Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 17 January, 15:40

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 15:24

Blir våra liv bättre eller sämre med artificiell intelligens?En ny studie från Rocket Fuel visar att svenskarnas attityd till artificiell intelligens överlag är positiv, men det finns målgrupper som är tveksamma till vad AI egentligen kan göra för nytta. Eller är det rentav ett hot mot mänskligheten? Hela 35 procent av alla tillfrågade är mycket positiva eller främst positiva till artificiell intelligens. De yngre målgrupperna 18-35 är mer positiva än de äldre målgrupperna 36-70. De yngre målgrupperna tror att AI kommer att förändra deras arbeten och har stor tilltro till att artificiell intelligens kan vara en del i att lösa våra globala utmaningar.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Rocket Fuel, AI, Av, Magnus Johansson Nordenchef Rocket Fuel, Cint, SnabbaSvar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blir våra livbättre eller sämre med , artificiell, intelligens
Dagensanalys.se - 22 jan 18 kl. 12:54

Svenska chefer har dålig kunskap om artificiell intelligens

Nästan nio av tio ser det som en utmaning att hänga med i den tekniska utvecklingen och drygt två tredjedelar av chefer på svenska storföretag uppger att deras kunskap om artificiell intelligens (AI) är svag eller obefintlig. Det visar en ny undersökning på uppdrag av Pegasystems. Artificiell intelligens (AI) är ett fenomen som väntas ta allt större plats i våra liv de kommande åren.

YLE - 22 apr 17 kl. 10:23

Artificiell intelligens polariserar arbetslivet - vissa har värdefulla jobb och andra har inget att göra

Allt fler branscher använder olika former av artificiell intelligens för att underlätta jobbet och göra det mera exakt. Det här gäller till exempel inom sjukvården och rekryteringsbranschen. Samtidigt förutspås det att många jobb helt försvinner och i stället sköts av artificiell intelligens och maskiner.

Dagensanalys.se - 26 sep 16 kl. 13:27

Så tror vi att jobben kommer påverkas av artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) och robotar förutspås vara en stor del av framtidens arbetskraft. Nya jobb skapas ständigt och i framtiden förväntas många ha jobbtitlar som vi inte känner till idag. Men inställningen till artificiell intelligens varierar stort i olika delar av Europa, visar en ny rapport från Rocket Fuel.

Dagensanalys.se - 03 okt 17 kl. 14:33

Använder du rätt typ av artificiell intelligens i ditt företag?

Det uppmärksammade ordkriget mellan de två världskända företagsledarna, Elon Musk och Mark Zuckerberg, visar att artificiell intelligens (AI) fortfarande är mycket omstritt. Musk skapar rubriker genom att hävda att AI utgör en ”fundamental risk för civilisationens existens” och genast borde regleras. Zuckerberg, å andra sidan, kallar Musks varningar för “rätt så oansvariga” och pekar istället på de fördelar som AI kan medföra vid till exempel diagnostisering av sjukdomar och styrning av förarlösa bilar.

Dagensanalys.se - 20 dec 16 kl. 11:28

5 snabba tips: Så kan du dra nytta av artificiell intelligens vid programmatisk annonsering

I takt med att digital marknadsföring mognat har också avkastningskraven ökat. Nedan följer fem tips på hur programmatiska annonser med artificiell intelligens kan hjälpa dagens marknadsförare att öka sin ROI genom att förbättra effektiviteten och optimera utfallet i sina kampanjer. 1.

Dagensanalys.se - 17 jan 17 kl. 15:38

TCO skojar till det och startar världens första fackförbund för artificiell intelligens

Chatbotar, servicebotar och spambotar som vill ha bättre villkor på sina arbetsplatser. Det är verkligheten i TCO:s nya kampanj Face Tomorrow like a Swede, där A.I.

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 11:21

Adobe satsar på Virtual Reality, Artificiell Intelligens och Internet of Things

I samband med den pågående marknadsföringskonferensen Adobe Summit i London passar företaget på att ge förhandspresentationer av pågående utvecklingsprojekt inom en rad områden. Kommande nyheter inom virtualreality, artificiell intelligens och Internet of Things står på agendan. På Adobe Summit som äger rum i London nu i veckan ger Adobe deltagarna en förhandspresentation av några av företagets pågående utvecklingsprojekt inom virtual reality, artificiell intelligens och IoT (Internet of Things eller ”sakernas internet”).

Dagensanalys.se - 22 mar 19 kl. 14:53

SAS Institute investerar 9 miljarder kronor i artificiell intelligens

Dataanalysföretaget SAS Institute investerar i att utöka sin ledande ställning inom artificiell intelligens. Det kommer också att märkas i Sverige, lovar Sverige-chefen Ola Ringström. SAS Institute investerar 9 miljarder kronor för att utveckla ny mjukvara och tjänster inom artificiell intelligens, samtidigt som man lägger stor vikt vid utbildningsområdet för både anställda och kunder.

