Skånskan > Opinion

Sunday, 05 July, 02:09

Skånskan - 07 jan 16 kl. 01:00

Rekord i bil­för­sälj­ning trots mil­jö­skan­da­lenOpinion Bil­för­sälj­ning­en i Sverige slog nytt re­kord för­ra året. Den ti­di­ga­re högs­ta no­ter­ing­en var från 1988.
Över 345 000 nya bi­lar sål­des 2015, vil­ket var en ök­ning från för­ra året med 13,5 pro­cent.
Som van­ligt säljs flest Vol­vo i Sverige, men Volks­wa­gen kom­mer in som god tvåa.
Det är mer för­vå­nan­de än att för­sälj­nings­re­kor­det sla­gits.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bil, Sverige, Vol, Volks, VW, Su

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordi , bilför , sälj, ningtrots , mil, , skan da len
DI - 01 mar 19 kl. 11:08

Brittiska företag rekordökar sin belåning inför brexit

Brittiska bolag bygger upp sina lager inför brexit och därmed ökar även belåningen. I januari rekordökade emissioner av kortsiktiga företagscertifikat till den högsta nivån sedan dessa började registreras 2003, skriver Financial Times..

Eurosport - 27 maj 13 kl. 14:15

Cykel - Schleck påkörd av bil på träning: "Det blir aldrig tråkigt"

Dopningsavstängde cykelstjärnan Fränk Schleck blev påkörd av en bil i morse. "Aj, det gör ont", skriver 33-åringen..

Skånskan - 17 aug 18 kl. 15:00

Suc­cé för ut­lå­ning av el­dri­vna cyklar

Käv­lin­ge Förra våren er­bjöd kommunen in­vå­na­rna att låna el­cy­kel un­der en veckas tid. In­tres­set var så stort då att man i bör­jan av au­gus­ti upp­repade er­bju­dan­det.
På en vecka var båda till­gäng­liga cyklar upp­bo­kade ända fram till mitten av de­cem­ber.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 13 kl. 22:47

Steira påkörd av bil

Den norska landslagsåkaren i längdskidåkning, Kristin Størmer Steira, skadade sig på tisdagen när hon blev påkörd av en bil under träning. Steira var ute och åkte med rullskidor när hon blev påkörd och bröt två revben samt stukade ena foten. ?

Sydsvenskan - 05 sep 13 kl. 11:54

Dubbla böter för bil i egen hage

En bilägande skåning parkerade bilen i sin egen fårhage. För det fick han p-böter ? två gånger..

Eurosport - 15 jan 14 kl. 19:50

Cykel - Tour Down Under - Voeckler krockade med bil - missar Tour Down Under

Thomas Voeckler krockade med en bil på träning under onsdagen och bröt nyckelbenet. Nu missar fransmannen Tour Down Under, meddelar tävlingsorganisationen..

SVT - 16 aug 19 kl. 12:43

Tävlingscyklister påkörda av bil

World Tour-laget WNT-Rotor tvingas lämna återbud till lördagens lagtempo i Vårgårda. Fyra av lagets åkare blev påkörda av en bil under träning på fredagsförmiddagen i centrala delarna av kommunen..

DN - 15 jan 18 kl. 10:48

Johan Croneman: SVT:s serie om välfärd slår alla rekord – i förvåning

Journalisten Britt-Marie Mattsson synar ”Den svenska välfärden” i SVT. Hon är överallt men inget särskilt blir sagt. Den första två avsnitten är obegripligt intetsägande.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 11:20

Rekord-bra Peterson tog tyngsta DM-titeln

Jakob Peterson, som den här säsongen fått debutera för BTK Rekord i Pingisligan, tog hem segern i den tyngsta klassen, herrsingel öppen, när Skånes DM i bordtennis avgjordes i Sjöbo. I finalen slog han den regerande mästaren från 2018, sin förre IFK Lund-klubbkompis Daniel Törngren.Så här gick xcet:
Herrsingel öppen: 1) Jakob Peterson, Rekord, 2) Daniel Törngren, IFK Lund, 3) Hugo Törngren och Andreas Odhelius, IFK Lund.

Trelleborgs Allehanda - 18 mar 13 kl. 08:41

Svenskt rekord av Tracey Andersson

Tracey Andersson satte i går nytt svenskt rekord i slägga vid European Cup Winter Throwing i Spanien. Den IFK-fostrade friidrottaren kastade 70.82 och kom på en fin fjärdeplats bland världseliten i Castellón.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Nya skyltar på lekplatserna

STAFFANSTORP Kommunens lekplatser har fått nya hänvisningsskyltar.
Här ges information om vem som har ansvaret, var man kan vända sig med en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.
Namnet på respektive lekplats på skylten är det vedertagna namnet men många lekplatser har också egna smeknamn utifrån de teman som de är uppförda kring..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Motion om gupp får bifall

STAFFANSTORP En S-motion med yrkandet att det ska göras en översyn av förekomsten av vägbulor med målsättningen att halvera antalet, vann stort gehör i kommunfullmäktige, från alla håll.
Werner Unger (S) som skrivit motionen fick bifall till sitt förslag. Han föreslog en översyn för att kunna minska antalet vägbulor till hälften och en översyn ska nu göras.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Första kvinnliga biskopen

PIONJÄR. Hon är Sveriges första kvinnliga biskop och har varit präst i över 50 år. Vid 80 bistår Christina Odenberg fortfarande kyrkan – men som pensionär unnar hon sig lugn och ro till morgonkaffet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Klotter har polisanmälts

STAFFANSTORP Någon har klottrat ett hakkors på ett staket vid Önsvalavägen i Staffanstorp.
Det har hänt någon gång mellan den 9 och 21 mars och har polisanmälts.
Eftersom klottret föreställer ett hakkors blir brottsrubriceringen utöver skadegörelse även hets mot folkgrupp..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:37

Häktad efter mord i Furulund

Furulund Den 35-årige man som i helgen greps misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Furulund har häktats.Det var i fredags som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus i Furulund.
En 35-årig man greps.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Femårig flicka nära krossas av kollapsad lekanordning

ESLÖV Femåriga Ida Pettersson skadades svårt när hon i helgen lekte på en gård som hör till en av kommunens förskolor. Ett träd till en lekanordning knäcktes plötsligt i markhöjd och ramlade rakt över henne.
Hon fördes med ambulans till sjukhuset och har bland annat brutit benet och fått flera frakturer på bäckenet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Förvaltningchefen: Vi får titta på konstruktionen

ESLÖV Efter olyckan ska kommunen granska konstruktionen i den lekanordning som ledde till att femåriga Ida Pettersson skadades allvarligt.
– Vi ska se till att vi har säkra förskolegårdar, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.Rektorn på Ekebackens förskola vill inte kommentera den allvarliga olyckan som inträffat.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:16

Tredje rånaren fanns i häktet

Sjöbo/sydost Det har funnits misstankar om att det varit en tredje person inblandad i gårdsrånen i sydöstra Skåne – och nu kan personen ha hittats – i häktet.Sedan de två misstänkta rånarna greps efter rånet mot gården i Vollsjö har polisen letat efter en tredje gärningsperson. Flera av offren har i förhör berättat att det varit tre personer som kommit hem till dem.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 17:14

Nu är det sluthängt vid bardisken

Inrikes För att begränsa smittspridningen införs strängare regler för landets alla restauranger, barer och kaféer. De nya reglerna kan börja gälla redan på onsdagen.Vi kommer bara att tillåta servering vid sittande bord.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.