DN > Ekonomi

Monday, 24 April, 21:05

DN - 16 jan 16 kl. 19:55

Svart marknad följer på tobaksförbud i TurkmenistanMyndigheterna i Turkmenistan har förbjudit försäljning av tobaksprodukter i alla former. Butiker som ertappas med att sälja cigarretter riskerar böter på upp till 6.900 i landets valuta manat, motsvarande cirka 14.300 kronor, rapporterar brittiska mediebolaget BBC..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Turkmenistan, BBC

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svart, marknad, följer, tobaksförbudi , Turkmenistan
Kristianstadsbladet - 19 dec 12 kl. 15:26

Exportförbud kvar för snus

Arkivbild: Hasse Holmberg/SCANPIX
EU-kommissionen föreslår att smaksatt tobak förbjuds, däribland snus. "Tobak borde se ut som tobak och smaka som tobak", säger EU-kommissionär Tonio Borg. Exportförbudet mot snus blir som väntat kvar.

Kristianstadsbladet - 09 sep 14 kl. 10:49

Absolut bävar för ryskt importförbud

Tvärstopp för Absolut Vodka-export till Ryssland hotar, när sanktionskriget mellan Moskva och Bryssel trappas upp.För Skåne-tillverkade Absolut Vodka står en marknad på drygt 1,6 miljoner liter per år på spel.
På koncernnivå är strategin klar.

Trelleborgs Allehanda - 09 sep 14 kl. 10:49

Absolut bävar för ryskt importförbud

Tvärstopp för Absolut Vodka-export till Ryssland hotar, när sanktionskriget mellan Moskva och Bryssel trappas upp.För Skåne-tillverkade Absolut Vodka står en marknad på drygt 1,6 miljoner liter per år på spel.
På koncernnivå är strategin klar.

BT - 09 sep 14 kl. 10:49

Absolut bävar för ryskt importförbud

Tvärstopp för Absolut Vodka-export till Ryssland hotar, när sanktionskriget mellan Moskva och Bryssel trappas upp. För Skåne-tillverkade Absolut Vodka står en marknad på drygt 1,6 miljoner liter per år på spel.På koncernnivå är strategin klar.

Skånskan - 06 okt 16 kl. 06:46

Polen backar om abortförbud

Efter att över hundra tusen polska kvinnor klätt sig i svart för att protestera mot ett förslag om att nästintill totalförbjuda aborter har det polska parlamentet sejmenlyssnat på kritiken och väljer att backa.
En parlamentarisk kommitté röstade ner förslaget under onsdagen och rekommenderade parlamentsledamöterna att göra detsamma. För att det helt ska stoppas måste en majoritet rösta ner förslaget.

YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

SVT Debatt - 05 feb 14 kl. 06:00

Skärpta köttkrav gynnar svenska bönder

IMPORTKÖTT Det anonyma köttet dominerar i restaurangköken och livsmedelsindustrin. Miljöpartiet har tre förslag som förbättrar situationen för både konsument och djur.  Maria Forshufvud, Svenskt Kött, har helt rätt i sin debattartikel att det är det anonyma importköttet som är problemet för den svenska djurhållningen.

BT - 18 aug 14 kl. 16:04

Krafttag mot olagliga e-cigaretter

E-cigaretter med nikotin säljs fortfarande öppet, trots att en dom nyligen gör handeln olaglig. Nu trappar Läkemedelsverket upp striden. – Vi har identifierat ett antal företag som vi tänker gå vidare med, säger enhetschefen Per-Åke Sandvold.

HBL - 09 aug 14 kl. 05:45

Österbottniska bönder drabbas mest

De svenska lantbrukare som drabbas mest av Rysslands importförbud är österbottniska mjölkproducenter. "200 gårdar berörs", berättar Holger Falck.Holger Falck är styrelseordförande för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 14:30

Krafttag mot olagliga e-cigaretter

E-cigaretter med nikotin säljs fortfarande öppet, trots att en dom nyligen gör handeln olaglig.Nu trappar Läkemedelsverket upp striden. - Vi har identifierat ett antal företag som vi tänker gå vidare med, säger enhetschefen Per-Åke Sandvold.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Riskkapitalister riskerar 1,6 miljarder i skatt – dom i veckan

I veckan väntas utslag i kammarrätten som kan leda till stora skattesmällar för finanseliten – 140 domar mot omkring 100 av Sveriges högst betalda riskkapitalister, som Skatteverket anser har betalat för lite i skatt. I potten ligger 1,6 miljarder kronor. Skatteverket har redan beslutat om åtskilliga hundra miljoner till..

DN - 5 timmar sedan

Bostadspriserna steg första kvartalet

Under det första kvartalet steg bostadspriserna i storstäderna, enligt SBAB:s Mäklarbarometer. Högre efterfrågan och lågt utbud ökade på försäljningspriserna..

DN - 7 timmar sedan

Bättre än väntat för Sandvik

Verkstadskoncernen Sandviks aktiekurs stiger drygt tre procent efter att redovisat en kraftig ökad vinst för första kvartalet 2017..

DN - 7 timmar sedan

Johan Schück: Macrons öde bestäms av fransk ekonomi

Emmanuel Macron ska inte räkna med en promenadseger. Även om han väljs till Frankrikes president, behövs också parlamentariskt stöd för hans ekonomiska politik. Där finns risk för besvikelse..

DN - 8 timmar sedan

Investors onoterade tillgångar värda 100 miljarder

Familjen Wallenbergs noterade investmentbolag Investor har precis släppt rapporten för första kvartalet. DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg svarar på tre frågor..

DN - 8 timmar sedan

Investor ökade förmögenheten

Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick den 31 mars 2017 till 330 197 miljarder kronor, eller 432 kronor per aktie Sedan senaste årsskiftet har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökat med tio procent.  .

DN - 10 timmar sedan

Skypegrundare satsar på närproducerad mat

Skypes grundare Niklas Zennström har gett sig in i en betydligt mer handfast industri: närproducerad mat, skriver Business Insider.  .

DN - 11 timmar sedan

Tre frågor om börsrusningen

Aktiekurser på börser runt om i Europa stiger kraftigt på måndagsmorgonen. DN:s Dan Lucas svarar på tre frågor om börsrusningen..

DN - 11 timmar sedan

Europas börser stiger kraftigt

När de första europeiska börserna öppnade på måndagsmorgonen var det till kraftigt stigande kurser. Aktiespekulanterna drar en suck av lättnad över resultatet i den första omgången i det franska presidentvalet..

DN - 11 timmar sedan

Europas börser stiger

När de första europeiska börserna öppnade på måndagsmorgonen var det till stigande kurser. Aktiespekulanterna drar en suck av lättnad över resultatet i den första omgången i det franska presidentvalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.