SvD > Ekonomi

Tuesday, 06 December, 18:55

SvD - 07 jan 16 kl. 10:59

Här är världens första drönare – för passagerareÄn så länge har drönare varit försedda med framförallt kameror, eller i vissa fall vapen. Men nu kan de bära en annan last. På CES-mässan presenterade kinesiska Ehang en drönare med plats för en människa..
Läs mer på SvD

Läs mer om:
CES, Ehang

Dela artikeln

634 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Här är världens första drönareför , passagerare
YLE - 25 okt 13 kl. 14:22

Vill du bli chefstränare?

Vi har ett kapat flygplan fullt av passagerare som smider planer över hur man skall övermanna kaparna. Sex timmar senare tänker samma passagerare, varför tar inte någon tag i saken. När dygnet är till ända sitter redan en stor del av de fastkedjade passagerarna uppgivna med tanken, jag bryr mig inte om ifall de skjuter mig.

DI - 08 jan 16 kl. 06:57

Drönaren som tar passagerare

Drönare har varit stekheta de senaste åren. Nu har den kinesiska drönartillverkaren EHang visat upp en drönare som kan ta en passagerare. Det skriver Techcrunch..

BT - 04 dec 14 kl. 14:27

Drönare stoppade Brommaflyg

En drönare utan tillstånd, som skulle filma bygget av Norra länken, stoppade vid lunchtid all flygtrafik till och från Bromma flygplats. - Vi var tvungna att stänga kontrollzonen, säger flygplatsdirektör Peder Grunditz.Vid tolvtiden på torsdagen fick flygledningen larm om en obemannad farkost över Karolinska sjukhuset.

YLE - 26 maj 13 kl. 21:54

Förbindelsefartyg på grund i Nagu - passagerare evakuerades

Förbindelsefartyget Nordep stötte på grund i Nagu skärgård vid Lökholm på söndag eftermiddag kl. 15.30.

Dagensanalys.se - 18 apr 16 kl. 11:26

Drönare krockade med British Airways plan idag

Ett plan vid Heathrow flygplats tros ha träffats av en drönare innan det landade idag. British Airways flyg från Geneva drabbades då det närmade sig London flygplatsen vid ca 12:50 BST med 132 passagerare och fem besättningsmedlemmar ombord idag. Efter landningen rapporterade piloten att ett föremål – troligtvis en drönare – hade kolliderat med framsidan av Airbus A320.

BT - 07 dec 14 kl. 23:42

Plan och drönare nära att kollidera

Ett passagerarplan var nära att kollidera med en drönare vid flygplatsen Heathrow i London i juli, enligt tidningen Sunday Times som citerar en ny rapport. Enligt rapporten höll flygplanet, som kan ta upp till 180 passagerare, på att kollidera med drönaren på en höjd av 213 meter. Hela rapporten ska enligt tidningen publiceras på fredag och väntas konstatera att det rådde en allvarlig risk för kollision.

Sydsvenskan - 21 jul 15 kl. 16:10

Lufthansa nära krocka med drönare

Inte mer än 100 meter var avståndet mellan ett Lufthansaplan och en drönare vid Warszawas flygplats i måndags, uppger flygbolaget och Polens luftfartsmyndighet.Det fanns 108 passagerare ombord på Embraerplanet, som kom från München, när det höll på att krocka med drönaren på 760 meters höjd.Incidenten utreds av polsk polis.

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 15 kl. 16:10

Lufthansa nära krocka med drönare

Inte mer än 100 meter var avståndet mellan ett Lufthansaplan och en drönare vid Warszawas flygplats i måndags, uppger flygbolaget och Polens luftfartsmyndighet.Det fanns 108 passagerare ombord på Embraerplanet, som kom från München, när det höll på att krocka med drönaren på 760 meters höjd.Incidenten utreds av polsk polis.

