DI > Ekonomi

Thursday, 26 May, 12:37

DI - 20 jan 16 kl. 21:04

Forskare flyr landetRegeringen håller i det tysta på att svälta ut den kärntekniska forskningen i Sverige, som nu hotas av nedläggning på grund av resursbrist.Samtidigt är det internationella intresset stort och flera av de svenska forskarna – som anses världsledande – lämnar nu landet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

165 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Forskare, flyr, landet
SR - 28 aug 13 kl. 17:05

Rysk konstnär flyr landet efter polisbeslag

Konstnären som målade av Putin och Medvedev i underkläder nu flyr Ryssland..

Nyheter 24 - 14 jan 11 kl. 19:40

Tunisens president flyr landet


President Ben Ali har lämnat Tunisien. I stället tar premiärministern över temporärt.. TUNIS.

Nyheter 24 - 25 jan 11 kl. 22:37

Presidentens familj flyr landet


Den tippade efterträdaren till Gamal Mubarak har flytt Egypten och har enligt rykten landat i London för att undankomma de stora demonstrationerna som breder ut sig i Kairo och resten av landet. KAIRO. Gamal Mubarak, den egyptiska presidentens son, har flytt till London med sin familj, uppger arabiska nyhetsförmedlaren Akhbar al-Arab.

Affärsvärlden - 01 feb 11 kl. 07:56

Dömd finansprofil flyr landet

Tre och ett halvt år dömdes finansprofilen Alexander Richards till i tingsrätten. Nu har han lämnat landet för Kina. Där sitter den påstådda svindlaren säker..

UNT - 28 nov 11 kl. 21:46

Etiopiska journalister flyr landet

Flera etiopiska journalister har flytt landet sedan nya anti-terrorlagar infördes 2009. Lagarna säger att den som publicerar information som kan få läsare att begå terrorbrott ska dömas till 10-20 års fängelse. (TT).

NSD - 28 nov 11 kl. 21:46

Etiopiska journalister flyr landet

Flera etiopiska journalister har flytt landet sedan nya anti-terrorlagar infördes 2009. Lagarna säger att den som publicerar information som kan få läsare att begå terrorbrott ska dömas till 10-20 års fängelse..

SR - 11 dec 15 kl. 10:15

Thailändsk polischef flyr landet efter mordhot

Den höga polischefen som utrett flyktingsmugglingen i Thailand har nu själv flytt landet och söker asyl i Australien.Hans utredning visar att högt uppsatta poliser och militärer var inblandade i smugglingen.Och att många därför nu vill se han död..

Sydsvenskan - 11 feb 14 kl. 05:30

Investerarna flyr Ryssland

OS skulle bli ett ekonomiskt lyft för Ryssland. I stället rasar börsen när investerarna flyr landet. Och svenska fondsparare har dragit öronen åt sig..

SVT - 02 nov 15 kl. 16:19

Fler grymma mord i Bangladesh – nu flyr de sekulära rösterna

Våldet mot sekulära röster i Bangladesh fortsätter. I helgen skedde två attacker, i en av dem mördades en förläggare som publicerat religionskritiska böcker. Människorättsaktivister flyr landet, samtidigt som allt färre vågar publicera texter som kritiserar islam..

SvD - 07 mar 16 kl. 20:14

Pojkar flyr men flickor blir kvar

Afghaner är den i särklass största grupp bland ensamkommande barn som sökt asyl i Sverige. Över 90 procent är pojkar. Men hur påverkar det Afghanistan, när många unga flyr landet?.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ostindiefararen Götheborg till salu

Stiftelsen Ostindiefararen Götheborg förbereder en försäljning av det välkända segelskeppet i trä, som varit i bruk sedan 2003. Hon byggdes som en kopia av Ostindiefararen Götheborg som förliste 1745..

DI - 30 minuter sedan

Börsen: Garo rusar på rapport

Stockholmbörsen kämpar för att hålla den positiva trenden och hittills går det bra. Vid lunchtid har OMXS-index stigit 0,3 procent..

DI - 30 minuter sedan

Metallvärden spår vinst

Metallvärden i Sverige hade som väntat ett negativt resultat under det första kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

G7: Lönerna måste upp

G7-länderna ser ett gemensamt behov av att öka tillväxten och få upp lönerna. De är också överens om vikten att inte tillåta konkurrensdevalveringar..

DI - 30 minuter sedan

FI: Bromsa skulderna tar tid

Bostadsmarknaden har svalnat något i år. Men bromssträckan är lång för hushållens lånefest, varnar Finansinspektionen FI..

DI - 45 minuter sedan

Säljer guld för att betala skuld

Venezuelas guldreserver är på de lägsta nivåerna någonsin efter att de sålt av guld för 1,7 miljarder dollar under det första kvartalet i år. Pengarna har gått till att betala landets skulder, skriver Financial Times..

DI - 45 minuter sedan

Riksbanken efterlyser Selma, Jenny och Gustav

Det är bara en månad kvar tills de gamla sedlarna blir ogiltiga. Riksbanken skickar därför ut en efterlysning på de 2,6 miljarder kronor i sedlar som finns kvar ute i samhället..

DI - 1 timme sedan

Bekräftat: Så stor blir EQT:s rekordfond

EQT Ventures tar in 5,3 miljarder kronor i sin första techfond. Summan är ännu högre än det mål som Di Digital avslöjade redan i april..

DI - 1 timme sedan

GM återkallar mer än 2 miljoner fordon

Fordonstillverkaren General Motors samriskbolag tillsammans med SAIC Motors kommer att återkalla 2,16 miljoner bilar i Kina på grund av ett fel i dess vevhusventiler ("crankcase valve"). Det rapporterar Reuters på torsdagen och hänvisar till källor med insyn..

DI - 1 timme sedan

Tufft för kinesisk mobiljätte

Kinesiska Lenovo redovisar en lägre vinst än analytiker väntat sig för det första kvartalet, efter att PC-marknaden fortsatt att krympa och bolagets försök att återuppliva Motorolas smartphoneförsäljning inte burit önskad frukt..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.