Dagensanalys.se - 07 feb 18 kl. 12:06

Rapport: Svenskarnas inställning till artificiell intelligens

Svenskarnas inställning till artificiell intelligens har kartlagts i en undersökning av GfK på uppdrag av Huawei. Den visar att majoriteten är positivt inställda men det är några saker som oroar. Hela 70 procent tror till exempel att AI kommer förbättra och utveckla tekniken.

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 12:58

Nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens

Allt fler nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens för att kunna erbjuda kunder skräddarsydda erbjudanden med hjälp av data. Sex av tio (57 procent) företag uppger att de inte kan analysera data tillräckligt snabbt i dag. Det visar en ny undersökning från Adobe.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Nomineringarna till Sveriges bästa webbplatser

Om två veckor utses Sveriges bästa webbplatser och intranät. 20 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i fyra kategorier. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från 117 087 respondenter.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Sverige halkar efter Danmark i digitaliseringsligan

Sverige är bland de tio länderna i världen som är bäst förberedda för digitalisering. Men inom teknik och infrastruktur tappar man gentemot övriga Norden, visar en ny rapport från Cisco. Cisco har släppt rapporten Digital Readiness Index (DRI), en återkommande genomgång av förutsättningarna för framgångsrik digitalisering.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Facebook skippar annonser i WhatsApp

Facebook har sedan länge planerat att införa annonser i WhatsApp. Nu rapporterar Wall Street Journal att annonsplanerna istället skrotas. Istället för annonser tänker Facebook bygga in funktioner i WhatsApp som underlättar för företag att kommunicera med sina kunder.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Googles moderbolag Alphabet når 1 biljon dollar

Googles moderbolag Alphabet är nu det fjärde amerikanska bolaget att nå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar. Apple och Amazon nådde denna milstolpe sommaren 2018, och Microsoft nådde 1 biljon dollar i april 2019. Sundar Pichai (tidigare vd för Google) tog över som vd för Alphabet i december efter att grundarna Larry Page och Sergey Brin avgått.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Google lanserar en ny shopping-sektion bland sökresultaten

Under gårdagen tillkännagav sökjätten Google att man lanserar ett nytt sätt att hitta kläder, skor och accessoarer. En helt ny shopping-sektion som innebär både möjligheter och risker för e-handlare. Det var den 15:e januari som Google, via ett blogginlägg, meddelade att man lanserat ett nytt sätt för människor att hitta bl.

Dagensanalys.se - Igår: 14:20

Dags för timeout från hat och negativitet på nätet

Sinch lanserar ny meddelandetjänst och bjuder in människor att skicka positiva meddelanden till främlingar. Som ett svar på ökande hat och negativitet på sociala medier har Sinch i samarbete med Mental Health America (MHA), skapat världens första meddelandetjänst för positiva budskap. Den nya meddelandetjänsten #TextForHumanity är utvecklad av Sinch och låter människor skicka ett positivt meddelande till en främling.

Dagensanalys.se - Igår: 10:00

Rapport: Data är inget marknadsförare prioriterar

Nielsen har nyligen släppt sin årliga marknadsföringsrapport. Vi får bland annat veta hur marknadsförare uppfattar effektiviteten av digitala och traditionella kanaler samt att data prioriteras bort. Nielsens rapporten The Age of Dissonance baseras på svar från mer än 360 varumärken och företag.

Dagensanalys.se - Igår: 08:32

Operatören som vill konkurrera med Google berättar inte hela sanningen

Trenden är tydlig att operatörerna vill ta mer av innehållsaffären. I bland annat USA har jätten Verizon lanserat en konkurrent till sökmotorn Google vid namn OneSearch. Mot bakgrund av integritetsdebatten passar jätten Verizon på att lansera en egen sökmotor som fått namnet OneSearch.

Dagensanalys.se - Igår: 07:54

Europeiska investeringsbanken omfamnar Bolt

Europeiska investeringsbanken (EIB) har tecknat ett riskkreditinstrument på 50 miljoner euro med transportplattformen Bolt från Estland. Finansieringen stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI), huvudpelaren i investeringsplanen för Europa. Investeringsplanen för Europa, även känd som ”Junckerplanen”, lanserades 2014 av Junckerkommissionen med målet att stimulera investeringar i Europa.

Dagensanalys.se - Igår: 21:31

E-commerce Recruit och Ehandel.se samarbetar för att bli störst på jobb

E-commerce Recruit ingår partnerskap med Ehandel.se för att bli marknadsledande i Sverige på rekrytering inom e-handel. Inför 2020 har E-commerce Recruit ingått ett nära partnerskap med Ehandel som är Nordens största mötesplats för alla som arbetar med e-handel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.