YLE > Finland

Tuesday, 23 October, 18:24

YLE - 20 jan 16 kl. 04:26

Rapport om skolcentrum igen på tapeten i IngåPolitiker i Ingå funderar på det framtida skolnätet. Både nya skolor och indragna skolor finns med bland alternativen. Ska Ingå i framtiden sköta undervisningen i årskurs 7-9 i egen regi? Kan ett tvåspråkigt skolcentrum bli aktuellt? Hur många skolor ska Ingå ha i framtiden?
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ingå, Merituulen, Bildningsväsendet, FCG, Kristian Westerholm, SFP, Westerholm, Ingåfullmäktige, Marko Rautakoura, Vad, YLE, Rosenblad, Statistikcentralens, Ingås, Utrymmesbehovet, Degerby, Helsing, Ingåbarn, Källhagens, Lojo, Virkby, Bubi Asplund, Något

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportom , skolcentrum, igen, tapeteni , Ingå
YLE - 09 dec 14 kl. 15:29

Norra hamnen och Svartå på tapeten då Raseborg godkände budgeten

Många fullmäktigeledamöter lyfte fram behovet av en lösning för skolorna i Svartå under budgetbehandlingen i Raseborg (8.12). Då pengar för planeringen av Norra hamnen i Ekenäs skulle godkännas blev det en häftig debatt som slutade i en rätt jämn omröstning.

YLE - 19 mar 15 kl. 20:18

Smedsby skolcentrum tar form

Det börjar bli bråttom. Enligt elevprognoserna kommer högstadiet i Korsholm att få ett tillskott på nästan hundra elever inom några år. Utvecklingssektionen i Korsholm godkände det utredningsarbete som blivit gjort för att skapa ett skolcentrum i Smedsby.

YLE - 03 jun 15 kl. 12:03

Frågor haglar om skolcentrum i Ingå

Konsultföretaget som granskat skolorna i Ingå föreslår att Merituulen koulu blir ett stort skolcentrum. Bildningsnämnden i Ingå är ändå inte nöjd med utredningen. Nämnden remitterade ärendet i går (2.

YLE - 24 mar 16 kl. 05:23

Planeringen av skolcentrum i Korsholm går vidare

Bildningsnämnden i Korsholm godkände på onsdagen det preliminära rumsprogrammet för Smedsby skolcentrum. Det betyder att planeringen nu kan gå vidare. Bildningsnämnden noterar i sitt beslut att man i planeringen av rumsprogrammet ska utreda möjligheterna till samanvändning av de nya utrymmena för Korsholms högstadium och Smedsby- Böle skola.

BT - 14 jul 13 kl. 10:02

Återigen på tapeten

Het under 1970-talet. Därefter bortglömd. Men nu hamnar den klassiska textiltapeten från Kinna på allt fler väggar igen.

YLE - 25 maj 16 kl. 05:21

HVC i Jakobstad kan bli en saltgruva igen

Överläkare Britt-Mari Bjon vid hvc i Jakobstad är rädd för följderna av politikernas planer på ett sambolag med en privat aktör med kommunen som minoritetsägare. Hälsovårdscentralen kan bli på nytt bli den saltgruva den en gång var för personalen, säger Bjon. -Det kan handla om snabba tag igen, många patienter per dag, det betyder att patienterna inte blir skötta och de måste komma på nytt och på nytt.

HBL - 19 sep 12 kl. 19:14

Kommunreformen på tapeten under riksdagens budgetdebatt

Kommunreformen och äldreomsorgslagen var oppositionens främsta slagträn under riksdagens budgetdebatt i dag.Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen (Saml) gjorde sitt bästa för att förklara fördelarna med reformen, men fick inga sympatier av Centerns ledamöter. Centerledamöterna menade att regeringen borde fokusera på tjänsterna istället för att rita om kommunkartan.

SVT - 23 maj 14 kl. 03:56

Tapeten röjde man bakom snuskbilder

Kvinnorna fick bilder på könsorgan - men flera offer kände igen en speciell tapeten..

