Realtid > Ekonomi

Tuesday, 24 January, 14:13

Realtid - 15 jan 16 kl. 16:15

Höj kraven på IPO-kandidaternaNya börsbolag ska inte ha nya styrelser. Börsens krav borde skärpas..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
IPO

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höj, kraven, IPO-kandidaterna
YLE - 13 maj 14 kl. 04:25

Här är de österbottniska kandidaterna i EU-valet

Är det en skam att Finland inte tar emot fler flyktingar? Eller ska vi skärpa bevakningen av gränserna och i stället hjälpa folk i deras egna länder? Åsikterna går isär när 14 EU-kandidater från Österbotten svarar på frågor i Yles intervjuer.

BT - 13 okt 14 kl. 11:15

Hökmark: Hoppas Europa inte väljer Frankrike

När vi i Europaparlamentets ekonomiska utskott utfrågade kandidaterna till den nya EU-kommissionen blev plötsligt vägvalet för vår ekonomiska framtid väldigt klart. Det handlar antingen om att med reformer, budgetkontroll och sänkta skatter utveckla ny konkurrenskraft och en ekonomisk tillväxt som ger jobb eller om att låta allt fortsätta som vanligt med växande offentliga utgifter och allt större underskott. Det för mig mest skrämmande i detta var att Europaparlamentets socialistgrupp, där de svenska socialdemokraterna ingår, bekämpade de kandidater som agerat för budgetkontroll och ekonomiska reformer medan de hyllade en politik som tillåter stora underskott och som döljer behovet av reformer.

YLE - 27 nov 15 kl. 13:09

Jakobstad lediganslår tjänsten som stadsdirektör

På söndag utannonserar Jakobstad tjänsten som stadsdirektör. Men redan nu finns en handfull kandidater som en konsult vaskat fram på stadsstyrelsens uppdrag. Namnen har inte getts offentlighet.

Trelleborgs Allehanda - 10 maj 11 kl. 07:00

Jakten på en efterträdare sätter igång i sommar

Någon gång under sommaren kommer tjänsten som kommundirektör att annonseras ut.
Så snart som möjligt kommer gruppledarna för kommunstyrelsens olika partier att kallas till möte. På agendan står två frågor: Hur ska den nya kommundirektören rekryteras och vilka krav ska ställas på kandidaterna.

Barometern - 17 jul 13 kl. 07:30

Stärk lärarnas betydelse

Rubriken är hämtad från en nyligen utkommen bok av Inger Enkvist. Hon ger exempel på god utbildning från Finland, Japan och Kina och dålig utbildning från Frankrike och vissa områden i USA. Jag har specialstuderat kapitlet om Finland.

BT - 10 aug 11 kl. 00:30

Till sist tog han sitt ansvar

Hur mycket misstroende kan en partiordförande samla på sig och ändå sitta kvar vid makten? Vänsterpartiets Lars Ohly avstod från att testa förtroendet inom partiet vid kongressen i januari. Därigenom ger han gott om tid och utrymme för kandidaterna Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson och Hans Linde att profilera sig.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 22:29

"Avgörande utmaningar för V"

När partiledarkandidaterna för Vänsterpartiet på måndag kväll frågas ut på Moriskan i Malmö är det sex utmaningar för partiet som står i fokus, skriver fem ledande vänsterpartister i Malmö. Hur kandidaterna ser på dessa utmaningar blir avgörande för vem som får Malmövänsterns stöd, skriver de.
Behovet av en stark och självständig vänster som skapar ett alternativt politiskt projekt är skriande.

Sydsvenskan - 10 dec 11 kl. 10:56

Kvoteringsfrågan het i Danmark

Foto: Jenny Leyman
Danska börsbolag är sämst i Skandinavien på att få in kvinnor i näringslivstoppen. Nu hotar den danska regeringen med kvotering för att få fart på jämställdhetsdebatten.
Klackarna klapprar mot parketten när Charlotte Pontoppidan Wise går fram till podiet i föreläsningssalen och tar tag i mikrofonen.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 00:31

Parti viktigare än person

Personkryssen till riksdagsvalet är färdigräknade nästan överallt. I Kronoberg var det ingen politiker som lyckades kryssa sig förbi partiernas färdigställda listor. Thomas Enroth (S) var den kandidat flest kronobergare ville skicka till riksdagen.

Skånskan - 14 jan 16 kl. 16:30

Busslinjerna väster om Lund ska upphandlas

lund Skånetrafiken ska förnya avtalet för regionbussarna som kör på linjerna väster om Lund.Det rör sig bland annat om linje 139, Lund, Lomma, Malmö, uppger Ewa Rosén, upphandlingschef.
Senast den 15 april ska Skånetrafiken ha fått in anmälan från de företag som vill vara med och slåss om linjerna.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

SEB bästa banken inom digitalisering

Telekombolagen är bäst på digitalisering medan bankerna ligger fortsatt efter. Bäst av bankerna är SEB. Det visar en studie från management- och it-konsultbolaget Bearingpoint..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

"Ett litet plåster på ett stort blödande sår"

Patrik Westander, vd för pr-byrån Westander anser att förslaget om karenstid för statsråd som vill in i näringslivet är som att sätta ett litet plåster på ett stort blödande sår. En karenstid löser inte problemet med pr-branschens hemlighetsmakeri..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Izettle tar in kapital - siktar på börsen

Fintechbolaget Izettle genomgår en förändring och siktar på börsen eller en strukturaffär. Som ett led i det arbetet har företaget tagit in nytt kapital. Samtidigt har företaget tappat flera ledande chefer..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

"Transaktionsmarknaden ser väldigt bra ut just nu"

Globalt rankas White & Case som nummer 1 enligt Mergermarket M&A League Table. Darragh Byrne, vd på White & Case Sverige, förklarar framgången med en tydlig strategi, hög kvalité och ett långsiktigt tänk..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Izettle pressat av chefsflykt - tar in nytt kapital

Fintechbolaget Izettle har drabbats av flera chefsavhopp. Samtidigt genomgår bolaget en förändring och siktar på börsen eller en strukturaffär. Som ett led i det arbetet har företaget tagit in nytt kapital..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Creades bättre än index

Den aktiva förvaltningen birog mest till ökningen av substansvärdet..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Fingerprintägare med problem

Fingerprints huvudägare driver genom sin advokat tesen att han är förföljd av media och Ekobrottsmyndigheten. Men det är faktiskt ingen rättighet att handla hur som helst i ett börsbolag. Som storägare måste man också tåla att bli synad..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Karenstid för statsråd som vill in i näringslivet

För att hindra intressekonflikter ska statsråd och statssekreterare som byter jobb kunna förbjudas att under en viss tid påbörja sitt nya jobb eller att arbeta med vissa frågor och områden..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Finansskatten sänker Stockholm

Regeringen och styret i Stockholms stad måste arbeta intensivt för att möjliggöra för Sveriges huvudstadsregion att flytta fram positionerna som ett finanscentrum i Europa, och säkra positionen som en av Europas främsta fintech-städer. En finansskatt skulle utgöra ett praktfullt självmål i det arbetet..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemlig finansrapport om SSE Opportunities

Investerarna har börjat få tillbaka sina pengar från Jon Jonssons fond som är under avveckling. Men oron hos de som satsat pengar är stor – det visar en hemlig rapport som Realtid har tillgång till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.