DI > Ekonomi

Wednesday, 27 July, 11:36

DI - 20 jan 16 kl. 16:41

Räntor och valutor: Förnyat missmod på marknadernaMissmodet tog återigen överhanden på de finansiella marknaderna på onsdagen vilket manifesterades i fortsatt sjunkande oljepriser, fallande börskurser och sjunkande statspappersräntor. Dollarn försvagades också initialt men tog senare tillbaka en god del av nedgången..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Förnyat, missmod, marknaderna
DI - 30 jan 15 kl. 06:27

Räntor och valutor: Förnyat fokus på ränteskillnad

Amerikanska statspappersräntor har endast noterat måttliga rörelser efter den svenska marknadens stängning på torsdagen, dollarn har samtidigt handlats marginellt starkare mot euron..

DI - 20 jun 16 kl. 07:02

Räntor och valutor: Ökad riskaptit lyfter pundet

Asienbörserna stiger, USA-räntorna är upp och det brittiska pundet stärks kraftigt efter att stanna-sidan fått förnyat momentum i opinionen inför torsdagens folkomröstning om Storbritanniens EU-medlemskap. Samtidigt försvagas den japanska yenen med det bättre riskaptiten..

Affärsvärlden - 28 dec 12 kl. 08:12

Räntemarknad mellan hopp och stupförtvivlan

Amerikanska statspappersräntor uppvisade en blandad utveckling efter den svenska marknadens stängning på torsdagen i en marknad där sentimentet fortsatt slets mellan missmod och förhoppningar om de amerikanska budgetförhandlingarna..

Sydsvenskan - 19 feb 14 kl. 05:30

Svaren sänds över sju sekler

Med sin nya diktsamling anknyter Eva-Stina Byggmästar till en orientalisk poetisk tradition, i synnerhet till 1300-talsdiktaren Hafiz. Redan det kongeniala omslaget signalerar hennes intentioner: färgen är gulbrun, likt en åldrad palimpsest, där gammal text skrapas bort och förses med en ny, samtidigt som den gamla texten – och därmed även traditionen – ibland kan anas. Byggmästar är nu inte den första västerländska poet som öst ur denna rika källa: Goethes ”West-östlicher Diwan” är ett exempel och för svenskt vidkommande är Gunnar Ekelöf det mest närliggande exemplet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Airbnb på charmoffensiv inför presidentvalet

Airbnb vill få demokraterna i USA på sin sida. I en ny undersökning påstår bolaget att 80 procent av generation Y är positiva till tjänsten och att det därför kan bli en fråga som påverkar presidentvalet..

DI - 30 minuter sedan

Finland får fjäll i present av Norge

Kåfjords kommun, i norra Norge, har skickat ett officiellt förslag om att Halde fjälls högsta topp ska ges till grannen Finland, rapporterar norska NRK..

DI - 45 minuter sedan

Unicredit ska utvärdera särnotering

Italiens största bank Unicredit ska utvärdera alternativen för förvaltningsdelen Pioneer Asset Management. En särnotering (IPO) är ett aktuellt alternativ..

DI - 45 minuter sedan

Tesla bryter med Autoliv-konkurrent

Tesla avbryter sitt samarbete med det israeliska bilsäkerhetsföretaget Mobileye efter den dödsolycka som inträffade då en Teslaförare utnyttjade bolagets system för självkörande bilar.Det rapporterar en rad amerikanska medier, bland dem Wall Street Journal..

DI - 1 timme sedan

Bostadslånen tappade takten i juni

Utlåningen till hushållen fortsatte öka i juni men takten var lägre än i maj. Tillväxttakten för bostadslånen minskade för första gången på över fyra år..

DI - 1 timme sedan

BNP-lyft för Storbritannien

Storbritanniens BNP steg 0,6 procent under andra kvartalet, jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal föregående år steg BNP 2,2 procent..

DI - 1 timme sedan

Sjöstrand Coffee tar tysk order

Sjöstrand Coffee har fått en order från tyska bolaget Aruka. Omsättningen på ordern ligger på 0,4 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Ulf Petersson: Kalldusch i Unibet

Aktieägarna i de börsnoterade spelbolagen har blivit hårt prövade i år efter att Betssons aktiekurs har halverats och Unibets börsvärde har minskat med över 20 procent..

DI - 1 timme sedan

Bank of America sparkar i Moskva

Bank of America Merrill Lynch har sagt upp sin tradingchef i Ryssland då banken drar ned sin verksamhet i Moskva. Det enligt uppgifter till bne IntelliNews..

DI - 1 timme sedan

Larmrapport om brist på arbetskraft

För sjunde kvartalet i rad ökar andelen företag som rapporterar brist på arbetskraft och andelen med brist är nu mycket högre än normalt..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.