Vimmerby Tidning > Nyheter

Wednesday, 21 March, 19:39

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , sätta, spadeni , jorden
SvD - 01 jun 16 kl. 07:15

Dags att rädda jorden från människorna?

Enligt evolutionsbiologen Edward O Wilson står mänskligheten inför ett obehagligt val: antingen fortsätter vi att exploatera jorden på bekostnad av den biologiska mångfalden, eller så låter vi halva ­jorden bli ett naturreservat – med utbredd nöd och hunger som följd..

GöteborgsPosten - 01 okt 13 kl. 06:00

Dags upprätta en krisplan mot klimatförändringen

Regeringen bör omedelbart ta fram en krisplan för att möta klimatförändringen. I den bör ingå krav på kommunerna att inrätta skydd mot översvämningar och minska de fossila bränslena i transportsektorn, skriver Karin Svensson Smith och Karin Pleijel (MP)..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Dags sätta P för Putin

Ibland får man nästan uppfattningen att den svenska vänsterintellektuella innerst inne när en önskan om att Ryssland skall dela upp Ukraina. Eller snarare fortsätta dela landet efter annekteringen av Krimhalvön och inblandningen i de så kallade folkrepublikerna Donetsk och Luhansk. Det skulle minsann visa Väst och USA-imperialisterna att varken Washington eller Bryssel sätter världens politiska dagordning..

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 09:33

Dags att börja bygga arrangemangshallen

Jag är stolt över att Bromölla satsar stort på våra barn och ungdomar med arrangemangshallen, skriver Susanne Bäckman (FP).
Jag är en stolt Bromöllabo! Lördagen den 30 augusti stod jag på Idrottsmässan i Malmö och debatterade med kommunpolitiker från Malmö, Lund, Kävlinge, Eslöv och Trelleborg.

BT - 22 dec 15 kl. 10:33

Dags att planera odlingsåret

Hela trädgården ligger i dvala och det är månader kvar tills man kan sätta spaden i jorden igen. Då är det dags att släppa lös fantasin, plocka fram frökataloger och trädgårdsböcker och planera den kommande säsongen!.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 13 kl. 09:43

Dags att sätta spaden i jorden igen

Här är prylarna du behöver och som underlättar arbetet i trädgårdslandet..

GöteborgsPosten - 12 feb 14 kl. 17:32

Dags ersätta Scandinavium

Det är viktigt att de förstudier som nu inleds blir så förutsättningslösa som utlovats..

Dagen - 26 feb 15 kl. 03:15

Dags sätta punkt för Saudiavtalet

Regeringen bör lyssna på kritikerna utanför och i partiet, skriver Elisabeth Sandlund..

Nya Wermlands Tidningen - 18 feb 17 kl. 06:00

Dags sätta Värmland First, mister Trump?

Donald Trump är ju inte så smart, kan man tycka, och det här med America First tycker jag känns lite mossigt. Trump borde veta att han istället skulle ha slagit fast att vad USA behöver nu är snarare ett Värmland First..

Barometern - 16 aug 17 kl. 10:33

Upprop mot p-planer: "Dags sätta ner foten"

Många sätter sig emot kommunens beslut om att bygga en parkering på Ängös grönområde. Boende känner sig överkörda..

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 45 minuter sedan

Seniorerna ställer ut sig själva

Konstseniorerna på Folkhögskolan har ställt ut sina tavlor på Warmbadhuset sedan 2007. Nu är det dags igen - och den här gången fick konstnärerna en spännande utmaning att bita i. Självporträtt, där de målar sig själva i kända historiska porträtt.

Vimmerby Tidning - 45 minuter sedan

Lejonburg får vila i frid

Det råder gravfrid i Tjärstad kyrka utanför Rimforsa. Därför har inte locken lyfts på kistorna i gravkammaren som hittades under det bastanda trägolvet i altergången. -Men det är sannolikt kvarlevorna av överste löjtnant G.

Vimmerby Tidning - 1 timme sedan

"Skönt att det lönat sig att inte ge upp"

I Främsteby jublar man efter beskedet, att en gång- och cykelväg fått klartecken. – Det känns fantastiskt att vi äntligen blivit hörsammade i Främsteby efter totalt 40 års kamp, säger Madelene K Askevik..

Vimmerby Tidning - 2 timmar sedan

Måste betala straffavgift

Barn- och utbildningssektorn går rejält back ekonomiskt. Nu plussas den summan även på av en byggsanktionsavgift då man missat gällande regelverk..

Vimmerby Tidning - 2 timmar sedan

Allt fler väljer larm

Allt fler villaägare investerar i larm för att skydda sig mot bland annat inbrott. Att ha ett riktigt uppkopplat larm med åtgärd skapar en bra grundtrygghet..

Vimmerby Tidning - 2 timmar sedan

"Polisen är kraftigt underbemannad"

I måndags kväll besökte EU-politikern och andre vice ordförande i kristdemokraterna Lars Aduktsson Kisa när partiet hade sitt distriktsårsmöte..

Vimmerby Tidning - 3 timmar sedan

Gymnasieelever kan få 15 000 kronor till körkort

Från och med i höst finns möjligheten att läsa vård- och omsorgsprogrammet på Vimmerby gymnasium. Och de som tar sin examen kommer att få upp till 15 000 kronor i körkortsstipendium. – Ett fantastiskt bra beslut som nämnden tagit.

Vimmerby Tidning - 3 timmar sedan

Sjuk läkare kan bli av med legitimation

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) anser att en läkare, tidigare verksam i Västervik, på grund av sjukdom inte är kapabel att utföra yrket. Därför vill myndigheten att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd återkallar mannens legitimation. Ivo ser en risk i att läkaren när som helst kan återuppta yrket om han får behålla leget..

Vimmerby Tidning - 4 timmar sedan

Nu höjs barnbidragen

Nu i veckan kommer uppskattningsvis 56000 barnfamiljer i Östergötland att få 200 kronor mer i plånboken..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Så ser symbolen för Region Kalmar län ut

Region Kalmar län tar nu alltmer form. Under dagen presenterades arbetet med nya regionens varumärke och symbol, som bygger på visionen Tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv. Strategin har varit att ta fram en ny symbol som symboliserar en nystart men att samtidigt behålla värden som finns i nuvarande organisationer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.