YLE > Finland

Thursday, 17 October, 12:58

YLE - 26 jan 16 kl. 20:17

Asylsökande i Salla: Ryska myndigheter hämtade oss från hotelletTill gränsstationen i Salla anländer varje dag mellan femton och tjugo asylsökande. De berättar hur de ryska myndigheterna hjälpt dem över gränsen till Finland. Klockan fyra på eftermiddagen anländer två bilar. I vardera bilen trängs åtta personer. De är lättade att få komma ut och sträcka på benen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Salla, Finland, Algeriet, Italien, Petersburg, Murmansk, StolzmannYle, Faisal, Syriska, Och, Damaskus, Libanon, Ryssland Familjen, Ryssland, Moskva, Enligt, Torneå, Stolzmann, Jessica Stolzmann

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asylsökandei , Salla, Ryska, myndigheter, hämtadeoss från , hotellet
YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

YLE - 26 jan 16 kl. 08:33

Yle i ryska Kandalaksja: Asylsökande väntar på skjuts till gränsen

Tiotals asylsökande befinner sig i ryska Kandalaksja i väntan på skjuts till finska gränsstationen i Salla, säger Yles utrikesreporter Antti Kuronen som är på plats i Kandalaksja. Kandalaksja, på finska Kantalahti, är en mindre stad i Murmansk, kring 200 kilometer från gränsstationen i Salla. Här har Kuronen sett tiotals flyktingar, bland annat från Syrien, Afghanistan, Kamerun och Kongo.

YLE - 29 feb 16 kl. 11:45

Strömmen av asylsökande avtar inte i norr

Det fortsätter att komma in asylsökande från Ryssland i samma takt som tidigare, trots att den ryske presidenten gett löfte om att kontrollen av flyktingströmmar ska öka. Under början av året har det i snitt kommit tre billaster per dag med asylsökande via gränsstationerna i Lappland - Salla och Raja-Jooseppi. Biträdande kommendören för Lapplands gränsbevakning, Jussi Sainio, säger att det åtminstone inte ännu syns någon förändring.

YLE - 15 feb 16 kl. 11:09

Nya asylsökande anlände österifrån till Lappland

Antalet asylsökande från Ryssland till Lappland ökade ytterligare under den gångna veckan. Totalt 154 asylsökande korsade den rysk-finska gränsen vid Raja-Jooseppi och Salla. Enbart under helgen sökte 44 personer asyl vid Salla och 22 vid Raja-Jooseppi.

Cornucopia - 23 jan 16 kl. 21:01

HBL: Ryska underrättelsetjänsten FSB "smugglar" asylsökande till Finland

Finska Hufvudstadsbladet (HBL) rapporterar att den ryska underrättelsetjänsten FSB organiserar rutter för asylsökande genom Ryssland fram till Finland. Putins gamla arbetsgivare hanterar planering och logistik i denna destabiliserande insats mot EU.

HBL skriver:"Enligt gränsbevakaren är FSB med och bestämmer vilka personer som ska starta när och vilka bilar som tillåts komma fram till gränsen.

YLE - 05 sep 16 kl. 15:36

Oklart om Raseborg måste ordna förskola åt asylsökande barn

Det är oklart om Raseborg har en skyldighet att ordna förskoleundervisning åt asylsökande barn som bor i kommunen. Saken ska nu undersökas noggrannare. Det bor runt 300 asylsökande vid mottagningscentralen i Mjölbolsta.

YLE - 31 dec 15 kl. 05:00

"Prao" hjälper asylsökande att få foten in i arbetslivet

Ett nytt unikt projekt ska hjälpa asylsökande att komma in i det finländska arbetslivet i snabbare takt. Röda Korsets distrikt i Egentliga Finland har startat ett pilotprojekt. Med hjälp av projektet ska asylsökande få en praktikplats - gå på "prao"- vid ett företag eller en förening.

YLE - 12 nov 15 kl. 09:21

Asylsökande får betalkort - kontanter för osäkert

En del asylsökande i Helsingfors har börjat få betalt för sitt uppehälle på särskilda betalkort istället för i kontanter. I januari kommer troligen alla asylsökande i Finland att få betalt elektroniskt. Finland har redan ungefär 25 000 asylsökande och var och en av dem har rätt att få en särskild mottagningspenning varje månad, i tillägg till mat och husrum på asylboende.

