YLE > Finland

Sunday, 17 February, 19:06

YLE - 20 jan 16 kl. 04:26

Rapport om skolcentrum igen på tapeten i IngåPolitiker i Ingå funderar på det framtida skolnätet. Både nya skolor och indragna skolor finns med bland alternativen. Ska Ingå i framtiden sköta undervisningen i årskurs 7-9 i egen regi? Kan ett tvåspråkigt skolcentrum bli aktuellt? Hur många skolor ska Ingå ha i framtiden?
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ingå, Merituulen, Bildningsväsendet, FCG, Kristian Westerholm, SFP, Westerholm, Ingåfullmäktige, Marko Rautakoura, Vad, YLE, Rosenblad, Statistikcentralens, Ingås, Utrymmesbehovet, Degerby, Helsing, Ingåbarn, Källhagens, Lojo, Virkby, Bubi Asplund, Något

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportom , skolcentrum, igen, tapeteni , Ingå
Dagens PS - 31 jan 19 kl. 08:32

H&M:s rapport sviker igen: ”Förvånande”

Börsproffs anser att missen ”är lite förvånande”. Så här tror han och en kollega att det påverkar aktien i dag. Den svenska klädjättens rörelseresultat för fjärde kvartalet i bolagets räkenskapsår är långt under proffsens förväntan.

YLE - 09 dec 14 kl. 15:29

Norra hamnen och Svartå på tapeten då Raseborg godkände budgeten

Många fullmäktigeledamöter lyfte fram behovet av en lösning för skolorna i Svartå under budgetbehandlingen i Raseborg (8.12). Då pengar för planeringen av Norra hamnen i Ekenäs skulle godkännas blev det en häftig debatt som slutade i en rätt jämn omröstning.

YLE - 19 mar 15 kl. 20:18

Smedsby skolcentrum tar form

Det börjar bli bråttom. Enligt elevprognoserna kommer högstadiet i Korsholm att få ett tillskott på nästan hundra elever inom några år. Utvecklingssektionen i Korsholm godkände det utredningsarbete som blivit gjort för att skapa ett skolcentrum i Smedsby.

YLE - 03 jun 15 kl. 12:03

Frågor haglar om skolcentrum i Ingå

Konsultföretaget som granskat skolorna i Ingå föreslår att Merituulen koulu blir ett stort skolcentrum. Bildningsnämnden i Ingå är ändå inte nöjd med utredningen. Nämnden remitterade ärendet i går (2.

YLE - 24 mar 16 kl. 05:23

Planeringen av skolcentrum i Korsholm går vidare

Bildningsnämnden i Korsholm godkände på onsdagen det preliminära rumsprogrammet för Smedsby skolcentrum. Det betyder att planeringen nu kan gå vidare. Bildningsnämnden noterar i sitt beslut att man i planeringen av rumsprogrammet ska utreda möjligheterna till samanvändning av de nya utrymmena för Korsholms högstadium och Smedsby- Böle skola.

BT - 14 jul 13 kl. 10:02

Återigen på tapeten

Het under 1970-talet. Därefter bortglömd. Men nu hamnar den klassiska textiltapeten från Kinna på allt fler väggar igen.

YLE - 25 maj 16 kl. 05:21

HVC i Jakobstad kan bli en saltgruva igen

Överläkare Britt-Mari Bjon vid hvc i Jakobstad är rädd för följderna av politikernas planer på ett sambolag med en privat aktör med kommunen som minoritetsägare. Hälsovårdscentralen kan bli på nytt bli den saltgruva den en gång var för personalen, säger Bjon. -Det kan handla om snabba tag igen, många patienter per dag, det betyder att patienterna inte blir skötta och de måste komma på nytt och på nytt.

HBL - 19 sep 12 kl. 19:14

Kommunreformen på tapeten under riksdagens budgetdebatt

Kommunreformen och äldreomsorgslagen var oppositionens främsta slagträn under riksdagens budgetdebatt i dag.Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen (Saml) gjorde sitt bästa för att förklara fördelarna med reformen, men fick inga sympatier av Centerns ledamöter. Centerledamöterna menade att regeringen borde fokusera på tjänsterna istället för att rita om kommunkartan.

