DI > Ekonomi

Sunday, 24 July, 10:43

DI - 18 jan 16 kl. 22:22

Utredare föreslår ändrade mål för RiksbankenReuters uppger att Mervyn King och Marvin Goodfriend, som gjort en översyn av Riksbankens, penningpolitik, föreslår att KPIF ska bli den nya målvariabeln och att Riksbanken ska få möjlighet att avvika från inflationsmålet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Mervyn King, Marvin Goodfriend, Riksbankens, KPIF

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Utredare, föreslår, ändrademål för , Riksbanken
Corren - 19 jan 16 kl. 15:57

Utredare vill stöpa om Riksbanken

Stöp om Riksbankens direktion, gör om inflationsmålet och förtydliga mandatet för svensk makrotillsyn, föreslår en kritisk utvärdering..

UNT - 19 jan 16 kl. 15:57

Utredare vill stöpa om Riksbanken

Stöp om Riksbankens direktion, gör om inflationsmålet och förtydliga mandatet för svensk makrotillsyn, föreslår en kritisk utvärdering..

Ekonomistas - 19 aug 13 kl. 08:00

Harry Flam: Riksbanken ? en stat i staten?

Det här är ett gästinlägg av Harry Flam som är särskild utredare och professor i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. Storleken på Riksbankens valutareserv har varit en källa till motsättningar, bl.a.

YLE - 04 okt 15 kl. 10:06

Gratis pengar till alla – en väg ut ur krisen?

Tänk om helikoptrar en dag skulle sväva ovanför oss och släppa ner pengar. Vi skulle rusa ut och samla så mycket som möjligt. Sedan skulle vi spendera en stor del av dessa ”helikopterpengar”.

DI - 30 dec 13 kl. 06:38

Debatt: Utsläppsminskningen är rimlig

Per Kågeson, Lina Jonsson och Jonas Westin går i Di (18/12) till frontalangrepp mot min utredning om en fossiloberoende fordonsflotta. Det pikanta är att Kågeson under mer än tre fjärdedelar av utredningstiden tjänstgjorde som huvudsekreterare. Jonsson och Westin, som rekryterats av Kågeson, hade sekretariatsuppgifter.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

IS tar på sig attentat i Kabul

Under lördagen utförde självmordsbombare i Kabul ett attentat som dödade 80 människor och skadade 230. Dådet är bland de dödligaste sedan de USA-ledda utländska trupperna lämnade landet..

DI - 1 timme sedan

Svensk honungsskörd går mot bättre år

Förra årets svenska honungsskörd var usel, i år ser det betydligt bättre ut. Men det är mycket som ska stämma för att honungen ska flöda – på sina håll ställer den tidiga blomningen till det..

DI - 1 timme sedan

Jämnt mellan Trump och Clinton

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har stigit i opinionen efter partiets uppmärksammade konvent under veckan..

DI - 1 timme sedan

Annie Lööf: "Betytt enormt mycket"

Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, bekräftar Centerpartiets pressavdelning. Han avled i sitt hem i Ramvik på lördagskvällen, skriver SVT Nyheter Västernorrland..

DI - 2 timmar sedan

Thorbjörn Fälldin död

Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, uppger SVT Nyheter Västernorrland..

DI - 2 timmar sedan

Anklagar HD för maktkamp

Högsta domstolen får kritik för att ta sig allt för stora friheter gentemot vad politikerna beslutar, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 2 timmar sedan

Tim Kaine blir Clintons parhäst

Den populäre och spansktalande Virginiasenatorn Tim Kaine är Hillary Clintons vicepresidentkandidat. På lördagen framträdde de två i Miami..

DI - 2 timmar sedan

Sparekonomens bästa pengatips för sommaren

Inför och efter semestern kan det vara viktigt att tänka extra på hur man fördelar sina pengar, skriver Dina Pengar..

DI - 2 timmar sedan

Kunglig måltid hos den siste prinsen

Efter att monarkin avskaffades i Italien 1946 förpassades samtliga manliga medlemmar i furstehuset av Savojen till exil. Så, vad hände med kungafamiljens ättlingar? Italiens siste prins driver en food truck i Los Angeles..

DI - 2 timmar sedan

Kapplöpning efter amerikanska företag

Kinesiska chefer och arbetstagare invaderar USA. Anstormningen har ökat dramatiskt bara de senaste tio åren. Anledningen är den kinesiska köpfesten av amerikanska företag..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.