Supermiljöbloggen > Nyheter

Wednesday, 26 October, 09:30

Supermiljöbloggen - 18 jan 16 kl. 14:37

Dagens Nyheter lanserar ny sektion på dn.se – Global utvecklingSka spegla arbetet med FN:s 17 globala och hållbara utvecklingsmål. Förra året, den 1 april, kunde Supermiljöbloggen berätta om att Dagens Nyheter planerade för en ny bilaga - DN Miljö. Många uttryckte sin besvikelse då de förstod att det hela handlade om ett aprilskämt från bloggens sida. Men andra hyllade idén som sådan och spred artikeln vidare för att visa sitt stöd för en sådan sektion hos DN. Den här gången är det på riktigt.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Nyheter, FN, Supermiljöbloggen, Dagens Nyheter, Miljö, DN, SDG, Global, Thomas Frostberg, Twitter,  facebook

Dela artikeln

282 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Dagens, Nyheter, lanserarny , sektion, dn.se, Global, utveckling
Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

Resume - 14 aug 15 kl. 14:14

Dagens Nyheter lanserar plattform för läsardebatt

Dagens Nyheter startar en ny plattform för läsardebatt – DN.Åsikt. Jessika Svensk blir redaktör för sajten som ska komplettera DN:s befintliga opinionsmaterial..

Dagens Media - 12 aug 14 kl. 14:28

Journalistförbundet stämmer Dagens Nyheter

Journalistförbundet drar Dagens Nyheter inför Arbetsdomstolen, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 03 okt 13 kl. 15:07

Samlad attack mot Dagens Nyheter

Trakasserier, mobbning och utfrysning. Fackklubbsordförandena på samtliga stora tidningar i Stockholmsområdet går i dag till samlad attack mot Dagens Nyheter..

Dagens Media - 05 okt 15 kl. 15:51

Johan Hilton till Dagens Nyheter

Johan Hilton lämnar bokförlaget Atlas för Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 01 apr 14 kl. 09:09

Dagens Nyheter planerar ny bilaga – DN Miljö

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski ska enligt uppgift ha fått idén efter att ha läst populär miljöblogg. Källor med god insyn i Dagens Nyheter, Sveriges största morgontidning, bekräftar för SMB att tidningen planerar för en ny miljöbilaga. Nuvarande bilagor som DN Kultur, DN Sport och DN Motor kan snart få sällskap av DN Miljö.

DN - 31 jan 13 kl. 08:07

Dagens Nyheter vinnare på tuff tidningsmarknad

Dagens Nyheter går mot strömmen på den tuffa tidningsmarknaden. Som enda stora dagstidning ökar antalet läsare av DN. Nu är Dagens Nyheter åter nummer ett i Stockholm, visar färska siffror från Orvesto..

Expressen - 02 jun 15 kl. 14:13

Kritikstudien i Dagens Nyheter är ett skämt

I Dagens Nyheter påstås det att litteraturkritiken snart är död – förutom i Dagens Nyheter.
Karin Olsson tycker att Björn Wiman ska lugna sig innan han lapar i sig resultatet av en undermålig kritikstudie..

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 13:30

Drömjobbet: Digital marknadsförare som får jobba med Dagens industri och Dagens Nyheter

Bonnier News Live behöver nu förstärkning, i form av en digital marknadsförare  Bonnier News Live är ett eget affärsområde som genomför konferenser för Dagens industri och Dagens Nyheter, det rör sig om 70 event per år. I detta ingår bland annat Di Gasell, tematiserade konferenser, skräddarsydda events och seminarier i Almedalen. Gillar du digital marknadsföring Var med och ta vår kommunikation till nästa nivå.

YLE - 07 jan 16 kl. 10:59

Anna-Lena Laurén börjar vid Dagens Nyheter - fortsätter vid HBL

Den prisbelönta reportern och författaren Anna-Lena Laurén blir Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent, samtidigt som hon fortsätter rapportera för Hufvudstadsbladet. Det blir möjligt genom ett samarbetsavtal mellan tidningarna. Enligt DN och HBL börjar Laurén vid ingången av februari arbeta som Dagens Nyheters korrespondent i Moskva.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 10 timmar sedan

Världens förnybara förmåga äntligen större än kolkraftens

För första gången någonsin kan världens förnybara energislag producera mer elektricitet än kolkraft, och den förnybara förmågan fortsätter att vinna mark. Enligt en ny rapport från International Energy Agency (IEA) installerades det under förra året en halv miljon solpaneler om dagen och i Kina restes två nya vindturbiner varje timme. Det har lett till att den installerade kapaciteten hos förnybara energislag nu är högre än den för kolkraft.