SVT - 23 maj 14 kl. 03:56

Tapeten röjde man bakom snuskbilder

Kvinnorna fick bilder på könsorgan - men flera offer kände igen en speciell tapeten..

YLE - 09 okt 15 kl. 15:15

Förslag: Nytt skolcentrum i Svartå 2018

Om tre år kan både finska och svenska Svartåbarn gå i skola och daghem i en modern ny byggnad. Det nya huset föreslås byggas intill sportplanen i Svartå. Svartåborna har väntat på sitt skolcentrum sedan 1990-talet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svingård brann i Sastmola: “Största delen av djuren har förmodligen dött”

Hundratals svin fanns i en byggnad som brann under söndagseftermiddagen. Byggnaden totalförstördes..

YLE - 2 timmar sedan

Ingåbon Emil Lindholm tolfte i svenska VM-rallyt: ”Jag ville köra säkert”

Emil Lindholm från Ingå gjorde en bra tävling och kom i mål på tolfte plats i det svenska VM-rallyt som avslutades på söndagen. Lindholm med kartläsaren Mikael Korhonen placerade sig på andra plats i sin klass..

YLE - 4 timmar sedan

En torr sommar är bra för skogshuggaren - inte ens en grund tjäle stoppar skogsmaskinen

Det har gått rätt så bra att avverka skog den här vintern. Hösten och sommaren var torra, vilket gör att marken för det mesta håller de tunga skogsmaskinerna trots att tjälen inte är lika djup som normalt..

YLE - 5 timmar sedan

Finländarna köper mer men billigare kläder - få tänker aktivt på hur ekologisk produkten är

Finländarna köper mer och billigare kläder, skor och idrottsprylar än tidigare. Få tänker på hur pass ekologiska de varor de köper är..

YLE - 7 timmar sedan

Femtonårig Pargaspojke omkom i skidolycka - församlingen erbjuder samtalsstöd

Väståbolands svenska församling erbjuder samtalsstöd efter att en femtonårig Pargaspojke omkommit på församlingens skriftskoleläger i Himos på lördag..

YLE - 7 timmar sedan

Nu finns det pengar att tjäna på ryska sopor - och finländska företag håller sig väl framme

I Finland betraktas avfall som råvara eller potentiell energi medan soporna i Ryssland bara anses vara stinkande högar av värdelöst skräp. I Ryssland lämpas 95 procent av allt avfall på soptippar, i Finland återvinns eller återanvänds 99 procent av allt avfall..

YLE - 8 timmar sedan

Skadat vildsvin sköts ihjäl i Borgå - Polisen: utgjorde en fara för människor

Det skadade vildsvin som rört sig i trakten av Borgå under veckoslutet har nu avlivats, uppger polisinrättningen i Östra Nyland..

YLE - 10 timmar sedan

Fibernätet byggs ut på sju områden i Pargas - men bara om tillräckligt många är intresserade

Pargas stad investerar 600 000 i fasta nätförbindelser. Fibernätet kan byggas ut i bland annat Nagu, Korpo och Lielax i Pargas. Projektet blir av på de områden där minst hälften av fastighetsägarna är intresserade..

YLE - 11 timmar sedan

Karis är Finlands Paris söker hus att visa upp - funkis och trädgårdar i fokus i år

Det populära evenemanget där Karis- och Billnäsbor öppnar dörrarna för allmänheten ordnas i år för tredje gången. I år vill man särskilt visa upp ortens vackra trädgårdar..

YLE - 13 timmar sedan

Passiverande bidrag eller något som gör att folk mår bättre – hjälper gratis pengar de fattiga?

Hjälper kravlösa pengar bidragstagare eller skapar vi bara dataspelande soffpotatisar? En sociolog och en ekonom har olika syn på saken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.