DN > Ekonomi

Wednesday, 24 May, 15:22

DN - 17 jan 16 kl. 13:36

Låt inte slumpen styra – tre medvetna steg mot nytt jobbDags för ett nytt jobb 2016? Börja i rätt ände – och stirra dig inte blind på de formella kompetenskraven i annonserna. Det är de viktigaste råden från coachen Monica Fagerström..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Monica Fagerström

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtinte , slumpen, styra, tre, medvetna, stegmot , nytt, jobb
SmålandsPosten - 02 nov 16 kl. 07:04

Jag har aldrig låtit slumpen styra

Det har kommit till min kännedom att några av politikerna i Växjö kommun tycks tro att det förekommer något slags slumpmässigt val när det gäller hur Sverigedemokraterna röstar i en del nämnder..

Kristianstadsbladet - 22 feb 11 kl. 02:39

Slumpen skapar verken

Foto: Malmö konsthall
Walead Beshty sätter reglerna och låter slumpen skapa verken. Isac Nordgren har besökt Malmö konsthalls nya vårutställning.
Malmö konsthall visar nu en stor utställning med den amerikanske konstnären Walead Beshty, en intressant figur i den hårt reglerade konstvärlden.

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 07:07

Fria val eller slumpen?

Man väljer sitt umgänge ? säger vi ? men hur ofta stämmer det egentligen?

YLE - 09 jan 15 kl. 07:54

Slumpen kan ge snilleblixtar

Slumpen spelar en stor roll vid de nationella Vetenskapsdagarna som pågår i Helsingfors över veckoslutet. Omvälvande rön i forskningen har ofta gjorts av rena slumpen. Det finns otaliga exempel inom vetenskapen/tekniken/medicinen på hur det oförutsägbara spelar in.

DI - 19 jun 14 kl. 13:30

Slumpen bakom mystisk vd-rokad

SBAB:s nye vd Klas Danielsson ska lägga om skutan för banken - men vart den ska styra bestäms efter valet den 14 september. Att han ersätter Carl-Viggo Östlund som ersatte honom själv när han fick sparken från Nordnet är en ren slump..

DI - 19 jun 14 kl. 13:30

Slumpen bakom mystisk vd-rockad

SBAB:s nye vd Klas Danielsson ska lägga om kursen för banken - men vart den ska styra bestäms efter valet den 14 september. Att han ersätter Carl-Viggo Östlund som ersatte honom själv när han fick sparken från Nordnet är en ren slump..

Sydsvenskan - 06 apr 11 kl. 09:13

Slumpen avgör poker enligt HD

Högsta domstolen fastslår i en dom att det till väsentlig del är slumpen som avgör utgången i pokerspelet av typ texas holdem.
STOCKHOLM. Högsta domstolen fastslår i en dom att det till väsentlig del är slumpen som avgör utgången i pokerspelet av typ texas holdem.

Cornucopia - 18 sep 14 kl. 14:14

Talebs "Lurad av slumpen" nu på svenska

Nassim Nicholas Talebs Fooled by randomness finns nu översatt till svenska som Lurad av slumpen och ges liksom Den svarta svanen ut av Pontes förlag. Det handlar om den med finanskrisen utökade och uppdaterade utgåvan.Lurad av slumpen
Jag har likt för översättningen av Den svarta svanen konsulterats av Pontes förlag kring några små enskilda detaljer i översättningen.

BT - 20 nov 14 kl. 13:52

Konsten att styra efter folkets vilja

Demokrati är inget perfekt styrelseskick och att styra efter folkets vilja är inte alltid enkelt, men nödvändigt. I valet gav boråsarna sin stad ett knepigt parlamentariskt läge. Inget av de traditionella blocken (Alliansen/rödgröna) fick majoritet i kommunfullmäktige.

Expressen - 21 apr 16 kl. 20:48

Bert Robertsson: "Vi tror inte på slumpen"

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Skellefteå föll i den fjärde finalen efter Frölunda vänt på matchen med två snudd på identiska mål. Nu är Skellefteå tvungna att vinna tre raka matcher för att ta SM-guld.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Forskare skeptisk till nytt friår

Friåret återuppstår – som ”alterneringsår”. Regeringen vill utreda om att anställda ska få vara lediga ett år och låta andra få möjligheten att hoppa in på jobbet. Men forskare som utrett det tidigare friåret är skeptisk..

DN - 1 timme sedan

Hyperinflationen svårt slag mot Venezuela befolkning

På tio år har oljelandet Venezuela gått från att vara ett av Latinamerikas rikaste länder till att bli ett av kontinentens fattigaste. Landets bruttonationalprodukt väntas minska med åtta procent i år och Internationella valutafonden spår en inflationen på 2.200 procent..

DN - 2 timmar sedan

Strejkvarsel i städbranschen

Fastighetsanställdas förbund och Seko har i dag varslat arbetsgivarorganisationen Almega om strejk i städbranschen. .

DN - 3 timmar sedan

Zalando öppnar lager i Sverige

Tyska Zalando, som växer snabbt inom modehandel på nätet, ska öppna sitt första nordiska lager i Upplands-Bro, norr om Stockholm..

DN - 4 timmar sedan

Nedgradering av Kina skapar ilska i Peking

Kreditvärderingsinstitutet Moody’s nedgraderar Kina med ett hack. Det sker, enligt institutet, sedan skulderna vuxit snabbt i den kinesiska ekonomin, vilket riskerar att urholka landets finansiella styrka de närmaste åren..

DN - 4 timmar sedan

Johan Schück: Det finns anledning att bekymra sig för hushållens höga skuldsättning"

Riksbanken varnar för den ökande skuldsättningen. DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück svarar på tre frågor om stabilitetsrapporten..

DN - Igår: 18:35

Johan Schück: Sverige förlorar på bråk om huvudkontor

En styrka för Sverige är att många storföretag har valt att ha huvudkontoret här. Men om Nordea flyttar, så riskerar detta att ändras. Det kan kosta mer än vad som än så länge syns..

DN - 5 timmar sedan

Jesper Brodin ny vd för Ikea

Jesper Brodin tar över som vd och koncernchef för Ikea efter Peter Agnefjäll som jobbat inom företaget de senaste 22 åren varav de fem senaste åren som koncernchef..

DN - 5 timmar sedan

Riksbanken varnar för hushållens skulder

Den höga och stigande skuldsättningen utgör ett allvarligt hot mot den finansiella och makroekonomiska stabiliteten, enligt Riksbanken. I en stabilitetsrapport efterlyser Riksbanken ytterligare åtgärder, för att stärka motståndskraften hos hushållen, bankerna och banksystemet..

DN - 5 timmar sedan

Riksbankens nya krav på bankerna

Sårbarheterna i banksystemet gör att det är viktigt att storbankerna har tillräckligt mycket kapital. Riksbanken anser därför att Finansinspektionen bör införa ett bruttosoliditetskrav på 5 procent för de svenska storbankerna från och med januari 2018, som ett komplement till de riskvägda kapitalkraven..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.