DI > Ekonomi

Tuesday, 27 September, 12:29

DI - 16 jan 16 kl. 19:29

SEB: Aktierna som står säkert i börsstormenSEB skriver i en rapport efter sitt årliga investerarseminarium att den internationella industrikonjunkturen är fortsatt svag men att banken ser fortsatt positivt på ett antal geografier och sektorer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

6 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: SEB, Aktiernasom , står, säkerti , börsstormen
Cornucopia - 08 feb 16 kl. 12:45

SEB: Hushållen mer positiva till bostadspriserna

Nya rapporten kring SEB:s boprisindikator visar på en ökad tilltro till fortsatt stigande bostadspriser sedan årsskiftet. Detta är i linje med att bopriserna går starkast på våren, men kan också vara ett hack i en nedåtgående trend.
SEB Boprisindikator till och med januari 2016.

Cornucopia - 01 jul 16 kl. 06:59

SEB stänger av guldhandlare

SEB har stängt av guldhandlaren Tavex och kunder kan inte längre köpa guld hos Tavex genom att sätta in pengar på konto. Det framgår av ett brev från Tavex till sina kunder.
Foto: SEB
Ett tiotal bloggläsare har hört av sig kring att SEB alltså stängt av guldhandlaren Tavex, vilket ska vara ett "generellt affärsbeslut".

Expressen - 30 aug 16 kl. 10:13

SEB: Riksbanken höjer räntan om ett år

Det dröjer ett år innan Riksbanken höjer räntan, enligt SEB:s rapport "Nordic outlook". Samtidigt varnar SEB:s chefsekonom att världsekonomin befinner sig i ett osäkert läge. "Det är tillväxtutsikter för 2016–2018 som inte imponerar och som saknar tydligt kon­junkturmönster", skriver rapportförfattarna..

Cornucopia - 09 nov 14 kl. 17:14

Skattekonto som säkert sparande?

Riksgälden lägger i slutet av 2015 ner sin tjänst Riksgäldsspar, vilket gör att man tvingas använda banksystemet för eventuella likvider. Ett alternativ är att sätta in pengar på sitt Skattekonto.

Riksgäldsspar omfattas inte av någon bankgaranti, men det är Riksgälden som står för bankgarantin.

Expressen - 20 okt 12 kl. 17:13

Tennisproffsets tips: Aktierna som kan göra dig rik

Det pensionerade tennisproffset Thomas Johansson, 37, ägnar nästan all sin tid åt tennis. Just nu basar han över Stockholm Open. Men han har ett annat intresse ?

Sydsvenskan - 28 jun 12 kl. 00:50

Inte säkert att drabbade ersätts

Kunder i SEB och Handelsbanken är bland dem som drabbats av det nya datavirus som kan tömma konton via internetbanken. Och det är inte självklart att bankerna ersätter pengar som försvunnit..

GöteborgsPosten - 14 sep 14 kl. 20:43

Osäkert läge pressar kronan

Dåligt för Sverige, anser ekonomerna. Kronan faller också som en reaktion på den preliminära valutgången. -Det här är en ytterligare uppgradering av osäkerheten, säger SEB:s chefekonom Robert Bergqvist..

Kristianstadsbladet - 24 okt 14 kl. 05:30

Osäkert inför Ericssons rapport

I dag rapporterar de både tungviktarna Ericsson och Volvo. Ericsson är en av våra folkaktier med cirka 540 000 aktieägare. Volvo har omkring 150 000 aktieägare.

TA - 24 okt 14 kl. 05:30

Osäkert inför Ericssons rapport

I dag rapporterar de både tungviktarna Ericsson och Volvo. Ericsson är en av våra folkaktier med cirka 540 000 aktieägare. Volvo har omkring 150 000 aktieägare.

BT - 24 okt 14 kl. 05:30

Osäkert inför Ericssons rapport

I dag rapporterar de både tungviktarna Ericsson och Volvo. Ericsson är en av våra folkaktier med cirka 540 000 aktieägare. Volvo har omkring 150 000 aktieägare.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Svagare krona

Europaräntorna handlas ned på tisdagen, medan Europabörserna står på minus och oljan tappar inför Opec-mötet i samband med mötet i Alger..

DI - 45 minuter sedan

Dyrare mat med Moderaterna

Moderaterna vill höja momsen på mat. Som plåster på såren får de med lägst inkomster ytterligare en skattesänkning på arbete. Dessutom river M upp regeringsreformer för 10 miljarder kronor och når en budget i balans redan nästa år..

DI - 30 minuter sedan

Unionen kräver högre reallöner

Unionen kräver höjda reallöner och avtal som säkrar löneutveckling för alla, samt flexpension på alla avtalsområden och stärkta möjligheter till återhämtning..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Clinton-lättnad kom av sig

Börslättnaden har övergått i förskräckelse. Efter en positiv öppning sjunker Stockholmsbörsen vid lunchtid. Bankerna fortsätter att ta stryk i nedgången..

DI - 1 timme sedan

Experten: Kraschen kommer

Finansvärlden föder och göder amoraliska och giriga individer som driver världen mot kollaps. Men den kommande krasch som han förutser skyller han främst på centralbankerna..

DI - 45 minuter sedan

Svagt handelsnetto överraskar

Underskottet i utrikeshandeln ökade drastiskt i augusti. Någon entydig förklaring finns dock inte, enligt SEB:s chefekonom, som tycker att siffran speglar den svenska ekonomin..

DI - 45 minuter sedan

Utlåningen ökar i minskad takt

Hushållens lån ökar, men i en långsammare takt än tidigare. Den årliga tillväxttakten för utlåning till hushåll var 7,5 procent i augusti, en minskning med 0,1 procentenheter jämfört med juli. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)..

DI - 45 minuter sedan

Ökad volym i detaljhandeln

Detaljhandelns försäljningsvolym ökade med 2,8 procent i augusti jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt kalenderkorrigerade siffror Statistiska centralbyrån (SCB)..

DI - 1 timme sedan

Ny storägare i Semcon

Otus Capital har ökat sitt innehav i Semcon till 5,2 procent av kapital och röster, i en transaktion daterad den 23 september..

DI - 1 timme sedan

Carnegie: Köpläge i Unibet efter kursfall

Unibets klena aktiekursutveckling under 2016 har fått Carnegie att byta fot till köpråd, från den tidigare rekommendationen behåll..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.