Sydöstran > Nyheter

Friday, 17 August, 09:06

Sydöstran - 07 jan 16 kl. 16:52

Flyktinghjälp i mörker och kyla– Det kommer knappt hälften så många flyktingar nu, 1500-2000 i veckan. Men situationen är svårare nu med mörker och kyla, säger Magnus Manhammar från Lesbos..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Magnus Manhammar, Lesbos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyktinghjälpi , mörkeroch , kyla
Uppsalanyheter.se - 30 sep 15 kl. 04:20

Uppsalaelever samlar in pengar till flyktinghjälpen

Flyktingkatastrofen: Aldrig har viljan att hjälpa människor som flyr sina hemländer varit större och många insamlingsinitiativ sker runt om i landet. Uppsalanyheter träffade två ungdomar från elevrådet på Von Bahrs Skola där man har startat en egen insamling.Aldrig har viljan att hjälpa människor som flyr sina hemländer varit större och många insamlingsinitiativ sker runt om i landet.

Barometern - 24 okt 13 kl. 07:40

Engagerade och aktiva medlemmar stärker FN

Om inte Förenta Nationerna fanns skulle organisationen behöva upp­finnas ? så kan betydelsen av en mötesplats för alla världens länder uttryckas. Världsorganisationens arbete kommer miljoner människor till del varje dag i form av flyktinghjälp, katastrofarbete, utbildning för flickor och kvinnor och vaccinationsprogram mot smittsamma sjukdomar för barn i hela världen.

Affärsvärlden - 04 sep 15 kl. 17:20

Miljoninsamling till flyktinghjälp

Radiohjälpen fick under en dag in fyra miljoner kronor. Rekordsumman samlades in samma dag som bilden på en död treåring vid Medelhavet spreds över världen. Även andra organisationer märker ett enormt intresse..

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 15 kl. 00:34

EU-ledare stärker gränserna

Klockan hann över midnatt innan EU:s stats- och regeringschefer slutade prata om flyktingkrisen på sitt toppmöte i Bryssel.
En miljard euro ska ges till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna ska stärkas..

GöteborgsPosten - 24 sep 15 kl. 00:35

EU-ledare stärker gränserna

Klockan hann över midnatt innan EU:s stats- och regeringschefer slutade prata om flyktingkrisen på sitt toppmöte i Bryssel. En miljard euro ska ges till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna ska stärkas..

UNT - 24 sep 15 kl. 02:00

EU-ledare stärker gränserna

EU ska ge en miljard euro till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna stärks..

YLE - 19 sep 15 kl. 16:04

Irakier gav råd till asylsökande i Kristinestad

Det absolut viktigaste för de asylsökande är att lära sig landets språk, säger Bikthiyar Qader Saeed. Han kom själv som asylsökande till Kristinestad från Irak för fem år sedan. I dag bor han i södra Finland.

YLE - 06 apr 16 kl. 14:30

#minkör: Körsång fostrar inåt och utåt

Utåt sett är Aurorakören i Åbo kända för sin sångarglädje och sitt speciella sound, men kören kan också ha en samhällsfostrande funktion. Det märks speciellt nu i april, då kören genomför en stödkonsert tillsammans med asylsökande konstnärer och musikutövare. – Körsång är fostrande, så är det bara.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Stor brist på havsreservat

Stora naturområden skyddas i Sverige genom att vara naturreservat. Men nästan alla skyddade områden finns på land, och havreservat utgör endast en väldigt liten del.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Rederijätte gör förlustkvartal

Den danska rederijätten AP Möller Maersk redovisar en förlust före skatt på 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 230 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018. Det kan jämföras med en vinst på 43 miljoner dollar under samma period i fjol.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Simglädje fyllde bassängen

Det har varit fullt fart både i och utanför Brunnsbadets bassänger under Ronneby Simsällskaps årliga simläger i Ronneby..

Sydöstran - 10 minuter sedan

Konserverad fest på Dragsö

Under torsdagen höll Surströmmingssällskapet i Karlskrona sin årliga fest. Under tillställningen var den konserverade, jästa sillen förstås i centrum..

Sydöstran - 5 minuter sedan

Vikingamarknad är tillbaka i helgen

I helgen arrangeras återigen Valshall vikingamarknad på Senoren utanför Karlskrona..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Viltkockar efterlyses

Efter sju år i träda ska ”Årets viltkock och restaurang” åter utses. Jakten är inledd..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Fler använder cannabis i Sverige

Antalet vuxna som använder cannabis regelbundet blir fler, rapporterar SVT Nyheter. Andelen av den vuxna befolkningen som brukat drogen det senaste året ökade från 2,5 till 3,6 procent mellan 2013 och 2017, enligt en studie från Centralförbundet för alkohol- och narkotika upplysning, CAN.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Trump om Turkiet: Har utnyttjat oss länge

USA:s president Donald Trump ökar trycket på Turkiet, vars gripande av den amerikanske pastorn Andrew Brunson har gjort den redan dåliga relationen mellan länderna bottenfrusen.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Pentagon sätter P för Trumps parad

Pentagon skjuter upp den planerade militärparaden genom Washington minst ett år. Paraden var tänkt att hållas den 10 november som en hyllning till krigsveteraner och för att högtidlighålla första världskrigets slut.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.