YLE > Svenskfinland

Friday, 28 February, 00:30

YLE - 19 jan 16 kl. 12:41

126 jobb försvinner från Uponor i Vasa126 jobb försvinner från Uponor i Vasa. Det är resultatet av företagets samarbetsförhandlingar som avslutades på tisdagen. Det är färre än vad som först befarades. I höstas varslade om att 170 personer kunde förlorad jobbet i och med att produktionen av rör och brunnar till Nastola. Av de 126 jobben är det 93 fastanställda som får gå.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Uponor, Vasa, Nastola, Uponor Infra, Sen KWH Pipe, Forssa, Ulvsby, Jyväskylä, Tusby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 126, jobb, försvinnerfrån , Uponori , Vasa
YLE - 19 jan 16 kl. 12:41

103 jobb försvinner från Uponor i Vasa

103 jobb försvinner från Uponor i Vasa. Det är resultatet av företagets samarbetsförhandlingar som avslutades på tisdagen. Det är färre än vad som först befarades.

HBL - 22 nov 12 kl. 13:19

105 jobb försvinner på Cargotec

Cargotec säger upp 72 personer i Finland. Dessutom tvingas många lämna företaget då deras kontrakt går ut och totalt 105 jobb försvinner från företaget.Tammerfors drabbas hårdast, där 65 kontrakt går ut.

Kristianstadsbladet - 24 okt 12 kl. 08:58

30-tal jobb försvinner från Svenska Lantägg

Foto: Lasse Ottosson
Svenska Lantägg lägger ner sin verksamhet i Hässleholm för flytt till huvudkontoret i Skara. Ett 30-tal jobb försvinner.
Verksamheten i Hässleholm stängs och beräknas vara avvecklad under andra halvåret 2013.

BT - 07 nov 12 kl. 10:51

1 550 jobb försvinner på Ericsson

Nästan en tiondel av personalstyrkan berörs när Ericsson ska banta 1 550 tjänster i Sverige.
"Det är naturligtvis ett tungt besked som vi i dag ger våra anställda i Sverige", säger personalchefen Tomas Qvist.
- Det som händer i vår omvärld styr vi inte över.

Sydsvenskan - 18 jun 19 kl. 10:07

30 000 jobb försvinner inom handeln om tio år

När handeln förändras försvinner både butiker och arbetstillfällen. Svensk Handel spår att 11 000 butiker och 50 000 jobb försvinner under den kommande tio-årsperioden. Digitalisering och internationell konkurrens gör att handeln förändras blixtsnabbt..

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 19 kl. 10:07

30 000 jobb försvinner inom handeln om tio år

När handeln förändras försvinner både butiker och arbetstillfällen. Svensk Handel spår att 11 000 butiker och 50 000 jobb försvinner under den kommande tio-årsperioden. Digitalisering och internationell konkurrens gör att handeln förändras blixtsnabbt..

DN - 18 jun 19 kl. 10:13

30.000 jobb försvinner inom handeln om tio år

När handeln förändras försvinner både butiker och arbetstillfällen. Svensk Handel spår att 11.000 butiker och 50.

YLE - 05 jun 14 kl. 12:34

Keva: Tiotusentals jobb försvinner vid kommunerna

Nästan 40 000 kommunala jobb kommer att försvinna de närmaste fem åren, bedömer de kommunala ekonomi- och finanschefer som kommunernas pensionsförsäkring Keva har intervjuat. Arbetsplatserna blir färre eftersom kommunerna inte ersätter alla som går i pension. Årligen går 16 000 kommunala arbetstagare i pension.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 17:30

1 000 jobb försvinner på Volvo? Braås drabbas

Volvo CE meddelade på torsdagen att över 1 000 jobb försvinner inom koncernen. I Sverige kan över 150 jobb försvinna och Braås kommer att drabbas..