SvD - 07 dec 14 kl. 23:42

Plan och drönare nära att kollidera

Ett passagerarplan var nära att kollidera med en drönare vid flygplatsen Heathrow i London i juli, enligt tidningen Sunday Times som citerar en ny rapport. Enligt rapporten höll flygplanet, som kan ta upp till 180 passagerare, på att kollidera med drönaren på en höjd av 213 meter..

Helsingborgs Dagblad - 07 dec 14 kl. 23:44

Plan och drönare nära att kollidera

Ett passagerarplan var nära att kollidera med en drönare vid flygplatsen Heathrow i London i juli, enligt tidningen Sunday Times som citerar en ny rapport. Enligt rapporten höll flygplanet, som kan ta upp till 180 passagerare, på att kollidera med drönaren på en höjd av 213 meter. Hela rapporten ska enligt tidningen publiceras på fredag och väntas konstatera att det rådde en allvarlig risk för kollision..

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 timmar sedan

Bakslag för Apple i patenttvist mot Samsung

Den amerikanska högsta domstolen river upp en tidigare dom som gav Apple segern i en segdragen patenttvist med konkurrenten Samsung..

SvD - 3 timmar sedan

Uppgifter: Ingen hörlursutgång på Galaxy S8

Enligt uppgifter till sajten Sammobile kommer Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy S8 inte att ha någon klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång..

SvD - 3 timmar sedan

USA:s handelsunderskott ökar

Underskottet i USA:s handelsbalans växte till 42,6 miljarder dollar (cirka 390 miljarder kronor) i oktober. Det var något mer än väntat..

SvD - 3 timmar sedan

”Flygskatt kan ge pengar till underhåll av tågen”

Det är inte bara rättvist att flyget får betala för sin klimatpåverkan – en flygskatt är också ett smart sätt att generera intäkter till underhåll av tågtrafiken. En verkningsfull klimatskatt på flyg har ett brett och starkt stöd bland den svenska befolkningen, skriver Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen, i en replik..

SvD - 4 timmar sedan

Tillverkningsfel bakom dåliga batterier i Iphone 6S

Apple har nu publicerat en förklaring till de problem med batterier som laddas ur allt för snabbt på vissa Iphone 6S-enheter. .

SvD - 4 timmar sedan

VW miljardsatsar mot Google, Apple och Uber

Krisstämplade Volkswagen miljardsatsar på ett nytt affärsområde som ska slå rakt mot Uber, Google och Apple. Det handlar om nya biltjänster inom mobilitetsområdet. Men VW är sent ur startblocken.

SvD - 4 timmar sedan

Italiensk krisbank handelsstoppad

Den problemdrabbade italienska banken Monte dei Paschi har tillfälligt handelsstoppats på Milanobörsen sedan bolagets aktie sjunkit 5 procent, varpå ett automatiskt handelsstopp utlösts. Det rapporterar Bloomberg News..

SvD - 5 timmar sedan

Börsfall för Lucara efter tvist med gruvoperatör

Gruvbolaget Lucara Diamond föll brant både i Stockholm och på Torontobörsen på måndagen, sedan bolaget sent på fredagen meddelat att det avslutat sitt samarbete med Eqstra Botswana, det bolag som är operatör vid Karowegruvan i Botswana..

SvD - 5 timmar sedan

EU-hopp om snabb brexit

Redan i oktober 2018 kan en uppgörelse om Storbritanniens utträde ur EU vara klar, siar EU-kommissionens chefsförhandlare Michel Barnier..

SvD - 5 timmar sedan

Så stor insats krävs till bostaden – 8 städer listade

Storleken på de kontantinsatser som krävs för att köpa en bostad bara växer, och som SvD har rapporterat om ökar antalet svenskar som tar ett blancolån för att finansiera insatsen. Men börjar du i tid så kan det faktiskt gå att spara ihop den summa som krävs. Så här mycket måste du spara för att få ihop till insatsen i Stockholm samt sju andra städer..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.