DI > Ekonomi

Thursday, 29 September, 10:31

DI - 25 jan 16 kl. 20:48

Lönsam skola för en bra världSolenergi i Kenya, led-lampor i Moldavien, vindkraft i Nepal . Life Academy har utbildat beslutsfattare jorden runt om hållbarhet i över 20 år. Nu inleder Karlstadsföretaget en ny satsning, riktad mot Sverige..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kenya, Moldavien, Nepal, Academy, Karlstadsföretaget, Sverige

Dela artikeln

40 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Lönsam, skolaför en , bra, värld
SR - 02 aug 13 kl. 12:10

Ny sändning - Vetandets värld : Samspelet mellan robotar och människor 20130802 12:10

Ska framtidens människorobotar vara soldater och sexarbetare, eller lärare och sjukvårdare? Det är ett av de etiska vägval som väntar den snabbt växande robotindustrin. I USA satsar stora summor på drönare och andra militära robotar, i Japan ligger fokus mer på äldrevård och skola.

YA - 02 jul 14 kl. 13:46

En veteran i Tomelillas skolvärld går i pension

Foto: Hanna F.Ellborg
Det har gått mer än 40 år sedan Margaretha Lasson fick sin första tjänst på Tryde skola. Nu går hon i pension efter ett helt yrkesliv i Tomelillas skolvärld, de senaste åren som rektor på Lindesborgsskolan.

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 13:43

Dagens skola driver på segrationen

Foto: Helena Landstedt
Skolan är i högsta grad en fråga som syns och hörs i den allt mer intensiva valrörelsen. Författare och idé- historiker Sven-Eric Liedman tycker det hade varit bättre om utbildningsminister Jan Björklund haft lika bra ordning på sina argument, som han säger sig vilja se i klassrummen. Del 4 i kultursidans artikelserie Mitt val handlar om skolan.

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

Min skola är folkligare än din skola

Föreställ dig att Stefan Löfven i ett tal på en socialdemokratisk kongress skulle skryta med att han minsann gått i statlig?kommunal skola. Uttalandet skulle troligen bemötas med en axelryckning, eller ett förvånat: varför berättar han det?

SVT Debatt - 17 dec 13 kl. 13:05

Pappas trygga värld finns inte längre i Kärrtorp

FASCISM Min pappa Lennart skrev Kärrtorpssången. ”Det är inget Samarkand och det är inte mycket flärd, men det är i alla fall vår egen trygga lilla värld.” I söndags tyckte jag det var skönt att pappa aldrig behövde se vad som hänt med Kärrtorp.

Nyheter 24 - 14 jan 14 kl. 16:17

"Hur lönsam är du kvinna?"Seher Yilmaz

Den senaste veckan har vi i nästan alla svenska medier kunnat läsa att filmer som klarar Bechdeltestet dragit in allra mest pengar under 2013. Testet går ut på att filmen ska innehålla minst två namngivna kvinnor, som pratar med varandra, om något annat än män. Klarar filmen testet, klassas den som jämställd.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 08:00

Fika för en bättre värld

Skurup Skurup
Skurup firar ett år som Fairtrade-diplomerad kommun och redan har man kommit en bra bit på väg. Kommunens inköp av kaffe och kakao närmar sig 100 procent rättvist, och flera företag är med och drar sitt strå till stacken. Nu väntar mer information, så att ännu fler Skurupsbor ska veta att de bor i ”Fairtrade city”.

Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 10:30

"Barn har rätt till en bra uppväxt"

Foto: Tommy Svensson
Agnetha Dentback har nyligen gett ut en bok ?Aldrig passat in?, där hon beskriver sin livsbana.

Opinionen.se - 13 sep 13 kl. 12:30

Kjell Alinge: "Vi bor i illusionernas värld"

Korthusen rasar. Illusionerna går upp i rök. För sällan.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 07:00

Sommarbesök i en osynlig tonårsvärld

Foto: Tomas Polvall
Det är svart och vitt, oskarpt, motljus och snedljus, snett och vint. Och det är enastående bra. Frilansjournalist Tomas Polvall ser Martin Bogrens nya utställningsprojekt i Lund och upptäcker en ny värld.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Rapport: Butiksjätten Sears riskerar konkurs

Den amerikanska detaljhandelskedjan Sears kan komma att gå i konkurs inom ett till två år om företaget inte lyckas dra in externt kapital, varnar kreditratinginstitutet Fitch. Företaget brottas med en hög skuldsättningsgrad och butikerna har fortsatta problem med att locka kunder, uppger The Street som.

DI - 15 minuter sedan

"Historiskt låg värdering av H&M"

Haltande försäljning och fallande marginaler har pressat klädjätten H&M på börsen. Inför fredagens viktiga kvartalsrapport är värderingen historiskt låg i förhållande till börsen i övrigt, konstaterar Di:s börsexpert Magnus Dagel..

DI - 30 minuter sedan

Indiskt storköp i ryska oljebolag

Regeringen i Indien har gett tummen upp för ett inhemskt konsortium att förvärva andelar i två ryska oljeföretag, enligt ett uttalande..

DI - 30 minuter sedan

Tyskland: Oväntad ökning av arbetslösheten

Antalet arbetslösa i Tyskland steg 1.000 i september jämfört med månaden före, rapporterar Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland: Svagt stigande inflation

Konsumentpriserna i den tyska delstaten Bayern steg 0,2 procent i september, jämfört med månaden före, enligt Bloomberg News. Inflationstakten var 0,8 procent..

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Skolaktien rusar på glad börs

Stockholmbörsen öppnar torsdagens handel med en spikrak uppgång. Oljebolagen stiger men bäst går det för nykomlingen Engelska skolan som rusar fram..

DI - 45 minuter sedan

Bensinbolagen höjer dieselpriset

Ledande bensinbolag höjer priset på diesel med tio öre per liter. Efter höjningen är riktpriset för en liter diesel på bemannade stationer 12,94 kronor..

DI - 45 minuter sedan

Viktor Munkhammar: Tuff match väntar Opec

Efter Opecs oväntade beslut att minska oljeproduktionen väntar en match mot världens övriga producenter. Om Jan Stenbecks devis ”teknik slår politik” håller blir den svår för oljekartellen..

DI - 45 minuter sedan

Storägarnas tålamod med Ericsson sinar

Investor och Industrivärden, Ericssons största ägare, är öppna för att sälja sina andelar i telekomjätten. Det rapporterar Svenska Dagbladet..

DI - 1 timme sedan

Engelska Skolan rusar i debuten

På torsdagen börsnoterades Engelska Skolan. Aktien inledde med att rusa..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.