Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 01 July, 20:45

Supermiljöbloggen - 18 jan 16 kl. 14:37

Dagens Nyheter lanserar ny sektion på dn.se – Global utvecklingSka spegla arbetet med FN:s 17 globala och hållbara utvecklingsmål. Förra året, den 1 april, kunde Supermiljöbloggen berätta om att Dagens Nyheter planerade för en ny bilaga - DN Miljö. Många uttryckte sin besvikelse då de förstod att det hela handlade om ett aprilskämt från bloggens sida. Men andra hyllade idén som sådan och spred artikeln vidare för att visa sitt stöd för en sådan sektion hos DN. Den här gången är det på riktigt.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Nyheter, FN, Supermiljöbloggen, Dagens Nyheter, Miljö, DN, SDG, Global, Thomas Frostberg, Twitter,  facebook

Dela artikeln

282 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Dagens, Nyheter, lanserarny , sektion, dn.se, Global, utveckling
Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

Resume - 14 aug 15 kl. 14:14

Dagens Nyheter lanserar plattform för läsardebatt

Dagens Nyheter startar en ny plattform för läsardebatt – DN.Åsikt. Jessika Svensk blir redaktör för sajten som ska komplettera DN:s befintliga opinionsmaterial..

Dagens Media - 12 aug 14 kl. 14:28

Journalistförbundet stämmer Dagens Nyheter

Journalistförbundet drar Dagens Nyheter inför Arbetsdomstolen, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 03 okt 13 kl. 15:07

Samlad attack mot Dagens Nyheter

Trakasserier, mobbning och utfrysning. Fackklubbsordförandena på samtliga stora tidningar i Stockholmsområdet går i dag till samlad attack mot Dagens Nyheter..

Dagens Media - 05 okt 15 kl. 15:51

Johan Hilton till Dagens Nyheter

Johan Hilton lämnar bokförlaget Atlas för Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 01 apr 14 kl. 09:09

Dagens Nyheter planerar ny bilaga – DN Miljö

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski ska enligt uppgift ha fått idén efter att ha läst populär miljöblogg. Källor med god insyn i Dagens Nyheter, Sveriges största morgontidning, bekräftar för SMB att tidningen planerar för en ny miljöbilaga. Nuvarande bilagor som DN Kultur, DN Sport och DN Motor kan snart få sällskap av DN Miljö.

DN - 31 jan 13 kl. 08:07

Dagens Nyheter vinnare på tuff tidningsmarknad

Dagens Nyheter går mot strömmen på den tuffa tidningsmarknaden. Som enda stora dagstidning ökar antalet läsare av DN. Nu är Dagens Nyheter åter nummer ett i Stockholm, visar färska siffror från Orvesto..

Expressen - 02 jun 15 kl. 14:13

Kritikstudien i Dagens Nyheter är ett skämt

I Dagens Nyheter påstås det att litteraturkritiken snart är död – förutom i Dagens Nyheter.
Karin Olsson tycker att Björn Wiman ska lugna sig innan han lapar i sig resultatet av en undermålig kritikstudie..

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 13:30

Drömjobbet: Digital marknadsförare som får jobba med Dagens industri och Dagens Nyheter

Bonnier News Live behöver nu förstärkning, i form av en digital marknadsförare  Bonnier News Live är ett eget affärsområde som genomför konferenser för Dagens industri och Dagens Nyheter, det rör sig om 70 event per år. I detta ingår bland annat Di Gasell, tematiserade konferenser, skräddarsydda events och seminarier i Almedalen. Gillar du digital marknadsföring Var med och ta vår kommunikation till nästa nivå.

YLE - 07 jan 16 kl. 10:59

Anna-Lena Laurén börjar vid Dagens Nyheter - fortsätter vid HBL

Den prisbelönta reportern och författaren Anna-Lena Laurén blir Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent, samtidigt som hon fortsätter rapportera för Hufvudstadsbladet. Det blir möjligt genom ett samarbetsavtal mellan tidningarna. Enligt DN och HBL börjar Laurén vid ingången av februari arbeta som Dagens Nyheters korrespondent i Moskva.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 3 timmar sedan

Rekordtidig algblomning en dålig nyhet för Östersjön

På junis sista dag nådde algblomningen Sveriges östkust. Det är tidigare än någonsin förr och prognosen ser fortsatt negativ ut. Algblomning kallas den utveckling då planktonalgers tillväxt ökar kraftigt på kort tid och bildar stora algbestånd i hav och sjöar.

