Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 10 December, 03:55

Västerbottens Folkblad - 25 jan 16 kl. 20:23

Sålde utländskt kött som svenskt kravmärktEtt gotländskt livsmedelsföretag misstänks för köttfusk. Fusket kan ha pågått under flera år och köttet kan ha spridits i hela landet. – Det är inget som finns i våra butiker, säger Owe Forslund, butikschef för Ica Maxi i Skellefteå. Vi litar på våra leverantörer och förutsätter att de har bra kontroll Under flera års tid kan [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Owe Forslund, Ica Maxi, Skellefteå, Under

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sålde, utländskt, köttsom , svenskt, kravmärkt
Västerbottens Folkblad - 25 jan 16 kl. 20:23

[PLUS] Sålde utländskt kött som svenskt kravmärkt

Ett gotländskt livsmedelsföretag misstänks för köttfusk. Fusket kan ha pågått under flera år och....

SvD - 30 jul 14 kl. 13:30

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum över Gotland och utanför Öland den 18 juli i år. Det visar ett hemligstämplat dokument från Försvarsmakten. Inget svenskt flyg gick upp för att markera mot kränkningen..

YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

SVT - 31 jul 14 kl. 03:06

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum

Utländskt flyg kränkte svenskt luftrum den 18 juli, enligt en hemligstämplad rapport från Försvarsmakten, rapporterar Svenska Dagbladet och P4 Kalmar..

SvD - 25 jan 16 kl. 19:33

Utländskt kött kan ha sålts som svenskt

Svenskt kravkött kan vara utländskt – och sålts i matbutiker runt om i Sverige. Gotländska livsmedelesföretag utreds nu för misstänkt fusk, uppger Aftonbladet..

DalaDemokraten - 23 nov 17 kl. 10:25

Försökte byta falskt utländskt körkort mot giltigt svenskt

Mannen försökte byta ett förfalskat utländskt körkort mot ett giltigt svenskt körkort. Nu är han misstänkt för brukande av falsk urkund..

Dalarnas tidningar - 23 nov 17 kl. 10:25

Försökte byta falskt utländskt körkort mot giltigt svenskt

Mannen försökte byta ett förfalskat utländskt körkort mot ett giltigt svenskt körkort. Nu är han misstänkt för brukande av falsk urkund..

GT - 02 aug 18 kl. 05:00

Hellre närodlat svenskt än utländskt eko-kött

När svenska djur står inför nödslakt är det anmärkningsvärt att Göteborg Stad inte prioriterar att köpa svenskt kött utan i stället väljer utländskt kött. Det politiskt rödgröna målet att 100 procent av allt kött och chark som köps in ska vara ekologisk leder till sänkta krav gällande djurskyddet, skriver Emmyly Bönfors (C)..

DN - 01 apr 14 kl. 13:03

Mer skräp i utländskt snus

De svenska snusproducenterna retar sig på att importerade snusprodukter inte håller samma standard som svenska dosor. Nu undersöker Livsmedelsverket om både svenskt och utländskt snus ska granskas mer ingående..

DN - 10 apr 14 kl. 18:31

Här är utländskt kött bannlyst

På Tempo Tullporten i Härnösand säljs numera bara svenskt kött. Affärsinnehavare Stig Wedin beslutade för några månader sedan att helt sluta sälja utländskt kött..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Olyckslarm var gammal händelse

Klockan 01.25 natten mot måndagen inkom samtal till SOS alarm om en singelolycka på Järnvägsleden i höjd med Bergsbyn utanför Skellefteå. Räddningstjänsten kunde snabbt konstatera att det var samma fordon som kört av vägen natten mot söndagen som låg kvar på platsen och orsakat larmet..

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

[PLUS] I tårar efter förlusten: ”Kommer mer och mer”

 VM-debutanten Måns Parsjö-Tegnér var riktigt nere efter VM-final-förlusten och kunde inte hålla....

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

[PLUS] Betsele nära tappa 3–0 – men klarade sig

Det blev oerhört spännande i söndagens futsalmöte mellan Betsele IF och Ersboda SK. Hemmalaget....

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

[PLUS] Höjdpunkter från Umeå BSKT–BC Luleå

Kolla in det bästa från söndagens norrderby mellan Umeå och Luleå..

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Körde lastbil alkoholpåverkad

Först drack han alkoholhaltiga drycker, sedan satte sig mannen i en lastbil och körde iväg. Nu straffas han för brottet. Det var i slutet av oktober i år som mannen körde lastbil i Robertsfors kommun efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker.

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Tog ny andraplats i Boden

JVM är det stora målet denna vinter – och i helgen gav IFK Umeååkaren ett fint formbesked. Säsongens stora mål är JVM i Lathis för Linn Svahn. I helgen tog hon ett steg mot det målet då det blev två andraplatser i juniorcupen Scandic Cup i Boden i klassen D19-20.

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

”Är vi äldre inte värda att lyssna på?”

Vi vill ha rak och ärlig information om förslaget om förändring av LOV inom hemtjänsten, skriver Britt Jakobsson, Christer Hansson och Olle Arntze’n, talespersoner inom PRO samorganisation för äldrefrågor. Socialdemokraterna och Vänstern planerar att ändra förutsättningarna för brukare och hemtjänstutförare inom Umeå kommun. Pensionärsorganisationerna har inte fått någon som helst information om detta utan har […].

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

[PLUS] Fler poliser anställda i Tärnaby

Tärnaby har dubblerat polisstyrkan i Tärnaby. Tidigare har det varit två poliser placerade på orten....

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

Tre seniorvinster för IFK Umeå i elitturneringen

IFK Umeå hade en kanonhelg i elitturneringen Stockholm BSO. Det blev bland annat hela tre förstaplatser på seniorsidan. Olivia Wänglund har nyligen startat upp med badmintonen igen efter att främst satsat på fotbollen under sommarhalvåret.

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

[PLUS] Bergstedt: Hade valt annorlunda

Måns Parsjö-Tegnér tog Sverige till VM-final. Där fick han inte stå. Mikael Hill valde Johan Rehn....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.