YLE > Finland

Sunday, 16 December, 21:01

YLE - 20 jan 16 kl. 04:26

Rapport om skolcentrum igen på tapeten i IngåPolitiker i Ingå funderar på det framtida skolnätet. Både nya skolor och indragna skolor finns med bland alternativen. Ska Ingå i framtiden sköta undervisningen i årskurs 7-9 i egen regi? Kan ett tvåspråkigt skolcentrum bli aktuellt? Hur många skolor ska Ingå ha i framtiden?
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ingå, Merituulen, Bildningsväsendet, FCG, Kristian Westerholm, SFP, Westerholm, Ingåfullmäktige, Marko Rautakoura, Vad, YLE, Rosenblad, Statistikcentralens, Ingås, Utrymmesbehovet, Degerby, Helsing, Ingåbarn, Källhagens, Lojo, Virkby, Bubi Asplund, Något

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportom , skolcentrum, igen, tapeteni , Ingå
YLE - 09 dec 14 kl. 15:29

Norra hamnen och Svartå på tapeten då Raseborg godkände budgeten

Många fullmäktigeledamöter lyfte fram behovet av en lösning för skolorna i Svartå under budgetbehandlingen i Raseborg (8.12). Då pengar för planeringen av Norra hamnen i Ekenäs skulle godkännas blev det en häftig debatt som slutade i en rätt jämn omröstning.

YLE - 19 mar 15 kl. 20:18

Smedsby skolcentrum tar form

Det börjar bli bråttom. Enligt elevprognoserna kommer högstadiet i Korsholm att få ett tillskott på nästan hundra elever inom några år. Utvecklingssektionen i Korsholm godkände det utredningsarbete som blivit gjort för att skapa ett skolcentrum i Smedsby.

YLE - 03 jun 15 kl. 12:03

Frågor haglar om skolcentrum i Ingå

Konsultföretaget som granskat skolorna i Ingå föreslår att Merituulen koulu blir ett stort skolcentrum. Bildningsnämnden i Ingå är ändå inte nöjd med utredningen. Nämnden remitterade ärendet i går (2.

YLE - 24 mar 16 kl. 05:23

Planeringen av skolcentrum i Korsholm går vidare

Bildningsnämnden i Korsholm godkände på onsdagen det preliminära rumsprogrammet för Smedsby skolcentrum. Det betyder att planeringen nu kan gå vidare. Bildningsnämnden noterar i sitt beslut att man i planeringen av rumsprogrammet ska utreda möjligheterna till samanvändning av de nya utrymmena för Korsholms högstadium och Smedsby- Böle skola.

BT - 14 jul 13 kl. 10:02

Återigen på tapeten

Het under 1970-talet. Därefter bortglömd. Men nu hamnar den klassiska textiltapeten från Kinna på allt fler väggar igen.

YLE - 25 maj 16 kl. 05:21

HVC i Jakobstad kan bli en saltgruva igen

Överläkare Britt-Mari Bjon vid hvc i Jakobstad är rädd för följderna av politikernas planer på ett sambolag med en privat aktör med kommunen som minoritetsägare. Hälsovårdscentralen kan bli på nytt bli den saltgruva den en gång var för personalen, säger Bjon. -Det kan handla om snabba tag igen, många patienter per dag, det betyder att patienterna inte blir skötta och de måste komma på nytt och på nytt.

HBL - 19 sep 12 kl. 19:14

Kommunreformen på tapeten under riksdagens budgetdebatt

Kommunreformen och äldreomsorgslagen var oppositionens främsta slagträn under riksdagens budgetdebatt i dag.Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen (Saml) gjorde sitt bästa för att förklara fördelarna med reformen, men fick inga sympatier av Centerns ledamöter. Centerledamöterna menade att regeringen borde fokusera på tjänsterna istället för att rita om kommunkartan.

SVT - 23 maj 14 kl. 03:56

Tapeten röjde man bakom snuskbilder

Kvinnorna fick bilder på könsorgan - men flera offer kände igen en speciell tapeten..

