DI > Ekonomi

Monday, 24 October, 20:18

DI - 14 jan 16 kl. 22:08

New York-börser: Olja och Fed bakom fin börsdag



Efter en svajig start på torsdagshandeln tog köparna kommandot på Wall Street som stängde på plus..
Läs mer på DI
Läs mer om:
York, Fed, Wall Street

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: New, York-börser, Oljaoch , Fed, bakom, fin, börsdag
DI - 14 jun 16 kl. 19:45

New York-börser: Olja och brexit pressar på nedåt

De amerikanska börserna var några timmar in i tisdagshandeln fortsatt på minus, sänkt av Brexit-osäkerhet och väntan på Fed-mötets utfall på onsdag. Svagast utveckling sågs hos konjunkturkänsliga sektorer..

DI - 14 dec 15 kl. 16:10

New York-börser: Fed och olja i tar all uppmärksamhet

Börserna i New York öppnade måndagshandeln kring nollan efter ett blytungt veckoavslut.En obligationsfond, nya lågpunkter i oljan samt veckans emotsedda räntemöte bidrog dock till viss oro i investerarledet..

DI - 24 mar 16 kl. 18:15

New York-börser: Olja och finans tynger

Några timmar in i torsdagshandeln låg Wall Street fortsatt på minus, med främst press från råvaru- och bankaktier..

DI - 28 sep 16 kl. 16:16

New York-börser: Åtgärder lyfter Blackberry

Börserna i New York startade onsdagshandeln stilla och lätt på plus. Positiva Europabörser och uppgång i oljan hjälpte till. På bolagsfronten rapportbackade Nike medan Blackberry hade vind i seglen..

DI - 17 apr 15 kl. 14:57

New York-börser: Pekar mot minusöppning

USA-börserna väntas inleda fredagen klart på minus. Tonen i terminerna sattes några timmar före öppning då lättade blankningsregler i Kina satte press på såväl Europahandeln som New York..

DI - 29 apr 15 kl. 15:10

New York-börser: Pekar mot lägre öppning

Tunga nedgångar i Europa sätter sordin på sentimentet och kurserna på New York-börserna väntas inleda lägre på onsdagen.S&P 500-terminen var klockan 15.02 0,5 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,4 procent under..

DI - 10 jun 15 kl. 15:33

New York-börser: Positiv öppning väntas

Kurserna på New York-börserna väntas öppna högre på onsdagen efter att börserna i Europa vänt en svag start till en relativt hygglig uppgång på eftermiddagen. Högre oljepriser väntas lyfta oljeaktier..

DI - 08 jul 15 kl. 22:21

New York-börser: Nedåt efter börsstopp

Ett tekniskt fel stoppade all aktiehandel på New York-börsen i mer än tre timmar under onsdagen. Handeln kunde återupptas först en knapp timme innan börsens stängning. Både Dow Jones och Nasdaq hade då backat på grund av den kinesiska turbulensen..

DI - 25 nov 15 kl. 20:45

New York-börser: Handeln fortsatt avvaktande

New York-börserna har fortsatt onsdagens handel med sammantagen indexutveckling nära nollstrecket. Sektormässigt är det dock ganska stor spridning, med dollarstyrka som pressar riskviljan i råvaror samtidigt som företagsaffärerna håller uppe intresset för läkemedel..

DI - 10 dec 15 kl. 16:11

New York-börser: Lugn start med Yellen i fokus

Börserna i New York startade torsdagen kring nollan efter de senaste dagarnas tapp som kom på konjunktur- och oljeoro.Investerare hade få makronyheter att förhålla sig till men nästa veckas räntemöte var i blickfånget..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Amerikanska trupper i Norge

USA kommer att stationera 330 marinkårssoldater i Norge nästa år, uppger norska NRK. Men beslutet väcker kritik internt bland de norska regeringspartierna..

DI - 1 timme sedan

Elpriset rusar

Elpriserna både i Sverige och runt om i Europa rusar. Höstens historiska högtrycksväder men även en rad andra skäl bidrar..

DI - 1 timme sedan

Bud på börsvraket

Aktieägarna i tre börsbolag har fått se investeringar rasa med över 99 procent i värde under de senaste fem åren. Nu är ett av bolagen på väg att köpas upp av ryska investerare..

DI - 1 timme sedan

Aixtron rasade sedan myndigheter stoppat uppköp

Aixtron rasade 12 procent på börsen i Frankfurt på måndagen sedan tyska myndigheter dragit tillbaka sitt godkännande för övertagandet av halvledartillverkaren, med en kinesisk budgivare..

DI - 1 timme sedan

Interfox Resources ordförande dumpar aktier

Interfox Resources ordförande Max Renard har den 19 oktober sålt 1,6 miljoner aktier i bolaget till ett New York-baserat så kallat family office för 9:85 kronor styck..

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Philips steg på rapport

Optimism kring problemdrabbade banker, hyfsade bolagsrapporter och ekonomisk data - det gav bränsle till Europabörserna i måndagshandeln..

DI - 2 timmar sedan

Gurun spår rusning för guldet

Fondbolagets Franklin Templetons investeringsveteran Mark Mobius, som är specialiserad på tillväxtmarknader, bedömer att guldet kommer att gå starkt under nästa år..

DI - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen: Schörling-bolag och Telia sänkte

Stockholmsbörsen inledde måndagen till muntra toner men avslutade i moll. Bland storbolagen gick investmentbolaget Melker Schörling AB i täten för nedgången efter att styrelseordförande och huvudägaren Melker Schörling meddelat att han tänker lämna sina styrelseuppdrag under våren..



Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.