YLE - 09 okt 15 kl. 15:15

Förslag: Nytt skolcentrum i Svartå 2018

Om tre år kan både finska och svenska Svartåbarn gå i skola och daghem i en modern ny byggnad. Det nya huset föreslås byggas intill sportplanen i Svartå. Svartåborna har väntat på sitt skolcentrum sedan 1990-talet.

YLE - 12 dec 17 kl. 09:22

Eleverna i Söderkulla skolcentrum ska få flytta till baracker med snabb tidtabell

Söderkulla skolcentrum i Sibbo lider av dålig inomhusluft trots att huset nyligen renoverades. Nu har fullmäktige beslutat att skolcentrumet ska få baracker eller andra tillfälliga lokaler..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

PAM: Flera arbetsstridsåtgärder på kommande - omfattar 50 000 personer

Servicefacket PAM kom att vidta ytterligare arbetsstridsåtgärder under de kommande veckorna med start nästa vecka. Åtgärderna omfattar ungefär 50 000 personer. Någon lösning på konflikten mellan regeringen och fackförbunden tycks inte finnas i sikte..

YLE - 30 minuter sedan

Vattenverkets framtid känsloladdad fråga som delade åsikter i Raseborgs fullmäktige

Det var en utdragen men sansad debatt i fullmäktigesalen i måndags när politikerna diskuterade för- och nackdelar med en fusion av stadens vattenverk och energibolag..

YLE - 2 timmar sedan

Sipilä: Inga bra förslag i uppsägningstvistefrågan

Regeringen har inte tagit emot tillräckligt goda förslag för att ersätta lagförslaget om uppsägningsskyddet, sade Sipilä i riksdagen på tisdag..

YLE - 2 timmar sedan

Flera strejker i sikte? Statsminister Sipilä och servicefacket PAM möts i kväll

Servicefacket PAM:s styrelse kommer att träffa statsminister Juha Sipilä (C) i hans tjänstebostad. Mötet börjar klockan 17 och beräknas pågå i drygt en timme..

YLE - 3 timmar sedan

Expert på arbetsrätt kommenterar flygplatsuppsägningen: "Arbetsgivaren avgör vad som är policy"

Professor Niklas Bruun, expert på arbetsrätt, kommenterar fallet där en flygplatsanställd sades upp för att han upprepade gånger ignorerade arbetsgivarens direktiv och bar Rosa bandet på sin arbetsuniform..

YLE - 3 timmar sedan

Nyrenoverade Kvinnokliniken ska renoveras igen på grund av fuktskador: "Duschvatten från badrummet rann ut i förlossningssalen"

Det finns fuktskador som kräver renovering på nyrenoverade Kvinnokliniken i Helsingfors. I flera våningar av L-flygeln finns det fukt i konstruktionen och under golvbeläggningen. Duschvattnet i badrummet rann åt fel håll till förlossningsavdelningen och ingenting har gjorts för att åtgärda det, säger en doula..

YLE - 3 timmar sedan

Ingen inom hälsovården kan tvingas att låta vaccinera sig - THL: Lagen var olyckligt formulerad

Ingen kan tvingas till att låta vaccinera sig, inte ens en person som jobbar med högriskpatienter. Det slår social- och hälsovårdsministeriet fast i preciseringarna till smittskyddslagen..

YLE - 3 timmar sedan

Utrikesministeriet beställer oberoende utredning om trakasserier vid ministeriet

Utrikesminister Timo Soini (Blå) och utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen (Saml) låter utföra en oberoende utredning om hur trakasserier hanteras vid Utrikesministeriet..

YLE - 6 timmar sedan

Nu får Kvarkenprojektet en del av sina miljoner – Strand: Nu beställer vi färjan

10 miljoner euro får Kvarkenprojektet i regeringens tilläggsbudget. Utöver det här föreslås Kvarkenfärjan få 10 miljoner i innovationsstöd..

YLE - 8 timmar sedan

Ikea bygger fyra vindparker i Finland – siktar på att bli självförsörjande på el

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. Ikea Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.