DI > Ekonomi

Wednesday, 29 June, 11:03

DI - 17 jan 16 kl. 13:12

Venezuelas inflation rusarVenezuela har presenterat sina första inflationssiffror på över ett år och det är knappast någon munter läsning. Enligt centralbanken ökade inflationen under förra året till 141,5 procent, uppger Financial Times..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Financial Times

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Venezuelas, inflation, rusar
Affärsvärlden - 18 jan 16 kl. 07:10

Venezuelas inflation rusar

Venezuela har presenterat sina första inflationssiffror på över ett år och det är knappast någon munter läsning..

SvD - 09 dec 15 kl. 13:39

Brasiliens inflation rusar – högsta nivån sedan 2003

Inflationen rusar uppåt i Brasilien till en årstakt på 10,5 procent i november, enligt landets statistikbyrå IBGE. Det är den högsta nivån som har uppmätts sedan 2003..

VA - 11 maj 11 kl. 14:06

Brittisk inflation rusar

11 maj Utsikterna för den brittiska ekonomin har försämrats under de senaste tre månaderna, samtidigt bedöms inflationen bli "markant högre" på kort sikt. Det framgår av Bank of Englands inflationsrapport som presenterades på onsdagen, enligt Bloomberg News. "Det mest sannolika utfallet för tillväxten på medellång sikt är något svagare än i februarirapporten, vilket speglar en mer gradvis återhämtning i konsumtionen och en mindre uttalad uppgång i nettoexporten", skriver Bank of England, BOE.

DI - 05 feb 15 kl. 14:18

Rysk inflation rusar

KPI-inflationen i Ryssland stiger till 15,0 procent i januari, från 11,4 procent i december, och är därmed på den högsta nivån sedan 2008..

DN - 03 feb 13 kl. 15:25

Kronan rusar i Big Mac-index

Den svenska kronan är övervärderad med nästan 75 procent enligt det senaste så kallade Big Mac-indexet ? en kraftig ökning på ett år. Bara Norges och Venezuelas valutor är dyrare.

SR - 02 maj 16 kl. 07:36

Försöker avsätta Venezuelas president

I det krisande Venezuela hölls i går demonstrationer för och emot regeringen. President Nicolas Maduro tampas med svår matbrist, en akut energikris och tresiffrig inflation. Oppositionen har nu samlat in över två miljoner namnunderskrifter för att försöka avsätta presidenten..

VA - 10 feb 11 kl. 08:32

Börsoperatörernas aktier rusar

10 februari Vid stängning var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 12.240. S&P 500 föll under dagen 0,3 procent till 1.

Sydsvenskan - 27 feb 11 kl. 06:30

Råvarupriserna rusar

Oron i Libyen har under veckan pressat upp världsmarknadspriset på råolja ytterligare. Senaste året har också råvarufonder tillhört vinnarna på fondmarknaden i takt med stigande priser på olja och metaller. Men det kan skilja mycket mellan fonderna.

TA - 09 dec 15 kl. 13:15

Brasiliens inflation över 10 procent

Inflationen rusar uppåt i Brasilien till en årstakt på 10,5 procent i november, enligt landets statistikbyrå IBGE. Det är den högsta nivån som har uppmätts sedan 2003. I oktober låg inflationen i landet på 9,9 procent.

BT - 09 dec 15 kl. 13:15

Brasiliens inflation över 10 procent

Inflationen rusar uppåt i Brasilien till en årstakt på 10,5 procent i november, enligt landets statistikbyrå IBGE. Det är den högsta nivån som har uppmätts sedan 2003. I oktober låg inflationen i landet på 9,9 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Foodora spår miljardomsättning

Matleverantören Foodora ökar sin omsättning explosionsartat och spår att den landar på 1,4 miljarder kronor i år. Nu expanderar det Delivery Hero-ägda bolaget till fler svenska städer..

DI - 30 minuter sedan

Game of Thrones säsongsfinal blev en tittarsuccé för HBO

23,3 miljoner.Så många såg det sista avsnittet av Games of Thrones.HBO, som ägs av Time Warner, sände i USA i söndags det tionde och sista avsnittet av flaggskeppsserien..

DI - 30 minuter sedan

Rapport om extremism klar

I dag presenteras slutrapporten från den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism. Mottagare av rapporten är kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP)..

DI - 30 minuter sedan

Morgan Stanley höjer prognosen för järnmalm

Investmentbanken Morgan Stanley höjer sin prognos för järnmalmspriset för 2016 och 2017 efter årets uppgång, men tror fortfarande på lägre priser mot slutet av året. Det framgår av en ny rapport från investmentbanken, rapporterar Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Affärsvärlden: Onsdagstips för börsen

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna rådet att köpa Bravida och Coloplast. För BE Group och Lexington blir rådet däremot avvakta..

DI - 1 timme sedan

Autoliv: 1,4 miljoner bilar återkallas

Den japanska biltillverkaren Toyota återkallar 1,4 miljoner bilar med Autolivs krockkudde. Bilsäkerhetsbolaget rasar på börsen efter uppgifterna..

DI - 1 timme sedan

Råvaror: Upp för olja och guld

Oljepriserna rörde sig lätt högre under onsdagsmorgonen, precis som ädelmetallerna. För basmetallerna var utvecklingen mer blandad..

DI - 1 timme sedan

Greklands största matvarukedja har gått i konkurs

Den grekiska matvarukedjan Marinopoulos har gått i konkurs. Den 1 juli inleds likvidationen av bolaget, skriver Greek Reporter..

DI - 1 timme sedan

Helsingborgs högtalarsuccé håller i sig

Audio Pro, som tillverkar trådlösa högtalare, har gjort det igen. I fjol sålde Helsingborgsbolaget högtalare för drygt 300 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Grönt ljus för slutförvaring

Strålsäkerhetsmyndigheten tillstyrker Svensk Kärnbränslehanterings (SKB) ansökan om ett slutförvar för använt kärnbränsle..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.