Sydöstran > Nyheter

Friday, 22 June, 17:18

Liknande nyheter

Taggar: Flyktinghjälpi , mörkeroch , kyla
Uppsalanyheter.se - 30 sep 15 kl. 04:20

Uppsalaelever samlar in pengar till flyktinghjälpen

Flyktingkatastrofen: Aldrig har viljan att hjälpa människor som flyr sina hemländer varit större och många insamlingsinitiativ sker runt om i landet. Uppsalanyheter träffade två ungdomar från elevrådet på Von Bahrs Skola där man har startat en egen insamling.Aldrig har viljan att hjälpa människor som flyr sina hemländer varit större och många insamlingsinitiativ sker runt om i landet.

Barometern - 24 okt 13 kl. 07:40

Engagerade och aktiva medlemmar stärker FN

Om inte Förenta Nationerna fanns skulle organisationen behöva upp­finnas ? så kan betydelsen av en mötesplats för alla världens länder uttryckas. Världsorganisationens arbete kommer miljoner människor till del varje dag i form av flyktinghjälp, katastrofarbete, utbildning för flickor och kvinnor och vaccinationsprogram mot smittsamma sjukdomar för barn i hela världen.

Affärsvärlden - 04 sep 15 kl. 17:20

Miljoninsamling till flyktinghjälp

Radiohjälpen fick under en dag in fyra miljoner kronor. Rekordsumman samlades in samma dag som bilden på en död treåring vid Medelhavet spreds över världen. Även andra organisationer märker ett enormt intresse..

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 15 kl. 00:34

EU-ledare stärker gränserna

Klockan hann över midnatt innan EU:s stats- och regeringschefer slutade prata om flyktingkrisen på sitt toppmöte i Bryssel.
En miljard euro ska ges till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna ska stärkas..

GöteborgsPosten - 24 sep 15 kl. 00:35

EU-ledare stärker gränserna

Klockan hann över midnatt innan EU:s stats- och regeringschefer slutade prata om flyktingkrisen på sitt toppmöte i Bryssel. En miljard euro ska ges till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna ska stärkas..

UNT - 24 sep 15 kl. 02:00

EU-ledare stärker gränserna

EU ska ge en miljard euro till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna stärks..

YLE - 19 sep 15 kl. 16:04

Irakier gav råd till asylsökande i Kristinestad

Det absolut viktigaste för de asylsökande är att lära sig landets språk, säger Bikthiyar Qader Saeed. Han kom själv som asylsökande till Kristinestad från Irak för fem år sedan. I dag bor han i södra Finland.

YLE - 06 apr 16 kl. 14:30

#minkör: Körsång fostrar inåt och utåt

Utåt sett är Aurorakören i Åbo kända för sin sångarglädje och sitt speciella sound, men kören kan också ha en samhällsfostrande funktion. Det märks speciellt nu i april, då kören genomför en stödkonsert tillsammans med asylsökande konstnärer och musikutövare. – Körsång är fostrande, så är det bara.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Bildspel: Se allt från midsommarfirandet i Valje

Med blomsterkransar i håret, musik och dans kring midsommarstången. Nu är det årliga midsommarfirandet i Valje igång, se Sydöstrans bilder från midsommarfirandet i Valje. .

Sydöstran - 30 minuter sedan

Tyska avbräcket - Hummels skadad

Tyskland har drabbats av ett avbräck inför VM-matchen mot Sverige. Det är mittbacken Mats Hummels som har skadat en kota i nacken, meddelade förbundskaptenen Joachim Löw på en presskonferens.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Ericssons bil började brinna

Det blev ett dramatiskt slut av fredagens första träningsheat inför Frankrikes Grand Prix för den svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson. Hans bil började nämligen brinna. Ericsson tappade kontrollen över sin Sauber i en kurva, började snurra, innan han gled av banan varpå bilen fattade eld.

Sydöstran - 1 timme sedan

"Billy Elliot" ställs in efter hatkampanj

Nationaloperan i Budapest ställer in 15 föreställningar av musikalen "Billy Elliot" efter en homofobisk kampanj mot föreställningen, skriver The Independent.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Dömda för övergrepp kan släppas mot borgen

En spansk domstol har beslutat att fem män, dömda till långa fängelsestraff för sexuellt utnyttjande, kan friges mot borgen. Beslutet ledde att demonstrationer planeras på flera håll i landet, bland annat i Madrid, Valencia och Sevilla.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Strålande midsommarfirande i Brunnsparken

Över tusen personer njöt av sol, musik och dans kring midsommarstången under firandet i Brunnsparken..

Sydöstran - 1 timme sedan

Brasilien pressat - vann efter två sena mål

Costa Rica var på väg mot en skräll mot Brasilien. Men icke. Brasilien fixade 2-0-segern efter två mål på tilläggstid Brasilien har inte fått någon sprudlande start på detta världsmästerskap.

Sydöstran - 1 timme sedan

Andersson: "Vi vet varför vi är här"

Stenhårt jobb, inga genvägar. Det är vad som krävs mot Tyskland, enligt Sveriges förbundskapten. - Vi vet varför vi är här, säger Janne Andersson.

Sydöstran - 1 timme sedan

Över hundra gripna i Christianiasatsning

Sammanlagt 111 personer har nu gripits i den danska polisens satsning för att sätta stopp för den organiserade handeln med hasch i statsdelen Christiania i Köpenhamn. På en månad har polisen, förutom gripandena, beslagtagit över 18 000 cannabiscigaretter och 130 kilo haschprodukter.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Carlsson i topp efter superrunda i Thailand

Lynn Carlsson är i delad ledning i Europatourtävlingen Pattaya, Thailand, efter två spelade rundor. Hon inledde tävlingen med att gå runt på par under den första rundan. Sedan lossnade det för den 23-åriga halländskan på den andra.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.