Sydsvenskan - 21 nov 18 kl. 10:48

7 500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation – 7 500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige. Möbeljätten står inför den största personalväxlingen någonsin, som världen runt också innebär 11 500 nya jobb. Varsel drabbade Ik.

Fler nyheter från YLE

YLE - 12 timmar sedan

Läkare: Österbottens första coronafall kommer inom närmaste veckorna

Det är mycket sannolikt att Österbotten inom de närmaste veckorna kommer att ha misstänkta fall av coronavirus. Och ganska säkert även positiva resultat, säger infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus..

YLE - 13 timmar sedan

Stor fiskodling planeras utanför Kaskö – ska producera en miljon kilo fisk årligen

En fiskodling ute till havs planeras i Kaskö. Det är det åländska företaget Nordic Trout som har inlett tillståndsprocessen..

YLE - 14 timmar sedan

Kasköbor oroliga över avverkningar på Sälgrund: "Vi vill inte att det ska se ut så här"

Planerade skogsgallringar på det populära rekreations- och turistmålet Sälgrund i Kaskö har väckt kritik och ett invånarinitiativ har startats. Enligt beslutsfattare i staden är gallringar ändå nödvändiga..

YLE - Igår: 15:49

Nu kan misstänkta coronafall undersökas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors - såhär förbereder sig Svenskfinland för eventuella fall

Nu kan man undersöka blodprov tagna av möjliga coronafall även på universitetssjukhusen i Tammerfors och Åbo..

YLE - Igår: 15:17

Sallad och smörgåsar till mat och regelbundna hälsokontroller - ålänningar och österbottningar berättar om livet i karantän

Finländarna på hotellet i Teneriffa har nu suttit i karantän i över ett dygn efter att en italiensk hotellgäst testade positivt för corona-viruset. Informationen är knapphändig och mat levereras i påsar till rummen. När de får åka hem vet ingen..

YLE - Igår: 12:26

70-årig man på snöskoter körde genom isen i Korsholm

En snöskoterförare kunde räddas ur vattnet i Hylpetfjärden i Korsholm på onsdagen. En pilkfiskare bevittande snöskotern köra genom isen och efter det hördes rop på hjälp..

YLE - Igår: 10:31

Upprop för skogen på Sälgrund i Kaskö – motsätter sig stadens planer på avverkning

Dryga 50 personer har skrivit under en namninsamling mot skogsavverkning på Sälgrund i Kaskö. De som står bakom adressen vill bevara naturen både för djur och för rekreation..

YLE - Igår: 05:12

Karleby kan tvingas låta finskspråkiga barn gå i svenska högstadiet – kritiken mot stadens språkbad fortsätter

Staden tar inte missnöjet med språkbadet i svenska på allvar, anser föräldrar i Karleby. För andra gången vänder föräldrarna sig nu till Regionförvaltningsverket. Det kan leda till att Karleby tvingas tillåta barn från språkbadet att gå högstadiet på svenska..

YLE - I förrgår: 18:14

Världscupen en viktig morot för Julia Häger – litar på formen trots förkylning efter skrällsilvret: ”Men det är svårt att säga var jag ligger”

I FM-sprinten i Vörå var IF Minkens Julia Häger näst snabbast av alla. Nu får hon ladda upp för säsongens första världscupstävling – där ett distanslopp för första gången står på programmet. Tidigare har det ju varit över på några minuter, säger hon för Yle Sporten..

YLE - I förrgår: 15:19

Åländska Harriet Strandvik ser poliser och kravallstaket runt isolerade hotellet på Teneriffa, men håller sig lugn – "Det känns overkligt"

Bland de tusen turister som försatts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa finns Harriet Strandvik från Åland, som sitter inlåst på sitt hotellrum tillsammans med sin man och två barn, samt Lena Smeds-Furu och Peter Furu från Jakobstad. De säger att det råder brist på både information och mat, men att familjerna väntar tålmodigt på att få besked om när de får åka hem..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.