Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 29 September, 10:30

Supermiljöbloggen - 18 jan 16 kl. 14:37

Dagens Nyheter lanserar ny sektion på dn.se – Global utvecklingSka spegla arbetet med FN:s 17 globala och hållbara utvecklingsmål. Förra året, den 1 april, kunde Supermiljöbloggen berätta om att Dagens Nyheter planerade för en ny bilaga - DN Miljö. Många uttryckte sin besvikelse då de förstod att det hela handlade om ett aprilskämt från bloggens sida. Men andra hyllade idén som sådan och spred artikeln vidare för att visa sitt stöd för en sådan sektion hos DN. Den här gången är det på riktigt.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Nyheter, FN, Supermiljöbloggen, Dagens Nyheter, Miljö, DN, SDG, Global, Thomas Frostberg, Twitter,  facebook

Dela artikeln

282 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Dagens, Nyheter, lanserarny , sektion, dn.se, Global, utveckling
Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

Resume - 14 aug 15 kl. 14:14

Dagens Nyheter lanserar plattform för läsardebatt

Dagens Nyheter startar en ny plattform för läsardebatt – DN.Åsikt. Jessika Svensk blir redaktör för sajten som ska komplettera DN:s befintliga opinionsmaterial..

Dagens Media - 12 aug 14 kl. 14:28

Journalistförbundet stämmer Dagens Nyheter

Journalistförbundet drar Dagens Nyheter inför Arbetsdomstolen, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 03 okt 13 kl. 15:07

Samlad attack mot Dagens Nyheter

Trakasserier, mobbning och utfrysning. Fackklubbsordförandena på samtliga stora tidningar i Stockholmsområdet går i dag till samlad attack mot Dagens Nyheter..

Dagens Media - 05 okt 15 kl. 15:51

Johan Hilton till Dagens Nyheter

Johan Hilton lämnar bokförlaget Atlas för Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 01 apr 14 kl. 09:09

Dagens Nyheter planerar ny bilaga – DN Miljö

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski ska enligt uppgift ha fått idén efter att ha läst populär miljöblogg. Källor med god insyn i Dagens Nyheter, Sveriges största morgontidning, bekräftar för SMB att tidningen planerar för en ny miljöbilaga. Nuvarande bilagor som DN Kultur, DN Sport och DN Motor kan snart få sällskap av DN Miljö.

DN - 31 jan 13 kl. 08:07

Dagens Nyheter vinnare på tuff tidningsmarknad

Dagens Nyheter går mot strömmen på den tuffa tidningsmarknaden. Som enda stora dagstidning ökar antalet läsare av DN. Nu är Dagens Nyheter åter nummer ett i Stockholm, visar färska siffror från Orvesto..

Expressen - 02 jun 15 kl. 14:13

Kritikstudien i Dagens Nyheter är ett skämt

I Dagens Nyheter påstås det att litteraturkritiken snart är död – förutom i Dagens Nyheter.
Karin Olsson tycker att Björn Wiman ska lugna sig innan han lapar i sig resultatet av en undermålig kritikstudie..

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 13:30

Drömjobbet: Digital marknadsförare som får jobba med Dagens industri och Dagens Nyheter

Bonnier News Live behöver nu förstärkning, i form av en digital marknadsförare  Bonnier News Live är ett eget affärsområde som genomför konferenser för Dagens industri och Dagens Nyheter, det rör sig om 70 event per år. I detta ingår bland annat Di Gasell, tematiserade konferenser, skräddarsydda events och seminarier i Almedalen. Gillar du digital marknadsföring Var med och ta vår kommunikation till nästa nivå.

YLE - 07 jan 16 kl. 10:59

Anna-Lena Laurén börjar vid Dagens Nyheter - fortsätter vid HBL

Den prisbelönta reportern och författaren Anna-Lena Laurén blir Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent, samtidigt som hon fortsätter rapportera för Hufvudstadsbladet. Det blir möjligt genom ett samarbetsavtal mellan tidningarna. Enligt DN och HBL börjar Laurén vid ingången av februari arbeta som Dagens Nyheters korrespondent i Moskva.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 30 minuter sedan

Miljögift kopplat till småbarnsfeber

Dagens Nyheter rapporterade igår om en dansk studie som visat ett samband mellan småbarnsfeber och och hur mycket perfluorerade ämnen (PFAS) barnens mammor haft i blodet under graviditeten. Ämnena ifråga, en grupp industriellt framställda kemikalier, återfinns bland annat i våra impregnerade kläder och textilier, pizzakartonger och vattenavisade stekpannor och kastruller. När kemikalierna, som kroppen lätt absorberar, väl har kommit in stannar de kvar i flera år på grund av sin långa halveringstid  och ansamlas främst i levern och blodet.

