Skånskan > Nyheter

Monday, 21 October, 19:29

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:00

Det ska vara svårt att köra till ishallenklostergården Det är inte meningen att det ska vara lätt att köra fram till ishallen i Lund.
– Det här med att ha biltrafik där så många barn rör sig fungerar inte, säger Fredrik Gustavsson på gatu- och trafikkontoret.Det har klagats en del på parkeringsläget vid idrottsanläggningarna på Klostergården. Här finns fotbollsplan, ishall och hall för handboll.
De flesta av klagomålen går ut på att det är svårt att ta sig till hallen, att lämna och hämta barn till olika aktiviteter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Lund, Fredrik Gustavsson, Klostergården, Arenatorget, Nordanväg, Ringvägen, Lund Giants

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det ska vara svårtatt , köratill , ishallen
YLE - 03 jan 14 kl. 04:55

Tiikerit vill absolut ha ishallen

I Karleby har volleybollaget Tiikerits framgångar lett till en diskussion om vem som har rätt att använda stadens ishall. Tiikerit vill spela sina större matcher i ishallen men det innebär att isen stängs för flera dagar och det gillas inte av övriga användare. - Det är svårt när de hoppar in när som helst.

YLE - 18 mar 14 kl. 04:00

Positivt för ishallen i Raseborg

Det finns en stor efterfrågan på ishallstider i västra Nyland. Ishallen i Karis har därför klarat sig bra, trots ekonomiskt kärva tider Det har gått ett och ett halvt år sedan ishallen i Karis, eller Aktia ishall som den heter, öppnade. Besökarantalet har stadigt ökat.

YLE - 25 jan 17 kl. 18:14

Raseborg vill ha mera information av ishallen innan utlovade pengar betalas

Raseborgs stad har i sin budget för i år reserverat ett kapitaltillskott på 250 000 euro för ishallen. Utbetalningen är ändå belagd med villkor och stadsstyrelsen valde remittera utbetalningen av pengarna på sitt möte. Stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP) säger att styrelsen ville ha mer preciserade kalkyler över bolagets ekonomi på lång sikt.

YLE - 14 aug 17 kl. 17:36

Ishallen i Karis lockar folk från väster och öster

Ishallen i Karis öppnar sina dörrar för säsongen på måndag (14.8). I hallen tränar i dag ishockeyspelare och konståkare från Hangö i väster till Esbo i öster.

Magazin24 - 22 nov 12 kl. 20:32

Kallare i ishallen än utomhus

Det är kallare i ishallen än utomhus. En värmeanläggning ska nu installeras i Kungsörs ishall. Kommunstyrelsen i Kungsör har beslutat att det ska installeras en värmeanläggning i ishallen i Kungsör.

YLE - 14 sep 17 kl. 05:12

Ishallen i Karis åkte på skattesmäll

Skattemyndigheterna anser att Raseborgs ishall ska betala 60 000 euro i fastighetsskatt. Ishallsbolaget hänvisar till att allmännyttiga samfund inte betalar fastighetsskatt. Raseborgs ishall i Karis har i likhet med andra sportfaciliteter tidigare varit befriad från fastighetsskatt.

YLE - 03 apr 13 kl. 04:59

Bra säsong för ishallen i Karis

Raseborgs ishalls första säsong var mycket lyckad. All teknisk utrustning fungerade och besökarantalet var stort.
Jan LindholmJan Lindholm är styrelseordförande för Raseborgs ishalls Ab.

UT - 01 jun 13 kl. 09:05

Den nya ishallen har börjat byggas

Om nästan 27 miljoner kronor och sex månader är den nya ishallen klar för användning. Det är med inte så lite lättnad som Ove Wilhelmsson kan konstatera att byggandet av den nya ishallen har kommit igång.
?

YLE - 05 feb 14 kl. 15:06

Pengarna till ishallen kan komma att tas från hästsportcentret

De pengar som krävs för utbyggnaden av ishallen i Vasa kan möjligen komma från potten som finns kvar i hästsportcentret. Det rör sig om drygt en miljon euro. Diskussioner mellan ledningen i Vasa och Korsholm har förts, bekräftar Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg.

YLE - 05 feb 14 kl. 15:29

Hästsportcentrets pengar till ishallen i Vasa?

De pengar som krävs för utbyggnaden av ishallen i Vasa kan möjligen komma från potten som finns kvar i hästsportcentret. Det rör sig om drygt en miljon euro. Pohjalainen var först med nyheten.

