E24 > Ekonomi

Tuesday, 30 August, 19:03

E24 - 17 jan 16 kl. 16:00

Den oberoende journalistiken är under attackMediepolitiskt inleddes 2016 dystert. Det nationalkonservativa partiet Lag och rättvisa invigde året genom att inskränka den polska demokratin – som några månader tidigare fört partiet till regeringsmakten. Med egen majoritet i parlamentet söker partiet snabb kontroll över landets statliga myndigheter och public service-bolag..
Läs mer på E24
Läs mer om:
Lag

Dela artikeln

19 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Den oberoende, journalistikenär under , attack
SVT - 10 jun 15 kl. 18:51

”Den oberoende journalistiken urholkas”

Efter de senaste dagarnas exempel där Telia betalar lönen för en Aftonbladet-journalist och en stjärnreporter på Svenska Dagbladet ifrågasatts för sponsrad intervju varnar nu tidningen Journalistens chefredaktör för en oroväckande utveckling..

Expressen - 31 dec 11 kl. 08:15

"I mina ögon ser det ut som en attack mot journalistiken"

Kammaråklagare Jörgen Larsson får nu skarp kritik för sitt åtal mot Expressen om vapenbrott. Tidningen Journalistens chefredaktör Helena Giertta menar att vapenköpet - som skedde för att belysa den illegala vapenhandeln - saknar brottsligt uppsåt. "I mina ögon ser det ut som en attack mot journalistiken", skriver Helena Giertta i en ledarartikel.

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 10:55

Fria journalistiken under hot i Serbien

Eftersnacket efter den genomförda Prideparaden i Belgrad i söndags har handlat mycket om kontroll. Hur kan det komma sig att i princip inga motdemonstranter fanns ute på gatorna, jämfört med omkring 6 000 sist det paraderades, för fyra år sedan? Är det så att någon kontrollerar dem, och kan beordra dem att stanna hemma (för att det är i ens intresse att visa EU att man är kapabel att säkerställa en parad)?

SR - 18 dec 13 kl. 12:20

Rysk hyllning till oberoende journalistik

Efter förra veckans nyhet om att den ryska statliga nyhetsbyrån Ria Novosti läggs ned och ersätts med ett nytt nyhetsbolag som har i uppdrag att ge omvärlden en positiv bild av Ryssland har debatten rullat på om möjligheterna för den oberoende ryska journalistiken. Nu har det kommit en påminnelse om att det finns alternativ till de officiella ryska mediestrukturerna..

SVT Debatt - 03 apr 14 kl. 13:13

Värna oberoende och kritiska medier

MEDIER Svensk journalistik behöver utvecklas. Vi måste prata om pressens roll och den urholkning av de mänskliga rättigheterna som pågår. Därför startar vi i dag kampanjen #pressoffensiven.

Kristianstadsbladet - 18 feb 14 kl. 10:02

Stor attack mot stad i Sydsudan


Rebeller i Sydsudan har inlett en omfattande attack mot den strategiskt viktiga staden Malakal, i den oljerika provinsen Övre Nilen. - Striderna är mycket häftiga. Det pågår strider i utkanten av staden.

BT - 18 feb 14 kl. 10:05

Stor attack mot stad i Sydsudan

Rebeller i Sydsudan har inlett en omfattande attack mot den strategiskt viktiga staden Malakal, i den oljerika provinsen Övre Nilen. - Striderna är mycket häftiga. Det pågår strider i utkanten av staden.

Helsingborgs Dagblad - 18 feb 14 kl. 10:09

Stor attack mot stad i Sydsudan

Rebeller i Sydsudan har inlett en omfattande attack mot den strategiskt viktiga staden Malakal, i den oljerika provinsen Övre Nilen. — Striderna är mycket häftiga. Det pågår strider i utkanten av staden.

Expressen - 18 feb 14 kl. 11:14

Stor attack mot stad i Sydsudan

Rebeller i Sydsudan har inlett en omfattande attack mot den strategiskt viktiga staden Malakal, i den oljerika provinsen Övre Nilen. – Striderna är mycket häftiga. Det pågår strider i utkanten av staden.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 21:43

Blodig PKK-attack i Turkiet

Många turkiska soldater dödades på söndagen i en attack mot en militärkonvoj i sydöstra Turkiet. Den kurdiska PKK-gerillan tog på sig attacken och uppgav att 15 turkiska soldater hade dödats. Siffran har inte bekräftats vare sig av myndigheterna eller oberoende källor.

Fler nyheter från E24

E24 - 2 timmar sedan

EU:s skattesmäll mot Apple pressar USA:s makthavare

Den avancerade skatteplanering som USA:s storbolag ägnar sig åt kan vara på väg att försvinna – men inte tack vare nya lagar i kongressen i Washington. Istället agerar EU med kraft för att radera ut Irland som amerikanskt skatteparadis. Skattedomen mot Apple är det hittills största exemplet..

E24 - 3 timmar sedan

Apple får mystiska ”AirPods” certifierad

Rykten om att Apple har en helt ny typ av hörlurar på gång har cirkulerat en tid, något som förstärkts av uppgifter om att ”Iphone 7” sägs sakna den klassiska 3,5-millimeters hörlursutgång som tidigare telefoner haft..

E24 - 3 timmar sedan

Lista: Har du Sveriges värsta elavtal?

Den som inte själv väljer elavtal får ett ofta skyhögt så kallat anvisningspris. Har du inte valt? Då kan det vara läge att kolla om ditt elbolag finns i listan över Sveriges dyraste elavtal..

E24 - 3 timmar sedan

Så mycket tjänar Academedia – per skolbarn

Academedia borde dela ut pengar till aktieägarna. Det säger skolbolagets vd Marcus Strömberg till SvD Näringsliv. Samtidigt försvarar han att skolor läggs ner och ger en känga till den pågående utredningen om vinster i välfärden..

E24 - 3 timmar sedan

Regeringen svänger om skatt på solel

Regeringen svänger om den nyss införda skatten på el från solenergi..

E24 - 4 timmar sedan

Fortsatt minus för Delta Minerals

Delta Minerals, som har som mål att utvinna mineraler och sand i filippinska floddeltan, redovisar ett rörelseresultat på -4,5 miljoner kronor för det andra kvartalet (-1,2)..

E24 - 4 timmar sedan

Vinsten ökade för Fagerhult

Belysningskoncernen Fagerhult redovisar ett resultat efter skatt på 113 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (60,3). Resultatet per aktie uppgick till 2:97 kronor (1:59)..

E24 - 4 timmar sedan

Utrensning i grekiska tv-medier

Greklands regering har trots högljudda protester dragit igång en auktion av tv-licenser som innebär att dagens åtta tv-licenser för nationella sändningar halveras till fyra..

E24 - 4 timmar sedan

Dessa svenska bolag skulle vinna på TTIP

Svensk fordons- och läkemedelsindustri kan bli vinnare om det blir ett nytt handelsavtal mellan EU och USA. Men det kommer också att finnas förlorare..

E24 - 6 timmar sedan

Kan du ekonomiorden på högskolenivå?

Vad betyder blanka? Det är ett av 20 ord du kan testa dig på i SvD Näringslivs specialquiz. De ekonomiska begreppen är hämtade från de senaste årens högskoleprov och från redaktionen själv.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.