Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 03 December, 22:46

Supermiljöbloggen - 18 jan 16 kl. 14:37

Dagens Nyheter lanserar ny sektion på dn.se – Global utvecklingSka spegla arbetet med FN:s 17 globala och hållbara utvecklingsmål. Förra året, den 1 april, kunde Supermiljöbloggen berätta om att Dagens Nyheter planerade för en ny bilaga - DN Miljö. Många uttryckte sin besvikelse då de förstod att det hela handlade om ett aprilskämt från bloggens sida. Men andra hyllade idén som sådan och spred artikeln vidare för att visa sitt stöd för en sådan sektion hos DN. Den här gången är det på riktigt.
Läs mer på Supermiljöbloggen

Läs mer om:
Nyheter, FN, Supermiljöbloggen, Dagens Nyheter, Miljö, DN, SDG, Global, Thomas Frostberg, Twitter,  facebook

Dela artikeln

282 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Dagens, Nyheter, lanserarny , sektion, dn.se, Global, utveckling
Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

Resume - 14 aug 15 kl. 14:14

Dagens Nyheter lanserar plattform för läsardebatt

Dagens Nyheter startar en ny plattform för läsardebatt – DN.Åsikt. Jessika Svensk blir redaktör för sajten som ska komplettera DN:s befintliga opinionsmaterial..

Dagens Media - 12 aug 14 kl. 14:28

Journalistförbundet stämmer Dagens Nyheter

Journalistförbundet drar Dagens Nyheter inför Arbetsdomstolen, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 03 okt 13 kl. 15:07

Samlad attack mot Dagens Nyheter

Trakasserier, mobbning och utfrysning. Fackklubbsordförandena på samtliga stora tidningar i Stockholmsområdet går i dag till samlad attack mot Dagens Nyheter..

Dagens Media - 05 okt 15 kl. 15:51

Johan Hilton till Dagens Nyheter

Johan Hilton lämnar bokförlaget Atlas för Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 01 apr 14 kl. 09:09

Dagens Nyheter planerar ny bilaga – DN Miljö

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski ska enligt uppgift ha fått idén efter att ha läst populär miljöblogg. Källor med god insyn i Dagens Nyheter, Sveriges största morgontidning, bekräftar för SMB att tidningen planerar för en ny miljöbilaga. Nuvarande bilagor som DN Kultur, DN Sport och DN Motor kan snart få sällskap av DN Miljö.

DN - 31 jan 13 kl. 08:07

Dagens Nyheter vinnare på tuff tidningsmarknad

Dagens Nyheter går mot strömmen på den tuffa tidningsmarknaden. Som enda stora dagstidning ökar antalet läsare av DN. Nu är Dagens Nyheter åter nummer ett i Stockholm, visar färska siffror från Orvesto..

Expressen - 02 jun 15 kl. 14:13

Kritikstudien i Dagens Nyheter är ett skämt

I Dagens Nyheter påstås det att litteraturkritiken snart är död – förutom i Dagens Nyheter.
Karin Olsson tycker att Björn Wiman ska lugna sig innan han lapar i sig resultatet av en undermålig kritikstudie..

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 13:30

Drömjobbet: Digital marknadsförare som får jobba med Dagens industri och Dagens Nyheter

Bonnier News Live behöver nu förstärkning, i form av en digital marknadsförare  Bonnier News Live är ett eget affärsområde som genomför konferenser för Dagens industri och Dagens Nyheter, det rör sig om 70 event per år. I detta ingår bland annat Di Gasell, tematiserade konferenser, skräddarsydda events och seminarier i Almedalen. Gillar du digital marknadsföring Var med och ta vår kommunikation till nästa nivå.

YLE - 07 jan 16 kl. 10:59

Anna-Lena Laurén börjar vid Dagens Nyheter - fortsätter vid HBL

Den prisbelönta reportern och författaren Anna-Lena Laurén blir Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent, samtidigt som hon fortsätter rapportera för Hufvudstadsbladet. Det blir möjligt genom ett samarbetsavtal mellan tidningarna. Enligt DN och HBL börjar Laurén vid ingången av februari arbeta som Dagens Nyheters korrespondent i Moskva.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 22 timmar sedan

SMB:s julkalender – Hållbar klappjakt

Lucka 3 - Hållbar klappjakt 3:e december och hög tid för klappjakt, åtminstone enligt reklambladens julprakt
Men särdeles rara gåvor att ge, det är lika sällsynt som fluffig sufflé
Att söka att finna att alla förse, det är ju ett uppdrag för en hel armé
En del kanske shoppar med långväga frakt, så länge klapphögen förblir intakt Men en liten hemlis vi nu vill dela, läs den försiktigt (det är ej ägodela)
Den bästa presenten den hittar du här: I din närmaste vintage-affär!
En bok i läder och 70-talskläder, kanske till mormor en uppstoppad tjäder?
Så gå, bege dig i vinterkappa, i år blir det ingen slips till pappa.

