Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 25 May, 05:10

Supermiljöbloggen - 18 jan 16 kl. 14:37

Dagens Nyheter lanserar ny sektion på dn.se – Global utvecklingSka spegla arbetet med FN:s 17 globala och hållbara utvecklingsmål. Förra året, den 1 april, kunde Supermiljöbloggen berätta om att Dagens Nyheter planerade för en ny bilaga - DN Miljö. Många uttryckte sin besvikelse då de förstod att det hela handlade om ett aprilskämt från bloggens sida. Men andra hyllade idén som sådan och spred artikeln vidare för att visa sitt stöd för en sådan sektion hos DN. Den här gången är det på riktigt.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Nyheter, FN, Supermiljöbloggen, Dagens Nyheter, Miljö, DN, SDG, Global, Thomas Frostberg, Twitter,  facebook

Dela artikeln

282 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, Nyheter, lanserarny , sektion, dn.se, Global, utveckling
Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

Resume - 14 aug 15 kl. 14:14

Dagens Nyheter lanserar plattform för läsardebatt

Dagens Nyheter startar en ny plattform för läsardebatt – DN.Åsikt. Jessika Svensk blir redaktör för sajten som ska komplettera DN:s befintliga opinionsmaterial..

Dagens Media - 12 aug 14 kl. 14:28

Journalistförbundet stämmer Dagens Nyheter

Journalistförbundet drar Dagens Nyheter inför Arbetsdomstolen, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 03 okt 13 kl. 15:07

Samlad attack mot Dagens Nyheter

Trakasserier, mobbning och utfrysning. Fackklubbsordförandena på samtliga stora tidningar i Stockholmsområdet går i dag till samlad attack mot Dagens Nyheter..

Dagens Media - 05 okt 15 kl. 15:51

Johan Hilton till Dagens Nyheter

Johan Hilton lämnar bokförlaget Atlas för Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 01 apr 14 kl. 09:09

Dagens Nyheter planerar ny bilaga – DN Miljö

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski ska enligt uppgift ha fått idén efter att ha läst populär miljöblogg. Källor med god insyn i Dagens Nyheter, Sveriges största morgontidning, bekräftar för SMB att tidningen planerar för en ny miljöbilaga. Nuvarande bilagor som DN Kultur, DN Sport och DN Motor kan snart få sällskap av DN Miljö.

DN - 31 jan 13 kl. 08:07

Dagens Nyheter vinnare på tuff tidningsmarknad

Dagens Nyheter går mot strömmen på den tuffa tidningsmarknaden. Som enda stora dagstidning ökar antalet läsare av DN. Nu är Dagens Nyheter åter nummer ett i Stockholm, visar färska siffror från Orvesto..

Expressen - 02 jun 15 kl. 14:13

Kritikstudien i Dagens Nyheter är ett skämt

I Dagens Nyheter påstås det att litteraturkritiken snart är död – förutom i Dagens Nyheter.
Karin Olsson tycker att Björn Wiman ska lugna sig innan han lapar i sig resultatet av en undermålig kritikstudie..

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 13:30

Drömjobbet: Digital marknadsförare som får jobba med Dagens industri och Dagens Nyheter

Bonnier News Live behöver nu förstärkning, i form av en digital marknadsförare  Bonnier News Live är ett eget affärsområde som genomför konferenser för Dagens industri och Dagens Nyheter, det rör sig om 70 event per år. I detta ingår bland annat Di Gasell, tematiserade konferenser, skräddarsydda events och seminarier i Almedalen. Gillar du digital marknadsföring Var med och ta vår kommunikation till nästa nivå.

YLE - 07 jan 16 kl. 10:59

Anna-Lena Laurén börjar vid Dagens Nyheter - fortsätter vid HBL

Den prisbelönta reportern och författaren Anna-Lena Laurén blir Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent, samtidigt som hon fortsätter rapportera för Hufvudstadsbladet. Det blir möjligt genom ett samarbetsavtal mellan tidningarna. Enligt DN och HBL börjar Laurén vid ingången av februari arbeta som Dagens Nyheters korrespondent i Moskva.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 19 timmar sedan

Fjellner: ”Ett steg framåt – två steg bakåt för vetenskapligheten”

"Den senaste veckan har två frågor vi arbetar med just nu i Europaparlamentet illustrerat den allt större konflikten om vetenskapens roll i det politiska beslutsfattandet", skriver Christofer Fjellner (M) i en debattartikel dag på Supermiljöbloggen. Det handlar dels om glyfosat, den aktiva substansen i många växtskyddsmedel, och dels om växtförädling och GMO. I båda fallen har vetenskap allt för ofta fått stå tillbaka för fördomar och rädsla, som fått ett stort inflytande över politiken.

