YLE > Finland

Friday, 22 January, 11:14

YLE - 15 jan 16 kl. 11:12

Demonstrant kräver skadestånd för polisens gummikulaLaboratorieundersökningar bevisar att demonstrantens ögonskador orsakades av polisens tryckluftsvapen. - Min enda önskan är att polisen ännu kontrollerar om det här vapnet verkligen är lämpligt, säger demonstranten. Demonstrationen på självständighetsdagen var första gången som polisen använde tryckluftsvapen med gummikulor. Trots att skotten riktades mot demonstranternas ben har en gummikula rikoschetterat så att en demonstrants öga träffades. I samband med att mannens ögonskada undersöktes plockade läkaren bort under en millimeter stora gummibitar ur ögat.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Centralkriminalpolisens, Helsingin Sanomatatt, Jari Laine, Yle Huvudstadsregionen, Laine, Finland, Enligt, Toni Uusikivi, HS, FN, EPA, Tidigare, USA, Boston, Hesperiaparken, Helsingfors, Dan Granqvist

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demonstrant, kräver, skadeståndför , polisens, gummikula
SmålandsPosten - 15 jul 14 kl. 14:34

Demonstrant bortkörd av polisen

Motdemonstranten störde SD-ledarens möte i Växjö och transporterades iväg över tre kilometer av polisen. Nu vill Justitieombudsmannen, JO, titta närmare på polisingripandet. – Jag är extremt lycklig att JO tar det här.

YLE - 06 dec 15 kl. 18:31

En demonstrant skadades i ögat av tryckluftsgevär

Polisen i Helsingfors säger att man har lagt beslag på facklor som bars av demonstranter i Tölö. Föreningen 612 ordnade också i år ett fackeltåg till hjältegravarna på Sandudd, men polisen bekräftar inte att det var 612-föreningens facklor som beslagtogs. Polisen har gripit över tio personer.

Sydsvenskan - 25 aug 14 kl. 12:05

"Till skillnad från Lukas Moodysson såg jag oacceptabla handlingar från motdemonstranter"

Jag var, liksom många andra, på plats vid Svenskarnas partis möte på Limhamns torg och har läst allt som jag har hittat om händelserna och står kvar med en frustration över hur olika syn människor kan ha på ett och samma skede. Jag läser Lukas Moodyssons text. Han är en i raden av flera som ifrågasätter polisens förmåga att kommunicera.

Skånskan - 12 okt 15 kl. 19:28

“Det är en lögnaktig anklagelse”

Malmö Daniel Sestrajcic (V) tillbakavisar anklagelserna om att ha sparkat en polisman i huvudet i samband med polisens avhysning av tältlägret utanför Migrationsverket.
- Under inga som helst omständigheter har jag gjort någon våldshandling, säger han.Daniel Sestrajcic är märkbart arg över anklagelserna när Skånskan når honom under måndagskvällen.

BT - 23 aug 14 kl. 15:18

Stökiga demonstrationer i Malmö

En person uppges ha blivit påkörd av en polisbil när uppemot 700 personer samlats för att demonstrera mot Svenskarnas Parti i Malmö. Polis från Västra Götaland och Stockholm är på plats i Skåne i dag för att vara med och övervaka partiets möten i Ystad, Malmö och Helsingborg. I Malmö är motdemonstrationen mot Svenskarnas partis torgmöte stor.

Barometern - 23 aug 14 kl. 17:30

Fem skadade i demonstration i Malmö

Polisen tappade kontrollen över en stor demonstration mot nazistiska Svenskarnas parti Malmö i dag. Runt tusen demonstranter hade samlats på Limhamnstorget när partiledaren Stefan Jacobsson skulle tala. Fem demonstranter ska ha skadats allvarligt och förts bort med ambulans.

BT - 23 aug 14 kl. 17:45

Fem skadade i demonstration i Malmö

Polisen tappade kontrollen över en stor demonstration mot nazistiska Svenskarnas parti Malmö i dag. Runt tusen demonstranter hade samlats på Limhamnstorget när partiledaren Stefan Jacobsson skulle tala. Fem demonstranter har skadats allvarligt och förts bort med ambulans.

BT - 23 aug 14 kl. 19:25

Tio skadade i demonstration i Malmö

Polisen tappade kontrollen över en demonstration mot nazistiska Svenskarnas parti Malmö i dag. Runt tusen demonstranter hade samlats på Limhamnstorget när partiledaren Stefan Jacobsson skulle tala. Tio demonstranter har uppsökt sjukhus, varav fem fördes dit i ambulans med allvarliga skador.

Barometern - 23 aug 14 kl. 19:25

Tio skadade i demonstration i Malmö

Polisen tappade kontrollen över en demonstration mot nazistiska Svenskarnas parti Malmö i dag. Runt tusen demonstranter hade samlats på Limhamnstorget när partiledaren Stefan Jacobsson skulle tala. Tio demonstranter har uppsökt sjukhus, varav fem fördes dit i ambulans med allvarliga skador.

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 14:24

Få poliser avskedade i fjol

Två polisanställda avskedades i fjol efter beslut av polisens ansvarsnämnd. Antalet är det näst lägsta på fem år. Samtidigt skrevs över 40 ärenden av, däribland en inspektör som skickat sex-sms till en flicka han mött i tjänsten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.