Supermiljöbloggen - Igår: 14:08

”Haven är i kris – nu vänder vi skutan”

Globalt sett mår världshaven mycket dåligt. Överfisket, övergödningen, att korallreven håller på att försvinna och havet smutsas ner med plast och skräp, är ett faktum. På hemmaplan är det inte mycket bättre; Östersjön är ett av världens mest förorenade hav.

Supermiljöbloggen - Igår: 07:52

SMB:s julkalender – LED-lampan

Lucka 2 - LED-lampan Den andra december på förstubron krampa, ”oh, kära nån, kan du tända en lampa!?” Kanske du längtar till sommar och mjöd, men visa för sjutton december ditt stöd! Om du ska omsorgsfullt linda en slinga, som värmer upp själen för den som ska plinga Välj då inte en lampa med glöd, för den kommer bli din elräknings död Slinga med LED finns i mångt och mycket, ibland är den nästan ett riktigt konststycke Att lyckas med rim på lysdiod, är en bedrift i behov av applåd En LED-slinga tunn som den sköraste tråd, bara nåt litet, och inga stordåd.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:01

Stora barriärrevets största koralldöd hittills

Stora barriärrevet har länge varit drabbat av stigande vattentemperaturer, men årets korallblekning har varit den värsta hittills, enligt ny studie. Korallernas återhämtning förväntas ta upp till 15 år, om de över huvud taget får chansen. Stora barriärrevet utsätts för många hot, men det absolut största är klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 11:44

Nya lagen: stora företag tvingas hållbarhetsrapportera

Från och med den första december måste stora svenska företag redovisa sitt arbete med miljö, social rättvisa och antikorruption. Den nya lagen beror på ett bakomliggande EU-direktiv och motiveras med att investerare och konsumenter ska få större inblick i hur företagen påverkar samhället, skriver SvD. Hållbarhetsexperten Ola Löhman på företagsnätverket CSR* Sweden menar att lagen är något av en mindre revolution: Det här gör att hållbarhetsfrågan kommer att sluta vara en ren kommunikationsfråga och börja bli en strategifråga och hamnar på ledningsgruppens bord.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 09:21

Unikt gotländskt skärgårdsområde skyddas

Länsstyrelsen har fattat beslut om att bilda naturreservatet Slite skärgård, som är cirka 6 323 hektar stort. Ett unikt gotländskt skärgårdsområde med höga naturvärden både på land och i vatten ska skyddas, det meddelade Länsstyrelsen Gotland i veckan. Slite skärgård ligger vid Gotlands östra kust och området som nu skyddas är 6 323 hektar stort varav 5 959 hektar är vatten.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 07:49

SMB:s hållbara julkalender – Lucka 1

Lucka 1 - Vit jul Ännu en månad har börjat sin bana, och vad som oss väntar det vet vi av vana
Men nytt för i år under kylig december, är SMB:s hållbara julekalender
Så mitt under julstress och bockiga bränder, vill vi nu giva (om ingen invänder)
Tjugo och fyra tips och förslag, på hur man bäst fram till juledag
Bakar och fejar och griljerar sin skinka, utan att svenska miljömålen sinka COP, klimat och brunkol till salu, plastfyllda hav och ett hotat Tuvalu
Solskatt, vind-watt och andrahands-kläder, och ständiga inslag om varmare väder
Var dag vi skildrar grönande trender, i Sverige i Danmark, i övriga länder
Men från och med nu tar vi en dag i sänder, och skickar ett budskap till SMB:s fränder
Att följa vår lista t

Supermiljöbloggen - 29 nov 16 kl. 17:24

Energieffektivisering och förnybart viktigast för att nå klimatmålen

Satsning på energieffektivisering och förnybar energi är de viktigaste åtgärderna för att inte gå över tvågradersgränsen, enligt en klimatrapport från International Energy Agency (IEA). Rapporten bygger på ett scenario där klimatmålen nås med befintlig teknik och utan att BNP påverkas. Kostnaderna för förnybar energi sjunker.

Supermiljöbloggen - 29 nov 16 kl. 11:54

Mer importerat kött kan bidra till antibiotikaresistens

Sverige importerar mer och mer kött. Vid köttuppfödning utomlands används nästan alltid mer antibiotika än vad svenska djur får. Professor Björn Olsen är starkt oroad över hur antibiotika används inom djuruppfödning och varnar för att antibiotikaresistens kommer döda fler än cancer år 2050 om inget görs.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.