Regeringen > Nyheter

Thursday, 22 February, 04:03

Regeringen - 21 jan 16 kl. 13:47

Regeringen beviljar verksamhetsbidrag till HSSLRegeringen har idag beviljat Riksorganisationen Hela Sverige ska leva verksamhetsbidrag med 45 000 000 kronor för perioden 2016–2018..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
HSSL, Riksorganisationen Hela Sverige

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, beviljar, verksamhetsbidragtill , HSSL
Regeringen - 14 dec 16 kl. 10:15

Regeringen beviljar ersättning för kostnader i samband med ID-kontroller

Regeringen har idag fattat beslut om en förordning som ger transportörer rätt att ansöka om ersättning för kostnader som utförs enligt regeringens föreskrifter om ID-kontroller. Ersättning lämnas för skäliga kostnader som operatörer av buss, tåg eller passagerarfartyg har haft för att utföra ID-kontroller. Kostnaderna ska kunna styrkas.

Världen Idag - 09 sep 14 kl. 00:00

Regeringen beviljar SKR bidrag för antihatkampanj

Regeringen meddelar i ett pressmeddelande att man som i ett led i arbetet mot intolerans nu beviljar organisationer medel för att förebygga rasism och hat. Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) får en halv miljon kronor för att "genomföra utbildningar och seminarier om antisemitism, islamofobi, antiziganism och afrofobi." Dessutom får Sveriges kristna råd (SKR) 300 000 kronor för att finansiera projeketet "Vi som inte hatar" i samarbete med Sveriges interreligiösa råd.

Regeringen - 04 mar 16 kl. 10:40

Höjt verksamhetsbidrag till Skärgårdarnas Riksförbund

Regeringen har beviljat Skärgårdarnas Riksförbund verksamhetsbidrag med 5 400 000 kronor för perioden 2016-2018. Det är en ökning med 100 000 per år för att särskilt uppmärksamma jämställdhet, mångfald och integration..

Skånskan - 16 jul 16 kl. 14:00

Våldtäktsman ber regeringen om nåd

Höör En 73-årig Höörsbo som i fjol dömdes för våldtäkt, har nu lämnat in en nådeansökan.
Han vill slippa sitt straff, eller få det förmildrat, och hänvisar till sin höga ålder och dåliga hälsa.Det var under sensommaren 2014 våldtäkten ägde rum.

DN - 19 apr 17 kl. 21:00

Regeringen ger miljonbidrag till Ingmar Bergman-firande

Regeringen beviljar Stiftelsen Ingmar Bergman 1 280 000 kronor i bidrag inför hundraårsfirandet av Ingmar Bergmans födelse 2018. Den svenske regissören firas inte bara i Sverige utan även runt om i världen under hela nästa år..

DalaDemokraten - 24 jun 15 kl. 16:48

Regeringen beviljar 5 miljoner extra till myggbekämpning

Redan den första bekämpningen i år var ovanligt stor. Översvämningar betyder att mycket fler översvämningsmygg kläcks. När det blöta vädret fortsatte gjordes en ny stor bekämpning.

DalaDemokraten - 24 jun 15 kl. 16:48

Regeringen beviljar fem miljoner extra till myggbekämpning

Redan den första bekämpningen i år var ovanligt stor. Översvämningar betyder att mycket fler översvämningsmygg kläcks. När det blöta vädret fortsatte gjordes en ny stor bekämpning.

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 11 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 8, 2018

Till regeringssammanträdet torsdag den 22 februari 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag att kartlägga innovationskritiska metaller och mineral

Regeringen uppdrar åt Sveriges geologiska undersökning (SGU) att kartlägga möjligheterna för utvinning i Sverige av de innovationskritiska metaller och mineral som är nödvändiga för bland annat miljö- och klimatomställningen. Uppdraget innebär en utökad insats för kartläggning av innovationskritiska metaller och mineral för att säkerställa råvaror av hög kvalitet genom ansvarsfull och miljömässig hållbar återvinning och utvinning. Råvaror från primära och sekundära (gruvavfall) källor i Bergslagen ska identifieras och inventeras..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag att skapa enklare vägar till jobb och kompetensförsörjning i näringslivet

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utöka framgångsrika initiativ för att skapa enklare vägar till jobb i näringslivet. Ytterligare aktörer som erbjuder viktiga länkar in till arbetslivet ska kunna erbjudas stöd. Målgruppen för uppdraget är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

Regeringen - 13 timmar sedan

En skärpt straffrättslig reglering av obehörigt tillträde till skyddsobjekt

Regeringen föreslår att skyddslagens (2010:305) bestämmelser om ansvar och förverkande ska ändras. Förslaget innebär att straffansvar för intrång på skyddsobjekt ska följa enligt den särskilda bestämmelsen i skyddslagen, genom att den nuvarande subsidiaritetsregeln i förhållande till brottsbalken tas bort. Brottet, som ska delas in i två svårhetsgrader, ska rubriceras obehörigt tillträde till skyddsobjekt och omfatta även olovligt kvarstannande..

Regeringen - 13 timmar sedan

Polen och brexit på dagordningen när EU-ministrarna möts

Rättsstatens ställning i Polen, brexit och förberedelser inför nästa europeiska råd 22–23 mars är några av de frågor som EU- och handelsminister Ann Linde ska behandla när hon träffar sina EU-kollegor i Allmänna rådet 27 februari..

Regeringen - 13 timmar sedan

Nu breddas dialogen mellan civilsamhället och regeringen

En överenskommelse om en gemensam stödstruktur för dialog och samråd har idag tecknats mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå. Överenskommelsen vidareutvecklar den tidigare Överenskommelsen inom det sociala området och öppnar för nya möjligheter till dialog och samråd..

Regeringen - 13 timmar sedan

Ylva Johansson talar på CEPS-konferens i Bryssel

Fredag den 23 februari håller arbetsmarknads- och etableringsministern ett anförande kring arbetet med etableringen av nyanlända. Ylva Johansson medverkar även i ett seminarium med det europeiska utstationeringsdirektivet som tema..

Regeringen - 14 timmar sedan

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Regeringen och det civila samhället på nationell nivå har kommit överens om en stödstruktur för dialog och samråd. Stödstrukturen ska stärka det offentligas dialog med det civila samhället och möjliggöra initiativ och genomförande av dialog och samråd inom de politikområden som regeringen verkar inom..

Regeringen - 14 timmar sedan

Stockholm China Forum i Hongkong

Den 23–24 februari äger det nittonde mötet i Stockholm China Forum sedan starten 2007 rum. Denna gång på Asia Society i Hongkong. Konferensen genomförs i samarbete mellan huvudarrangören, den amerikanska stiftelsen The German Marshall of the US (GMF), och Utrikesdepartementet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.