DI > Ekonomi

Monday, 24 October, 05:21

DI - 10 jan 16 kl. 12:25

Dokument: Energijättens vägvalDen amerikanska energijätten Exxon Mobil utreds för att ha förlett investerare genom att finansiera grupper som förnekar fossila bränslens inverkan på klimatet. Men på 1970-talet låg Exxons forskningsavdelning i framkanten av klimatforskningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Exxon Mobil, Exxons

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Dokument, Energijättens, vägval

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Uppåt i Tokyo på stärkt dollar

Tokyobörsen steg något i den tidiga handeln, efter att dollarn stärktes mot yenen. Nikkei 225-index gick upp 0,1 procent, likt det bredare Topix-index..

DI - 5 minuter sedan

Regionala regeringar håller brexitmöte

Företrädare för de skotska, walesiska och nordirländska regeringarna kommer att få chansen att presentera hur de vill att Storbritanniens framtida förbindelser med EU ska ut – inför att förhandlingarna med Bryssel drar igång nästa år..

DI - 15 minuter sedan

Japans export fortsätter falla

Japans export sjönk 6,9 procent i september, jämfört med samma period för ett år sedan, för tolfte månaden i rad, visar nya siffror från finansdepartementet..

DI - 15 minuter sedan

Rejäla lönelyft för landstingschefer

De högsta tjänstemännen inom Stockholms läns landsting har haft en fenomenal löneutveckling. Deras löner har stigit betydligt mer än politikernas under de tio senaste åren. Högsta månadslönen ligger på 237 000..

DI - 15 minuter sedan

Detta händer måndagen den 24 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Inwido (kl 7.45), Gunnebo (kl 8.00), Ortivus (kl 8.

DI - 6 timmar sedan

Maktskifte väntar i Litauen

Bonde- och miljöpartiet gick till storseger i Litauens andra omgång av parlamentsvalet. Den socialdemokratiske premiärministern Algirdas Butkevicius parti hade bara fått 17 av platserna i parlamentet när nästan alla röster var räknade..

DI - 6 timmar sedan

L: Pröva utvisning för fler brott

Liberalerna vill att domstolarna ska pröva utvisning i fler fall än i dag. Nu sker det när straffvärdet är minst ett år men den gränsen ska sänkas till sex månader, skriver partiets migrations- och integrationspolitiske talesperson Fredrik Malm i en debattartikel i Dagens Nyheter..

DI - 6 timmar sedan

Miljoner borta ur Carl Larsson-gården

Carl Larsson-gården i Sundborn i Dalarna är i ekonomisk kris och kan få svårt att hålla öppet. En person misstänks ha förskingrat pengar ur kassan. "Det handlar om miljonbelopp", säger föreningens ordförande till TT..

DI - 7 timmar sedan

Svenskarna invaderar USA

USA har blivit nya Kanarieöarna. Rekordmånga svenskar väljer det stora landet i väst som semestermål i höst och vinter. "Det var länge sedan vi såg så här stora ökningar”, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia..

DI - 8 timmar sedan

Skuggdirektionen: Rör varken räntan eller räntepappersköpen

Globalt oroar politiken mer än ekonomin. I Sverige var det senaste inflationsutfallet en besvikelse, men penning-politiken bör lämnas oförändrad. Det anser Skuggdirektionen, som inte ser finans-politiken som någon mirakelmedicin när penningpolitiken tappar kraft..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.