Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 24 May, 19:35

Supermiljöbloggen - 18 jan 16 kl. 14:37

Dagens Nyheter lanserar ny sektion på dn.se – Global utvecklingSka spegla arbetet med FN:s 17 globala och hållbara utvecklingsmål. Förra året, den 1 april, kunde Supermiljöbloggen berätta om att Dagens Nyheter planerade för en ny bilaga - DN Miljö. Många uttryckte sin besvikelse då de förstod att det hela handlade om ett aprilskämt från bloggens sida. Men andra hyllade idén som sådan och spred artikeln vidare för att visa sitt stöd för en sådan sektion hos DN. Den här gången är det på riktigt.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Nyheter, FN, Supermiljöbloggen, Dagens Nyheter, Miljö, DN, SDG, Global, Thomas Frostberg, Twitter,  facebook

Dela artikeln

282 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Dagens, Nyheter, lanserarny , sektion, dn.se, Global, utveckling
Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

Resume - 14 aug 15 kl. 14:14

Dagens Nyheter lanserar plattform för läsardebatt

Dagens Nyheter startar en ny plattform för läsardebatt – DN.Åsikt. Jessika Svensk blir redaktör för sajten som ska komplettera DN:s befintliga opinionsmaterial..

Dagens Media - 12 aug 14 kl. 14:28

Journalistförbundet stämmer Dagens Nyheter

Journalistförbundet drar Dagens Nyheter inför Arbetsdomstolen, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 03 okt 13 kl. 15:07

Samlad attack mot Dagens Nyheter

Trakasserier, mobbning och utfrysning. Fackklubbsordförandena på samtliga stora tidningar i Stockholmsområdet går i dag till samlad attack mot Dagens Nyheter..

Dagens Media - 05 okt 15 kl. 15:51

Johan Hilton till Dagens Nyheter

Johan Hilton lämnar bokförlaget Atlas för Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 01 apr 14 kl. 09:09

Dagens Nyheter planerar ny bilaga – DN Miljö

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski ska enligt uppgift ha fått idén efter att ha läst populär miljöblogg. Källor med god insyn i Dagens Nyheter, Sveriges största morgontidning, bekräftar för SMB att tidningen planerar för en ny miljöbilaga. Nuvarande bilagor som DN Kultur, DN Sport och DN Motor kan snart få sällskap av DN Miljö.

DN - 31 jan 13 kl. 08:07

Dagens Nyheter vinnare på tuff tidningsmarknad

Dagens Nyheter går mot strömmen på den tuffa tidningsmarknaden. Som enda stora dagstidning ökar antalet läsare av DN. Nu är Dagens Nyheter åter nummer ett i Stockholm, visar färska siffror från Orvesto..

Expressen - 02 jun 15 kl. 14:13

Kritikstudien i Dagens Nyheter är ett skämt

I Dagens Nyheter påstås det att litteraturkritiken snart är död – förutom i Dagens Nyheter.
Karin Olsson tycker att Björn Wiman ska lugna sig innan han lapar i sig resultatet av en undermålig kritikstudie..

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 13:30

Drömjobbet: Digital marknadsförare som får jobba med Dagens industri och Dagens Nyheter

Bonnier News Live behöver nu förstärkning, i form av en digital marknadsförare  Bonnier News Live är ett eget affärsområde som genomför konferenser för Dagens industri och Dagens Nyheter, det rör sig om 70 event per år. I detta ingår bland annat Di Gasell, tematiserade konferenser, skräddarsydda events och seminarier i Almedalen. Gillar du digital marknadsföring Var med och ta vår kommunikation till nästa nivå.

YLE - 07 jan 16 kl. 10:59

Anna-Lena Laurén börjar vid Dagens Nyheter - fortsätter vid HBL

Den prisbelönta reportern och författaren Anna-Lena Laurén blir Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent, samtidigt som hon fortsätter rapportera för Hufvudstadsbladet. Det blir möjligt genom ett samarbetsavtal mellan tidningarna. Enligt DN och HBL börjar Laurén vid ingången av februari arbeta som Dagens Nyheters korrespondent i Moskva.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 1 timme sedan

Svenska företag får fint miljöpris

Världsnaturfonden har utsett tre svenska företag till mottagare av Climate Solver 2016, som prisar ny klimatsmart teknik. Pristagarna heter Climeon, Trine och Orbital, skriver Miljö & Utveckling. Climeon har skapat en maskin som omvandlar spillvärme från bland annat industrier och fartyg till elektricitet.

