DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 23:07

DI - 06 jan 16 kl. 14:00

Småhusen allt dyrarePriserna på småhus - villor, radhus och kedjehus - steg under fjärde kvartalet 2015 med två procent jämfört med kvartalet före och med elva procent jämfört med motsvarande period 2014. De största ökningarna mellan tredje och fjärde kvartalet noterades i Jämtlands och Jönköpings län där husen blev sex procent dyrare, enligt statistik från Lantmäteriet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jämtlands, Jönköpings, Lantmäteriet

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småhusenallt , dyrare
Norrtelje Tidning - 21 nov 17 kl. 17:00

Därför blir husen dyrare i Norrtälje kommun och billigare på andra håll i länet

Bostadsmarknaden i Norrtälje kommun har inte varit lika het som i många andra av länets kommuner. Dessutom är husen i Norrtälje fortfarande billiga sett till hur nära Stockholm de ligger. Så förklarar Mäklarhusets kontorschef Staffan Westerberg de stigande bostadspriserna i Norrtälje kommun..

Sydsvenskan - 09 feb 11 kl. 19:02

Dyrare parkering på gång i centrum

Det kan bli dyrare att parkera i Lunds centrum.
Lund Lunds kommuns parkeringsbolag har hand om p-husen och parkeringar på bland annat skolgårdar. Tolv kronor i timmen är högsta avgift.

Helsingborgs Dagblad - 06 jan 16 kl. 12:57

Småhusen allt dyrare

Priserna på småhus — villor, radhus och kedjehus — steg under fjärde kvartalet 2015 med två procent jämfört med kvartalet före och med elva procent jämfört med motsvarande period 2014. De största ökningarna mellan tredje och fjärde kvartalet noterades i Jämtlands och Jönköpings län där husen blev sex procent dyrare, enligt statistik från Lantmäteriet.På årsbasis ökade priserna mest i Stockholms län (17 procent) och Jönköpings län (14 procent).

SvD - 06 jan 16 kl. 13:14

Småhusen allt dyrare

Priserna på småhus – villor, radhus och kedjehus – steg under fjärde kvartalet 2015 med två procent jämfört med kvartalet före och med elva procent jämfört med motsvarande period 2014. De största ökningarna mellan tredje och fjärde kvartalet noterades i Jämtlands och Jönköpings län där husen blev sex procent dyrare, enligt statistik från Lantmäteriet..

YLE - 11 sep 12 kl. 09:45

Disponenterna: Stambyten blir dyrare igen

Stambyten blir dyrare under de följande tolv månaderna, uppskattar Disponentförbundet. Priserna väntas stiga med 4,6 procent då de i fjol steg med 4,8 procent. I snitt kostar stambyten 450 euro per kvadrat om rören förnyas helt och hållet.

Corren - 29 jan 13 kl. 17:12

Betalsystem med bom blev dyrare än väntat

Inte nog med att Linköpingsborna tvingats köa i p-husen. De nya bomsystemen blev dessutom dyrare än beräknat..

Opinionen.se - 14 mar 13 kl. 11:00

Bättre men dyrare husförsäkring

Köpare av nya småhus kan få en rejäl förbättring av försäkringen mot byggfel. Därmed skulle man kunna undvika dråpslag som det mot villaägarna i den uppmärksammade domen om de fuktskadade husen i Svedala. Enligt tidningen Byggindustrin ska lagen förmodligen skrivas om så att undantaget i byggfelsförsäkringen, som gjorde att villaägarna blev utan ersättning, försvinner, enligt regeringens utredare.

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 09:49

Dyrare småhus under våren


Priserna på småhus steg med nästan två procent under perioden mars-maj, jämfört med tremånadersperioden före. Jämfört med motsvarande period förra året steg priserna med fem procent, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).Husen blev under vårmånaderna dyrare i 14 av 21 län.

TA - 12 jun 14 kl. 09:49

Dyrare småhus under våren


Priserna på småhus steg med nästan två procent under perioden mars-maj, jämfört med tremånadersperioden före. Jämfört med motsvarande period förra året steg priserna med fem procent, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).Husen blev under vårmånaderna dyrare i 14 av 21 län.

BT - 12 jun 14 kl. 09:49

Dyrare småhus under våren

Priserna på småhus steg med nästan två procent under perioden mars-maj, jämfört med tremånadersperioden före. Jämfört med motsvarande period förra året steg priserna med fem procent, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Husen blev under vårmånaderna dyrare i 14 av 21 län.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Akademikrogen tas över av ung stjärnkrögare

Den Gyldene Freden i Stockholm har fått ny krögare, den 21:a sedan 1720-talet. Den här gången sker en rejäl föryngring, Filip Fastén är 29 år, men redan välmeriterad. "Det betyder att jag har minst 40 år till att ge det här huset", säger han..

DI - 15 minuter sedan

Millicom har ansökt om USA-notering

Millicom meddelar på torsdagen att det lämnat in en ansökan till amerikanska SEC om en notering på Nasdaq-börsen i New York. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 1 timme sedan

SD-topp bakom konto som spred kvinnohat

En av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter står bakom ett konto på nätforumet Flashback som har publicerat kvinnoförnedrande inlägg, visar en granskning som DN har gjort. Partiet är dock nöjt med de förklaringar han har gett..

DI - 1 timme sedan

Theresa May vill ha "förtydligande" från EU i brexitfrågan

Storbritannien ber EU om ett "juridiskt förtydligande" om reservlösningen för att kunna övertyga det brittiska parlamentet att rösta för brexitavtalet..

DI - 1 timme sedan

SJ:s system hackat – 1,3 miljoner kunder tvingas byta lösenord

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

DI - 1 timme sedan

Blandad utveckling på Wall Street – GE vinnare på höjt råd

USA-börserna utvecklades blandat på torsdagen men stängde en bra bit från högstanivåerna i den tidiga handeln. Bland vinnarna syntes General Electric, efter en vändning i analytikerkåren. Stigande oljepriser gav samtidigt stöd till energisektorn..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Skytten i Strasbourg död

Den man som låg bakom dödskjutningen i franska Strasbourg i tisdags är död, enligt en poliskälla som Reuters hänvisar till. "Minst en person är neutraliserad", uppgav källan..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbyggarnas framtidstro nere på djupfrysta nivåer

Byggföretagens framtidstro i Stockholm sviktar på ett dramatiskt sätt, visar tidigare opublicerade data.  ”Läget i huvudstadsregionen är väldigt skakigt”, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Frankrike letar efterträdare till Carlos Ghosn

Frankrikes regering uppges nu leta efter kandidater som kan ersätta Renaults styrelseordförande och vd Carlos Ghosn, enligt källor till Reuters..

DI - 2 timmar sedan

Kraftig återhämtning i oljepriserna under torsdagen

Oljepriserna fortsätter att stiga på torsdagen efter nyheten om att Saudiarabien ska kapa sina oljeexporter till USA under de kommande veckorna. Sedan bottennivåerna vid lunchtid, svensk tid, har Brentoljan stigit med 2 dollar per fat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.