UNT > Inrikes

Thursday, 22 February, 21:38

Liknande nyheter

Taggar: Mordfriadefår , skadestånd
Dagens PS - 16 nov 17 kl. 15:13

Mordfriade Kaj Linna får 5,5 Mkr i förskott

Nu kan han förverkliga sin udda entreprenörsdröm. Kaj Linna dömdes till livstids fängelse för ett mord i Kalamark 2004. I somras friades han helt från dessa mordanklagelser och släpptes fri – efter 13 år i fängelse.

Dagens PS - 20 jun 17 kl. 08:41

Mordfriade Kaj Linna tänker bli entreprenör

Aftonbladet har intervjuat den numera riksbekante Kaj Linna, 55 år, som 2004 dömdes för ett rånmord i Kalamark i Norrbotten men som den 15 juni i år frikändes av hovrätten för övre Norrland sedan han äntligen lyckats få resning i målet av Högsta domstolen. Just nu befinner sig Kaj Linna på Mallorca med sin kärlek Petra Wüllrich. Paret har gjort stopp där i väntan på att flytta till sin paradisö, Kanariön El Hierro med omkring 10.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Delade film – får betala miljoner i skadestånd

Göta hovrätt höjer skadeståndet för de fyra män som utan tillstånd gjort filmer tillgängliga bland annat på piratsajten Dreamfilm. De fyra döms att tillsammans betala över fyra miljoner kronor i ersättning för en enda av de filmer de delat på nätet..

UNT - 1 timme sedan

Delade film – får betala miljoner i skadestånd

Göta hovrätt höjer skadeståndet för de fyra män som utan tillstånd gjort filmer tillgängliga bland annat på piratsajten Dreamfilm..

BT - 1 timme sedan

Sverige: Delade film – får betala miljoner i skadestånd

Göta hovrätt höjer skadeståndet för de fyra män som utan tillstånd gjort filmer tillgängliga bland annat på piratsajten Dreamfilm. .

NSD - 1 timme sedan

Delade film ? får betala miljoner i skadestånd

Göta hovrätt höjer skadeståndet för de fyra män som utan tillstånd gjort filmer tillgängliga bland annat på piratsajten Dreamfilm..

YLE - 14 sep 17 kl. 19:06

Skadeståndsfrågan för skolans surfplattor åter aktuell

Frågan om vem som ska stå för kostnaderna när skolans pekplatta eller bärbara dator går sönder hemma hos en elev, har åter blivit aktuell. Hem och Skola uppmanade förra veckan i ett pressmeddelande föräldrar att inte skriva på ett slags avtal som många skolor använder då eleverna ska få tillgång till viss IT-utrustning. Micaela Romantschuk har lyft ärendet tidigare Porträttbild av Micaela Romantschuk Bild: YLE/Ted Urho micaela romantschuk-pietilä Enligt skadeståndslagen ska eleven betala om de har förstört den lånade surfplattan eller datorn med flit.

Kristianstadsbladet - 10 okt 12 kl. 09:30

Skadeståndskrav kan ge nya miljonsmällar

Foto: Scanpix
När Panaxias kunder vill ha tillbaka de 646 miljoner kronor som nu fattas kan det bli nya miljonsmällar i Kristianstad. Sparbanken 1826 och dess representant i värdetransportföretagets styrelse riskerar att bli måltavlor för skadeståndskrav.
646 miljoner kronor av kundernas pengar är borta från Panaxia.

SVT Debatt - 25 jun 13 kl. 12:05

Låt staten stå för automatiskt skadestånd till brottsoffer

UNGA BROTTSOFFER I eftermiddag kommer domen i ”Instagrammålet”, ett fall där de unga brottsoffren står i centrum. Många brottsutsatta unga får inte den hjälp de borde ha rätt till. Därför föreslår vi i Kristdemokraterna idag en rad förändringar som sätter brottsoffret i centrum.

BT - 17 dec 13 kl. 16:57

Miljoner i skadestånd för fildelning

En 28-årig man döms av Västmanlands tingsrätt till villkorligt fängelse, samhällstjänst och skadestånd på 4,3 miljoner kronor. Det i ett av landets största fildelningsmål, uppger Sveriges Radio. Det utdömda skadeståndet är det högsta hittills för en svensk film.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 13:39

Hamnade i polisens romregister – nu får de skadestånd

SKÅNE Elva personer som registrerats i Skånepolisens så kallade romregister får nu skadestånd av staten.Enligt domen i Stockholms tingsrätt får var och en av de elva personerna 30 000 kronor i skadestånd för att de funnits med i s.k.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Statsministern får avgöra föräldraledighet

Ministrar ska få möjlighet att vara föräldralediga med 90 procent av lönen..

UNT - 1 timme sedan

Delade film – får betala miljoner i skadestånd

Göta hovrätt höjer skadeståndet för de fyra män som utan tillstånd gjort filmer tillgängliga bland annat på piratsajten Dreamfilm..

UNT - 2 timmar sedan

Världens ensammaste träd vittnar om ny epok

Stående solo på en ö i Antarktiska oceanen har granen många mil till närmsta granne..

UNT - 4 timmar sedan

Regeringen tonar ned Karolinskautredning

Det omskrivna sjukhusbygget Nya Karolinskas (NKS) problem får regeringen att tillsätta en utredning om offentlig-privat samverkan, styrning och kontroll i landstingen..

UNT - 4 timmar sedan

Lokal politiker åtalas för grov kränkning

En lokal politiker från Västra Götaland åtalas vid Uddevalla tingsrätt för grov kvinnofridskränkning..

UNT - 5 timmar sedan

Margot Wallström anmäld till KU

Utrikesminister Margot Wallström (S) har anmälts till riksdagens konstitutionsutskott (KU) efter att dokument rörande Sveriges kampanj om att få en plats i FN:s säkerhetsråd har försvunnit..

UNT - 5 timmar sedan

Regeringen vill utvidga terrorbrotten

Grovt dataintrång och självstudier i vapen- och sprängämnestekniker ska kunna räknas som terroristbrott, anser regeringen..

UNT - 5 timmar sedan

Regeringen går vidare med Karolinskautredning

Med anledning av problemen kring det omskrivna sjukhusbygget Nya Karolinska tar regeringen nu det formella beslutet om en utredning om offentlig-privat samverkan, styrning och kontroll i landstingen..

UNT - 5 timmar sedan

Fler häktade i vapenhärva

Ytterligare fyra personer har häktats efter ett tillslag mot en vapenverkstad i Åkers styckebruk i Sörmland, skriver polisen på sin hemsida..

UNT - 5 timmar sedan

Större försvar krävs mot framtida hot

Försvaret behöver fler krigsförband och mer materiel för att kunna försvara Sverige på lång sikt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.