YLE > Finland

Tuesday, 20 November, 19:05

YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifterFörväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Tarasti har i uppgift att utreda vilka uppgifter inom den nuvarande regionförvaltningen som ska överföras på landskapen som uppstår i och med den stora förvaltningsreformen. Det har varit tal om att landskapen ska ta hand om bland annat räddningsverksamheten, de nuvarande landskapsförbundens uppgifter, vissa region- och näringslivsutvecklingsuppgifter och kanske också miljö- och häls
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lauri Tarasti, NTM, Wikberg, Kommunförbundet, Kommunerna, Ollikainen, Vörå, Roger Källman, Kristina Wikberg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket öppetom , landskapens, uppgifter
YLE - 30 jan 14 kl. 15:50

Landskapens framtid ifrågasätts

Landskapen har visst en uppgift, också i framtiden, säger landskapsdirektör Olav Jern vid Österbottens förbund.
Trots kommunreformen som siktar på att minska antalet kommuner finns ett behov för en övergripande instans enligt Jern.
Olav Jern svarar ger svar på tal åt pensionerade statssekreteraren Raimo Sailas som på torsdagen sa att landskapen är följande i tur då kommunreformen är genomförd.

YLE - 08 jun 17 kl. 08:57

Digiträning: Öppet wifi - en lockelse med många faror

De flesta mobiloperatörer erbjuder abonnemang där internet ingår i månadspriset. Men då vi är utomlands kopplar de flesta av oss upp till ett gratis öppet nätverk. Priset vi betalar för att just då kunna lägga upp de nyaste semesterbilderna kan vara högt.

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 13:33

Färja körde med öppet bogvisir

Viking Lines färja Rosella körde i vintras ut på öppet hav med bogvisiret uppe, skriver tidningen Ålands sjöfart. Källor uppger för tidningen att det vid tillfället blåste 15 meter per sekund med grov sjö, enligt dn.se.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 15 kl. 13:33

Färja körde med öppet bogvisir

Viking Lines färja Rosella körde i vintras ut på öppet hav med bogvisiret uppe, skriver tidningen Ålands sjöfart. Källor uppger för tidningen att det vid tillfället blåste 15 meter per sekund med grov sjö, enligt dn.se.

SVT - 20 jun 18 kl. 04:06

Hemliga uppgifter om kriminalvårdare i Danmark låg helt öppet på nätet

En omfattande läcka av hemliga uppgifter, med bland annat fullständiga namn och personnummer, har drabbat 590 anställda inom kriminalvården i Danmark, avslöjar tidningen Politiken. Uppgifterna låg ute öppet på en webbplats under 20 dagar..

HBL - 06 okt 14 kl. 17:28

"Krim förblir ett öppet sår"

Även om det går att hitta en lösning i östra Ukraina som tillfredsställer bägge parter förblir det annekterade Krim ett öppet sår, säger utrikesminister Erkki Tuomioja som träffade sin ryska kollega Sergej Lavrov i Moskva.MOSKVA Nej, Finland har ingen specialstatus när det gäller att medla mellan Ryssland och Ukraina. Det konstaterade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov när han träffade Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja i Moskva i dag.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 14:56

Öppet mål för SD - lägg misstroendevotum mot Anna Johansson (s)

Sverigedemokraterna har just nu alla möjligheter för straffspark på öppet mål. Allt de behöver göra är att lägga ett misstroendevotum mot infrastrukturminister Anna Johansson (s). Därmed skulle det blir tydligt för alla och envar huruvida allianspartierna stöder regeringens hantering av Transportstyrelsens läckor.

Mobil - 9 timmar sedan

Uppgifter: Huawei har visat prototyp på telefon med böjbar skärm och 5G

Samsung har redan visat upp en prototyp på en smartphone med böjbar skärm, men Huawei ska enligt färska uppgifter inte ligga långt efter. En prototyp som dessutom är rustad med 5G-stöd påstås nu ha visats upp för koreanska operatörer..

VA - 9 timmar sedan

Uppgifter: Sony sparkar 200 personer i Sverige

Enligt uppgifter kommer techjätten varsla minst 200 personer.  .

