DI > Ekonomi

Wednesday, 25 May, 13:01

DI - 12 feb 16 kl. 06:28

Återhämtning för oljanVärldsmarknadspriserna på råolja steg med över fem procent i fredagens asiatiska handel, sedan kommentarer från Förenade Arabemiratens energiminister väckt förhoppningar om en samordnad neddragning av Opecländernas produktion. Men analytiker ser fortfarande en sådan åtgärd som osannolik och räknar med fortsatt överutbud..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Förenade Arabemiratens, Opecländernas

Dela artikeln

3 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Återhämtningför , oljan
DI - 18 dec 14 kl. 16:17

New York: Oljans återhämtning lyfter humöret

Risksentimentet på de amerikanska börserna var fortsatt starkt i torsdagens inledande handel. Onsdagskvällens Fed-besked gav fortsatt stöd, samtidigt som en återhämtning i oljan lyfte humöret hos investerarkollektivet..

DI - 13 jan 16 kl. 16:40

Räntor och valutor: Räntor ned trots återhämtning för oljan

Onsdagen blev en dag med viss återhämtning på internationella börser, även om en stark initial uppgång gröptes ur efterhand. Samtidigt vände oljepriserna upp från hårt nedpressade nivåer, men statspappersräntor sjönk ändå..

DI - 11 feb 16 kl. 22:14

USA-börser: Opec gav återhämtning

Wall Street stängde torsdagshandeln i rött, men en rejäl återhämtning kunde skönjas mot slutet tack vare oljan..

Regeringen - 04 jul 13 kl. 11:20

Svagt Europa kräver fortsatt stöd för återhämtning i Sverige

- Den utdragna krisen lämnar djupa spår och återhämtningen i Europa har svårt att få fäste. Om den höga arbetslösheten tillåts bita sig fast riskerar krisländernas redan låga tillväxtpotential att försämras ytterligare. Sverige bör därför använda sin starka ekonomiska position för att fortsatt stärka hushåll och företag för återhämtning i en tuff miljö, säger finansminister Anders Borg om det ekonomiska läget.

Regeringen - 19 jan 15 kl. 14:12

Långsam återhämtning i svensk ekonomi

Återhämtningen i omvärlden är långsam, vilket även ger en långsam återhämtning i den svenska ekonomin. De offentliga finanserna förväntas inte nå överskott under prognosperioden. Detta visar Finansdepartementets senaste prognos som presenteras av finansminister Magdalena Andersson idag.

Opinionen.se - 03 jun 13 kl. 04:10

Draghi tror på gradvis återhämtning

ECB-chefen Mario Draghi säger att banken tror på gradvis återhämtning senare i år i det krisdrabbade euroområdet. ? Den ekonomiska situationen i euroområdet är fortsatt utmanande, men det finns tecken på en möjlig stabilisering.

Opinionen.se - 25 apr 13 kl. 10:23

Eurozonen bromsar återhämtning

Olösta problem i eurozonen tynger, men Handelsbankens ekonomer ser fortsatta tecken på global återhämtning med draghjälp från tillväxtländerna i Asien och andra länder runt Stilla havet. Jämfört med återhämtningen efter krisen 2008?2009 är dock trenden uppåt inte lika stark.

Opinionen.se - 01 maj 13 kl. 18:33

Stark bilåterhämtning i USA

Den amerikanska bilmarknaden tycks vara på väg att återhämta sig efter raset 2009 då botten gick ur marknaden i finanskrisens spår. Både GM, den största biltillverkaren i USA, och Chrysler (nummer 4 i USA) ökade sin försäljningen under april med elva procent. För Ford (nummer två) gick det ännu bättre med en ökning under april med 18 procent, enligt statistik som Reuters presenterade under onsdagen.