Supermiljöbloggen - 13 timmar sedan

Här är Sveriges (hittills) största solcellspark

Står för två procent av solenergin i Sverige. Supermiljöbloggen skrev tidigare i dag om att Sveriges största solcellsanläggning för bostadshus invigts i Lund. Observanta läsare tipsade oss snabbt om att Sveriges största solcellsanläggning, alla kategorier, invigdes så sent som i förra veckan.

Supermiljöbloggen - 18 timmar sedan

WWF lyfter havet i ny höstsatsning

"Under tusentals år har vi betraktat havet som oändligt. Vi kunde segla på det i evigheter och fortfarande upptäcka nya hav. Vi kunde fånga så mycket fisk vi ville och det fanns alltid mer.

Supermiljöbloggen - 19 timmar sedan

Snart dags för Power Shift

Power Shift är en av Sveriges viktigaste mötesplatser för unga som brinner för hållbarhet. Årets tema är mobilisering för omställning och träffen går av stapeln i Knivsta den 7-9 oktober. På programmet hittar du talare som Ahmed Al Qassam (ordförande Push Sverige), Annika Hagberg (Magnoliamålet), Johan Andersson (Fältbiologerna), Romiana Bikasha (LSU) och Joakim Andrén (Climate Justice Program).

Supermiljöbloggen - 20 timmar sedan

Torskfisket i Östersjön måste minska rejält under 2017

EU-kommissionen föreslår nya kvoter.  Det går inte alls bra för torsken i Östersjön, vare sig i det östra eller västra beståndet. Forskarna oroas och i veckan presenterade EU-kommissionen sitt förslag på kvoter för nästa år, där det ser ut att bli en kraftig minskning.

Supermiljöbloggen - 21 timmar sedan

Österåker fasar ut mikroplaster

Österåkers kommun har bestämt sig för att fasa ut mikroplaster. Till 2017 ska mikroplaster försvunnit ur skärgårdskommunens alla inköp. Först på bollen att förbjuda produkter med mikroplaster var Göteborg, och nu följer alltså Österåker efter.

Supermiljöbloggen - 23 timmar sedan

Finland och Frankrike i kärnraftsbråk

Reaktorn i Olkiluoto skulle stå färdig i början av 2009. Blir förmodligen inte klar förrän 2018.  I Finland fortsätter turerna kring kärnkraftsbygget i Olkiluoto.

Supermiljöbloggen - 23 timmar sedan

Sveriges största solcellsanläggning för bostadshus invigd

Anläggningen är cirka 5 500 kvadratmeter stor och ligger i Lund.  I måndags invigdes Sveriges hittills största solcellsanläggning för bostadshus. Det är företaget Kraftringen som på uppdrag av Lunds Kommunala Fastighets AB levererat anläggningen som monterats på hustak i kvarteret Rådhusrätten i Lund.

Supermiljöbloggen - Igår: 15:39

Musikhjälpen 2015, vad hände sen?

Nyfiken på vad som hänt efter att kamerorna slocknade på Musikhjälpen i vintras? Den fantastiska summa som svenska folket tillsammans bidrog med har gått till olika projekt och organisationer i världen. Allt för att ingen ska behöva fly undan klimatet.

Supermiljöbloggen - 22 sep 16 kl. 22:19

Sverige sågar sina nordiska kollegor då det gäller skydd av marina miljöer

Miljöminister Karolina Skog (MP) menar att Sverige står alltmer ensamma i inställningen att beslut ska fattas på vetenskaplig grund. Supermiljöbloggen har flera gånger skrivit om de områden i Kattegatt som i syfte att skydda torsken haft olika sorters fiskeregleringar på plats sedan 2009. Bland annat stängdes då ett stort område utanför Laholmsbukten helt för fiske, något som gynnat fiskebestånden i hela Kattegatt, men som också varit bra för den biologiska mångfalden på bottnarna som på detta sätt skyddats från fysisk påverkan i form av trålning.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.