DI > Ekonomi

Monday, 25 July, 10:05

DI - 12 feb 16 kl. 06:28

Återhämtning för oljanVärldsmarknadspriserna på råolja steg med över fem procent i fredagens asiatiska handel, sedan kommentarer från Förenade Arabemiratens energiminister väckt förhoppningar om en samordnad neddragning av Opecländernas produktion. Men analytiker ser fortfarande en sådan åtgärd som osannolik och räknar med fortsatt överutbud..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Förenade Arabemiratens, Opecländernas

Dela artikeln

3 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Återhämtningför , oljan
DI - 18 dec 14 kl. 16:17

New York: Oljans återhämtning lyfter humöret

Risksentimentet på de amerikanska börserna var fortsatt starkt i torsdagens inledande handel. Onsdagskvällens Fed-besked gav fortsatt stöd, samtidigt som en återhämtning i oljan lyfte humöret hos investerarkollektivet..

DI - 13 jan 16 kl. 16:40

Räntor och valutor: Räntor ned trots återhämtning för oljan

Onsdagen blev en dag med viss återhämtning på internationella börser, även om en stark initial uppgång gröptes ur efterhand. Samtidigt vände oljepriserna upp från hårt nedpressade nivåer, men statspappersräntor sjönk ändå..

DI - 11 feb 16 kl. 22:14

USA-börser: Opec gav återhämtning

Wall Street stängde torsdagshandeln i rött, men en rejäl återhämtning kunde skönjas mot slutet tack vare oljan..

DI - 08 jul 16 kl. 12:38

Råvaror: Tendens till återhämtning efter oljeras

Oljan gjorde en svag återhämtning under fredagsförmiddagen, efter att rasat under torsdagen. Basmetallerna fluktuerade över och under nollstrecket, medan guldet handlades lätt på minus..

Regeringen - 04 jul 13 kl. 11:20

Svagt Europa kräver fortsatt stöd för återhämtning i Sverige

- Den utdragna krisen lämnar djupa spår och återhämtningen i Europa har svårt att få fäste. Om den höga arbetslösheten tillåts bita sig fast riskerar krisländernas redan låga tillväxtpotential att försämras ytterligare. Sverige bör därför använda sin starka ekonomiska position för att fortsatt stärka hushåll och företag för återhämtning i en tuff miljö, säger finansminister Anders Borg om det ekonomiska läget.

Regeringen - 19 jan 15 kl. 14:12

Långsam återhämtning i svensk ekonomi

Återhämtningen i omvärlden är långsam, vilket även ger en långsam återhämtning i den svenska ekonomin. De offentliga finanserna förväntas inte nå överskott under prognosperioden. Detta visar Finansdepartementets senaste prognos som presenteras av finansminister Magdalena Andersson idag.

Opinionen.se - 03 jun 13 kl. 04:10

Draghi tror på gradvis återhämtning

ECB-chefen Mario Draghi säger att banken tror på gradvis återhämtning senare i år i det krisdrabbade euroområdet. ? Den ekonomiska situationen i euroområdet är fortsatt utmanande, men det finns tecken på en möjlig stabilisering.

Opinionen.se - 25 apr 13 kl. 10:23

Eurozonen bromsar återhämtning

Olösta problem i eurozonen tynger, men Handelsbankens ekonomer ser fortsatta tecken på global återhämtning med draghjälp från tillväxtländerna i Asien och andra länder runt Stilla havet. Jämfört med återhämtningen efter krisen 2008?2009 är dock trenden uppåt inte lika stark.

Opinionen.se - 01 maj 13 kl. 18:33

Stark bilåterhämtning i USA

Den amerikanska bilmarknaden tycks vara på väg att återhämta sig efter raset 2009 då botten gick ur marknaden i finanskrisens spår. Både GM, den största biltillverkaren i USA, och Chrysler (nummer 4 i USA) ökade sin försäljningen under april med elva procent. För Ford (nummer två) gick det ännu bättre med en ökning under april med 18 procent, enligt statistik som Reuters presenterade under onsdagen.

Affärsvärlden - 29 apr 14 kl. 12:41

IMF: Återhämtning hotas av Ukrainakrisen

Den ekonomiska återhämtningen i Centraleuropa och Östeuropa hotas av spänningarna med anledning av krisen i Ukraina och ett agerande från ECB för att motverka låg inflation skulle innebära hjälp för dessa länders återhämtning. Det uppger IMF på tisdagen, enligt Dow Jones Newswires..

BT - 01 sep 14 kl. 10:22

Återhämtning i industrin dröjer

Industrikonjunkturen vill inte riktigt ta fart. Förhoppningarna kom ytterligare på skam när nya siffror släpptes på måndagen.Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, sjönk i augusti till 51,0, jämfört med 55,1 månaden före.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Fler sjuka i juni

Sjukpenningtalet var i juni 10,7 dagar, vilket innebär en uppgång med 0,7 dagar från motsvarande månad för ett år sedan. Det skriver Försäkringskassan i ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Ericsson: Storägarna stödjer beslutet

Ericssons storägare Investor och Industrivärden stödjer beslutet att Hans Vestberg får lämna som vd. I övrigt har de bägge ägarna inga kommentarer..

DI - 30 minuter sedan

Donna Karan säljs för 5,6 miljarder

Amerikanska G-III köper modehuset Donna Karan International från franska lyxmärkeskonglomeratet LVMH för 650 miljoner dollar, motsvarande 5,6 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Asienbörser: Tungt för Nintendo

De asiatiska börserna gjorde inget större väsen av sig under veckans inledande handel. Måttfulla rörelser var temat för måndagen..

DI - 45 minuter sedan

Börsen: Ericsson upp över 5 procent

Telekombolaget Ericsson får rejäl fart av petningen av vd Hans Vestberg. Stockholmsbörsen öppnar veckan på plus..

DI - 45 minuter sedan

Aktiestrategen om Vestberg: "Trycket blev för hårt"

De problemen som Ericsson brottas med är ett problem som hela branschen brottas med. "Det är inte ett vd-problem utan ett branschproblem", säger Lars Söderfjell, aktiestrateg på Swedbank, till Nyhetsbyrån Direkt och lägger till att "trycket blev för hårt" efter en tid av rykten..

DI - 45 minuter sedan

Handelsbanken höjer riktkursen för Fingerprint

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Fingerprint till 125 kronor från 120 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

DI - 1 timme sedan

Juncker: Ingen brexitdeadline för Storbritannien

Det finns ingen deadline för när Storbritannien ska påbörja samtalen om att lämna EU. Det sade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till France 2 på måndagen, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Uppsagt kontrakt för Viking Supply Ships

Viking Supply Ships har mottagit förtida uppsägning av kontraktet för AHTS-fartyget Njord Viking med isklass 1A. Uppsägningen representerar ett intäktsbortfall om cirka 3,3 miljoner dollar under 2016..

DI - 1 timme sedan

Börsen: Osäker start i korten

Stockholmsbörsen ser ut att inleda den nya veckan nära oförändrat. Ericsson är i fokus efter att bolagets styrelse informerat vd Hans Vestberg att han får gå..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.