DI > Ekonomi

Monday, 25 July, 17:51

DI - 20 jan 16 kl. 20:53

Svenska företag digitalt svagaSvenska företag tror att de ligger i digitaliseringens framkant – men i själva verket är svenska företagsledningar både mindre kunniga och mindre engagerade än sina motsvarigheter i Europa, enligt en rapport.”Det är uppenbart att vi måste lägga mer tid på det här i styrelserna”, säger Investors ordförande Jacob Wallenberg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Investors, Jacob Wallenberg

Dela artikeln

140 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svenska företag, digitalt, svaga
DI - 21 jan 16 kl. 10:28

Svenska företag digitalt svaga

Oklar och förvirrad digital strategi i företaget? Det anser 52 procent av svenska beslutsfattare enligt en ny rapport.  Många svenska företag kanske tror att de ligger i digitaliseringens framkant men rapporten visar att de både är mindre kunniga och engagerade än sina europeiska motsvarigheter.

E24 - 21 jan 16 kl. 08:36

Svenska företag digitalt underlägsna

Svenska företag har halkat på efterkälken när det gäller digitaliseringen. Det visar en ny rapport som presenteras på toppmötet i Davos. Lågt konkurrenstryck och otydliga ansvarsfördelningar är två möjliga förklaringar.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 09:21

Sveriges små- och medelstora företag håller fast vid traditionell marknadsföring än så länge

Eniro har låtit undersöka hur Sveriges små- och medelstora företag marknadsför sig i digitala och traditionella kanaler. Traditionella metoder som deltagande på mässor/evenemang, egna nätverk/word-of-mouth och annonsering i lokalpress ligger stadigt i topp. Men det är sakta på väg att ändras.

YLE - 20 maj 16 kl. 17:37

Fredagssnackarna: Små företag stöds inte

Landet stöder stora företag medan de små inte får stöd, säger fredagssnackarna Lea Adolfsson och Egon Blomqvist. Samtidigt har de flesta nya jobb skapats bland mindre företag de senaste åren. Centralförbundet Företagarna i Finland har inte ens fått vara med vid förhandlingsborden, påpekar Adolfsson.

YLE - 04 feb 15 kl. 15:56

Ett av tre byggföretag tror det blir sämre

Konjunkturutsikterna är fortfarande svaga. Det här framgår av den konjunkturbarometer som Finlands näringsliv EK publicerade på onsdagen. Draghjälp får det finländska näringslivet av den försvagade euron och det låga oljepriset, men helhetsbilden är trots allt dyster.

YLE - 09 maj 16 kl. 10:25

Exporten till Ryssland haltar – företag ser ändå ljus i tunneln

Ifjol krympte handeln mellan Finland och Ryssland igen avsevärt, i och med fortsatt svåra tider i Ryssland. Det går också dåligt för de finländska företagens export till Ryssland. Företagen ser ändå lite ljus i tunneln när det kommer till Rysslands ekonomi.

SVT Debatt - 22 feb 14 kl. 08:00

Acceptera nätvalutor – skydda inte banker och företag

VALUTOR Nätvalutor som Bitcoin har en inneboende revolutionerande potential och valutan används allt mer. Men risken är stor att okunniga politiker försöker reglera något de inte förstår, för att skydda etablerade företag.
Intresset för nätvalutor (även kryptovalutor eller virtuella valutor) har ökat kraftigt under de senaste året.

Sydsvenskan - 03 maj 16 kl. 00:54

Svenska mediechefer: Telias uppgörelse med Facebook ett slag mot svenska medieföretag

Idag, på världsdagen för pressfrihet uppmanar vi, företrädare för Sveriges ledande medieföretag, regering och riksdag att agera för att säkra ett öppet internet, lika för alla. Detta mot bakgrund av det samarbete som statligt ägda Telia inlett med den globala mediejätten Facebook och som i förlängningen riskerar svenska mediebolags möjligheter att nå ut till vår publik, allmänheten. Statliga Telia har inlett ett intimt samarbete med globala mediejätten Facebook.