YLE - 09 okt 15 kl. 09:45

Ishallen renoveras - kanske

Ishallen i Vasa kommer att fullständigt byta skepnad om några år - om renoveringen blir av. Hallen får ett mer fyrkantigt utseende då den förstoras för att ge plats åt fler åskådare, nya aulor, restauranger och omklädningsrum. Dessutom måste hela fastighetstekniken bytas ut.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Peter Swärdh sparkas som TFF-tränare

FOTBOLL Peter Swärdh tvingas lämna uppdraget som tränare för Trelleborgs FF i Superettan med omedelbar verkan.Efter söndagens blytunga bortaförlust mot Norrby IF med 0–3, så känner sig till slut Trelleborgs FF tvingade till förändringar i ledarstaben.
Det innebär att managern Peter Swärdh lämnar klubben och ny tränare Kristian Haynes blir tillfälligt TFF-ikonen, som leder laget tills vidare.

Skånskan - 1 timme sedan

”En Augustnominering ger mig mycket uppmuntran”

Malmöbosatta Patrik Svenssons författardebut Ålevangeliet såldes till över 30 länder redan innan den kom ut. Trots den enorma succén är han ändå överraskad över att den också nominerats till Augustpriset i kategorin årets svenska fackbok.
– För mig är det en bekräftelse på att det här inte bara är en hajp.

Skånskan - 1 timme sedan

Nanna Mikkelsen från Södra Sandby kan få Lilla Augustpriset

Hon är bara 18 år men säger själv att hon har skrivit i evigheter. Nu har Södra Sandbys stora författarhopp Nanna Mikkelsen fått en nominering till Lillla Augustpriset.
– Det känns väldigt fantastiskt.

Skånskan - 1 timme sedan

”Jag vill att man ska sugas in i boken”

Augustnomineringen blev en rejäl överraskning för översättaren och författaren Daniel Gustafsson som inte ens visste att förlaget anmält hans debutroman Odenplan.
– Det här fanns inte alls på kartan för mig, men det är verkligen jättekul, säger han.Två debutanter finns bland de nominerade till årets svenska skönlitterära bok – Marit Kaplas litterära reportage Osebol och så Daniel Gustafssons roman Odenplan.

Skånskan - 1 timme sedan

De här kan vinna årets Augustpris

Flera debutanter, biografier, sonetter, ålar, bin, skolstart, väder, jordgubbsplockning – det är stor variation på så väl form som ämnen bland de totalt 18 nominerade till årets Augustpris som presenterades på måndagskvällen.Vi har pratat med en författare i varje kategori – årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok – om prisets betydelse och hur man firar en nominering. Och så klart med en av de ungdomar som nominerats till Lilla Augustpriset (se övriga artiklar i paketet.

Skånskan - 1 timme sedan

”Bakom tiggaren finns ett barn”

Med boken Jordgubbsbarnen vill hon mjuka upp det ibland så hårdnande samhället. Nu har författaren, serietecknaren och illustratören Sara Olausson nominerats till en August i kategorin årets barn- och ungdomsbok.
– Jag är väldigt, väldigt glad, det här betyder mycket för både mig och det som boken handlar om, säger författaren.

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrott i tre dyra bilar

Kävlinge I söndags upptäckte tre bilägare på Bygelvägen och Betselvägen i Kävlinge att tjuvar stulit motordelar från deras bilar.
Det rör sig om en BMW som länsats på sin ratt, bilradio och olika knappar till fordonet. Bilen stod utanför bostaden på Bygelvägen.

Skånskan - 1 timme sedan

Förstörde tujaplantor

Löddeköpinge En villaägare på Åkersorksvägen i Löddeköpinge upptäckte i fredags kväll att någon förstört flera plantor i en trädgårdshäck. En anmälan om skadegörelse av tujaplantor har lämnats in.
Av anmälan framgår att det varit problem i närområdet under en längre tid.

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrott i bil på Center Syd

Löddeköpinge Vid halv sju på lördagskvällen upptäckte bilägaren till en tyskregistrerad bil att tjuvar smällt en ruta på bilen, som stod parkerad på Center Syd. Ryggsäckar som innehöll mat och biljetter till färjan stals..

Skånskan - 2 timmar sedan

Pricksäkert skytte

FÄLTSKJUTNING Eslövs gevärsskyttar var framgångsrika när 2019 års tävlingssäsong avslutades med distrikts- och kretsmästerskap i fältskytte Ravlunda.Eslövsskyttarna hittade rätt med avstånden till figurerna och hade koll på vinden och tog hem många av priserna.
I lag vann Eslöv både i både Skånes DM och Malmö-Ystads kretsmästerskap.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.