Affärsvärlden - 29 apr 14 kl. 12:41

IMF: Återhämtning hotas av Ukrainakrisen

Den ekonomiska återhämtningen i Centraleuropa och Östeuropa hotas av spänningarna med anledning av krisen i Ukraina och ett agerande från ECB för att motverka låg inflation skulle innebära hjälp för dessa länders återhämtning. Det uppger IMF på tisdagen, enligt Dow Jones Newswires..

BT - 01 sep 14 kl. 10:22

Återhämtning i industrin dröjer

Industrikonjunkturen vill inte riktigt ta fart. Förhoppningarna kom ytterligare på skam när nya siffror släpptes på måndagen.Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, sjönk i augusti till 51,0, jämfört med 55,1 månaden före.

SvD - 12 nov 14 kl. 05:52

Boj: ekonomin visar fortsatt mÅttlig ÅterhÄmtning - miyao

Den japanska ekonomin visar en måttlig återhämtning och riskerna är i stort sett balanserade. Bank of Japans lättnader har i betydande omfattning stöttat återhämtningen..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Här växer klyftorna

Skillnaderna i ekonomisk utsatthet ökar mellan grupperna infödda och invandrade svenskar, och mellan låg- och högutbildade. Mer än varannan utomeuropeiskt född saknar marginaler för oförutsedda utgifter..

DI - 30 minuter sedan

Lieberman blir försvarsminister

Den ultranationalistiske politikern Avigdor Lieberman blir försvarsminister i Israels regering — något som får hans företrädare att varna för ökad extremism..

DI - 45 minuter sedan

Shell sparkar fler anställda

Oljebolaget Royal Dutch Shell gör sig av med ytterligare 2.200 medarbetare under 2016..

DI - 1 timme sedan

Assange fortsatt häktad i sin frånvaro

Wikileaksgrundaren Julian Assange är inte godtyckligt frihetsberövad på Ecuadors ambassad i London, anser Stockholms tingsrätt. Domstolen ser inga skäl att ompröva beslutet att Assange ska vara häktad i sin utevaro..

DI - 1 timme sedan

Därför får Persson gå

Att Kristina Persson nu får lämna sitt jobb som framtidsminister motiverar Löfven med att hennes jobb är genomfört."Kristina Persson har under två år lett ett gediget analysarbete och byggt upp en bred kunskap för regeringens kommande beslut rörande våra mycket stora framtidsutmaningar. Kristina Persson avslutar nu sin tid som statsråd", säger han..

DI - 45 minuter sedan

Eriksson önskade färre ministrar

Peter Eriksson (MP), ny bostads- och digitaliseringsminister, har tidigare önskat att regeringen krymper — i motsats till dagens besked att regeringen får lika många ministrar som tidigare..

DI - 1 timme sedan

Så säger vd:arna om utvecklingen i Kina

Utveckling under första kvartalet, procentKommentarer Positiv trend SCA (Vindas omsättning, organiskt)"Volymerna fortsätter att vara riktigt starka…inom mjukpapper inte minst i Vinda (SCA:s dotterbolag)." (vd Magnus Groth)  Autoliv (omsättning, organiskt)"Vi fortsätter att se en stark återhämtning från nedgången i tredje kvartalet." (vd, Jan Carlson) Ericsson (omsättning)"4G-utbyggnaden i Kina fortsatte enligt prognos" (rapport) Hexagon (omsättning, organiskt) "Kina har kommit runt hörnet.

DI - 1 timme sedan

Bankfusion i Italien godkänd av styrelserna

Styrelserna i Banco Popolare och Banca Popolare di Milano har godkänt en fusion mellan bankerna..

DI - 1 timme sedan

Shell kapar ännu fler jobb

Royal Dutch Shell kommer att dra ned med 2.200 fler jobb än tidigare annonserat..

DI - 1 timme sedan

Omsättningen ned för Dignitana

Medicinteknikbolaget Dignitana redovisar ett resultat efter finansnetto om -5,9 miljoner kronor (-2,7) för det första kvartalet 2016..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.