Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 23 March, 11:19

Dagensanalys.se - 30 jan 16 kl. 22:20

Ingen mer handel av skjutvapen på FacebookAtt köpa och sälja produkter och tjänster via Facebook är mycket vanligt och sker ofta i slutna grupper. Flera sådana grupper samlar vapenentusiaster som både köper och säljer allt från pistoler till K-pistar. Nu har Facebook uppmärksammat handeln av skjutvapen och bestämt sig för att förbjuda företeelsen. Nog kommer användarna hitta sätt att komma runt detta med hemliga kodord och väl kontrollerade medlemmar i sina grupper men Facebook visar ändå sin vilja att alla sådan verksamhet upphör inom sitt nätverk. ”Over the last two years, more and more people have been using Facebook to discover products and to buy and sell things to one another.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Monika Bickert, Instagram

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen mer, handelav , skjutvapen, Facebook
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Förslag om mer handel i Lillänge

Det blir Östersunds kommunfullmäktige som avgör om det ska bli mer handel i Lillänge, i skogsområdet tvärs över Hagvägen räknat från McDonaldsrestaurangen..

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 16:06

Ett steg framåt mot mer handel vid Coop

Planerna på mer handel kring Coop Forum har tagit ett nytt steg framåt. Nu ska området detaljplaneläggas för att det ska bli möjligt med fler butiker..

DI - 21 maj 12 kl. 12:02

Skral handel i Facebook-papper

Det blev ingen rusning efter värdepapper baserade på Facebook-aktien när de började handlas i Europa på måndagsmorgonen. Strax före 11 hade det bara sålts Facebook-värdepapper för några tusenlappar i hela Norden..

IDG - 30 apr 13 kl. 09:00

Rätt strategi för e-handel på Facebook


Vi är inte på Facebook för att handla, vi är där för att kolla vad kompisarna gör, säger strategen..

Computer Sweden - 28 feb 12 kl. 17:00

Kvinnor mer privata på Facebook än män

Kvinnor är betydligt mer restriktiva än män med att låta andra se deras Facebooksidor. De är också mer benägna att radera vänner från Facebook..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nej till ny detaljplan för mer handel i Odenskog

Miljö- och samhällsnämnden föreslås säga nej till en begäran om ny detaljplan för handel i Odenskog. Det är Persson Invest som vill etablera handel och logistikverksamhet på skogsmarken mellan Woolpower och E 14..

Metro - 12 jan 11 kl. 15:21

Tvillingarna vill ha mer pengar från Facebook

Tvillingarna Winklevoss fick 500 miljoner kronor från Facebook, men de vill ha mer..

ÖstersundsPosten - 13 sep 15 kl. 17:57

Ännu mer handel i Lillänge måste tillåtas

Diskussionerna kring byggrätter, detaljplaner och handelsytor i köpcentret Lillänge har alltid varit högljudda. Centrum ställs ofta mot extern handel..

Västerbottens Folkblad - 16 dec 15 kl. 19:06

Ännu mer handel på Ersboda

Det planeras för ytterkliggare handel vid Willys och Jula på Ersboda. Redan nu håller butiken som ska rymma XXL sport på att byggas, mellan Willys och Jula. Men fastighetsägaren är inte nöjd med det.

Västerbottens Folkblad - 01 apr 16 kl. 22:18

[PLUS] Flyget stoppar planer på mer handel vid Ikea

Planerna på ytterligare handel vid Ikea har stoppats. – Det ligger för nära flyget, säger....

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Känslor avgör om en annons ökar försäljningen

Nyligen undersökte företagen Realeyes och Mars Inc. kopplingen mellan känslor som en annons väckte och ökad försäljning. Resultaten talar sitt tydliga språk.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

370 timmar per år lägger vi på sociala medier

Under 2016 använde svenskarna sociala medier i genomsnitt 7,1 timmar per vecka enligt IIS rapport ”Svenskarna och sociala medier 2016”. Siffran fortsätter att öka varje år. Beräknat på 52 veckor så blir det 370 timmar per år som vi tillbringar på Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter och alla andra sociala medier.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Chefen är viktigast när unga väljer jobb

En undersökning som företaget Transcom gjort kring vad som är viktigt när millennials väljer arbetsplats visar att bra ledarskap står mycket högt på listan. Dessutom specificeras de tillfrågade vad ett bra ledarskap innebär för dem. I studien har 1061 personer mellan åldrarna 18-30 fått berätta vad som är viktigast för dem med en arbetsplats.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Fredrik Udd ny vd för Daymaker

Fredrik tar över Robert Erikssons roll som vd, men Robert, som är grundare och ägare av Daymaker, lämnar inte företaget utan arbetar vidare med fokus på produktutveckling. Efter sin utbildning till civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings Universitet, har Fredrik till största delen bott och verkat internationellt. Han har varit managementkonsult på Applied Value, Accenture och Roland Berger samt haft olika roller på Business Sweden, först i Polen och därefter i Argentina och Chile.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Telias tvingas lämna ut personer som laddat ned filmer

I ett domstolsbeslut tvingas nu Telia att lämna ut 5.300 IP-adresser som går till personer som laddat ned olika filmer via torrent-sajter som ThePirateBay. Filmerna som laddats ned är bland annat London Has Fallen och September of Shiraz.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Goda nyheter för Sveriges marknadsförare

Vi har fått goda nyheter från Post- och telestyrelsen som kartlagt hur vi i Sverige kopplar upp oss. Det visar sig att över 70 procent av svenskarna numera har en uppkopplingshastighet om minst 100 megabit per sekund. För att kunna ta del av det allt mer rörliga innehållet på internet krävs det bra bredband.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Majoriteten välkomnar tredjeparts revision av annonsdata

Såväl Facebook som YouTube gick nyligen med på att låta Media Rating Council (MRC) gå igenom sajternas annonsdata. Något som hela 89% av medlemmarna i Amerikanska Association of National Advertisers (ANA) välkomnar. I en enkät till sina medlemmar frågade ANA sina medlemmar vad de tyckte om att annonsdata från två av de största annonsplatserna på nätet nu kommer få sina rapporter verifierade av den oberoende organisationen MRC.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Billigare och bättre med reklam i TV än Sociala medier

En ny studie från brittiska Channel 4 visar att reklam på YouTube och Facebook är dyrare och har samtidigt lägre effekt än reklam i ”Video-On-Demand”-tjänster. Studien genomfördes på 48 personer i åldrarna 16-44 år som totalt fick titta på 100 timmar film på Video On Demand (VOD) och sociala medier. Man använde ögontracking samt mätte svettningar på huden för att undersöka hur mycket reklam som observerades, samt vilket intryck reklamen hade på tittarna.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

AI tar över YouTube

Att robotar hotar våra jobb är inget nytt, men att de skulle vara ett hot mot YouTubers hade nog få väntat sig. Men nu finns den här, den artificiella YouTubern Kizuna AI. AI och robotar för med sig stora möjligheter, men innebär även att flera olika typer av jobb kommer att utföras av icke-människor.

Dagensanalys.se - Igår: 10:31

Nu kan du läsa ”robotnyheter” från TT

TT har nyligen experimenterat med nyhetsrobotar, och nu meddelar de att fler nyhetsrobotar kommer att aktiveras under våren. Dessa robotar har till uppgift att samla ihop data kring ett visst område och presentera det för läsaren. Nyligen utbildades 12 reportrar i databasjournalistik, och det är denna kunskap som nu ligger till grund för satsningen på robotar för att kunna producera välresearchad journalistik såväl lokalt som globalt menar Daniel Kjellberg, redaktionschef på TT.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.