Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 19 November, 01:36

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år. Även om Socialdemokraternas mantra i åratal ekat ”jobben, jobben, jobben” har partiet haft svårt att hantera rut. Den rödgröna regeringen har än slunkit hit, än slunkit dit.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Svenskt Näringsliv, Arbetsförmedlingen, Socialdemokraternas, Mikael Sjöberg, Socialdemokraterna, LO, Hemfrid, Skåne, Miljöpartiet, Näringsliv, Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slå, bakutom , rut, Fler, oheliga, allianser, tack
Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.

Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år.

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 04:05

Alla vinnare på rut-avdrag

Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

YA - 01 dec 12 kl. 04:00

Lyx ingen rut-fråga

YA anser: Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

BT - 25 nov 13 kl. 13:54

Rut-avdraget ger nya arbetstillfällen

Jobben kommer att bli valets viktigaste fråga. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik kan alliansen nu fortsätta göra satsningar i budgeten för fler jobb. Alliansens mål är full sysselsättning.

YA - 13 jul 13 kl. 03:55

Rut är bara början

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Det behövs fler förändringar för att lösa en hög arbetslöshet.
Det är en reform med bara vinnare. Sedan rut-avdraget för hushållsnära tjänster infördes 2007 har det skapats många nya jobb samtidigt som skattefusket inom branschen har minskat.

Magazin24 - 27 nov 15 kl. 08:14

Sänkning av RUT-taket drabbar de som behöver jobben mest

Ett debattinlägg om RUT med anledning av såväl sänkta ersättningsnivåer som vidgade tjänsteområden.
RUT-avdraget, avdrag för hushållsnära tjänster, är en populär reform som 616 000 svenskar utnyttjade förra året. Tillsammans köpte de tjänster för 3,1 miljarder kronor 2014 och gav 11 000 människor arbete i en sektor som knappt existerade innan.

BT - 30 maj 11 kl. 07:25

Fler väljer städhjälp via Rut

Rut-avdraget blir alltmer populärt.
Har du städhjälp hemma? Funderar du på det?

BT - 19 jul 11 kl. 08:16

Rut-avdraget alltmer populärt

7,2 miljarder - Så mycket har Skatteverket betalat ut för rut- och rotavdrag 2011. Det är 500 miljoner mer än förra året.
En kraftig ökning som också märks i hela Sjuhärad.

BT - 15 feb 13 kl. 13:34

Utvidga Rut- och Rotavdragen

Alliansen har infört de så kallade Rut- och Rotavdragen. Avdragen innebär att man får dra av halva arbetskostnaden för renoveringar och hushållsarbete på skatten. Avdragen bidrar till att skapa fler jobb.

SmålandsPosten - 06 aug 14 kl. 07:10

Rut offras med gamla ohederliga argument

Socialdemokraterna vill ha Europas lägsta arbetslöshet. Men de 2?000 nya arbetstillfällen som rutreformen skapat i Småland ställer man sig helt kallsinnig till och viftar återigen med gamla pig- argument.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sökes: Bostäder till byggare i Skellefteå

Bygget av Northvolts nya batterifabrik i Skellefteå är i gång. Än så länge rör det sig om markarbeten, men till sommaren inleds en mer intensiv byggfas. Som mest väntas uppemot 1 000 byggarbetare arbeta på bygget.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bilen behövs. För nytta och nöje.

Självklart att motarbeta bilens nackdelar. Men glöm inte fördelarna..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

SSU Skånes ordförande avgår

SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed avgår. "Jag inser att min person riskerar att stå i vägen för organisationens bästa, och valet blir då enkelt", skriver han i en debattartikel i Aftonbladet. Avgången kommer ett par veckor efter medieuppgifter om homo.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

May: Intensiv vecka avgör brexit

Veckans förhandlingar avgör hur skilsmässan Storbritannien–EU slutar. Det understryker premiärminister Theresa May i ett tal hon ska hålla i dag. "Jag förväntar mig att vi hamrar fram de fullödiga, slutgiltiga detaljerna i ramverket som vår framtida rel.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Upphittad "Picasso" var pr-kupp

Den målning som hittades nedgrävd i en rumänsk skog var inte ett förlorat mästerverk av Picasso. Det fanns förhoppningar om att man hittat "Harlekins huvud", en av sju målningar som försvann från ett museum i Rotterdam 2012. I stället var det ett pr-tri.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Huthirebeller: Robotbeskjutning avbryts

De Iranstödda Huthirebellerna i Jemen som slåss mot den saudiskstödda regeringen i inbördeskriget uppger att de kommer att avbryta robot- och drönarattacker mot Saudiarabien, Förenade arabemiraten och deras allierade i Jemen. Rebellernas besked kommer s.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sven-Åke Olofsson: ”Slående hur snabbt frihet och anständighet förloras.”

Kunskap om ond tid krävs för att hantera nutid..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Polis döms för dataintrång

En polisman i Göteborg döms för dataintrång, efter att ha gjort tusentals omotiverade sökningar i myndighetens interna system, rapporterar Göteborgs-Posten. Polisen jobbade med bostadsinbrott, men läste och plockade ut handlingar om mord, dödsfall, våld.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mansour Ahmed avgår som ordförande för SSU Skåne

Det skriver helsingborgaren i en debattartikel i Aftonbladet..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jämtland Basket skakas av dödsfall

Jämtland Baskets assisterande tränare Zeljko Brlek har gått bort. ”Det är med stor sorg och saknad som vi måste meddela att vår vän och kollega Zeljko Brlek avled hastigt i dag. Våra tankar är med honom och hans familj”, skriver klubben på sin webbplats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.