Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 23 February, 07:24

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år. Även om Socialdemokraternas mantra i åratal ekat ”jobben, jobben, jobben” har partiet haft svårt att hantera rut. Den rödgröna regeringen har än slunkit hit, än slunkit dit.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Svenskt Näringsliv, Arbetsförmedlingen, Socialdemokraternas, Mikael Sjöberg, Socialdemokraterna, LO, Hemfrid, Skåne, Miljöpartiet, Näringsliv, Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slå, bakutom , rut, Fler, oheliga, allianser, tack
Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.

Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år.

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 04:05

Alla vinnare på rut-avdrag

Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

YA - 01 dec 12 kl. 04:00

Lyx ingen rut-fråga

YA anser: Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

BT - 25 nov 13 kl. 13:54

Rut-avdraget ger nya arbetstillfällen

Jobben kommer att bli valets viktigaste fråga. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik kan alliansen nu fortsätta göra satsningar i budgeten för fler jobb. Alliansens mål är full sysselsättning.

YA - 13 jul 13 kl. 03:55

Rut är bara början

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Det behövs fler förändringar för att lösa en hög arbetslöshet.
Det är en reform med bara vinnare. Sedan rut-avdraget för hushållsnära tjänster infördes 2007 har det skapats många nya jobb samtidigt som skattefusket inom branschen har minskat.

Magazin24 - 27 nov 15 kl. 08:14

Sänkning av RUT-taket drabbar de som behöver jobben mest

Ett debattinlägg om RUT med anledning av såväl sänkta ersättningsnivåer som vidgade tjänsteområden.
RUT-avdraget, avdrag för hushållsnära tjänster, är en populär reform som 616 000 svenskar utnyttjade förra året. Tillsammans köpte de tjänster för 3,1 miljarder kronor 2014 och gav 11 000 människor arbete i en sektor som knappt existerade innan.

BT - 30 maj 11 kl. 07:25

Fler väljer städhjälp via Rut

Rut-avdraget blir alltmer populärt.
Har du städhjälp hemma? Funderar du på det?

BT - 19 jul 11 kl. 08:16

Rut-avdraget alltmer populärt

7,2 miljarder - Så mycket har Skatteverket betalat ut för rut- och rotavdrag 2011. Det är 500 miljoner mer än förra året.
En kraftig ökning som också märks i hela Sjuhärad.

BT - 15 feb 13 kl. 13:34

Utvidga Rut- och Rotavdragen

Alliansen har infört de så kallade Rut- och Rotavdragen. Avdragen innebär att man får dra av halva arbetskostnaden för renoveringar och hushållsarbete på skatten. Avdragen bidrar till att skapa fler jobb.

SmålandsPosten - 06 aug 14 kl. 07:10

Rut offras med gamla ohederliga argument

Socialdemokraterna vill ha Europas lägsta arbetslöshet. Men de 2?000 nya arbetstillfällen som rutreformen skapat i Småland ställer man sig helt kallsinnig till och viftar återigen med gamla pig- argument.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya SM-chanser för IFK:s stavhoppsgäng

De tre systrarna Jönsson är anmälda i varsin åldersklass..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Norska curlare får brons vid egen ceremoni

Det norska mixeddubbelparet i curling. Magnus Nedregotten och Kristin Skaslien, åkte hem missnöjda med att precis ha missat medalj i OS. Nu är de på väg tillbaka till Pyeongchang för att ta emot bronset.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Sverigespelning för 5 Seconds of Summer

5 Seconds of Summer kommer till Sverige i vår. Den 20 mars startar det australiska pojkbandet sin världsturné i Stockholm, skriver arrangören Live Nation på Twitter. Biljetterna släpps den 2 mars.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Björkman producerar Eurovision igen

Christer Björkman blir tävlingsproducent för Eurovision Song Contest i vår, skriver SVT. Det blir andra gången svenske Björkman lånas ut för att göra det jobbet utomlands – första gången var i fjol när han värvades av det ukrainska public service-bolage.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Järdler nobbar ung Eskilstalang – just nu

Superettanklubben går inte vidare med helsingborgaren..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Krunegård släpper ny skiva i höst

”I huvet på en idiot, i en bar på en ö, i ett hav, i en bar på en ö, i huvet på en idiot". Så heter Markus Krunegårds nya album som släpps den 7 september. Första singeln "Ben, kött och känsler" släpps i dag och Krunegård ger sig även ut på turné i somm.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Centern vill satsa på gröna flygbränslen

Centern vill satsa 750 miljoner kronor under tre år på ett klimatvänligare flyg. Pengarna ska användas för att få fram ny teknik för lägre utsläpp. – Det här en satsning för grönare flyg och bättre klimat, säger partiledaren Annie Lööf.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Trippla svenskmål när Nashville vann

Nashville krossade San José med 7–1 i NHL-ishockeyn – och det med tre svenska målskyttar. Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok gjorde varsitt mål i sista perioden för Nashville. Ekholm gjorde det dessutom med hjälp av Filip Forsberg och A.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

M: Central rättning av prov för mer lika betyg

Fler nationella prov kan göra betygen mer likvärdiga tycker Moderaterna..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Klart för inflyttning i Hälsostadens nybygge

Efter nästan tre års arbete är vårdbyggnaden klar för inflyttning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.