YLE - 09 okt 15 kl. 15:15

Förslag: Nytt skolcentrum i Svartå 2018

Om tre år kan både finska och svenska Svartåbarn gå i skola och daghem i en modern ny byggnad. Det nya huset föreslås byggas intill sportplanen i Svartå. Svartåborna har väntat på sitt skolcentrum sedan 1990-talet.

YLE - 12 dec 17 kl. 09:22

Eleverna i Söderkulla skolcentrum ska få flytta till baracker med snabb tidtabell

Söderkulla skolcentrum i Sibbo lider av dålig inomhusluft trots att huset nyligen renoverades. Nu har fullmäktige beslutat att skolcentrumet ska få baracker eller andra tillfälliga lokaler..

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Finland har två VM-brons i buhurt - men hur många känner till vad det är?

Om man har behov av att få en adrenalinkick är buhurt helt perfekt, säger Marie-Therese Olenius som sysslar med den medeltida grenen tillsammans med sin pojkvän Robert Noopila. I buhurt gäller det också att kunna en rejäl dos medeltida historia..

YLE - 6 timmar sedan

Inga stora privata dagvårdsbolag till Raseborg - nej till servicesedlar i småbarnspedagogiken

Det blir inga servicesedlar inom småbarnspedagogiken i Raseborg. Det beslutade bildningsnämnden efter omröstning på tisdagen..

YLE - 7 timmar sedan

Yles meteorolog: Det ser ut att bli en vit jul i hela landet

Det utlovas ett snötäcke i söder inom det närmaste dygnet och därmed ser det ut att bli en vit jul i hela landet..

YLE - 8 timmar sedan

Då Torolf blev pensionär började han med en hobby som ingen trodde han hade tålamod med

Torolf Cederlöf i Pargas jobbade inom transportbranschen i 40 år, men blev pensionär och saknade en hobby. Då började han med någonting han aldrig sysslat med förr..

YLE - 9 timmar sedan

Välkommen men tandlös klimatuppgörelse - så här reagerar WWF, MTK och EK

Närmare 200 länder kom sent på lördag kväll överens om gemensamma regler för klimatarbetet. I Finland välkomnas beskedet om att deltagarna i klimatmötet COP24 kunde enas, men överenskommelsen får också kritik för att inte vara tillräckligt ambitiös..

YLE - 10 timmar sedan

Broarbete ställer till med problem på kustbanan - bussar ersätter tåg mellan Åbo och Helsingfors

Tågen mellan Helsingfors och Åbo ersätts med bussar under hela förmiddagen..

YLE - 11 timmar sedan

HS: Statsskulden minskar för första gången på tio år - statskontoret tänker inte lyfta planerat lån

Finansminister Petteri Orpo har goda nyheter om Finlands ekonomi. I år kan man betala av på statsskulden, i stället för att ta mer lån som planerat. Den exakta orsaken till den nya situationen är ännu oklar..

YLE - 11 timmar sedan

Se upp på vägar och trottoarer - det är halt just nu

Den som ger sig ut på en bilfärd eller promenad på söndagsförmiddagen bör ta det försiktigt, åtminstone i söder. Vägar, gator och trottoarer är hala just nu..

YLE - 13 timmar sedan

Från 60 till 80 och tillbaka till 60 igen - hastigheterna på riksväg 25 drabbar bilister och miljön

Hangö hamns konkurrenskraft minskar då den tunga trafiken inte löper smidigt på vägarna. Därför är det viktigt att hastigheterna hålls jämna, säger hamnens vd Anders Ahlvik..

YLE - 16 timmar sedan

FFC:s undersökning bekräftar: Aktiveringsmodellen är en försämring av utkomstskyddet – särskilt över 55-åringarna och arbetslösa i landsbygden lider

Bara under 30 procent av arbetslöshetskassans medlemmar lyckades uppfylla aktiveringsmodellens krav i år, det visar en färsk enkät av Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC. Särskilt utmanande är situationen för äldre och invånare på mindre orter. Arbetslösa beskriver modellen som svårbegriplig och förödmjukande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.