DI > Ekonomi

Friday, 30 September, 17:17

DI - 10 jan 16 kl. 19:36

Saudiska oljejätten kan bli världens mest värdefulla bolagPå torsdagen släppte den saudiska kronprinsen Mohammad bin Salman en bomb: det finns planer på att börsnotera den statliga oljejätten Saudi Aramco. Om så skulle ske blir det troligen ett av världens största och mest värdefulla bolag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mohammad, Salman, Saudi Aramco

Dela artikeln

61 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Saudiska, oljejättenkan bli världens , mest, värdefulla, bolag
VBL - 28 jan 13 kl. 09:48

Apple förlorade förstaplatsen

Dator- och mobiltelefontillverkaren Apple har förlorat sin ställning som världens mest värdefulla bolag. Oljejätten Exxon Mobile gick om Apple i fredags..

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 16 kl. 07:57

Statoil gör miljardköp i Lundin

Den norska oljejätten Statoil har köpt en aktiepost motsvarande 11,9 procent av aktierna i Lundin Petroleum för totalt cirka 4,6 miljarder kronor."Investeringen syftar till att öka Statoils indirekta exponering mot oljefält på den norska kontinentalsockeln", skriver Statoil i ett pressmeddelande.Statoils vd Eldar Sætre skriver att bolaget betraktar aktieköpet som en långsiktig investering.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Grekland riskerar missa nödlån

Grekland har ännu inte genomfört sitt beting av ekonomiska reformer. Därför riskerar landet att missa nästa delutbetalning av euroländernas nödlån vid eurogruppens möte den 10 oktober..

DI - 15 minuter sedan

Staffan Persson miljonköper i Lexington

Investeraren Staffan Persson, styrelseledamot i Lexington, har den 29 september köpt 50.000 aktier i bolaget för 27,51 kronor styck, vilket ger ett totalpris på 1,4 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Samsung tar över Commerzbanks skrapa

Det tyska fastighetsbolaget Patrizia Immobilien köper Commerzbankskrapan i Frankfurt åt Samsung Group..

DI - 45 minuter sedan

Ericssonchefen fick miljoner för att stanna - nu lämnar hon

Ericssons hårt kritiserade personalchef Bina Chaurasia lämnar mitt under arbetet med den stora omorganisationen. Det är den tredje förändringen i den högsta ledningen på kort tid..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Deutsche Bank-oron blåste över

Europeiska marknader inledde fredagens handel i en nervös ton efter att förnyad oro över utsikterna för Deutsche Bank dämpat riskhumöret. Euron pressades nedåt och statspappersräntor sjönk, men humöret förbättrades och förmiddagens rörelser gröptes ur efter hand..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Uppåt efter mildrad bankoro

Köparna var tillbaka på de amerikanska börserna, som startade fredagshandeln på plus efter att torsdagens bankoro hade mildrats något..

DI - 1 timme sedan

Monte Paschi har fått bud på sina dåliga lån

Den problemfyllda italienska banken Monte dei Paschi har fått bud på sin portfölj med dåliga lån från en investerargrupp med KKR och Varde Partners..

DI - 1 timme sedan

Chicagos inköpschefer mer optimistiska än väntat

Index från inköpscheferna i Chicago steg till 54,2 i september, från 51,5 föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Stopp för alkoglass

Det kryphål i lagen som tillåter att alkoglass säljs i vanliga affärer ska nu täppas till..

DI - 1 timme sedan

USA-konsumenter överraskande positiva

University of Michigans index över det amerikanska konsumentförtroendet steg till 91,2 i september jämfört med 89,8 i augusti..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.