Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 20 August, 11:15

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år. Även om Socialdemokraternas mantra i åratal ekat ”jobben, jobben, jobben” har partiet haft svårt att hantera rut. Den rödgröna regeringen har än slunkit hit, än slunkit dit.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Svenskt Näringsliv, Arbetsförmedlingen, Socialdemokraternas, Mikael Sjöberg, Socialdemokraterna, LO, Hemfrid, Skåne, Miljöpartiet, Näringsliv, Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slå, bakutom , rut, Fler, oheliga, allianser, tack
Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.

Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år.

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 04:05

Alla vinnare på rut-avdrag

Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

YA - 01 dec 12 kl. 04:00

Lyx ingen rut-fråga

YA anser: Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

BT - 25 nov 13 kl. 13:54

Rut-avdraget ger nya arbetstillfällen

Jobben kommer att bli valets viktigaste fråga. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik kan alliansen nu fortsätta göra satsningar i budgeten för fler jobb. Alliansens mål är full sysselsättning.

YA - 13 jul 13 kl. 03:55

Rut är bara början

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Det behövs fler förändringar för att lösa en hög arbetslöshet.
Det är en reform med bara vinnare. Sedan rut-avdraget för hushållsnära tjänster infördes 2007 har det skapats många nya jobb samtidigt som skattefusket inom branschen har minskat.

Magazin24 - 27 nov 15 kl. 08:14

Sänkning av RUT-taket drabbar de som behöver jobben mest

Ett debattinlägg om RUT med anledning av såväl sänkta ersättningsnivåer som vidgade tjänsteområden.
RUT-avdraget, avdrag för hushållsnära tjänster, är en populär reform som 616 000 svenskar utnyttjade förra året. Tillsammans köpte de tjänster för 3,1 miljarder kronor 2014 och gav 11 000 människor arbete i en sektor som knappt existerade innan.

BT - 30 maj 11 kl. 07:25

Fler väljer städhjälp via Rut

Rut-avdraget blir alltmer populärt.
Har du städhjälp hemma? Funderar du på det?

BT - 19 jul 11 kl. 08:16

Rut-avdraget alltmer populärt

7,2 miljarder - Så mycket har Skatteverket betalat ut för rut- och rotavdrag 2011. Det är 500 miljoner mer än förra året.
En kraftig ökning som också märks i hela Sjuhärad.

BT - 15 feb 13 kl. 13:34

Utvidga Rut- och Rotavdragen

Alliansen har infört de så kallade Rut- och Rotavdragen. Avdragen innebär att man får dra av halva arbetskostnaden för renoveringar och hushållsarbete på skatten. Avdragen bidrar till att skapa fler jobb.

SmålandsPosten - 06 aug 14 kl. 07:10

Rut offras med gamla ohederliga argument

Socialdemokraterna vill ha Europas lägsta arbetslöshet. Men de 2?000 nya arbetstillfällen som rutreformen skapat i Småland ställer man sig helt kallsinnig till och viftar återigen med gamla pig- argument.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lindgren till Spanien

Specialistbehandling i Girona i Spanien. Det ska förhoppningsvis göra att speedwaystjärnan Fredrik Lindgren kan köra VM-deltävlingen i Gorzow i Polen kommande helg trots handledsskadan. – Det är fysioteamet som behandlade hans ryggskada i höstas.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kedjehus på 139 kvadratmeter sålt i Helsingborg – priset: 4 395 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på adressen Duvhöksgatan 36 är klar..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Ett med naturen

Ann-Sofi Ljung Svensson läser ekokritikern Timothy Morton.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Börslyft efter handelsoptimism

Efter en trevande start lyfter Stockholmsbörsen liksom övriga ledande Europabörser i förmiddagshandeln. En viss optimism råder inför handelssamtalen mellan USA och Kina i veckan. Omkring klockan 10.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Överklaganden om böneutrop avvisas

Många har överklagat beslutet att tillåta böneutrop i moskén i Växjö. Men hittills har 59 av de 64 överklaganden som kommit in avvisats av förvaltningsrätten i Malmö, rapporterar P4 Kronoberg. Domstolen har gjort bedömningen att de inte påverkas av böne.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Dom nästa vecka mot fängslade journalister

De två Reutersjournalister som sitter fängslade i Myanmar (Burma) kommer att få sin dom måndagen den 27 augusti, enligt domaren i fallet. Reportrarna Wa Lone och Kyaw Soe Oo anklagas för att ha brutit mot en lag om hantering av hemligstämplade dokument.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Jill Johnson och Anders Berglund på julturné

Jill Johnson och Anders Berglund släppte i slutet av förra året samarbetet "Christmas island" – nu tar de med sig albumet på julturné till vintern, enligt ett pressmeddelande. Turnén har fått namnet "Welcome to christmas island" och startar i mitten av.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fredsaktivisten Uri Avnery död

Den israeliske journalisten och fredsaktivisten Uri Avnery har avlidit, 94 år gammal, uppger en talesperson för Ichilov-sjukhuset i Tel Aviv. Avnery, som fick Right Livelihood-priset 2001, grundade organisationen Gush Shalom, som arbetade för fred mella.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Höganäsare saknar sin takstege

Takstegen försvann under vårvintern..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Leon Bristedt i Studio Köln: "Vi kommer att få se ett nytt Rögle"

Nyförvärvet om steget till SHL, förväntningarna och sitt stora fritidsintresse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.