Politikerbloggen - 15 jan 13 kl. 13:30

Hur klarar vi ett digitalt överfall?


DEBATT. Vill man kriga med Sverige och har resurserna – varför då börja med bomber och granater? Det skulle antagligen inte en angripare göra, särskilt inte när det är enklare att skicka oss tillbaka till stenåldern genom att slå ut vår digitala infrastruktur för att sen bara lägga ankar utanför stadshuset och knacka på.

YLE - 10 apr 15 kl. 16:08

”En ledare ska förstå svaga signaler”

En god ledare behöver inte vara älskad, men nog respekterad, säger bergsrådet Stig Gustavson. I Obs debatt mötte han organisationsombudsman Nina Wessberg från Metallförbundet, ledarskapskonsulten Leni Grünbaum och kulturchefen vid KSF Media Fredrik Sonck. - Det viktigaste för en ledare är att kunna förstå svaga signaler bland anställda, kunder och finansiärer, att kunna syntetisera det och föra fram det på ett trovärdigt sätt.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

USA-börser: Rapportvecka inleds med nedgångar

USA-börserna började en vecka som bland annat innehåller rapporter från 195 S&P 500-bolag med nedgångar. Många marknadsaktörer intar en avvaktande hållning, då även centralbanksmöten i USA och Japan väntar i dagarna..

DI - 45 minuter sedan

Sänkt kreditbetyg för Ericsson

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's sänker utsikterna för Ericssons kreditbetyg till negativa, från tidigare stabila. Det skriver Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Anders Hägerstrand: Ericssons kris fördjupas ytterligare

Att Hans Vestberg får sparken protesterar inte många klarsynta emot. En börs-vd:s viktigaste uppgift är att skapa övervärden till ägarna. Det har Hans Vestberg misslyckats fullständigt med.

DI - 1 timme sedan

Får äntligen säga ja

Hon har formats av Kiruna, London och Italien, jobbat under nio finansministrar och två statsministrar för att vid 50 års ålder ha fått sitt eget fögderi: Exportkreditnämnden.”Ett drömjobb. Det är som att kliva rätt in i världshandeln”, säger nya EKN-chefen Anna-Karin Jatko..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Ned mindre än väntat

Europeiska statspappersräntor vände ned under loppet av måndagen i takt med att oljepriset sjönk till den lägsta nivån på mer än två månader och Europabörserna överlag hade vänt inledande uppgångar till nedgångar vid svensk stängning..

DI - 1 timme sedan

Sex AR-appar du måste testa efter Pokémon Go

Gillar du Pokémon Go? Här är sex andra appar som bygger på samma teknik..

DI - 1 timme sedan

Småspararna flydde från Hans Vestberg

Ericssons avgående vd Hans Vestberg var ingen småspararfavorit. Hos Avanza har kunderna nettosålt Ericsson-aktier..

DI - 1 timme sedan

Baidus vd drar tillbaka miljardbud på videosajten iQiyi

Kinesiska sökmotorbolaget Baidu har tidigare i år fått ett erbjudande om att sälja sin ägarandel på 80,5 procent i videosajten iQiyi. Bakom förslaget låg Baidus vd och styrelseordförande som nu dock drar tillbaka budet som var värt 2,8 miljarder dollar, motsvarande drygt 24 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

Oljebolagen tror att oljekrisen har nått botten

Världens två största oljeprospekteringsbolag, de amerikanska giganterna Halliburton och Schlumberger, har meddelat att den svåra tiden för oljebolagen kan vara över. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 2 timmar sedan

Turkiska ekonomin i skuggan av krisen

Utrensningen i den turkiska byråkratin fortsätter efter statskuppsförsöket i mitten av juli. Ekonomiska reformer riskerar att hamna i skymundan av den politiska turbulensen..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.