Cornucopia - 05 nov 15 kl. 18:06

"Jag hoppas det får en dämpande effekt" - slut på boenden för asylsökande

"Your ego is writing checks your body can't cash." - Top GunSituationen som alla någorlunda tänkande människor visste skulle komma är nu här, och Sverige kan rent praktiskt inte ta emot fler asylsökande. Till och med migrationsminister Morgan Johansson (s) medgav nu på en presskonferens att boendeplatserna helt enkelt är slut.

YLE - 21 jan 16 kl. 04:22

Myndighetsförslag: Begränsad rättshjälp för asylsökande

Inrikes- och justitieministerierna vill begränsa asylsökandes rätt till rättshjälp och förkorta besvärstiden om en sökande har fått avslag. Vi får inte behandla asylsökande på det här sättet, säger man vid Diskrimineringsmannens byrå. Diskrimineringsmannens byrå kritiserar i ett utlåtande till justitieministeriet myndigheternas planer att avsevärt försvåra asylsökarnas situation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Medborgarinitiativet Samtycke2018 behandlas nu i riksdagen – Amnesty: "Dess betydelse är enorm för hela det finländska samhället"

Medborgarinitiativet Samtycke2018 behandlades på torsdag i riksdagens lagutskott. Det här sker samtidigt som Justitieministeriet ser över sexualbrottslagstiftningen i sin helhet..

YLE - 5 timmar sedan

Så här ser nya köpcentret Tripla ut - följ med på en rundtur!

I dag slår det nya köpcentret Mall of Tripla samt nya Böle station upp sina dörrar. Yle Huvudstadsregionen är på plats och tar dig med på en rundvandring under premiäröppningen..

YLE - 2 timmar sedan

Kvinnor i Finland tvingas sälja sig för att betala bort männens drogskulder

Kvinnor är speciellt utsatta då bostadslösheten ökar. Det vill man uppmärksamma i kväll under de bostadslösas natt som ordnas natten mellan torsdag och fredag..

YLE - 5 timmar sedan

Det finns redan över 100 köpcentrum i Finland - marknaden lockar internationella investerare

Köpcentren i Finland har årligen över 400 miljoner besökare. Enligt Finlands köpcenterförbund gör dessa besökare tillsammans inköp på 6,5 miljarder euro varje år..

YLE - 2 timmar sedan

Kvinnor tvingas sälja sig för att betala bort männens drogskuld

Kvinnor är speciellt utsatta då bostadslösheten ökar. Det vill man uppmärksamma i kväll under de bostadslösas natt som ordnas natten mellan torsdag och fredag..

YLE - 2 timmar sedan

Jobbet lyckades - badvattnet vid Knipans badstrand i Ekenäs är nu utmärkt

Åtgärderna för att förbättra badvattnet vid Knipans badstrand i Ekenäs centrum har lyckats. Badvattnet klassificeras nu som utmärkt..

YLE - 3 timmar sedan

Se bilder från det nya köpcentret i Böle

Hundratals finländare strömmade till det nya köpcentret Mall of Tripla i Böle genast på torsdagsmorgonen då dörrarna öppnades för första gången..

YLE - 6 timmar sedan

Kimitoön får anmärkning för brister inom barnskyddsarbetet

Regionförvaltningsverket har konstaterat att över en tredjedel av barnskyddsfallen tas till behandling för sent. Om kommunen inte bättrar sig kommer åtgärder att vidtas..

YLE - 5 timmar sedan

Det finns redan över 100 köpcentra i Finland - marknaden lockar internationella investerare

Köpcentren i Finland har årligen över 400 miljoner besökare. Enligt Finlands köpcenterförbund gör dessa besökare tillsammans inköp på 6,5 miljarder euro varje år..

YLE - 5 timmar sedan

Nu öppnar Finlands största köpcentrum - följ med då dörrarna till Tripla öppnas!

I dag slår det nya köpcentret Mall of Tripla samt nya Böle station upp sina dörrar. Yle Huvudstadsregionen är på plats och tar dig med på en rundvandring under premiäröppningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.