E24 > Ekonomi

Saturday, 29 October, 01:23

E24 - 06 jan 16 kl. 17:08

Fler medlemmar i facketFör första gången på länge växer LO-förbunden. Glädjande, tycker de själva. Men på arbetsplatserna blir andelen fackanslutna inte fler..
Läs mer på E24
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Fler, medlemmari , facket
DI - 22 feb 11 kl. 17:13

Partierna får fler medlemmar

Alla partier fick fler medlemmar valåret 2010, med ett undantag: Centerpartiet..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 13 kl. 11:55

Bara SD och V får fler medlemmar

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är de enda riksdagspartier som får fler medlemmar, visar TT:s genomgång. Alla andra partier fortsätter att tappa och mest tappar Miljöpartiet..

NSD - 28 jan 13 kl. 20:30

Sifo-mätning: Bara SD och V får fler medlemmar

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är de enda riksdagspartier som får fler medlemmar.Alla andra partier fortsätter att tappa och mest tappar Miljöpartiet..

SR - 02 jan 14 kl. 16:00

A-kassor hoppas på fler medlemmar

A-kassorna hoppas på fler medlemmar under 2014 när medlemsavgifterna sänks. Cirka 2,2 miljoner personer får sänkt avgift, en kostnad på 9 miljarder kronor de kommande fyra åren, enligt regeringen. Störst blir sänkningen för hotell- och restauranganställda..

Corren - 23 okt 15 kl. 12:00

Missing people vill ha fler medlemmar

Föreningen Missing people vill rekrytera fler medlemmar i Östergötland för att kunna hjälpa människor i nöd..

Nya Wermlands Tidningen - 05 sep 16 kl. 06:00

Villaägarna får allt fler medlemmar

I lördags visade Villaägarna runt Möckeln upp sig både i Karlskoga och Degerfors.– Trenden är positiv, vi får allt fler medlemmar, säger ordförande Jörgen Karlberg..

SN - 26 jan 11 kl. 20:14

Ny facklig roll ska locka fler medlemmar

Facken tappar medlemmar, dagens unga har inte samma motivation att gå med i facket som förr. Hos SKTF i Nyköping tog man den utvecklingen på allvar och frågade medlemmarna vad de tyckte facket skulle jobba med..

Sydsvenskan - 20 nov 12 kl. 06:30

Handels värvningsturné ska ge facket fler medlemmar

Drygt varannan butiksanställd är med i facket. Målet är att de ska bli fler.
Därför är Habib Alievski och Marina Persson från Handels avd 1 är på värvningsturné bland de nyöppnade butikerna på Emporia..

BT - 28 jan 12 kl. 01:31

Fackförbunden får fler medlemmar

Efter flera år med minskande medlemsantal växer nu många fackförbund. LO, TCO och Saco ökade med sammanlagt närmare 30 000 medlemmar under 2011, skriver Dagens Nyheter. Bäst gick det för Saco som växte med drygt 16 000 medlemmar.

Sydsvenskan - 28 jan 12 kl. 02:17

Fackförbund får fler medlemmar

Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Efter flera år med minskande medlemsantal växer nu många fackförbund.
LO, TCO och Saco ökade med sammanlagt närmare 30 000 medlemmar under 2011, skriver Dagens Nyheter. Bäst gick det för Saco som växte med drygt 16 000 medlemmar.

SR - 31 dec 15 kl. 03:12

LO bryter trend och får fler medlemmar

Fackförbunden inom LO ser ut att ha brutit den långvariga trenden med allt färre medlemmar. Under 2015 har medlemsantalet vänt upp för första gången på 20 år, mest på grund av att färre än tidigare lämnat facket..

Fler nyheter från E24

E24 - 4 timmar sedan

Carnegie måste lämna ut handlingar om HQ Bank

Investmentbanken Carnegie måste lämna ut handlingar om HQ Bank till HQ AB. Handlingarna finns hos Carnegie eftersom man tog över HQ Bank sedan banken försattes i likvidation hösten 2010..

E24 - 7 timmar sedan

”Sista generationen som kan sluta jobba vid 65”

I andra avsnittet av SvD:s tv-satsning Pensionsjakten handlar det om hur länge vi måste arbeta för att få pension. Trots uppståndelsen runt Reinfeldts ord om att jobba till 75 är det fortfarande 65 som gäller. Fortsätter vi bli äldre och räcker i så fall pengarna?

E24 - 8 timmar sedan

Strateg: Pressad krona köpvärd på sikt

Kronan är hårt pressad efter Riksbankens nya signaler om en fortsatt expansiv penningpolitik. Men på lite sikt kan den vara en köpvärd placering, enligt SEB:s chefsstrateg Carl Hammer..

E24 - 9 timmar sedan

USA:s tillväxt bättre än väntat

Den amerikanska bruttonationalprodukten (BNP) växte med 2,9 procent på årsbasis under tredje kvartalet, enligt statistik från landets handelsdepartement..

E24 - 9 timmar sedan

Dom: Uberförare inte egenföretagare

Storbritanniens arbetsdomstol slår i en dom fast att de förare som kör för den multinationella taxitjänsten Uber inte är att betrakta som egna företag, utan som anställda..

E24 - 9 timmar sedan

Shopping maxade Mastercards vinst

Ju mer köpglada konsumenterna är, desto högre blir Mastercards vinst. Världens näststörsta kredit- och betalkortsföretag ökade nettovinsten i tredje kvartalet till 1,2 miljarder dollar, en ökning med 21 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Det överträffade analytikernas förväntningar..

E24 - 11 timmar sedan

Självkritisk Johansson: ”Borde sett problemen”

Ericssons ordförande Leif Johansson tycker att han och styrelsen borde ha sett den snabba nedgången, som drabbade Ericsson i början av 2016, tidigare. I en intervju med SvD Näringsliv berättar han även att han har ett uppdrag som är ännu finare än det på Ericsson..

E24 - 12 timmar sedan

Nobia ett gäng miljoner över förväntan

Köksbolaget Nobia redovisar ett rörelseresultat på 337 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016. Väntat var ett rörelseresultat på 317 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning..

E24 - 12 timmar sedan

Scandic får 59 miljoner i ersättning

Folkets Hus & Park i Sundsvall ska betala 59,5 miljoner kronor i skadestånd till hotellkedjan Scandic..

E24 - Igår: 16:56

Förväntningarna för 2017 ligger för högt i Fingerprint

Mycket talar för att onsdagens prognossänkning kommer följas av flera. Vi ser det som sannolikt att 2017 blir ett mellanår då omsättningen står nästan still och vinsten faller. Gissningsvis blir det ett tema för kapitalmarknadsdagen i december att vd Christian Fredrikson vill sänka förväntningarna på 2017..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.