Skånskan > Nyheter

Tuesday, 26 May, 21:29

Skånskan - 10 feb 16 kl. 14:00

Fel uppgifter bakom stort överskridandeSTAFFANSTORP Barn- och utbildningsnämndens bokslut för 2015 pekar på ett mycket stort överskridande på minus 22,8 miljoner kronor.
Siffror som inte var kända i december.– Bokslutet är inte fastställt än men det står klart att nämnden fått ett felaktigt underlag hela året. Vi har tillsatt en stor utredning för att genomlysa vad som hänt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Nino Vidovic (M). Vad som gått fel är inte klart än.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Barn, Nino Vidovic, Pierre Sjöström, Staffanstorp, BUN

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fel, uppgifter, bakom, stort, överskridande
SvD - 24 sep 13 kl. 08:35

Nokia gav fel uppgifter om vd-avtal

Nokia har gett fel uppgifter kring vd:n Stephen Elops saftiga belöning när Nokias mobilenhet säljs till Microsoft..

YLE - 01 dec 16 kl. 13:56

Tekniskt fel sannolikt bakom evakuering på Helsingfors-Vanda flygplats

Helsingfors-Vanda flygfält har öppnat avgångshallen vid Terminal 2 igen. Köerna är fortfarande långa och på Finniars avgående flyg förekommer förseningar mellan 30 minuter och två timmar. Tidigare under torsdagen var avgångshallen i Terminal 2, samt ankomsthall 2A avspärrade på grund av en odefinierad gas.

Världen Idag - 25 jun 14 kl. 07:27

Utrikesdepartementet: Fel uteresevisum bakom arrestering

Enligt uppgifter från en sudanesisk talesperson till BBC var det fel utresevisum som fick ett 40-tal säkerhetsmän på tisdagen att ta den tidigare dödsdömda sudanesiska kvinnan Meriam Ibrahim, hennes man och två barn till en säkerhetsbyggnad på flygplatsen i Karthoum, när familjen försökte lämna landet.  Meriam Ibrahim ska enligt talespersonen ha använt ett sydsudanesiska resedokument med amerikanskt visum och fått bakslag på dessa. För att lämna landet behöver hon ett pass me.

BT - 15 jul 14 kl. 17:48

Boråsare fick fel uppgifter i folkbokföringen - blev tio år äldre

En boråsare som flydde från Pakistan uppger att hans uppgifter i folkbokföringen inte stämmer. I folkbokföringen står det att boråsaren är född 1959, men mannen hävdar själv att han i själva verket är är född 1969. Förutom att åldern inte stämde var även hans födelseland felaktigt registrerat och namnet felstavat i personuppgifterna.

SVT - 19 apr 11 kl. 11:00

Fel information bakom utvisningsbeslut?

Motstridiga uppgifter och kanske också felaktig information kan ligga till grund för Migrationsverkets beslut att avvisa en kvinna som hotas till livet av sin familj..

Nyhetsverket - 05 mar 11 kl. 10:42

ÖB: Fel uppgifter om svenska kulor

Överbefälhavare Sverker Göranson tillbakavisar TV 4 Nyheternas uppgifter om att det troligen var svenska kulor som dödade två svenska soldater i Afghanistan i fjol. -Det påstående som TV 4 har gjort är fel och det kan jag belägga. Det går inte att fastställa vilken kaliber som har dödat våra soldater, säger Göranson i TV 4:s Nyhetsmorgon.

DN - 08 jan 18 kl. 01:03

”S har tagit alla uppgifter på stort allvar”

Efter anklagelserna mot Urban Ahlin (S) säger Socialdemokraternas kanslichef Lisa Hedin att uppgifter som kommit in tas ”på stort allvar” – och att användandet av en extern konsult har varit ”värdefullt”. .

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vaga uppgifter bakom terroristrazzia

Polisens tillslag mot flera misstänkta terrorister i Göteborg förra hösten byggde på uppgifter från en enda källa. Källan var en drygt 30-årig kvinna som påstod att hon hört en man prata i mobiltelefon om en bomb, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Men vittnet lämnade även mängder med motstridiga och förvirrade uppgifter i förhöret, uppger Ekot, som läst tidigare hemligstämplade dokument från utredningen.

Expressen - 10 mar 15 kl. 15:39

Polis gav fel uppgifter om moskébranden

På måndagen uppgav Västeråspolisen att moskébranden på juldagen i Eskilstuna orsakades genom en olycka. Nu tillbakavisar polisen de nya uppgifterna. – Det var inga uppgifter som jag kände till, säger Lars Franzell, ansvarig för förundersökningen till Eskilstunakuriren..

GöteborgsPosten - 24 jun 15 kl. 07:50

Vatten bakom stort magsjukeutbrott

Ett stort magsjukeutbrott har drabbat boende utanför Kristianstad. Minst 300 personer har insjuknat.Det kommunala dricksvattnet misstänks ligga bakom..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.