DI > Ekonomi

Friday, 30 September, 08:44

DI - 21 jan 16 kl. 18:44

Lägre huspriser 2016 hotar sänka hela ekonominHuspriserna i Sverige har ökat med 6,5 procent i genomsnitt per år under de senaste 20 åren, med väldigt få tillfällen med negativ tillväxt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

47 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Lägre, huspriser, 2016, hotar, sänkahela , ekonomin
Ekonomistas - 14 okt 14 kl. 12:54

Ledde sänkningen av fastighetsskatten till högre huspriser?

En förklaringsfaktor som ofta nämns för att förklara uppgången i fastighetspriserna under senare år är sänkningen av fastighetsskatten. Fastighetsskatten sänktes 1 januari 2008 från 1 till 0,75 procent av taxeringsvärdet och ett indexerat tak på 6 000 kronor infördes. Detta innebar att skatten för alla hus med ett taxeringsvärde upp till 800 000 kronor fick marginellt sänkt skatt, medan sänkningen blev betydligt större för fastigheter med högre taxeringsvärde.

Affärsvärlden - 12 jun 12 kl. 07:51

Brittiska huspriser lyfter

Balansen mellan antalet mäklare och lantmätare som rapporterade lägre huspriser och de som rapporterade högre priser sjönk till -16 procent i maj, från oreviderade -19 procent föregående månad..

Affärsvärlden - 10 sep 13 kl. 07:36

Brittiska huspriser lyfter

Balansen mellan antalet mäklare och lantmätare som rapporterade lägre huspriser och de som rapporterade högre priser steg i augusti till högsta nivån sedan 2006..

DI - 08 okt 13 kl. 06:18

Brittiska huspriser rusar

Balansen mellan antalet mäklare och lantmätare som rapporterade lägre huspriser och de som rapporterade högre priser steg till +54 procent i september, från reviderade +41 procent föregående månad (+40)..

Affärsvärlden - 08 okt 13 kl. 07:19

Brittiska huspriser rusar

Balansen mellan antalet mäklare och lantmätare som rapporterade lägre huspriser och de som rapporterade högre priser steg till den högsta nivån på över ett årtionde..

Affärsvärlden - 12 nov 13 kl. 07:33

Brittiska huspriser rusar

Balansen mellan antalet mäklare och lantmätare som rapporterade lägre huspriser och de som rapporterade högre priser steg i oktober till högsta nivån sedan 2002..

Ekonomistas - 27 aug 13 kl. 00:03

Riksbanken har fel om skuldsättningen ? högre ränta ökar skuldkvoten (inte minskar)

Riksbanken har under de senaste åren fört en penningpolitik som lett till betydligt lägre inflation än inflationsmålet och onödigt hög arbetslöshet. Denna politik har under senare tid motiverats med att en lägre ränta skulle öka hushållens skuldkvot (skuld i förhållande till disponibel inkomst) och därmed risker förenade med denna skuldsättning. Men Riksbanken har hittills inte presenterat någon analys av hur penningpolitiken och räntan påverkar skuldsättningen.

Skånskan - 1 timme sedan

Orkan hotar Karibien

Den tropiska stormen Matthew har uppgraderats till orkan, efter att den orsakat översvämningar och jordskred i östra Karibien. En person rapporteras ha omkommit.
Matthew förväntas öka i styrka samtidigt som den drar vidare mot Jamaica, Haiti och Kuba.

TA - 28 jun 13 kl. 09:11

Högre priser dämpar husköpkraft


Swedbanks boindex sjönk från 135,5 fjärde kvartalet i fjol till 135,0 första kvartalet i år, vilket tyder på att hushållens förutsättningar för att köpa hus har blivit något sämre."Husköpkraften dämpas av högre småhuspriser, och försvagningen kunde inte kompenseras av högre förvärvsinkomster och något lägre bolåneräntor", skriver Swedbank i ett pressmeddelande.Boindex är 100 när hushållen använder 15 procent av förvärvsinkomsten före skatt till bolånekostnader.

Ekonomistas - 10 feb 14 kl. 08:51

Har Riksbanken rätt i att bolånen hotar den finansiella stabiliteten?

[English translation.] Riksbanken kämpar i motvind för att i efterhand rättfärdiga den penningpolitik som, med för hög styrränta, lett till en inflation långt under målet och en arbetslöshet högt över en rimlig långsiktigt hållbar nivå. Det går inte så bra.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Följ fredagens börsöppning

Börsmorgon tittar på fondmånaden september och kommenterar vad vi kan vänta oss inför årets sista kvartal..

DI - 5 minuter sedan

Börsen bötfäller bolag för regelbrott

Dome Energy har ålagts att betala ett vite om sju årsavgifter, det vill säga 679.574 kr, till Nasdaq Stockholm för brister i bolagets informationsgivning. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Ovisst om nya polislöner

I natt löper cirka 20 000 polisers kollektivavtal ut, utan att parterna kunnat enas om ett nytt avtal. Om dagens förhandlingar blir resultatlösa kan det bli konflikt en bit in i oktober..

DI - 15 minuter sedan

Rekryteringsfirmans dubbelspel sprider olust

Rekryteringsjätten Egon Zehnder låg först bakom Lantmännens vd-rekrytering av Per Strömberg. Sedan var de med när han värvades till Ica, och avslutade med att håva in nya miljoner när Lantmännen plötsligt stod utan vd igen..

DI - 15 minuter sedan

Kritik mot byggbolag måste raderas

Efter tolv års strid kring ett villabygge i Falkenberg har husägaren och byggföretaget förlikats. Företaget ska bekosta byte av fasad och betala en ersättning på 250 000 kronor — men kräver också att all kritik som husägaren publicerat på sociala medier, bloggar och hemsidor ska raderas..

DI - 30 minuter sedan

USA:s största tidning avråder från Trump

USA Today, USA:s största tidning, har aldrig stöttat en presidentkandidat. För första gången tar de nu ställning i ett presidentval och avråder sina läsare från att rösta på Donald Trump..

DI - 30 minuter sedan

Skanska får miljardorder i Kalifornien

Skanska har, som en del av samriskbolaget Mid-Coast Transit Contractors, tecknat avtal med San Diego Association of Governments om att bygga Mid-Coast Trolley i San Diego i USA..

DI - 30 minuter sedan

Bilbyggandet ökar i Japan

Bilproduktionen i Japan steg på årsbasis med 8,8 procent i augusti, enligt Japan Automobile Manufacturers Association..

DI - 45 minuter sedan

Brittiska huspriser ökade mer än väntat

Huspriserna i Storbritannien steg 0,3 procent i september jämfört med månaden före. Det uppgav Nationwide Building Society, Storbritanniens tredje största bolåneinstitut, skriver Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Tysk detaljhandel tappade

Tyska detaljhandelns försäljning sjönk 0,4 procent i augusti, jämfört med föregående månad. Det visar siffror från den tyska statistikbyrån, enligt Bloomberg News..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.