DI > Ekonomi

Thursday, 29 September, 19:06

DI - 15 jan 16 kl. 22:33

Historiens skugga vilar över Taiwans valDet ser ut att bli regeringsskifte när Taiwan går till val på lördag. I vågskålen ligger relationen till Kina, landets viktigaste handelspartner..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Taiwans, Taiwan, Kina

Dela artikeln

6 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Historiens, skugga, vilaröver , Taiwans, val
SmålandsPosten - 15 apr 14 kl. 08:43

Zlatans skugga vilar ständigt över barndomsvännen

Zlatans sagolika framgångar får medelålders män att åter drömma om en karriär som fotbollsproffs. I bioaktuella 10 000 dagar är det Peter Magnussons malmöit som efter skraplottsvinst checkar ut från jobbet för att genom 10 000 dagar av idog träning infria målet. Denna bok baseras varken på fri dikt eller drömmar tagna ur intet.

Sydsvenskan - 29 apr 11 kl. 06:30

I Dianas skugga

Idag får prins William sin Kate. Anna Hellsten ser ett äktenskap med två troféer.
När prins William gifter sig med Kate Middleton idag är det frestande att se det som en ond saga som äntligen får ett gott slut: pojken som är en avbild av sin döda mamma får all den kärlek och trygghet hon aldrig fick.

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 15 kl. 15:39

De ska lyftas ur historiens skugga

Mjölkerskornas strejk på Säbyholm är en av punkterna som ska tas upp när medlemmar ur Landskronas socialdemokratiska kvinnoklubb den 8 mars håller styrelsemöte..

SvD - 24 okt 14 kl. 11:17

Krigets skugga vilar över valet

I västra Ukraina är det fred, men samtidigt är kriget konkret verklighet. Skolbarn samlar in frivilliga donationer till armén. Internflyktingar från östra Ukraina ska integreras i samhället och skolorna jobbar med traumatiserade barn..

GöteborgsPosten - 17 jun 15 kl. 05:00

En mörk skugga vilar över riksdagen

Det gångna riksdagsåret har visat upp politiker som inte förmått sätta landets bästa framför kortsiktig partitaktik..

Sydsvenskan - 14 jan 16 kl. 04:00

Med örat mot historiens snäcka

2013 års nobelpristagare i litteratur, Alice Munro, har mutat in sin uppväxtbygd i kanadensiska Ontario i åtskilliga noveller. I titelnovellen till ”Utsikten från Castle Rock” från 2006 får vi så att säga följa med från början, på det fartyg som i juni 1818 forslar Munros förfader James Laidlaw med familj från Skottland över Atlanten. Mot Nova Scotia.

SvD - 09 okt 14 kl. 18:11

Oron för ebola kastar skugga över världsekonomiska möten

Hotet från ebolasmittan vilar som en mörk skugga över de pågående årsmötena i Världsbanken och Internationella valutafonden IMF. Det makroekonomiska läget sammanfattas som en ”ny medioker” era.  .

SvD - 09 okt 14 kl. 18:11

Oron för ebola kastar skugga över världsekonomiska möten

Hotet från ebolasmittan vilar som en mörk skugga över de pågående årsmötena i Världsbanken och Internationella valutafonden IMF. Det makroekonomiska läget sammanfattas som en ”ny medioker” era..

GöteborgsPosten - 10 sep 15 kl. 17:21

Putins skugga faller över Syrien

Ryska UD avfärdar uppgifter om att Ryssland skulle dras in i kriget i Syrien som hysteri. Över den explosiva konflikten vilar dock Vladimir Putins skugga..

YA - 19 jul 13 kl. 06:30

Här går de största gäddorna i näckrosbladens skugga

Foto: Sprisse Nilsson
Visst nappar det, trots att gäddleken är över för länge sedan. I alla fall i Svaneholmssjön.
?

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Trump gjorde affärer med Castro

Republikanernas presidentkandidat Donald Trumps företag gjorde affärer med Kuba – trots USA:s stenhårda embargo. Det skriver nyhetsmagasinet Newsweek..

DI - 30 minuter sedan

IMF: Finns utrymme att sänka räntan mer

Internationella valutafonden, IMF, fortsätter att rikta kritik mot den svenska bostadsmarknaden och hushållens skuldsättning. Dessutom vill de att Finansinspektionen får mer resurser till övervakning..

DI - 45 minuter sedan

USA-börser: Supervalu rusar

Det var fortsatt relativt lugnt på Wall Street som några timmar in i torsdagshandeln låg på minus, vilket innebar en viss försvagning jämfört med öppningen..

DI - 1 timme sedan

Volvo återkallar 127.000 bilar

Volvo återkallar 127.000 bilar i världen efter problem med en felinstallerad slang som kan leda till fel i elsystemen. För Sveriges del rör det sig om 6.

DI - 1 timme sedan

Telefonsäljare får förbud och böter

Företaget 0700 Sverige AB förbjuds att använda sina försäljningsmetoder och döms också till böter på 300.000 kronor beslutar Patent- och marknadsdomstolen..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Deutsche Bank steg

Trots köptryck i oljerelaterat orkade Europabörserna inte riktigt försvara sina inledande uppgångar i torsdagshandeln..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Oljerally i Oslo

Överlägset starkast bland de nordiska börserna i torsdagshandeln var Oslo, Köpenhamn gick motvalls tyngt av läkemedelsaktier..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Oljebolag i topp

Oljebolagen tog täten när Stockholmsbörsen steg på torsdagen. Nykomlingen Engelska skolan rusade på sin första handelsdag..

DI - 1 timme sedan

Köpfest efter skatteåterbäring

Skatteåterbäring betyder köpfest. Svenskarna har satt sprätt på flera miljarder kronor de fått tillbaka av Skatteverket..

DI - 1 timme sedan

Experten: Så placerar du i en fortsatt trög världsekonomi

Världen kan glömma chanserna att nå tillbaka till det tidiga 2000-talets tillväxttakt. Men det betyder också att världens börser har mer att ge. Den slutsatsen drar brittiska Capital Economics..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.