SvD > Ekonomi

Thursday, 27 October, 18:43

SvD - 06 jan 16 kl. 10:45

Avancerade vapen ekonomisk utmaning för SverigeStrax före jul blev det klart att i Litauen vill köpa in pansarvärnsmissilen Javelin från Lockheed Martin och Raytheon. Ingen större affär precis. Beställningen beräknas vara värd omkring en halv miljard kronor och är en del i Litauens ambitioner att stärka sitt försvar..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Sverige, Litauen, Javelin, Lockheed Martin, Raytheon, Litauens

Dela artikeln

395 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Avancerade, vapen, ekonomisk, utmaningför , Sverige
Nyteknik - 13 mar 14 kl. 08:55

Kina hetsar mot mer avancerade vapen

Kinas ledarskikt hetsar mot snabb militär upprustning. Och det är den privata industrin som ska leda utvecklingen mot mer avancerade vapen..

Sydsvenskan - 01 apr 11 kl. 06:30

Nato vill inte bistå ­rebellerna med vapen

Kaddafis styrkor vinner ännu mer mark i Libyen. Nato vill inte bistå oppositionen med vapen, men enligt olika uppgifter smugglas de redan in i landet.
Trots militärinsatsen trycker Kaddafis styrkor rebellerna vidare österut och fronten sägs nu återigen flytta allt närmare Benghazi.

YLE - 03 mar 15 kl. 12:01

Tuomioja: Finland exporterar inte vapen till Ukraina

Utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP) säger att Ryssland inte officiellt varit i kontakt med Finland angående lasermätarexporten och att Finland därför inte behöver vara i kontakt med Ryssland i frågan. Det ryska ministeriet anklagar Finland för att stöda den ena parten i kriget i Ukraina genom att exportera lasermätare. Tuomioja konstaterar också att Finland inte har exporterat vapenhjälp till Ukraina och att Finland följt alla EU:s och internationella regler och direktiv gällande exportärenden.

SmålandsPosten - 05 sep 14 kl. 00:32

Inga vapen till diktaturer

SVT:s granskning av eventuell export av militär kunskap till Kina rullar vidare. Dramaturgin liknar den vid den så kallade Saudiaffären. Journalisterna lyfter fram fakta, men inte all på en gång.

Västerbottens Folkblad - 31 maj 12 kl. 19:26

Landstinget inför en ekonomisk utmaning

Landstingsledningens mål är nollresultat vid årsskiftet. Den senaste prognosen pekar på underskott med cirka 75- till 100 miljoner kronor, hävdade (M). - Vi står inför [...

GöteborgsPosten - 13 apr 13 kl. 06:00

En ekonomisk utmaning

IFK Göteborgs nye klubbdirektör Martin Kurzwelly efter första veckan på jobbet: ? Hur lyckas AIK sälja 15 000 årskort? Sådant måste vi titta på..

SR - 30 jun 14 kl. 10:38

Fortsatt ekonomisk utmaning för väst

Västvärlden utmanas fortfarande, även om de stora tillväxtekonomierna hamnat i svackor. Det säger CNN-journalisten och författaren Fareed Zakaria i Almedalen..

SVT Debatt - 20 jun 13 kl. 06:05

3D-vapen kan ge oss ett nytt 11 september

VAPEN FRÅN 3D-SKRIVARE Ur ett terrorperspektiv är hotet från de nya så kallade 3D-vapnen högst verkligt. Studenten Cody Wilson i Texas var först med den nya tekniken, och nu har myndigheter bekräftat att plastvapnen faktiskt fungerar. Även om de inte kommer användas av kriminella är de nya skjutvapnen ett reellt hot ?

SVT Debatt - 30 maj 13 kl. 14:20

Svenska vapen gör världen till en mindre säker plats

SVENSK VAPENEXPORT Vapenindustrin är en ljusskygg bransch som till mångt och mycket är beroende av skattemedel för sin bärkraft. Samtidigt underblåser den konflikter i världen. Lägg ned Försvarsexportmyndigheten, och låt framtidens svenska vapenexport bygga på tre principer: Öppenhet, demokratiskt ansvarsutkrävande och ett kriterium där mänskliga rättigheter är ett krav.

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Petter om nya avskalade skivan: "En utmaning för mig"

Petter är tillbaka med nygammal musik. På albumet "Skeppsholmen" har rapparens låtar klätts i helt ny kostym.
– Det var en utmaning för mig att gå in och jobba i den här musikaliska världen, säger han..

Fler nyheter från SvD

SvD - I förrgår: 16:44

Tekniskt avbrott i Rejlers

Teknikkonsulten Rejlers har några riktigt tråkiga år i ryggen och dagens kvartalsrapport visade inte på bättring. Om rörelsemarginalen skulle närma sig tidigare nivåer kring 6–10 procent kommer den här aktien gå riktigt bra. Tyvärr finns det inget som pekar i den riktningen i dagsläget..

SvD - 30 minuter sedan

1 450 tjänster bort på Ericsson i Stockholm

Efter en första förhandlingsomgång står det klart att mer än 1 900 tjänster försvinner på fyra av Ericssons orter, där alla anställda nu erbjuds avgångsvederlag. Flest jobb försvinner i Stockholm, 1 450 tjänster ska bort, skriver DN..

SvD - 2 timmar sedan

Ny miljardsmäll väntar Vattenfall efter tyskt beslut

Vattenfall kommer att tvingas betala 17 miljarder kronor till tyska staten för hanteringen av kärnavfall – 4 miljarder kronor mer än bolaget har avsatt för kostnaderna. Det beskedet ger vd Magnus Hall till SvD, i samband med bolagets kvartalsrapport..

SvD - 3 timmar sedan

Dyrare och smutsigare el väntas

Elpriset har på kort tid lyft till den högsta nivån på tre år. Och det lutar åt att importen av smutsig el från kontinenten blir högre än vanligt i vinter..

SvD - 4 timmar sedan

ABB:s orderingång rasar

Oro i världen gör att orderingången i ABB fullkomligt rasar – nedgången är 13 procent jämfört med för ett år sedan. Koncernchef Ulrich Spiesshofer tror på fortsatt knackig utveckling för bolaget den närmaste tiden..

SvD - 5 timmar sedan

Timkens resultat något bättre än väntat

Det amerikanska verkstadsbolaget Timken redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:49 dollar för det tredje kvartalet 2016..

SvD - 5 timmar sedan

Vårdföretagarna: Begränsat vinstuttag vore riktigt illa

Långsiktiga spelregler välkomnas. Vårdföretagarnas näringspolitiske chef Håkan Tenelius tycker att det vore skönt att bli av med vinstfrågan, och välkomnar en blocköverskridande överenskommelse..

SvD - 6 timmar sedan

Nissan investerar i Storbritannien

Den japanska biltillverkaren Nissan kommer att tillverka nya versioner av modellerna Qashqai och X-trail i Sunderland i Storbritannien..

SvD - 6 timmar sedan

Belgien överens om frihandelsavtalet Ceta

De belgiska förhandlarna har nu nått en intern överenskommelse om EU-Kanada-avtalet, CETA, och denna kommer nu att skickas till EU-kommissionen för vidare behandling..

SvD - 7 timmar sedan

Varumärket Volkswagen tappar

Rörelseresultatet för det skandalomsusade varumärket Volkswagen försämrades under tredje kvartalet till 363 miljoner euro, från 801 miljoner under motsvarande period i fjol..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.