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Efter mordet: Polisen vill ha uppgifter om silverfärgad Volvo V70

På onsdagskvällen förra veckan sköts en man i 25-årsåldern ihjäl utanför ett bostadshus i Biskopsgården i Göteborg. Ingen person har gripits misstänkt för mordet – och nu ber polisen om hjälp.
– Vi skulle vilja ha uppgifter om det har gjorts iakttagelser av en silverfärgad alternativt grå Volvo V70 i området, säger Anders Jonasson, polisens förundersökningsledare..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Över 18 000 skrev på appell för ny translag i Finland - "Borde räcka med ett kryss i en ruta för att byta kön"

Seta och Amnesty vill att partierna infriar sina löften angående den nya translagen. Nu är det dags för partierna att hålla frågan synlig under valkampanjer och skriva in den i nästa regeringsprogram..

YLE - 2 timmar sedan

IL: Affärsmannen bakom Airiston Helmi tar polisens agerande i razzian till rätten

Den ryska affärsmannen Pavel Melnikov har väckt talan mot att polisen använde sig av tvång i Airiston Helmi-utredningen..

YLE - 2 timmar sedan

OP:s prognos: Finlands ekonomi växer hyfsat också nästa år - den offentliga ekonomin är i balans år 2019

Finlands ekonomi fortsätter att växa under 2019 men tillväxten blir inte lika stark som under de två senaste åren, enligt OP-gruppens färska prognos. De största orosmolnen just nu hänger över USA..

YLE - 2 timmar sedan

Sipilä: Alla partier har lovat att de ska göra mer för att mota klimatuppvärmningen

Klimatfrågan har fått riksdagspartierna att grunda en gemensam arbetsgrupp för att komma med konkreta mål för politiken. Meningen är att alla partier ska kunna skriva under målen..

YLE - 2 timmar sedan

Gräva ner, laga färs eller ge bort - hur gör man när ekologiska värphöns ska pensioneras?

Vad gör man med 200 värphöns som är i pensionsåldern? Den frågan ställer Cecilia Persson i Hammarland på Åland. Hon har haft ekohöns i tre år och har god avsättning för äggen, men snart är det dags att slakta 200 av de 900 hönsen på gården..

YLE - 10 timmar sedan

En del av innertaket har rasat i Lovisaskolan Harjurinteen koulus nya del - Skanska tar på sig ansvaret

Innertaket i matsalen i den nya delen av Harjurinteen koulu har rasat. Preliminärt ser det ut som att raset ligger på Skanskas ansvar, enligt Jarkko Koskipalo, chef för bolagets byggnadsenhet i Lahtis-området..

YLE - 2 timmar sedan

Filosofer om den omtalade mansdebatten i Åbo: Ett steg i rätt riktning

Gårdagens mansdebatt i Åbo väckte känslor på förhand och nekades utrymme i Åbo Akademi. Filosoferna Anthony Fredriksson och Nicolas von Kramer säger att det var en bra början men att diskussionen bör fortsätta..

YLE - 3 timmar sedan

Museichef Marina Catani kröner Östnylands lucia 2018: "Lucia är viktig som ljusbärare"

Den 13 december kröns en östnyländsk lucia för 68:e gången på Gamla rådhusets trappor i Borgå. Det är Borgå museums chef Marina Catani som i år har glädjen att kröna årets ljusbärare..

YLE - 3 timmar sedan

Raseborgare ska trots allt betala för hemförlovningsteamet - stadsstyrelsen gick emot nämnden

Ett besök av hemförlovningsteamet i Raseborg kommer att kosta tolv euro. Det slog stadsstyrelsen i Raseborg fast efter en jämn omröstning på måndag kväll..

YLE - 3 timmar sedan

Riksdagsledamot: Hela riksväg 8 blir en del av stomnätet

Hela riksväg 8 blir en del av stomnätet. Det meddelar riksdagsledamot Lasse Hautala (C) på tisdag eftermiddag. På Österbottens förbund är direktör Kaj Suomela nöjd över att lobbandet burit frukt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.