Supermiljöbloggen - 12 timmar sedan

Oceana: ”Ett skyddat Kattegatt i dag innebär mer fisk att fånga i morgon”

Den i särklass effektivaste åtgärden för att bevara och effektivt återställa hotade eller minskande arter och habitat i Kattegatt är ett förbud mot bottentrålning, skriver Lasse Gustavsson, verkställande direktör för Oceana i Europa. I förra veckan fattade Svenska Havs- och vattenmyndigheten (HaV) rätt beslut grundat på sin vetenskapliga rådgivning om att utöka Sveriges marina skydd när man offentliggjorde en tydlig rekommendation för ett starkare skydd av Kattegatt och de marina arter som lever där. Det är på tiden att HaV, en oberoende expertmyndighet som ansvarar för förvaltningen av de marina resurserna, nu agerar i linje med sin egen, tidigare vetenskapliga rådgivning och lägger fram ett förslag för att ge permanent skydd av den omdebatterade så kallade Ka

Supermiljöbloggen - 19 timmar sedan

Så vill Miljömålsberedningen minska luftföroreningarna

Miljömålsberedningen har tidigare presenterat sitt förslag på klimatstrategi, som Supermiljöbloggen skrivit mer om här. Förra veckan presenterade Miljömålsberedningen även sitt förslag till mål och åtgärder för bättre luftkvalité. Samtliga riksdagspartier, med undantag för Sverigedemokraterna, står bakom förslaget som regeringen nu ska behandla.

Supermiljöbloggen - Igår: 16:04

473 miljoner ska bidra till mer hållbara städer

473 miljoner kronor har delats ut till 19 kommuner för att stödja deras arbete med hållbara städer och hållbar transport. Framför allt syftar stödet till att främja innovativa, kapacitetsstarka och resurseffektiva lösningar för hållbar kollektivtrafik. Kommuner och landsting har möjlighet att ansöka om bidrag för hållbara stadsmiljöer och hållbart resande.

Supermiljöbloggen - Igår: 13:27

”Don’t sell out workers and the climate Sweden”

Sharan Burrow, generalsekreterare på världens största fackliga organisation, The International Trade Union Confederation, uppmanar Sverige och Tyskland att samarbeta om Vattenfalls kolkraft. Världsfacket - som på svenska går under namnet Internationella fackliga samorganisationen (IFS) och på engelska The International Trade Union Confederation (ITUC) - är världens största fackliga organisation som enligt sin hemsidan representerar 180 miljoner arbetstagare i 333 medlemsorganisationer i 162 olika länder. Från Sverige är LO, TCO och Saco medlemmar.

Supermiljöbloggen - Igår: 10:10

Sverige hyllas för sitt klimatledarskap – uppmanas samtidigt att inte sälja Vattenfalls brunkol

Mexikos tidigare president, Felipe Calderón, som nu är ordförande i The Global Commission on the Economy and Climate menar att Sverige och Tyskland måste samarbeta för att fasa ut kolkraften. Senast i den långa raden av aktörer som menar att Vattenfalls brunkol behöver stanna i marken är Felipe Calderón. Han var Mexikos president 2006-2012.

Supermiljöbloggen - Igår: 23:26

Så påverkar Brexit miljö- och klimatfrågorna

I en folkomröstning förra veckan röstade Storbritannien för att lämna EU. Supermiljöbloggen har här tittat närmare på vad olika experter säger om hur miljöfrågorna påverkas av Storbritanniens EU-utträde, också kallat Brexit. Nedan följer en sammanfattning av vad olika experter säger om konsekvenserna av Brexit för klimat, energi, luftföroreningar och biologisk mångfald.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:03

Ojnareskogen kan bli nationalpark

Ojnareskogen, som ingår i Natura 2000-området Bästeträsk, kan komma att bli nationalpark. Ett flertal myndigheter ser nu tillsammans över möjligheterna att göra om det uppmärksammade området med sina rika djur- och naturvärden till nationalpark. Det var förra året som den omtvistade debatten om Ojnareskogens vara eller icke vara var som hetast.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 22:22

Al Gore uppmanar Sverige att samarbeta med Tyskland om Vattenfalls brunkol

Vill att kolet ska stanna i marken.  Den internationella kritiken mot Vattenfalls planer på att sälja sin tyska brunkolsverksamhet till det tjeckiska bolaget EPH - som tror på en kolrenässans i Europa - ökar nu i styrka. Detta sedan Al Gore, som var USA:s vicepresident under Bill Clinton 1993-2001, och som mottog Nobelpriset fredspris 2007 för att ha skapat opinion kring den globala uppvärmningen, skrivit på Twitter till sina knappt tre miljoner följare: Sweden should champion the spirit of the Paris Agreement by working with Germany to keep coal in the ground & promote clean energy solutions — Al Gore (@algore) 28 juni 2016 Tidigare har kritik mot en försäljning kommit från en rad olika håll internationellt, exempelvis från Bill McKibben och Naomi Klein, samt från f

Supermiljöbloggen - 27 jun 16 kl. 15:43

Sommar i P1: Gunhild Stordalen – miljöaktivist och miljardärfru

Läkare, miljöaktivist och miljardärfru - så beskriver Gunhild Stordalen sig själv. Imorgon får vi höra henne berätta mer om sitt liv, sina livsprojekt inom miljö och hållbarhet och varför vi måste lägga fokus på livsmedelsfrågan i klimatdebatten.  Jag är miljöaktivist, läkare och miljardärfru.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.