Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 24 February, 04:57

Västerbottens Folkblad - 25 jan 16 kl. 20:23

Sålde utländskt kött som svenskt kravmärktEtt gotländskt livsmedelsföretag misstänks för köttfusk. Fusket kan ha pågått under flera år och köttet kan ha spridits i hela landet. – Det är inget som finns i våra butiker, säger Owe Forslund, butikschef för Ica Maxi i Skellefteå. Vi litar på våra leverantörer och förutsätter att de har bra kontroll Under flera års tid kan [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Owe Forslund, Ica Maxi, Skellefteå, Under

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sålde, utländskt, köttsom , svenskt, kravmärkt
Västerbottens Folkblad - 25 jan 16 kl. 20:23

[PLUS] Sålde utländskt kött som svenskt kravmärkt

Ett gotländskt livsmedelsföretag misstänks för köttfusk. Fusket kan ha pågått under flera år och....

SvD - 30 jul 14 kl. 13:30

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum över Gotland och utanför Öland den 18 juli i år. Det visar ett hemligstämplat dokument från Försvarsmakten. Inget svenskt flyg gick upp för att markera mot kränkningen..

YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

SVT - 31 jul 14 kl. 03:06

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum den 18 juli, enligt en hemligstämplad rapport från Försvarsmakten, rapporterar Svenska Dagbladet och P4 Kalmar..

SvD - 25 jan 16 kl. 19:33

Utländskt kött kan ha sålts som svenskt

Svenskt kravkött kan vara utländskt – och sålts i matbutiker runt om i Sverige. Gotländska livsmedelesföretag utreds nu för misstänkt fusk, uppger Aftonbladet..

DalaDemokraten - 23 nov 17 kl. 10:25

Försökte byta falskt utländskt körkort mot giltigt svenskt

Mannen försökte byta ett förfalskat utländskt körkort mot ett giltigt svenskt körkort. Nu är han misstänkt för brukande av falsk urkund..

Dalarnas tidningar - 23 nov 17 kl. 10:25

Försökte byta falskt utländskt körkort mot giltigt svenskt

Mannen försökte byta ett förfalskat utländskt körkort mot ett giltigt svenskt körkort. Nu är han misstänkt för brukande av falsk urkund..

GT - 02 aug 18 kl. 05:00

Hellre närodlat svenskt än utländskt eko-kött

När svenska djur står inför nödslakt är det anmärkningsvärt att Göteborg Stad inte prioriterar att köpa svenskt kött utan i stället väljer utländskt kött. Det politiskt rödgröna målet att 100 procent av allt kött och chark som köps in ska vara ekologisk leder till sänkta krav gällande djurskyddet, skriver Emmyly Bönfors (C)..

DN - 01 apr 14 kl. 13:03

Mer skräp i utländskt snus

De svenska snusproducenterna retar sig på att importerade snusprodukter inte håller samma standard som svenska dosor. Nu undersöker Livsmedelsverket om både svenskt och utländskt snus ska granskas mer ingående..

DN - 10 apr 14 kl. 18:31

Här är utländskt kött bannlyst

På Tempo Tullporten i Härnösand säljs numera bara svenskt kött. Affärsinnehavare Stig Wedin beslutade för några månader sedan att helt sluta sälja utländskt kött..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Umeåföretag vann pris på whiskymässa

Företaget Tjaerdalen beer & whisky från Yttersjö prisades på en stor öl- och whiskymässa i Uppsala på fredagskvällen. Peter Jacobsson och Anders Wink driver företaget som köper upp, buteljerar och slutlagrar whisky i Yttersjö utanför Umeå. Under fredagskvällen vann de pris för bästa single malt NAS (som står för ”no age statement”) på Uppsala beer & whisky festival.

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

Brand vid fritidsgård i Lycksele

Det brann ordentligt i en sopcontainer intill en fritidsgård i Lycksele på fredagskvällen. Polisen misstänker brott. Containern står vid väggen mot fritidsgården på Norra Torggatan.

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

[PLUS] Ny vinst för RIG

Det var inga konstigheter när Rig vann mot Notviken i Damallsvenskans nittonde omgång..

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

[PLUS] Dramatisk final i stadssprinten: ”Ganska less”

Trots regn och plusgrader blev den andra upplagan av Umeå Stadssprint en lyckad sådan. Inför....

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

”Sverigefinnarna kräver ursäkt”

I dag är det Sverigefinnarnas dag, en utmärkt dag att lyfta fram vår nationella minoritet som det sällan talas om och för vilken intresset är ganska lågt, skriver Kukkamariia Valtola Sjöberg (MP), sammankallande jämställdhets och mångfaldskommittén och sverigefinne. Visste du att finnar har utsatts för rasbiologisk forskning i Sverige och blivit utdömda som en lägre […].

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

[PLUS] Vilhelmina tog revanch mot Piteå

Vilhelminas bowlinglag spelade idag två matcher i Nordallsvenskan, BK Prana och mot Piteå. Såhär....

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

Man hotade att döda kommunanställd

När mannen fick veta att hans barn omhändertagits hotade han att döda en anställd på socialtjänsten. Nu döms mannen till villkorlig dom och samhällstjänst. Socialtjänsten hade fått in flera orosanmälningar om mannens barn.

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

[PLUS] Sur förlust för GUIF

GUIF åkte på på en sur förlust i bortamötet med Lidingö under lördagen..

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

Tjejvasan: Se resultaten här

Under lördagen gick årets upplaga av Tjejvasan av stapeln. Britta Johansson Norgren var det som vann Tjejvasan efter en spurtstrid. Hennes tredje seger på fyra år.

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

[PLUS] Stabil seger för Iksu Ungdom

Iksu ungdom tog en stabil seger under lördagen när man tog emot Sundsvall på hemmaplan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.