DI > Ekonomi

Friday, 21 October, 18:33

DI - 21 jan 16 kl. 17:23

Regeringen vill behålla dyra id-kontrollerFärre tågresenärer, fler bilar på Öresundsbron och en nota på en miljon kronor per dag. Så ser effekterna av de nya id-kontrollerna ut. Men regeringen har inga planer på att avskaffa kontrollerna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Öresundsbron

Dela artikeln

164 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill , behålla, dyra, id-kontroller
SvD - 15 dec 15 kl. 09:35

Regeringen får igenom id-kontroller

Regeringen får igenom förslaget om id-kontroller i riksdagen. Men M, L och KD vill inte att lagen ska gälla i tre år. Här får regeringen förlita sig på Sverigedemokraterna.

SR - 18 okt 16 kl. 05:00

Regeringen: Gränskontrollerna behövs

Gränskontrollerna i södra Sverige behövs för att upprätthålla allmän ordning och säkerhet, anser regeringen. Samtidigt resulterar mycket få kontroller i en avvisning eller asylansökan - det visar en rapport från regeringen som landar på EU-kommissionens bord i dag..

Expressen - 24 nov 15 kl. 12:57

Regeringen överväger utökade ID-kontroller

Efter gränskontrollerna – nu överväger regeringen utökade ID-kontroller, erfar Dagens Nyheter. Enligt vad DN erfar överväger regeringen att införa ID-kontroller på bussar och tåg till Sverige. – Det handlar om ytterligare skärpning, säger en regeringskälla till tidningen..

Trelleborgs Allehanda - 18 apr 13 kl. 14:31

Förlängt försök med kontroller i hamn

Foto: Tom Wall
En försökslag har sedan 2010 gjort det möjligt för hamnarna i Sverige att anlita vaktbolag för att utföra nykterhetskontroller, något som tidigare gett positiva effekter i Ystad. Men i Trelleborgs hamn har man ännu inte utnyttjat lagen. Där anser man att nykterhetskontrollerna ska utföras av polis, tull och kustbevakning.

Regeringen - 09 jun 16 kl. 13:46

ID-kontroller förlängs och utvärderas

Regeringen beslutade idag att förlänga ID-kontrollerna för resenärer med buss, tåg eller passagerarfartyg från Danmark till Sverige. Den beslutade förordningen börjar gälla 4 juli och gäller under fyra månader, till 4 november 2016. Med anledning av det beslut som Riksdagen igår fattade om att i lagen ta bort karenstiden på två veckor kommer ID-kontrollerna fortsätta att gälla utan något uppehåll.

Cornucopia - 23 dec 15 kl. 09:25

Öresundsbrotågen stängs ner på grund av ID-kontroller

SJ slutar köra tåg över Öresundsbron och Öresundstågen går bara till Kastrup och inte till Köpenhamn, som en konsekvens av införandet av ID-kontroller för att komma in i Sverige. Miljöpartiets språkrör Fridolin skyller på regeringen och säger sig ha jobbpendlat över bron.

ID-kontrollerna införs, eftersom regeringen påtalat att de svenska samhället och mottagningssystemen endast klarar 1 000 - 2 000 asylsökande i veckan.

YLE - 19 sep 15 kl. 10:54

Rurik Ahlberg: Färre kontroller ger bättre resultat

Regeringen har under sin korta period vid makten trasslat in sig i flera politiska härvor. Det har handlat om främlingsfientlighet, flyktingmottagning och stöd till Grekland. Nu senast har den föreslagit försämrade villkor för bland annat de som jobbar inom vården.

BT - 28 jul 14 kl. 11:48

Regeringen struntar i beslut

Förlorade år. Den seriösa svenska åkerinäringen har förlorat åtta år eftersom regeringen inte valt att genomföra de åtgärder som klubbats i riksdagens trafikutskott. Det skriver idag Hans Olsson (S) och Transports Sven Sawatzki.

Sydsvenskan - 17 dec 15 kl. 16:22

Id-kontroller kan bli kortvariga

Flyktingbarn som anländer med sina föräldrar undantas från de nya id-kraven över Öresund.De nya id-kontrollerna genomförs från den 4 januari, men fortsätter bara "så länge de behövs".Sanktionsavgifterna för Skånetrafiken, HH Ferries och andra operatörer blir "rimliga".

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 15 kl. 16:22

Id-kontroller kan bli kortvariga

Flyktingbarn som anländer med sina föräldrar undantas från de nya id-kraven över Öresund.De nya id-kontrollerna genomförs från den 4 januari, men fortsätter bara "så länge de behövs".Sanktionsavgifterna för Skånetrafiken, HH Ferries och andra operatörer blir "rimliga".

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Vilenius: Nu kan det i princip inte bli värre

Att Ericssons halvårsrapport skulle bjuda på mycket elände visste alla efter den historiska vinstvarningen 12 oktober..

DI - 15 minuter sedan

New York: Microsoft slår nytt kursrekord

Det var fortsatt små rörelser på Wall Street, som några timmar in i fredagshandeln låg lätt på minus. Ett mixat rapportutfall var i fokus..

DI - 30 minuter sedan

Europa: Fordonsaktier backade

Europabörserna tappade fart på fredagen efter en vecka som var den starkaste på en månad. Ett blandat rapportutfall bidrog till de milda nedgångarna..

DI - 30 minuter sedan

GE kan dra sig ur budet på Arcams kollega

GE, som har ett liggande bud på 3D-printingbolaget Arcam värt 285 kronor per aktie och ett annat bud på tyska sektorkollegan SLM Solutions, är villigt att avstå det tyska budet om det visar sig nödvändigt, och har andra möjligheter inom 3D-printing..

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Rapportras för Ericsson

Fredagen blev en smådeppig rapportdag på Stockholmsbörsen. Trots att storbolagsrapporterna i stort sett var i linje med förväntningarna backade de flesta medan OMXS30 slutade på minus 0,1 procent. Folkaktien Ericsson fortsatte dock sin golgatavandring och rasade med 5,9 procent..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Google bygger serverhall i Sverige

Dokument visar att en ny stor serverhall planeras i Dalarna. Det jättelika internetföretaget Google ser ut att bli hyresgäst, enligt källor till Dalarnas Tidning..

DI - 1 timme sedan

Industrivärdens vd tankar aktier

Industrivärdens vd Helena Stjernholm köpte under fredagen 5.600 aktier i investmentbolaget för 890.000 kronor..

DI - 1 timme sedan

Norden: Norskt gödelsbolag lyfte

Börserna i Köpenhamn och Oslo trotsade fredagens generellt negativa börstrend genom att stiga, Helsingfors gick dock i tandem med Europabörserna. På rapportfronten syntes ett blandat utfall..

DI - 1 timme sedan

Time Warner handelsstoppad

Time Warners aktie har handelsstoppats på fredagseftermiddagen, nära 8 procent upp. AT&T ska befinna sig i långt gångna samtal rörande ett köp av medie- och underhållningsbolaget..

DI - 1 timme sedan

ABB:s konkurrenter vill gå samman

Två ABB-konkurrenter kan vara på väg att gå samman: det Wisconsinbaserade amerikanska automationsföretaget Rockwell Automation uppges av initierade källor ha attraherat intresse från franska Schneider Electric, som ska vara intresserat av att ta över bolaget..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.