Regeringen > Nyheter

Wednesday, 22 November, 22:44

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, beviljar, verksamhetsbidragtill , HSSL
Regeringen - 14 dec 16 kl. 10:15

Regeringen beviljar ersättning för kostnader i samband med ID-kontroller

Regeringen har idag fattat beslut om en förordning som ger transportörer rätt att ansöka om ersättning för kostnader som utförs enligt regeringens föreskrifter om ID-kontroller. Ersättning lämnas för skäliga kostnader som operatörer av buss, tåg eller passagerarfartyg har haft för att utföra ID-kontroller. Kostnaderna ska kunna styrkas.

Världen Idag - 09 sep 14 kl. 00:00

Regeringen beviljar SKR bidrag för antihatkampanj

Regeringen meddelar i ett pressmeddelande att man som i ett led i arbetet mot intolerans nu beviljar organisationer medel för att förebygga rasism och hat. Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) får en halv miljon kronor för att "genomföra utbildningar och seminarier om antisemitism, islamofobi, antiziganism och afrofobi." Dessutom får Sveriges kristna råd (SKR) 300 000 kronor för att finansiera projeketet "Vi som inte hatar" i samarbete med Sveriges interreligiösa råd.

Regeringen - 04 mar 16 kl. 10:40

Höjt verksamhetsbidrag till Skärgårdarnas Riksförbund

Regeringen har beviljat Skärgårdarnas Riksförbund verksamhetsbidrag med 5 400 000 kronor för perioden 2016-2018. Det är en ökning med 100 000 per år för att särskilt uppmärksamma jämställdhet, mångfald och integration..

Skånskan - 16 jul 16 kl. 14:00

Våldtäktsman ber regeringen om nåd

Höör En 73-årig Höörsbo som i fjol dömdes för våldtäkt, har nu lämnat in en nådeansökan.
Han vill slippa sitt straff, eller få det förmildrat, och hänvisar till sin höga ålder och dåliga hälsa.Det var under sensommaren 2014 våldtäkten ägde rum.

DN - 19 apr 17 kl. 21:00

Regeringen ger miljonbidrag till Ingmar Bergman-firande

Regeringen beviljar Stiftelsen Ingmar Bergman 1 280 000 kronor i bidrag inför hundraårsfirandet av Ingmar Bergmans födelse 2018. Den svenske regissören firas inte bara i Sverige utan även runt om i världen under hela nästa år..

DalaDemokraten - 24 jun 15 kl. 16:48

Regeringen beviljar 5 miljoner extra till myggbekämpning

Redan den första bekämpningen i år var ovanligt stor. Översvämningar betyder att mycket fler översvämningsmygg kläcks. När det blöta vädret fortsatte gjordes en ny stor bekämpning.

DalaDemokraten - 24 jun 15 kl. 16:48

Regeringen beviljar fem miljoner extra till myggbekämpning

Redan den första bekämpningen i år var ovanligt stor. Översvämningar betyder att mycket fler översvämningsmygg kläcks. När det blöta vädret fortsatte gjordes en ny stor bekämpning.

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 6 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 47, 2017

Till regeringssammanträdet torsdag den 23 november 2017..

Regeringen - 7 timmar sedan

Makars, registrerade partners och sambors förmögenhetsförhållanden i internationella situationer

Utredningen har haft i uppdrag att lämna de författningsförslag och förslag på andra åtgärder som behövs med anledning av EU-förordningen om makars förmögenhetsförhållanden och EU-förordningen om registrerade partners förmögenhetsförhållanden..

Regeringen - 7 timmar sedan

Sveriges deltagande i det permanenta strukturerade samarbetet inom Europeiska unionen

I propositionen föreslår regeringen att riksdagen godkänner att Sverige deltar i det permanenta strukturerade samarbetet inom ramen för Europeiska unionen. Samarbetet är ett led i uppföljningen av EU:s globala strategi och erbjuder ett ramverk för utveckling av militära förmågor. I propositionen föreslår regeringen även att riksdagen beslutar om förkortad motionstid..

Regeringen - 8 timmar sedan

Uppdrag till Försäkringskassan att sprida erfarenheter och kunskaper utifrån sitt arbete med mänskliga rättigheter

Regeringen uppdrar åt Försäkringskassan att utifrån sitt arbete med mänskliga rättigheter sprida erfarenheter och kunskaper till andra statliga myndigheter. En redovisning av uppdraget ska lämnas till Regeringskansliet (Kulturdepartementet, med kopia till Socialdepartementet och Finansdepartementet) senast den 31 mars 2018..

Regeringen - 8 timmar sedan

Uppdrag till Statskontoret att utföra en myndighetsanalys av Institutet för språk och folkminnen

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utföra en analys av Institutet för språk och folkminnen med utgångspunkt i den myndighetsanalysmodell som Statskontoret redovisade till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF). Uppdraget ska redovisas skriftligen till Regeringskansliet (Kulturdepartementet) senast den 23 november 2018..

Regeringen - 8 timmar sedan

Nytt avtal ska sätta fart på stadsomvandlingen i Malmfälten

Stadsflyttarna i Gällivare och Kiruna innebär stora utmaningar. I dag undertecknades en avsiktsförklaring som ska ge Gällivare kommun och Kiruna kommun bästa möjliga förutsättningar att möjliggöra det omfattande nybyggnadsbehov som stadsomvandlingarna i de två städerna innebär..

Regeringen - 23 jan 15 kl. 13:37

Teracom Group AB (Teracom)

Teracom Group AB är ett nätbolag som erbjuder säkra nät, TV- och radioutsändningar, förbindelsetjänster samt inplaceringar och service..

Regeringen - 9 timmar sedan

En ny beslutsprocess för den högspecialiserade vården

I propositionen föreslår regeringen ändringar i hälso- och sjukvårdslagen (2017:30) som innebär en ny beslutsprocess för den nationella hög-specialiserade vården. Den nya processen ersätter systemet med rikssjuk-vård och den nationella nivåstruktureringen av cancervården. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Morgan Johansson och Åsa Regnér bjuder in myndighetschefer för att diskutera sexuella trakasserier

Torsdag den 23 november träffar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och jämställdhetsminister Åsa Regnér generaldirektörerna för Polisen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Brå för att diskutera sexualbrott, sexuella trakasserier och arbetsmiljö med anledning av #MeToo och juristuppropet #medvilkenrätt..

Regeringen - 12 timmar sedan

Tal vid Foreign Trade University, Hanoi, Vietnam

Utrikesminister Margot Wallström, 22 november 2017. Det talade ordet gäller..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.