SvD > Ekonomi

Tuesday, 28 June, 09:44

SvD - 07 jan 16 kl. 18:59

Sex familjer 20 miljarder fattigare på tre dagarEn rad ledande svenska finansfamiljer har förlorat stora aktievärden på börsårets svarta inledning. Efter tre dagars börsras ligger den totala värdeminskningen på över 20 miljarder kronor för familjer som Persson, Douglas, Schörling och Wallenberg..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Persson, Wallenberg

Dela artikeln

521 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Sex, familjer20 , miljarder, fattigare, tre, dagar
E24 - 14 dec 11 kl. 11:13

384 miljarder fattigare

Börsraset under tredje kvartalet gjorde hushållen 384 miljarder fattigare..

SvD - 13 jun 14 kl. 01:26

Pensionärerna 1,8 miljarder fattigare under 2014

Regeringens åtgärder för landets två miljoner pensionärer är otillräckliga. Trots sänkt skatt och höjda bostadstillägg blir den äldre generationen 1,8 miljarder kronor fattigare under 2014. Det är dags att avskaffa pensionärsskatten, skriver Joacim Olsson, Skattebetalarnas förening, och Karl Erik Olsson, SPF..

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 11 kl. 13:17

Hushållen 45 miljarder fattigare

De svenska hushållens nettoförmögenhet, tillgångarna minus skulderna, minskade under loppet av andra kvartalet med 45 miljarder kronor till 7 418 miljarder kronor, enligt SEB:s sparbarometer. "Minskat börsvärde och ökade skulder för hushållen ligger bakom fallet", skriver bankens privatekonom Gunilla Nyström i ett pressmeddelande..

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 11 kl. 11:01

Hushållen 384 miljarder fattigare

De svenska hushållens nettoförmögenhet, tillgångarna minus skulderna, minskade under tredje kvartalet med 384 miljarder kronor till 7 089 miljarder kronor, enligt SEB:s sparbarometer. "Hushållen förlorade fem procent av sin nettoförmögenhet under tredje kvartalet. Börsraset orsakade merparten av förlusten", skriver bankens privatekonom Gunilla Nyström..

DI - 07 mar 12 kl. 10:24

De blev 77 miljarder fattigare på en dag

Världens 20 rikaste personer fick se sina förmögenheter minska med motsvarande 76,6 miljarder kronor i samband med tisdagens börsfall, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.Ingvar Kamprad tappade 6 miljarder kronor..

PrivataAffärer - 16 sep 15 kl. 10:08

Så blev svenskarna 149 miljarder fattigare

De svenska hushållens nettoförmögenhet minskade med 149 miljarder kronor under andra kvartalet, till 12.923 miljarder kronor. Den huvudsakliga orsaken var de fallande börserna....

Expressen - 08 jan 16 kl. 12:14

De blev 20 miljarder fattigare på tre dagar

Årets första börsdagar har varit mörka – inte minst för landets ledande finansfamiljer. På bara tre dagar har familjerna Persson, Bennet, Douglas, Schörling, Lundberg och Wallenberg förlorat sammanlagt omkring 20 miljarder kronor i och med börsraset, skriver SvD Näringsliv..

Affärsvärlden - 02 mar 16 kl. 14:46

Världens rikaste har blivit 600 miljarder fattigare

När Forbes rankar världens rikaste har den samlade förmögenheten minskat med närmare 600 miljarder kronor..

SVT - 12 mar 15 kl. 14:21

Sex nya miljarder till försvaret

Fartyg och båtar rustas upp för att jaga främmande ubåtar på svenskt vatten. Regeringen lägger nu ytterligare sex miljarder kronor på försvaret..

E24 - 14 dec 11 kl. 11:13

Hushållen lite fattigare

Börsraset under trejde kvartalet gjorde hushållen 384 miljarder fattigare. Samtidigt ökade skuldbördan något..

Fler nyheter från SvD

SvD - 30 minuter sedan

Börsen återhämtar sig efter kollaps

Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index går upp med 2,2 procent efter kollapsen i går, när den rasade med 7,8 procent..

SvD - 1 timme sedan

Stor osäkerhet inför dagens börsöppning

Efter gårdagens historiska börsfall på 7,8 procent hoppas nu analytiker på en lugnare börsdag. Marknaden letar febrilt efter positiva tecken från politiker och centralbanker så att det låsta läget upphör..

SvD - 1 timme sedan

Låt inte bolånebanken röra din pension

Bankerna tjänar stora pengar på den massiva flyttström av pensionpengar som just nu pågår. Förlorare
är sparare som närmar sig pensionen som flyttats till högriskalternativ. Låt aldrig bolånebanken ta kontrollen över din tjänstepension..

SvD - 2 timmar sedan

Inget undantagstillstånd på tisdagens börs

Stockholmbörsen drar tillbaka det undantagstillstånd för derivatmarknaden, så kallad fast market, som rådde på måndagen..

SvD - 8 timmar sedan

"VW-uppgörelsen värd 15 miljarder"

Volkswagens uppgörelse med nästan 500 000 dieselbil-ägare och statliga tillsynsmyndigheter värderas till mer än 15 miljarder amerikanska dollar, ungefär 127 miljarder kronor, uppger en källa för Reuters. Den är en följd av utsläppsskandalen, då miljoner bilar har utrustats med mjukvara som manipulerar bilarnas utsläppsdata..

SvD - 14 timmar sedan

Finansministern lugnade Sveriges finanselit

Frågorna var många när det absoluta toppskiktet inom svenskt näringsliv samlades på måndagen för ett första möte med regeringen efter britternas ja till brexit. Förutsättningarna för svenska företags fortsatta handel med Storbritannien var i fokus. – Det är viktigt att samarbeta för att tillsammans stå upp för Sveriges intressen, säger finansminister Magdalena Andersson..

SvD - 16 timmar sedan

Historiskt ras – Stockholm stängde ner 8 procent

På måndagen drabbades Stockholmsbörsen av ett historiskt kursras och stängde ner 7,75 procent, i spåren av brexit. Volvo kollapsade med ett ras på 14 procent, SEB föll med 11 procent och Handelsbanken med 9 procent. Analytiker varnar för en fortsatt nervös och fallande aktiemarknad..

SvD - 16 timmar sedan

Wallenberg: ”Sorgligaste dagen i mitt professionella liv”

Företagen kommer att avvakta med investeringar i Storbritannien efter brexit. Det konstaterar Jacob Wallenberg, Investors ordförande, som nu vill att Sverige utnyttjar det osäkra läget till stora satsningar på infrastruktur, byggande med mera..

SvD - 20 timmar sedan

Getinge-konkurrent miljardbudar på Heartware

Det amerikanska medicinteknikbolaget Medtronic, som är en konkurrent till Getinge, vill köpa Heartware International för 1,1 miljarder dollar..

SvD - 20 timmar sedan

Norges Bank minskar Volvo-innehav

Norges Bank har minskat sitt ägande i Volvo till motsvarande 4,9 procent av kapitalet och 5,82 procent av rösterna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.