DI > Ekonomi

Tuesday, 25 October, 19:17

DI - 21 jan 16 kl. 16:35

Sverige i topp på uppfinningarSverige hamnar på andra plats i en global ranking av hur bra olika länder är på att stödja uppfinningar. Listan är sammanställd av Information Technology and Innovation Foundation (ITIF), som är en teknikpolitisk tankesmedja..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Information Technology, Innovation Foundation, ITIF

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Sverigei , topp, uppfinningar
Nyheter 24 - 29 jun 11 kl. 16:36

Ruiz: "Sverige topp 20 - vem bryr sig?"


Så missvisande är Fifarankningen. Fotbollssverige jublar: Blågult är topp 20 igen. Men seriöst, vem bryr sig?

Alliansfritt Sverige - 07 sep 14 kl. 11:58

FP-topp sågar sin partiledare offentligt en vecka innan valet

Fredrik Malm är folkpartistisk riksdagsledamot, engagerad i internationella frågorochhar avancerat till utrikespolitisk talesperson för partiet. Malm är så mycket mer än bara en lågt stående riksdagsledamot då är också ordinarie ledamot i det prestigefyllda utrikesutskottet och statsrådsersättare till demokratiminister Birgitta Ohlsson. Därför är det så anmärkningsvärt att Malm går ut i dagens Expressen och toksågar nuvarande partiledare Jan Björklund.

Alliansfritt Sverige - 23 sep 11 kl. 06:00

EU: ?Sverige näst sämst på att inspektera djurtransporter?


SILVERMEDALJ. Det här rev ju alliansen av ganska snabbt. Fria Tidningen:?

Alliansfritt Sverige - 07 apr 14 kl. 18:23

FP-topp: ”oansvarigt” av spädbarnsfamilj att hamna på gatan

En rumänsk familj med ett tre veckor gammalt barn blev utslängd på gatan när Uppsala kommun stängde Stadsmissionens härbärge och den alliansleddda kommunen har inga planer på att inrätta ett permanent boende. Att låta ett barn bo på gatan är är ett brott mot socialtjänstlagen och en följd av att den styrande borgerliga majoriteten i Uppsala inte agerar. I brist på politiskt ansvar har en läkarstudent i Uppsala gett familjen tillfälligt boende och tog därför kontakt med Anders A.

Alliansfritt Sverige - 05 aug 11 kl. 12:53

KDU-topp i Malmö hyllar diktatur och assimilation


POPULISM. Låt oss leka en lek. Läs följande citat och gissa sedan om det kommer från ett kedjebrev som en Sverigedemokrat skickat runt eller en högt uppsatt person inom Kristdemokraternas ungdomsförbund i Malmö:
Jag håller helt med Miri att det finns en strukturell rasism i Sverige.

Alliansfritt Sverige - 10 mar 13 kl. 10:48

FP-topp: författningsdomstol eller barbari


LAGBUNDET. Endast en folkpartist kan skriva en debattartikel med titeln "När folket röstar fel är författningsdomstolen sista utposten". Den som begår denna debattartikel är Erik Ullenhags statsekreterare Jasenko Selimovic.

Alliansfritt Sverige - 19 jun 11 kl. 15:00

Först Timbro - nu vill KD-topp förhandla med SD


Från valrörelsen.

FÖRNYELSE. Först ut var Timbro som tyckte att det var dags att bjuda in Jimmie Åkesson samtal.

DN - 07 feb 13 kl. 07:00

Sverige måste ta OS-chansen

Två mixedstafetter kvar före OS. Blir inte Sverige topp-sex i dagens VM-premiär ? eller i den sista chansen nästa säsong ?

Alliansfritt Sverige - 03 apr 14 kl. 15:54

En M-topp som kastade meljen och vann en JO-anmälan

Vad har många moderata män gemensamt? Mycket, bland annat att de kan göra tabbar efter tabbar och ändå komma undan med det. Denna gång är det kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Fredrik Ahlstedt (M), som har målat in sig i ett hörn.

Alliansfritt Sverige - 13 sep 14 kl. 11:30

Sjukförsäkringssystemet fungerar bra, enligt M-topp

När regeringen införde de nya sjukförsäkringsreglerna blev de varnade för dess konsekvenser. Både läkare och professorer försökte säga inför döva regeringsöron att detta kunde leda till ökad psykisk ohälsa och varande för "försäkringssjälvmord". Riksdagsledamoten Saila Quicklund från Jämtland säger att sjukförsäkringssystemet fungerar bra.

NT - 07 feb 16 kl. 17:42

Norrköping i Sverige-topp

Allt fler hittar till Norrköping och väljer att övernatta på stadens hotell..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Magnus Dagel: Räkna med paus i Saab-rallyt

Försvarsbolaget Saab nådde inte upp till förväntningarna i det tredje kvartalet. Men goda utsikter kompenserade för det och aktien stängde i stort sett oförändrat..

DI - 1 timme sedan

SHB säljer i Industrivärden

Handelsbankens Pensionsstiftelse har sålt närmare 1,8 miljoner A-aktier i Industrivärden, enligt Finansinspektionens insynslista..

DI - 1 timme sedan

New York-börser: Oljan förstör humöret

De senaste dagarnas små rörelser fortsatte på Wall Street, som några timmar in i tisdagshandeln låg lätt på minus. Tapp i oljan och nedslående utsikter från jättar som Caterpillar och 3M vägde på indexen..

DI - 1 timme sedan

Ambassaderna som riskerar att stängas av UD

UD ska spara 50 miljoner kronor de kommande två åren. Flera ambassader hotas nu av nedläggning, bland annat i Portugal, Algeriet, Kroatien och Rumänien. Det framgår av ett besparingsförslag TT har tagit del av..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Läkemedel ett beskt piller

De inledande uppgångarna kom av sig på Europabörserna som stängde tisdagshandeln i rött, ett sent tapp i oljan tyngde. Euro Stoxx 600 sjönk 0,4 procent. Franska CAC40 minskade 0,3 procent och tyska DAX var oförändrat..

DI - 1 timme sedan

Altor vill dumpa Dustin

Altor-ägda DG Holding har anlitat ABG och Carnegie för att sälja aktier i Dustin i en så kallad försäljningsplacering..

DI - 1 timme sedan

Volkswagen återköper bilar för 131 miljarder

Den tyska fordonstillverkaren Volkswagen köper tillbaka 475 000 manipulerade diselbilar i USA efter skandalen med utsläppsfusk. Företaget betalar sammanlagt nästan 15 miljarder dollar, motsvarande omkring 131 miljarder kronor, för återköpen och andra kompensationer till bilköpare..

DI - 1 timme sedan

Här är Sveriges finaste adresser

Strandvägen i Stockholm är Sveriges dyraste adress. Men Fina gatan sträcker sig genom hela landet..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Småsurt med rapportbolag i botten

Stockholmsbörsen sänktes av tisdagens rapportomgång, där bland annat teknikhandelsbolaget Indutrade och verkstadsjätten Alfa Laval backade på rapportbesvikelser. Skogsbolaget Stora Enso gick mot strömmen med en uppgång på 6,8 procent och nätmäklaren Nordnet budrusade..

DI - 1 timme sedan

Euris flyttar fram datum för kvartalsrapport

Lundabolaget Euris flyttar datumet för när rapporten för det tredje kvartalet släpps till den 30 november..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.