Supermiljöbloggen - Igår: 21:55

Världsbanken fortsätter stödja kolkraft

Rapport visar att nya kontroversiella kolprojekt indirekt finansieras av Världsbanken, trots att man 2013 lovade att avsluta sina investeringar i kolkraft. Världsbanken har de senaste åren försökt förbättra sin hållbarhetsprofil, och har lanserat flera rapporter om klimatförändringar. 2013 meddelade man att alla bankens investeringar i kolkraft skulle fasas ut.

Supermiljöbloggen - Igår: 21:21

Johanna Grant: Gröna bilister och smarta mobilister

KRÖNIKA: Gröna Bilister har i över 20 års tid varit en stark och oberoende röst i debatten kring effektivare bilar och renare bränslen. Föreningen grundades av Per Kågesson år 1994, som ville skapa en ”alternativ bilistförening” för landets alla ansvarskännande och miljömedvetna bilister. Fokus låg på att miljöanpassa utvecklingen av biltrafiken och möjliggöra för ”kommande generationer att ha glädje av bilen”.

Supermiljöbloggen - Igår: 19:59

Giftfri miljö – hur ska det gå till?

Det fjärde svenska miljökvalitetsmålet i SMB:s måndagsserie är Giftfri miljö, ett komplext mål där Kemikalieinspektionen står som ansvarig myndighet. Vi har pratat med myndigheten för att ta reda på varför inte heller det här målet uppnås.  Förekomsten av ämnen i miljön som har skapats i eller utvunnits av samhället ska inte hota människors hälsa eller den biologiska mångfalden.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 23:17

EU kan förbjuda bensinbilar till 2030

Flera europeiska länder har redan satt slutdatum för fossilbränsledrivna bilar. Förutom Tyskland har både Norge och Nederländerna liknande stopp på gång till år 2025. Nu pressar Tyskland EU att göra detsamma.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 23:13

Svenskarnas elektronikhamstrande når nya nivåer

Enkelt, avskalat, minimalistiskt. Så beskrivs den svenska inredningsstilen gång på gång. Men trots det hamstrar vi som aldrig förr.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:33

Här är Clintons klimatpolitik

Hillary Clintons övergripande klimatmål är att USA:s utsläpp av växthusgaser ska ha minskat med 30 procent till 2025 och 80 procent till 2050, jämfört med 2005. För att nå dessa mål vill Clinton se mindre kol och olja och mer förnybart och naturgas.  Mindre kol och olja Clinton vill genomföra och utöka Clean Power Plan.

Supermiljöbloggen - 21 okt 16 kl. 09:13

Politikerna som lyssnar på klimatskeptiker

Expressen avslöjade i förrgår att ett flertal kontroversiella klimatförnekare och lobbyister haft direkt inflytande över Sverigedemokraternas politik. Det visar sig nu att även Moderaterna bjudit in samma klimatförnekare att föreläsa. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Josef Fransson, tidigare miljötalesperson för partiet och nu representant i näringsutskottet, har under fler år fått hemlig hjälp i sitt politiska arbete av personer som öppet kallar sig klimatförnekare.

Supermiljöbloggen - 20 okt 16 kl. 07:20

”Att kritiskt granskas är inte alltid skönt – men väldigt viktigt”

"Min förhoppning och förväntan är att vi kan påverka näringslivet att öka takten i hållbarhetsarbetet", skriver Amanda Jackson, Koncernhållbarhetschef på Swedbank, idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Banksektorn skulle kunna liknas vid ett finansiellt blodomlopp som gör det möjligt för företag att utveckla, bygga upp eller globalisera sin verksamhet. Detta är självklart positivt, men det medför också ett ansvar att vara en långsiktigt hållbar och ansvarsfull partner i en värld som förändras och där intressenternas krav på ansvar och hållbarhet ökar i en allt högre takt.

Supermiljöbloggen - 19 okt 16 kl. 16:47

”Det är dags att stänga ner kolkraften i Värtan”

Klimatet tillåter inte att vi fortsätter driva kolkraftverket i Stockholm. Förnyelsebara alternativ är färdigbyggda, och klimatkatastrofen som kolkraften bidrar till hotar både dricksvattnet och möjligheterna till boende i vår översvämningskänsliga huvudstad. Nyligen släppte tankesmedjan Oil Change International en skrämmande men klarsynt rapport.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.