Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 23 October, 16:14

Liknande nyheter

Taggar: Flyktinghjälpi , mörkeroch , kyla
Uppsalanyheter.se - 30 sep 15 kl. 04:20

Uppsalaelever samlar in pengar till flyktinghjälpen

Flyktingkatastrofen: Aldrig har viljan att hjälpa människor som flyr sina hemländer varit större och många insamlingsinitiativ sker runt om i landet. Uppsalanyheter träffade två ungdomar från elevrådet på Von Bahrs Skola där man har startat en egen insamling.Aldrig har viljan att hjälpa människor som flyr sina hemländer varit större och många insamlingsinitiativ sker runt om i landet.

Barometern - 24 okt 13 kl. 07:40

Engagerade och aktiva medlemmar stärker FN

Om inte Förenta Nationerna fanns skulle organisationen behöva upp­finnas ? så kan betydelsen av en mötesplats för alla världens länder uttryckas. Världsorganisationens arbete kommer miljoner människor till del varje dag i form av flyktinghjälp, katastrofarbete, utbildning för flickor och kvinnor och vaccinationsprogram mot smittsamma sjukdomar för barn i hela världen.

Affärsvärlden - 04 sep 15 kl. 17:20

Miljoninsamling till flyktinghjälp

Radiohjälpen fick under en dag in fyra miljoner kronor. Rekordsumman samlades in samma dag som bilden på en död treåring vid Medelhavet spreds över världen. Även andra organisationer märker ett enormt intresse..

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 15 kl. 00:34

EU-ledare stärker gränserna

Klockan hann över midnatt innan EU:s stats- och regeringschefer slutade prata om flyktingkrisen på sitt toppmöte i Bryssel.
En miljard euro ska ges till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna ska stärkas..

GöteborgsPosten - 24 sep 15 kl. 00:35

EU-ledare stärker gränserna

Klockan hann över midnatt innan EU:s stats- och regeringschefer slutade prata om flyktingkrisen på sitt toppmöte i Bryssel. En miljard euro ska ges till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna ska stärkas..

UNT - 24 sep 15 kl. 02:00

EU-ledare stärker gränserna

EU ska ge en miljard euro till FN:s flyktinghjälp samtidigt som de egna gränserna stärks..

YLE - 19 sep 15 kl. 16:04

Irakier gav råd till asylsökande i Kristinestad

Det absolut viktigaste för de asylsökande är att lära sig landets språk, säger Bikthiyar Qader Saeed. Han kom själv som asylsökande till Kristinestad från Irak för fem år sedan. I dag bor han i södra Finland.

YLE - 06 apr 16 kl. 14:30

#minkör: Körsång fostrar inåt och utåt

Utåt sett är Aurorakören i Åbo kända för sin sångarglädje och sitt speciella sound, men kören kan också ha en samhällsfostrande funktion. Det märks speciellt nu i april, då kören genomför en stödkonsert tillsammans med asylsökande konstnärer och musikutövare. – Körsång är fostrande, så är det bara.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Sveriges engagemang för FN måste vara starkt

Global och nationell turbulens omgärdar firandet i Sverige av FN-dagen den 24 oktober. Det förnyade kärnvapenhotet, humanitära katastrofer och rekordstort antal flyktingar påverkar samarbetet i FN. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

Hugo Hobring i SD är en floskelmaskin

Den 4:e september så skriver Hugo Hobring i Sydöstran utmanar mig i en debatt. Jag besvarade samma dag och antog din debatt och bad dig återkomma. Vi skulle diskutera psykisk ohälsa.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Nu gäller det för Centern att hålla gränsen

Den legendariske centerhövdingen Torbjörn Fälldin gav orden "Håll gränsen" till ÖB under U 137:s intrång i den Blekingska skärgården. Den gången var uppgiften att hålla gränsen mot ett eventuellt Sovjetisk fritagningsförsök av ubåten. .

Sydöstran - 10 minuter sedan

Barn hittade 1600-talsmynt i skolans sandlåda

Djupt ner i sandlådan på Yngsjö skola i Skåne hittade fjärdeklassarna Filip Hansson och Albin Ebbinge ett mynt. Först tänkte de gå och köpa något för det, men sedan tyckte de att det såg gammalt ut. Det visade sig vara från tidigt 1660-tal.

Sydöstran - 30 minuter sedan

EU kräver mer av Italiens budget

Gör om, manar EU-kommissionen till Italien, sedan landets budgetförslag inte anses vara i linje med EU:s regler. - Vi ser inga alternativ än att be våra italienska kollegor att göra så här. Euroområdet bygger på förtroende.

Sydöstran - 30 minuter sedan

”Vi ska inte samarbeta med SD”

Sölvesborgs-moderaterna hotas att läxas upp från Stockholm. Detta om M gör verklighet av ett valtekniskt samarbete med SD i Sölvesborg..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fängslad svensk släpps ur fängelse i Thailand

En svensk man som suttit i fängelse i Thailand för narkotikabrott i åtta år kommer att skickas hem till Sverige för att avtjäna återstoden av sitt straff här, rapporterar Sundsvalls Tidning. Mannen, som är i 35-årsåldern, dömdes 2010 för att ha tillverkat metamfetamin.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Orbit One växer – i Ryssland

Sydöstran - 45 minuter sedan

Varning för urvattnade vattenförslag

Nya EU-regler ska ge bättre kranvatten till alla - inklusive på krogen - hoppas EU-kommissionen. Fast kritikerna varnar för att förslagen redan är urvattnade.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Björn Fries om hur Karlskrona blev unikt

Kinesiska muren, Taj Mahal och Venedig. Örlogsstaden Karlskrona har gott sällskap på världsarvslistan och firar denna vecka 20 år som världsarvsstad. Tidigare kommunalrådet Björn Fries minns hur allting började..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.