YLE > Finland

Saturday, 19 January, 01:35

YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifterFörväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Tarasti har i uppgift att utreda vilka uppgifter inom den nuvarande regionförvaltningen som ska överföras på landskapen som uppstår i och med den stora förvaltningsreformen. Det har varit tal om att landskapen ska ta hand om bland annat räddningsverksamheten, de nuvarande landskapsförbundens uppgifter, vissa region- och näringslivsutvecklingsuppgifter och kanske också miljö- och häls
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lauri Tarasti, NTM, Wikberg, Kommunförbundet, Kommunerna, Ollikainen, Vörå, Roger Källman, Kristina Wikberg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket öppetom , landskapens, uppgifter
YLE - 30 jan 14 kl. 15:50

Landskapens framtid ifrågasätts

Landskapen har visst en uppgift, också i framtiden, säger landskapsdirektör Olav Jern vid Österbottens förbund.
Trots kommunreformen som siktar på att minska antalet kommuner finns ett behov för en övergripande instans enligt Jern.
Olav Jern svarar ger svar på tal åt pensionerade statssekreteraren Raimo Sailas som på torsdagen sa att landskapen är följande i tur då kommunreformen är genomförd.

YLE - 08 jun 17 kl. 08:57

Digiträning: Öppet wifi - en lockelse med många faror

De flesta mobiloperatörer erbjuder abonnemang där internet ingår i månadspriset. Men då vi är utomlands kopplar de flesta av oss upp till ett gratis öppet nätverk. Priset vi betalar för att just då kunna lägga upp de nyaste semesterbilderna kan vara högt.

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 13:33

Färja körde med öppet bogvisir

Viking Lines färja Rosella körde i vintras ut på öppet hav med bogvisiret uppe, skriver tidningen Ålands sjöfart. Källor uppger för tidningen att det vid tillfället blåste 15 meter per sekund med grov sjö, enligt dn.se.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 15 kl. 13:33

Färja körde med öppet bogvisir

Viking Lines färja Rosella körde i vintras ut på öppet hav med bogvisiret uppe, skriver tidningen Ålands sjöfart. Källor uppger för tidningen att det vid tillfället blåste 15 meter per sekund med grov sjö, enligt dn.se.

SVT - 20 jun 18 kl. 04:06

Hemliga uppgifter om kriminalvårdare i Danmark låg helt öppet på nätet

En omfattande läcka av hemliga uppgifter, med bland annat fullständiga namn och personnummer, har drabbat 590 anställda inom kriminalvården i Danmark, avslöjar tidningen Politiken. Uppgifterna låg ute öppet på en webbplats under 20 dagar..

HBL - 06 okt 14 kl. 17:28

"Krim förblir ett öppet sår"

Även om det går att hitta en lösning i östra Ukraina som tillfredsställer bägge parter förblir det annekterade Krim ett öppet sår, säger utrikesminister Erkki Tuomioja som träffade sin ryska kollega Sergej Lavrov i Moskva.MOSKVA Nej, Finland har ingen specialstatus när det gäller att medla mellan Ryssland och Ukraina. Det konstaterade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov när han träffade Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja i Moskva i dag.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 14:56

Öppet mål för SD - lägg misstroendevotum mot Anna Johansson (s)

Sverigedemokraterna har just nu alla möjligheter för straffspark på öppet mål. Allt de behöver göra är att lägga ett misstroendevotum mot infrastrukturminister Anna Johansson (s). Därmed skulle det blir tydligt för alla och envar huruvida allianspartierna stöder regeringens hantering av Transportstyrelsens läckor.

Kristianstadsbladet - 23 okt 12 kl. 09:54

"Kungabok bygger på falska uppgifter"

Foto: Johan Lindvall
?Den motvillige monarken? orsakade stort rabalder när den kom ut 2010.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 12 kl. 15:30

Öppet hus hos släktforskare

I dagarna tre ordnar Kullabygdens släktforskningsförening öppet hus i sin lokal på Linnégatan.Föreningen finns på plats från fredag till söndag mellan klockan 10 och 15. Alla är välkomna att ta reda på om man är släkt med någon i Kullasläktsböckerna eller bara lämna in uppgifter..

Nyheter 24 - 20 sep 13 kl. 10:27

Beslut: Lundsberg får fortsätta vara öppet

I augusti meddelade Skolinspektionen att riksinternatet Lundsberg skulle stängas ? men beslutet överklagades och förvaltningsrätten gav skolan rätt. Nu har kammarrätten slagit fast den tidigare domen ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 6 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 9 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 9 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 10 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

YLE - 10 timmar sedan

Lojobornas vardag förändras om de radikalaste sparförslagen godkänns

Ett högklassigt musikutbud försvinner och en hobby för flera hundra personer är över. Så kan det gå om Lojo stadsorkester eller Lojo teater läggs ner. Nämnderna i Lojo ger nu förslag på hur staden ska få ekonomin i balans..

YLE - 11 timmar sedan

Ingen tågtrafik mellan Hangö och Karis för tillfället

På fredag eftermiddag (18.1) meddelade VR på sin webbplats att tågturerna mellan Hangö och Karis körs med bussar. Ett systemfel gör att tågen ersätts med bussar..

YLE - 16 timmar sedan

Ta med pekplattan i plurret och träna effektivare

Simhallarna i Björnborg testar vattentäta pekplattor som simhallsbesökarna får ta med sig i bassängen. Tanken är att besökaren kan utnyttja olika träningsprogram medan man är i vattnet..

YLE - 11 timmar sedan

Nordkalk vill förbättra lönsamheten – vd Hannu Hautala avgår och ny vd ska rekryteras

En större förändringsprocess är på gång och bolaget letar nu en ny vd..

YLE - 11 timmar sedan

Arbetsgivarna hotar med lockout mot flygledarna

Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta har lämnat in en anmälan om lockout i tvisten med flygledarna. Lockouten skulle börja den 2 februari och ta slut den 15 februari..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.