DI > Ekonomi

Wednesday, 01 June, 07:26

DI - 20 jan 16 kl. 16:40

Analys: Börserna faller vidareHistorien talar för att det blir mer panik och en rejäl urblåsning innan kurserna vänder upp igen..
Läs mer på DI

Dela artikeln

31 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Analys, Börserna, faller, vidare
Cornucopia - 17 jan 16 kl. 17:44

Kan teknisk analys signalera att bostadsmarknaden viker?

Inom aktiehandel är det populärt att använda sk teknisk analys för köp- eller säljsignaler. Frågan är om detta kan användas för att avgöra när bostadsmarknaden faktiskt faller, även om det i sig inte ska användas som beslut för att köpa eller sälja ett boende?

Tekniken har jag använt tidigare, när jag gick ut med att bostadsmarknaden föll 2011, och det som visade sig fungera som säljssignal (=att bostadsmarknaden går in i en negativ trend) var indikator MACD - moving average convergence/divergence, som är en sk oscillator.

VA - 13 maj 11 kl. 11:33

"Så blir du en vinnare på teknisk analys"

13 maj Förstora KRÖNIKA Nu har vi i VA:s TA-skola översiktligt beskrivit vad teknisk analys är, lärt oss om trender, stöd och motstånd samt formationer. Har vi fått den fullskaliga bilden? Är detta allt vi behöver för att framgångsrikt kunna investera på marknaden?

HBL - 04 mar 15 kl. 03:30

Analys: Samlingspartiet avgör språkförsök

Medborgarinitiativet om skolsvenskan faller sannolikt på att Centern hellre driver en kläm om regionala försök att frångå obligatorisk svenska. Hur det går med klämmen – det avgör Samlingspartiet.Inom Centern är stödet för att införa regionala försök med andra språk än skolsvenska större än viljan att slopa den obligatoriska skolsvenskan helt och hållet.

VA - 27 sep 11 kl. 13:30

Därför faller kopparn

27 september Kopparn inledde i början av detta år en toppformation vilken formerats under en period på 8-9 månader. Därefter bröts trendlinjen i början av september för att följas av ett kraftigt ras, precis som vi hade som scenario i tidigare analys. Trendvändningen är således bekräftad och kopparn befinner sig nu alltså i en större fallande trend.

Cornucopia - 09 jan 15 kl. 09:15

Erik Olsson tror bostadspriserna faller - skyller på politikerna

Mäklarfriman Erik Olssons VD Erik Olsson håller med Danske Bank i bankens analys. Bostadspriserna kommer falla och Erik Olsson skyller på politikerna i en i stort sett korrekt analys. Det är nämligen också i stort politikernas fel att priserna stigit.

Cornucopia - 13 nov 15 kl. 14:21

Analys: IS är dödsdömt

"ISIS has been denied the dynamic, triumphant campaign that stood at the core of their moronic jihadi fantasies. [...] If one thing is toxic to jihadi morale, it’s disappointment.

Expressen - 03 maj 16 kl. 12:28

Analys spår: Nu faller bopriserna i storstäder

Räkna med fallande priser på bostadsrätter i storstäderna. Det spår Swedbank i sin analys av amorteringskravet och andra åtgärder för att dämpa hushållens skuldsättning..

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 22:07

Analys gaskade upp Wall Street


Nedförsbacken på USA-börserna från tidigare i veckan planade ut i fredagens handel. Dow Jones industriindex stängde på plus 0,3 procent och Nasdaqs kompositindex var bara ned 0,2 procent, en klar förbättring mot de två senaste dagarnas fall.Efter två dagar av brant fall lyckades en analys i Wall Street journal gaska upp och lugna investerarna.

VA - 03 maj 11 kl. 15:05

Silverrallyt spurtar vidare

3 maj Förstora Ingen har undgått detta års enorma prisuppgång på silver. Sedan januari i år har silverpriset gått upp ungefär 60 %. Priset på guld har under samma period gått upp 9 %.

SvD - 31 maj 14 kl. 14:02

Teknisk analys: Tre aktier att undvika

Analysföretaget Investtech har den här veckan analyserat tre aktier att undvika. Enligt Investtechs tekniska analys är de starkt negativa och indikerar vidare nedgång..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Säljer i Alibaba för att klara skuld

Japanska Softbank kommer att sälja aktier till ett värde av minst 7,9 miljarder dollar (drygt 66 miljarder kronor) av sitt stora aktieinnehav i kinesiska e-handelsjätten Alibaba..

DI - 1 timme sedan

Brexit leder i ny mätning

En opinionsmätning från ICM, publicerad i The Guardian, visar på en ledning för Brexit-sidan inför folkomröstningen i Storbritannien om tre veckor. Det skriver Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Bitcoinfloppen slår hårt mot Boden

KNC Miners konkurs hotar omkring 60 Mkr i årliga intäkter för Boden. Ändå fortsätter miljonsatsningen på nya datacenter. ”Ingen etableringsverksamhet innebär noll risk”‚ säger Länsstyrelsens Andreas Lind..

DI - 1 timme sedan

Villaägarna sitter gärna kvar

Den som bor i bostadsrätt vill flytta till villa. Och villaägaren vill inte flytta alls..

DI - 1 timme sedan

Japan väntas presentera extrabudget

Japans premiärminister Shinzo Abe kommer vid en pressträff senare på onsdagen att presentera en "stor" extrabudget för att få fart på tillväxten samtidigt som han också som väntat kommer att meddela att den planerade momshöjningen senareläggs..

DI - 1 timme sedan

Japans industri-PMI nedåt

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin sjönk till 47,7 i maj från 48,2 i mars enligt definitiv statistik, jämfört med föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Varupriser i Storbritanniens butiker sjunker

Varupriserna i brittiska affärer och butiker sjönk 1,8 procent i maj jämfört med samma månad föregående år..

DI - 1 timme sedan

Exportras för Sydkorea

Sydkoreas export sjönk med 6,0 procent i maj jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Australiens BNP upp mer än väntat

Australiens BNP steg 1,1 procent under det första kvartalet jämfört med föregående kvartal, och ökade med 3,1 procent jämfört med motsvarande kvartal 2015..

DI - 1 timme sedan

Oförändrat hos industrins inköpschefer i Kina

Kinas inköpschefsindex för industrin var oförändrat 50,1 i maj jämfört med i april..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.