlora enorma summor. Men i en allt lägre takt..

DN - 12 timmar sedan

Stort motstånd mot euron i Sverige

Av de EU-länder som ännu inte har infört euron är motståndet störst i Tjeckien. Det näst största motståndet finns i Sverige: 68 procent av svenskarna är mer eller mindre emot att införa euron..

DN - 15 timmar sedan

Oljejättarna har slutat leta


Oljeprisfallet tvingar nu bolagen att skära ner sina prospekteringskostnader drastiskt. Förra året upptäcktes mindre ny olja än på 60 år. På sikt blir det mycket svårt att möta efterfrågan, tror amerikanska experter..

DN - 15 timmar sedan

Börsen stängde oförändrad

Oförändrat på börsen..

DN - 16 timmar sedan

Uppgörelse klar om bättre bistånd till nödställda


Större insyn hos biståndsorganisationerna ska ge mer fria medel från biståndsgivarna, istället för öronmärkta bidrag. Dessutom ska mer bistånd gå direkt till lokala aktörer vid kriser, istället för att slussas via FN-systemet. Så ser huvuddragen ut i den uppgörelse som väntas bli slutresultatet av pågående World Humanitarian Summit i Istanbul..

DN - 17 timmar sedan

Strid om Greklands skuld


På tisdag hoppas Grekland att eurogruppen ger grönt ljus för utbetalningar ur räddningspaketet. Den stora stridsfrågan blir den grekiska statsskulden. IMF vill se nedskrivningar, EU:s finansministrar håller emot..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.