DI > Ekonomi

Friday, 01 July, 09:59

DI - 25 jan 16 kl. 20:48

Lönsam skola för en bra världSolenergi i Kenya, led-lampor i Moldavien, vindkraft i Nepal . Life Academy har utbildat beslutsfattare jorden runt om hållbarhet i över 20 år. Nu inleder Karlstadsföretaget en ny satsning, riktad mot Sverige..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kenya, Moldavien, Nepal, Academy, Karlstadsföretaget, Sverige

Dela artikeln

40 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Lönsam, skolaför en , bra, värld
SR - 02 aug 13 kl. 12:10

Ny sändning - Vetandets värld : Samspelet mellan robotar och människor 20130802 12:10

Ska framtidens människorobotar vara soldater och sexarbetare, eller lärare och sjukvårdare? Det är ett av de etiska vägval som väntar den snabbt växande robotindustrin. I USA satsar stora summor på drönare och andra militära robotar, i Japan ligger fokus mer på äldrevård och skola.

YA - 02 jul 14 kl. 13:46

En veteran i Tomelillas skolvärld går i pension

Foto: Hanna F.Ellborg
Det har gått mer än 40 år sedan Margaretha Lasson fick sin första tjänst på Tryde skola. Nu går hon i pension efter ett helt yrkesliv i Tomelillas skolvärld, de senaste åren som rektor på Lindesborgsskolan.

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 13:43

Dagens skola driver på segrationen

Foto: Helena Landstedt
Skolan är i högsta grad en fråga som syns och hörs i den allt mer intensiva valrörelsen. Författare och idé- historiker Sven-Eric Liedman tycker det hade varit bättre om utbildningsminister Jan Björklund haft lika bra ordning på sina argument, som han säger sig vilja se i klassrummen. Del 4 i kultursidans artikelserie Mitt val handlar om skolan.

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

Min skola är folkligare än din skola

Föreställ dig att Stefan Löfven i ett tal på en socialdemokratisk kongress skulle skryta med att han minsann gått i statlig?kommunal skola. Uttalandet skulle troligen bemötas med en axelryckning, eller ett förvånat: varför berättar han det?

SVT Debatt - 17 dec 13 kl. 13:05

Pappas trygga värld finns inte längre i Kärrtorp

FASCISM Min pappa Lennart skrev Kärrtorpssången. ”Det är inget Samarkand och det är inte mycket flärd, men det är i alla fall vår egen trygga lilla värld.” I söndags tyckte jag det var skönt att pappa aldrig behövde se vad som hänt med Kärrtorp.

Nyheter 24 - 14 jan 14 kl. 16:17

"Hur lönsam är du kvinna?"Seher Yilmaz

Den senaste veckan har vi i nästan alla svenska medier kunnat läsa att filmer som klarar Bechdeltestet dragit in allra mest pengar under 2013. Testet går ut på att filmen ska innehålla minst två namngivna kvinnor, som pratar med varandra, om något annat än män. Klarar filmen testet, klassas den som jämställd.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 08:00

Fika för en bättre värld

Skurup Skurup
Skurup firar ett år som Fairtrade-diplomerad kommun och redan har man kommit en bra bit på väg. Kommunens inköp av kaffe och kakao närmar sig 100 procent rättvist, och flera företag är med och drar sitt strå till stacken. Nu väntar mer information, så att ännu fler Skurupsbor ska veta att de bor i ”Fairtrade city”.

Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 10:30

"Barn har rätt till en bra uppväxt"

Foto: Tommy Svensson
Agnetha Dentback har nyligen gett ut en bok ?Aldrig passat in?, där hon beskriver sin livsbana.

Opinionen.se - 13 sep 13 kl. 12:30

Kjell Alinge: "Vi bor i illusionernas värld"

Korthusen rasar. Illusionerna går upp i rök. För sällan.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 07:00

Sommarbesök i en osynlig tonårsvärld

Foto: Tomas Polvall
Det är svart och vitt, oskarpt, motljus och snedljus, snett och vint. Och det är enastående bra. Frilansjournalist Tomas Polvall ser Martin Bogrens nya utställningsprojekt i Lund och upptäcker en ny värld.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Terrorn avskräcker inte storföretagen

Trots upprepade attentat i Turkiet verkar de stora svenska företagen fast beslutna att stanna i landet.”Vi levererar säkerhet till våra kunder och på ett sätt uppfyller vi en viktig samhällsfunktion”, säger Gisela Lindstrand, kommunikationsdirektör på Securitas..

DI - 30 minuter sedan

Håkan Matson: Dags att dra i nödbromsen

Den första dödsolyckan med en självkörande Tesla Model S reser en rad allvarliga frågor.Om den nya tekniken inte klarar av vanliga situationer i trafiken är det dags att dra i nödbromsen för bilvärldens hetaste trend just nu..

DI - 45 minuter sedan

Gladare inköpschefer i Spanien

Spaniens inköpschefsindex för tillverkningssektorn uppgick till 52,2 i juni, jämfört med 51,8 månaden innan..

DI - 45 minuter sedan

Trelleborg slutför köp i USA

Trelleborg har slutfört förvärvet av Specialty Silicone Fabricators, en USA-baserad privatägd tillverkare av precisionskomponenter i silikon till medicintekniska OE-tillverkare..

DI - 1 timme sedan

Dödskrasch med Teslas självkörande bil

Den första dödsolyckan med en självkörande bil har rapporterats. Olyckan skedde med en av Elon Musks Tesla-bilar..

DI - 1 timme sedan

Färre företagskonkurser i juni

Antalet företagskonkurser minskade med 21 procent i juni jämfört med samma månad i fjol. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC..

DI - 1 timme sedan

Ljusning för Ryssland

Den ryska tillverkningsindustrin visar upp sitt starkaste inköpschefsindex, PMI, sedan i november 2014..

DI - 1 timme sedan

Loomis säljer verksamhet för frakthantering

Kontanthanteringsbolaget Loomis har ingått ett avtal om att avyttra sin frakthanteringsverksamhet till Rhenus Alpina AG..

DI - 1 timme sedan

Följ börsen direkt

Veckans sista dag - hur reagerar börsen?Följ senaste uppdateringarna ovan..

DI - 1 timme sedan

Avmattning för svensk industri

Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i juni till 53,0, jämfört med 54,0 månaden före..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.