DI > Ekonomi

Thursday, 25 August, 15:09

DI - 25 jan 16 kl. 20:48

Lönsam skola för en bra världSolenergi i Kenya, led-lampor i Moldavien, vindkraft i Nepal . Life Academy har utbildat beslutsfattare jorden runt om hållbarhet i över 20 år. Nu inleder Karlstadsföretaget en ny satsning, riktad mot Sverige..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kenya, Moldavien, Nepal, Academy, Karlstadsföretaget, Sverige

Dela artikeln

40 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Lönsam, skolaför en , bra, värld
SR - 02 aug 13 kl. 12:10

Ny sändning - Vetandets värld : Samspelet mellan robotar och människor 20130802 12:10

Ska framtidens människorobotar vara soldater och sexarbetare, eller lärare och sjukvårdare? Det är ett av de etiska vägval som väntar den snabbt växande robotindustrin. I USA satsar stora summor på drönare och andra militära robotar, i Japan ligger fokus mer på äldrevård och skola.

YA - 02 jul 14 kl. 13:46

En veteran i Tomelillas skolvärld går i pension

Foto: Hanna F.Ellborg
Det har gått mer än 40 år sedan Margaretha Lasson fick sin första tjänst på Tryde skola. Nu går hon i pension efter ett helt yrkesliv i Tomelillas skolvärld, de senaste åren som rektor på Lindesborgsskolan.

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 13:43

Dagens skola driver på segrationen

Foto: Helena Landstedt
Skolan är i högsta grad en fråga som syns och hörs i den allt mer intensiva valrörelsen. Författare och idé- historiker Sven-Eric Liedman tycker det hade varit bättre om utbildningsminister Jan Björklund haft lika bra ordning på sina argument, som han säger sig vilja se i klassrummen. Del 4 i kultursidans artikelserie Mitt val handlar om skolan.

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

Min skola är folkligare än din skola

Föreställ dig att Stefan Löfven i ett tal på en socialdemokratisk kongress skulle skryta med att han minsann gått i statlig?kommunal skola. Uttalandet skulle troligen bemötas med en axelryckning, eller ett förvånat: varför berättar han det?

SVT Debatt - 17 dec 13 kl. 13:05

Pappas trygga värld finns inte längre i Kärrtorp

FASCISM Min pappa Lennart skrev Kärrtorpssången. ”Det är inget Samarkand och det är inte mycket flärd, men det är i alla fall vår egen trygga lilla värld.” I söndags tyckte jag det var skönt att pappa aldrig behövde se vad som hänt med Kärrtorp.

Nyheter 24 - 14 jan 14 kl. 16:17

"Hur lönsam är du kvinna?"Seher Yilmaz

Den senaste veckan har vi i nästan alla svenska medier kunnat läsa att filmer som klarar Bechdeltestet dragit in allra mest pengar under 2013. Testet går ut på att filmen ska innehålla minst två namngivna kvinnor, som pratar med varandra, om något annat än män. Klarar filmen testet, klassas den som jämställd.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 08:00

Fika för en bättre värld

Skurup Skurup
Skurup firar ett år som Fairtrade-diplomerad kommun och redan har man kommit en bra bit på väg. Kommunens inköp av kaffe och kakao närmar sig 100 procent rättvist, och flera företag är med och drar sitt strå till stacken. Nu väntar mer information, så att ännu fler Skurupsbor ska veta att de bor i ”Fairtrade city”.

Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 10:30

"Barn har rätt till en bra uppväxt"

Foto: Tommy Svensson
Agnetha Dentback har nyligen gett ut en bok ?Aldrig passat in?, där hon beskriver sin livsbana.

Opinionen.se - 13 sep 13 kl. 12:30

Kjell Alinge: "Vi bor i illusionernas värld"

Korthusen rasar. Illusionerna går upp i rök. För sällan.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 07:00

Sommarbesök i en osynlig tonårsvärld

Foto: Tomas Polvall
Det är svart och vitt, oskarpt, motljus och snedljus, snett och vint. Och det är enastående bra. Frilansjournalist Tomas Polvall ser Martin Bogrens nya utställningsprojekt i Lund och upptäcker en ny värld.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Släppte Google just en Instabridge-dödare?

Google har sjösatt en tjänst som ger Nexus-användare tillgång till över en miljon gratis wifi-nät. Lanseringen är ett direkt hot mot svenska Instabridge..

DI - 15 minuter sedan

Gruvskalv i Kiruna

Ett skalv inträffade i Kiruna under torsdagen. Det uppmättes till en lokal magnitud på 2,2 vilket är i nivå med de kraftigaste skalven som har uppmätts i Kiruna i år, skriver Norrländska Socialdemokraten..

DI - 30 minuter sedan

Oväntad uppgång för varaktiga varor i USA

Orderingången på varaktiga varor i USA steg 4,4 procent i juni, jämfört med månaden före, enligt data från handelsdepartementet..

DI - 30 minuter sedan

Antalet nyanmälda arbetslösa i USA sjönk

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 1.000 personer till 261.000 personer under vecka 33, jämfört med föregående vecka..

DI - 30 minuter sedan

Lundberg köpte även aktier i Industrivärden privat

Förutom att Lundbergföretagen köpte 9 miljoner A-aktier i Industrivärden efter börsstängning på onsdagen storköpte även Fredrik Lundberg och hans döttrar Louise Lindh och Katarina Martinson aktier privat. Det säger Fredrik Lundberg till Di..

DI - 30 minuter sedan

Nordea: Fortsatt ränteparty

Boräntorna har parkerat sig på botten. De stiger "inte nämnvärt" fram till slutet av 2017, spår Nordea..

DI - 1 timme sedan

Svenska VR-bolaget Manomotion fyller på kassan

Vad sägs om att använda dina egna händer för att plocka upp och manipulera objekt i VR? Det är löftet från svenska Manomotion, som nu tar in 14 Mkr i ny finansiering..

DI - 1 timme sedan

Joe Bidens dubbelfel om Stefan Löfven

USA:s vicepresident Joe Biden gjorde ett dubbelfel när han mötte Stefan Löfven..

DI - 45 minuter sedan

Precise Biometrics lösning integreras i japansk lur

Precise Biometrics algoritmlösning för mobiltelefoner, Biomatch Mobile, har via bolagets samarbete med Fingerprint Cards integrerats i en smartphone från ett japanskt bolag..

DI - 45 minuter sedan

Försäljningschef i Invisio säljer

Invisios försäljnings- och marknadsföringschef Carsten Aagesen har sålt cirka 16.600 aktier i headsetbolaget à cirka 71:50 kronor styck, sammanlagt således för cirka 1,2 miljoner kronor..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.