Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 29 February, 07:01

Cornucopia - 13 jan 16 kl. 14:29

Gästinlägg: Strömavbrott Viksjö (Stockholm) 6-7 januari 2016Nedanstående är ett gästinlägg av Tommy Walfridsson och handlar om ett 22 timmar långt strömavbrotti Viksjö i Stockholm. Fokus är på hur ett lågenergihus uppför sig vid strömavbrott och kallt väder i kontrast mot grannarna.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Viksjö, Tommy Walfridsson, Stockholm, Före, FTX, EVI HEAT, Stearinljus, Riggar, PET, SMS, IKEA, WalfridsonCivilingenjör Energiteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gästinlägg, Strömavbrott, Viksjö, Stockholm, 6-7, januari, 2016

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 13 timmar sedan

Fredagsmys: Rammstein bygger arena

Dags för lite fredagsmys, och vad är inte mysigare än ett litet arenabygge för Rammsteins konserter förra sommaren. I år kommer detta suveräna och bokstavligen heta spektakel till Nya Ullevi i Göteborg.Stark rekommendation på den konserten alltså.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Konjunkturbarometeren kvar i lågkonjunktur - före coronapaniken

Konjunkturinstitutets (KI) framåtblickande barometerindikator ("konjunkturbarometern") är kvar i lågkonjunktur, om än stigande. Underlaget för undersökningen samlades in från företag och hushåll före den rådande coronapaniken och marknadskraschen, och det blir således intressant att se nästa månads konjunkturbarometer. Det ser också ut att ha slunkit in ett fel i barometern.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Moderaterna och Ulf Kristersson kanske inte ska göra politik av ett virus?

"Inför risken för en kris på grund av coronaviruset, där tusentals personer bland våra äldre och andra i riskgrupper riskerar att bli svårt sjuka, eller i värsta fall avlida i förtid, så vill vi som oppositionsparti lägga våra politiska meningskiljaktigheter åt sidan. Ett virus bryr sig inte om höger-vänster eller GALTAN. Därför ställer vi oss helhjärtat bakom regeringen i att motverka och hantera en kommande kris och är beredda att ingå i en tvärparlamentarisk krisgrupp.

Cornucopia - 22 timmar sedan

The Ulla-Bella Solution: 8.8.8.8

Flera svenska Internetleverantörer upplever problem med Internetes IP-adressbok DNS just nu. Huruvida det är ett angrepp eller bara tekniskt strul går ej att säga just nu. Lösningen är att manuellt ställa in DNS till exempelvis Googles öppna DNS på 8.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Börskraschen ett faktum - nedgångar på över 10% på en vecka

Börskraschen är ett faktum med nedgångar på över 10% i USA på en vecka, och eventuellt de största nedgångarna på en dag i storbolagsindexet som Dow Jones sedan 1930-talet. Raset fortsätter i Asien, samtidigt som det påstår att Ryssland/Syrien bombat och dödat 37 turkiska militärer i en ledningscentral i Syrien. Turkiet meddelade också enligt Reuters att man slutar hindra flyktingar att ta sig till EU, och har beordrat sin polis, kustbevakning och gränsvakter att kliva åt sidan.

Cornucopia - Igår: 12:57

Fler färdigställda lägenheter under 2019

Antalet färdigställda lägenheter i flerbostadshus ökade något under 2019. Anledningen är eftersläpningen av det stora antalet byggstarter innan spekulationen i obyggda bostadsrätter imploderade 2017. Nu har dock byggstarterna gått ner och man kan vänta sig färre färdigställda lägenheter under 2020.

Cornucopia - Igår: 11:04

OMXS30 nosar på 2015 års nivåer

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har varit nere och nosat på nivåerna från 2015. Samtidigt bör det börja bli segt på nedsidan, då området runt 1700 bör vara ett rejält psykologiskt stöd, där börsen vänt eller handlats väldigt mycket.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 10:00

Skärp er!

Skrev några rader som sammantaget utgör en sk rant på Twitter igår, återpublicerar det väsentligaste nedan. Beskedet jag vill ge till bloggläsarna är det samma - försök göra coronaviruset till en politisk fråga eller en fråga om människors ursprung så åker du ut från vitlistan.
Från en plats i Sverige.

Cornucopia - I förrgår: 06:40

Nedåt i Asien och USA - men tech upp

På morgonen faller börserna i Asien, och följer därmed efter nedgångarna i USA igår kväll. De amerikanska börserna var dock splittrade och tech i form av Nasdaq-börsen steg. Microsoft vinstvarnade på grund av coronaviruset och Tysklands folkhälsominister varnade för början på en epidemi.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

Försvarsmaktens CBRN-kompani och Akademiska i Uppsala har genomfört lyckad coronaövning

Försvarsmaktens CBRN-kompani i Umeå har i tysthet genomfört en lyckad coronaövning tillsammans med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kompaniet omgrupperade sitt mobila biologiska laboratorie till Uppsala och man arbetade tillsammans på mindre än ett dygn fram lyckad arbetsgång för att låta Försvarsmakten stödja den civila sjukvården.
Gamla hederliga SkyddsR F Stab, från min militärtjänstgöring och 170 timmars utbildning i CBRN (hette ABC på den tiden), i egenskap av stabschef på ett pansarskyttekompani.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.