Supermiljöbloggen - 7 timmar sedan

Österrike får grön president

Efter ett rafflande val är resultatet äntligen klart: Österrike blir det andra landet i Europa att få en grön president. I helgens val stod det mellan den högerpopulistiske Norbert Hofer och den gröne politikern Alexander Van der Bellen. Efter en riktig nagelbitare fick de sista poströsterna slutligen vågen att tippa över till de grönas fördel med 50,3 procent mot 49,7 procent.

Supermiljöbloggen - 8 timmar sedan

Allt du behöver veta inför dagens riksdagsdebatt om Vattenfalls brunkolsförsäljning

Detta har hänt den senaste veckan.  I dag hålls en extrainsatt riksdagsdebatt om Vattenfalls planerade brunkolsförsäljning. Debatten startar klockan 13.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:09

Centerpartiet öppnade för samtal om Vattenfalls ägardirektiv – för två månader sedan

Men fortfarande argumenterar regeringen för att det inte går att stoppa Vattenfalls brunkolsförsäljning - med hänvisning till att Allianspartierna inte vill ändra ägardirektiven.    Regeringen har länge hävdat att det är omöjligt att stoppa Vattenfalls brunkolsförsäljning av exempelvis miljöskäl eftersom man är bakbunden av riksdagen som 2010 slog fast Vattenfalls ägardirektiv. Ägardirektiven innebär, enligt regeringens tolkning, att affärsmässigheten väger tyngre än miljö- eller social hänsyn.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:09

”Patetiskt”, ”fel” ”otroligt korkat”, ”synnerligen oklokt” ”uselt”

Kritiken hård mot riksdagens talman, Urban Ahlin (S), som beslutat att The Right Livelihood Foundation inte längre ska få ha sin årliga prisceremoni i riksdagen. I går kunde SVT Nyheter avslöja att The Right Livelihood Foundation, ofta kallat ”det alternativa Nobelpriset”, kommer portas från riksdagens andrakammarsal, den plats där man de senaste 30 åren har delat ut priset som gått till en lång rad miljö- och människorättsaktivister runt om i världen. Beslutet är taget av riksdagens talman, socialdemokraten Urban Ahlin, som säger till SVT Nyheter att det handlar om platsbrist.

Supermiljöbloggen - 21 maj 16 kl. 17:54

Möjligt säljstopp för glysofat i sommar

Storsäljande bekämpningsmedel från Mosanto, Dow och Syngenta kan plockas bort från butikshyllorna i EU i sommar. Detta efter att länderna i EU inte kunnat enas om en ny licens för huvudingrediensen glyfosat, rapporterar The Guardian. Huruvida glyfosat är giftigt för människor är en fråga som splittrar EU-länderna, men också Världshälsoorganisationen WHO och forskarvärlden.

Supermiljöbloggen - 21 maj 16 kl. 13:40

Getter erbjuder miljövänlig ogräsbekämpning i New York

Den här sommaren ser ogräsbekämpningen lite annorlunda ut i New Yorks Prospect Park. Parkledningen har nämligen anställt åtta getter för att få bukt med ovälkomna växter. År 2012 drog orkanen Sandy in över nordöstra USA och orsakade enorma materiella skador på städer och naturområden.

Supermiljöbloggen - 21 maj 16 kl. 11:58

Åsa Romson ändrar sig om utsläpp

Innan valet 2014 anklagade hon Annie Lööf och Centerpartiet för att Vattenfall var på väg att släppa ut 1,2 miljarder ton koldioxid. Nu när Vattenfall vill sälja sin brunkolsverksamhet menar klimat- och miljöminister Åsa Romson att det är EU som avgör hur stora utsläppen blir.  Inför riksdagsvalet 2014 var det journalisten Niklas Svensson som höll i Expressens partiledardebatt.

Supermiljöbloggen - 21 maj 16 kl. 11:41

Rekordlite is, rekordtidig avsmältning och tinande permafrost i Arktis

Arktis har haft en värmebölja under årets första månader. I stora delar av Arktis har temperaturen under perioden januari-mars varit över 4 grader varmare än genomsnittet för perioden 1951-1980, enligt NASA. I april var genomsnittstemperaturen över 4 grader varmare i delar av Arktis jämfört med  genomsnittet för perioden 1951-1980.

Supermiljöbloggen - 21 maj 16 kl. 10:38

SSU och Socialdemokrater för tro och solidaritet vill stoppa Vattenfalls brunkolsförsäljning

Allt fler inom Socialdemokraterna börjar tvivla på affären.  Dagens Nyheter rapporterar att både Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund och Socialdemokrater för tro och solidaritet vill att regeringen stoppar Vattenfalls planerade försäljning av sin tyska brunkolsverksamhet. – Det är fel att den här affären med brunkolet genomförs över huvud taget, säger Ulf Bjereld, ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet, till DN.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.