DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 16:11

DI - 06 jan 16 kl. 14:00

Småhusen allt dyrarePriserna på småhus - villor, radhus och kedjehus - steg under fjärde kvartalet 2015 med två procent jämfört med kvartalet före och med elva procent jämfört med motsvarande period 2014. De största ökningarna mellan tredje och fjärde kvartalet noterades i Jämtlands och Jönköpings län där husen blev sex procent dyrare, enligt statistik från Lantmäteriet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jämtlands, Jönköpings, Lantmäteriet

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småhusenallt , dyrare
Norrtelje Tidning - 21 nov 17 kl. 17:00

Därför blir husen dyrare i Norrtälje kommun och billigare på andra håll i länet

Bostadsmarknaden i Norrtälje kommun har inte varit lika het som i många andra av länets kommuner. Dessutom är husen i Norrtälje fortfarande billiga sett till hur nära Stockholm de ligger. Så förklarar Mäklarhusets kontorschef Staffan Westerberg de stigande bostadspriserna i Norrtälje kommun..

Sydsvenskan - 09 feb 11 kl. 19:02

Dyrare parkering på gång i centrum

Det kan bli dyrare att parkera i Lunds centrum.
Lund Lunds kommuns parkeringsbolag har hand om p-husen och parkeringar på bland annat skolgårdar. Tolv kronor i timmen är högsta avgift.

Helsingborgs Dagblad - 06 jan 16 kl. 12:57

Småhusen allt dyrare

Priserna på småhus — villor, radhus och kedjehus — steg under fjärde kvartalet 2015 med två procent jämfört med kvartalet före och med elva procent jämfört med motsvarande period 2014. De största ökningarna mellan tredje och fjärde kvartalet noterades i Jämtlands och Jönköpings län där husen blev sex procent dyrare, enligt statistik från Lantmäteriet.På årsbasis ökade priserna mest i Stockholms län (17 procent) och Jönköpings län (14 procent).

SvD - 06 jan 16 kl. 13:14

Småhusen allt dyrare

Priserna på småhus – villor, radhus och kedjehus – steg under fjärde kvartalet 2015 med två procent jämfört med kvartalet före och med elva procent jämfört med motsvarande period 2014. De största ökningarna mellan tredje och fjärde kvartalet noterades i Jämtlands och Jönköpings län där husen blev sex procent dyrare, enligt statistik från Lantmäteriet..

YLE - 11 sep 12 kl. 09:45

Disponenterna: Stambyten blir dyrare igen

Stambyten blir dyrare under de följande tolv månaderna, uppskattar Disponentförbundet. Priserna väntas stiga med 4,6 procent då de i fjol steg med 4,8 procent. I snitt kostar stambyten 450 euro per kvadrat om rören förnyas helt och hållet.

Corren - 29 jan 13 kl. 17:12

Betalsystem med bom blev dyrare än väntat

Inte nog med att Linköpingsborna tvingats köa i p-husen. De nya bomsystemen blev dessutom dyrare än beräknat..

Opinionen.se - 14 mar 13 kl. 11:00

Bättre men dyrare husförsäkring

Köpare av nya småhus kan få en rejäl förbättring av försäkringen mot byggfel. Därmed skulle man kunna undvika dråpslag som det mot villaägarna i den uppmärksammade domen om de fuktskadade husen i Svedala. Enligt tidningen Byggindustrin ska lagen förmodligen skrivas om så att undantaget i byggfelsförsäkringen, som gjorde att villaägarna blev utan ersättning, försvinner, enligt regeringens utredare.

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 09:49

Dyrare småhus under våren


Priserna på småhus steg med nästan två procent under perioden mars-maj, jämfört med tremånadersperioden före. Jämfört med motsvarande period förra året steg priserna med fem procent, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).Husen blev under vårmånaderna dyrare i 14 av 21 län.

TA - 12 jun 14 kl. 09:49

Dyrare småhus under våren


Priserna på småhus steg med nästan två procent under perioden mars-maj, jämfört med tremånadersperioden före. Jämfört med motsvarande period förra året steg priserna med fem procent, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).Husen blev under vårmånaderna dyrare i 14 av 21 län.

BT - 12 jun 14 kl. 09:49

Dyrare småhus under våren

Priserna på småhus steg med nästan två procent under perioden mars-maj, jämfört med tremånadersperioden före. Jämfört med motsvarande period förra året steg priserna med fem procent, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Husen blev under vårmånaderna dyrare i 14 av 21 län.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

VM gav prisrally på fjällstugor

Fritidshus i de svenska fjällen fortsätter att locka skidsugna. Hetast för tillfället är VM-aktuella Åre där priserna rusade med 9 procent i fjol..

DI - 10 minuter sedan

Kronofogden stäms för slarv med utbetalningar

Centrum för rättvisa stämmer Kronofogden för slarv med enskildas pengar och kräver skadestånd från staten, rapporterar fackförbundet ST:s tidning  Publikt..

DI - 15 minuter sedan

Thermoprodukter breddar båtliv med campingprodukter

Med en ny, patenterad innovation tog Thermoprodukter plats i världens båtar. Men den gungiga båtbranschen har fått familjeföretaget att utforska ny mark..

DI - 1 timme sedan

Mike Pence pressar EU om Iranavtal

USA:s vicepresident Mike Pence uppmanar EU att dra sig ur kärnenergiavtalet med Iran..

DI - 1 timme sedan

Vd:n vägrade flytta – undvik skräckscenarion när du hyr ut bostad

Tre gånger har den före detta vd:n hyrt en bostad och ganska snabbt slutat att betala hyran – men vägrat flytta. Undvik att hamna i samma fälla som de uthyrare som råkat ut för honom..

DI - 1 timme sedan

Sjöstedt: Vänsterpartiet vill att Sverige stannar i EU

Ska Vänsterpartiet som enda parti driva kravet på att Sverige ska lämna EU eller inte? Det är den heta frågan på Vänsterpartiets EU-valkonferens i Norrköping. ”Många vill veta var vi står och då ska vi också säga det i valrörelsen”, säger ordförande för Skånedistriktet Ana Süssner Rubin..

DI - 2 timmar sedan

Stefan Perssons Mercedes till salu

H&M:s storägare Stefan Perssons Mercedes är ute till försäljning.  ”Bilen går som en dröm, det går knappt att ha en bättre kärra”, säger den nuvarande ägaren. .

DI - 2 timmar sedan

Generaldirektören: Svårt att klara målet om punktliga tåg

Förra året var ett riktigt dåligt tågår. Och även om det blir bättre i år, blir det svårt för branschens att nå målet för punktligheten till 2020.  Det framgick av Ekots lördagsintervju där Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon var gäst.

DI - 2 timmar sedan

Skistar in i klädbranschen med egen kollektion

Skidreseföretaget Skistar, som kontrolleras av bröderna Mats och Erik Paulsson med familjer, har varit i fokus under alpina VM som avslutas i helgen.  Förutom att vara huvudsponsor har bolaget också varit officiell klädleverantör till VM genom det nya varumärket EQPE, en satsning som Skistars vd Mats Årjes hoppas ska bredda affärerna..

DI - 3 timmar sedan

Nederländsk revolt skakar flygjätten Air France-KLM

En maktstrid rasar inom det fransk-nederländska flygbolaget Air France-KLM. I centrum står nye en nyinkommen fransk koncern-vd, en skicklig och omtyckt dotterbolagsdirektör – samt massor av nationell prestige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.