Supermiljöbloggen - Igår: 10:31

Nu ska Schweiz bli 100 procent förnybart

Efter en folkomröstning står det klart att Schweiz kommer att satsa på en förnybar framtid. Resultatet från omröstningen är bindande och innebär att landets energipolitik ska stöpas om till fördel för miljövänliga energialternativ. I söndags var det dags för schweiziska väljare att säga sitt om regeringens förslag för ett förnybart energisystem.

Supermiljöbloggen - Igår: 07:56

Framtidens boende byggt av framtidens byggarbetare

Det klimatsmarta boendet, byggt av gymnasieungdomar, är nu till salu. Projektet har också gjort att fler söker sig till bygg-programmet. Elever på Alströmersgymnasiets bygg- och elprogram i Allingsås, har byggt CO2mpakt-huset som en del i sin praktik.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 09:15

Rockströms plan: Global Carbon Law ska stoppa utsläppen

Ny forskning visar att halvering av utsläppen var tionde år krävs för att hejda den globala uppvärmningen.  Hotet om klimatförändringar är allvarligare än någonsin, men trots detta görs alldeles för lite för att lyckas nå målen i Parisavtalet. I tidningen Science presenterar nu en internationell grupp forskare under ledning av svenska klimatkändisen Johan Rockström en lättförståelig guide till hur omställningen till en fossilfri världsekonomi kan gå till.

Supermiljöbloggen - 19 maj 17 kl. 08:19

Hagi & Westby: ”Det är dags för klimatanpassning”

"Om det finns något vi i Sverige kunnat lita på att vi har, är det rent dricksvatten direkt från kranen. Detta kan vi dock inte räkna med i framtiden. Redan under 2016 kom det rapporter om att grundvattennivåerna låg på en rekordlåg nivå", skriver Klara Westby, språkrör Gröna Studenter och Mona Hagi, Miljöpolitisk taleperson Grön Ungdom idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.

Supermiljöbloggen - 17 maj 17 kl. 13:25

Nytt EU-förslag ska halvera matsvinnet till 2030

Förenklade livsmedelsdonationer och tydligare besked kring bäst-före-datum. Det röstade EU-parlamentet ja till under gårdagen.  EU-parlamentets ledamöter vill se en halvering av matsvinnet, som idag omfattar 88 miljoner ton per år.

Supermiljöbloggen - 16 maj 17 kl. 14:02

Obebodd ö världens skräptätaste plats

18 ton. Så mycket plast har upptäckts på en avlägsen ö i Stilla Havet. Trots att ön är helt obebodd har den nu visat sig vara världens skräptätaste plats.

Supermiljöbloggen - 15 maj 17 kl. 15:09

Sverigedemokrat fryser – oroar sig över ny istid

F.d. riksdagsledamoten och Sverigedemokraten Thoralf Alfsson raljerar över klimatet - igen.

Supermiljöbloggen - 13 maj 17 kl. 15:30

”Klimatet struket från morgondagens Agenda – men isen smälter ändå”

"Trots att larmen motiverar hårdare granskning än någonsin slipper partiledarna ställas till svars för sin klimatpolitik i morgondagens Agendadebatt", skriver Beatrice Rindevall i en SMB-ledare. I veckan kom nyheten att ett isblock stort som Pennsylvania håller på att bryta loss från Antarktis, något som väntas ge en vattenhöjning på tre meter. Samtidigt gick forskare ut och sa att vi närmar oss 1,5 grads uppvärmning snabbare än vi trott.

Supermiljöbloggen - 13 maj 17 kl. 13:37

Hållbarhetsveckan i Lund

Nästa vecka blir Lund ett hållbarhetsmecka. Det kommer vara ett späckat schema med allt ifrån klädinsamling, seminarier, filmvisning och workshops. SMB har listat toppattraktioner under "Gröna Lund".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.