DI > Ekonomi

Thursday, 25 August, 16:54

DI - 05 jan 16 kl. 21:24

MP-krav snabbt skrota id-kontrollerDanmarks beslut att upprätta gränskontroller mot Tyskland blåser nytt liv i kritiken mot de svenska id-kontrollerna. Inom Miljöpartiet växer nu kraven på att snabbt öppna upp gränserna i Öresundsregionen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tyskland, Miljöpartiet, Öresundsregionen

Dela artikeln

1116 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: MP-krav, snabbt, skrota, id-kontroller
UNT - 19 jun 16 kl. 10:05

Krav på bättre kontroller att avtalet följs

Vardaga anklagas för att bryta mot avtalet med kommunen..

Cornucopia - 23 dec 15 kl. 09:25

Öresundsbrotågen stängs ner på grund av ID-kontroller

SJ slutar köra tåg över Öresundsbron och Öresundstågen går bara till Kastrup och inte till Köpenhamn, som en konsekvens av införandet av ID-kontroller för att komma in i Sverige. Miljöpartiets språkrör Fridolin skyller på regeringen och säger sig ha jobbpendlat över bron.

ID-kontrollerna införs, eftersom regeringen påtalat att de svenska samhället och mottagningssystemen endast klarar 1 000 - 2 000 asylsökande i veckan.

Corren - 04 jan 16 kl. 15:02

Danmark svarar med egna kontroller

Sveriges krav på id-kontroller vid resor över sundet fick snabbt Danmark att införa kontroller vid gränsen mot Tyskland..

Corren - 04 jan 16 kl. 16:50

Danmark svarar med egna kontroller

Sveriges krav på id-kontroller vid resor över sundet fick snabbt Danmark att införa kontroller vid gränsen mot Tyskland..

Sydsvenskan - 17 dec 15 kl. 16:22

Id-kontroller kan bli kortvariga

Flyktingbarn som anländer med sina föräldrar undantas från de nya id-kraven över Öresund.De nya id-kontrollerna genomförs från den 4 januari, men fortsätter bara "så länge de behövs".Sanktionsavgifterna för Skånetrafiken, HH Ferries och andra operatörer blir "rimliga".

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 15 kl. 16:22

Id-kontroller kan bli kortvariga

Flyktingbarn som anländer med sina föräldrar undantas från de nya id-kraven över Öresund.De nya id-kontrollerna genomförs från den 4 januari, men fortsätter bara "så länge de behövs".Sanktionsavgifterna för Skånetrafiken, HH Ferries och andra operatörer blir "rimliga".

Sydsvenskan - 23 mar 11 kl. 00:05

"Ställ krav på sjötransporter"

Få företag ställer sociala krav på sina sjötransporter visar en ny rapport från fackförbundet Seko. Om sjömän världen över skall få anständiga arbetsförhållanden måste transportköparna ta ett större socialt ansvar, skriver Janne Rudén, förbundsordförande i Seko, och Kenny Reinhold, ordförande för Seko sjöfolk.
Sverige importerar och exporterar 200 miljoner ton gods varje år.

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 11 kl. 03:38

Handikappade kan slipp krav

Försäkringskassan överväger att ändra reglerna för återkrav av felaktigt utbetalda pengar. Bakgrunden är att flera svårt handikappade snabbt blivit skyldig FK mycket pengar när de flyttat till gruppboende. Preskriptionstiden kan halveras till fem år och tätare kontroller förhindrar att återkrav växer till stora belopp, skriver Dagens Nyheter.

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 00:05

"Vi hoppas att fler kommuner vågar göra som Malmö och formulera precisa sociala krav i sina upphandlingar och sedan kontrollera att de följs."

Att lokala fackliga funktionärer i Malmö hjälper till att kontrollera arbetsgivare som utför arbete åt kommunen gynnar hela näringslivet.
Det skriver sex fackliga företrädare för de privata bygg- och tjänstesektorerna. I morgon, tisdagen den 6 mars, informeras politiker, tjänstemän och styrelseledamöter i kommunala bolag om hur Malmö ska utforma sin framtida upphandling av tjänster.

SVT - 31 jul 14 kl. 19:41

Krav och kontroller bakom minskade vinster

2013 blev ett tufft år för flera av de företag som får pengar från Arbetsförmedlingen för att ge stöd och hjälp till arbetssökande. Mer krav och kontroller från Arbetsförmedlingen beskrivs som en viktig förklaring från bolagen..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Frilansare ger Stampen tummen ned

Torsdagen var sista dag för fordringsägarna att säga sitt om mediekoncernen Stampens begäran om förlängd tid för den pågående rekonstruktionen för 14 bolag i koncernen. Alla har lämnat klartecken – utom en ensam frilansjournalist..

DI - 30 minuter sedan

Grekland och EU i nytt bråk

Den tidigare chefen för Greklands statistikminister ska ställas inför rätta, anklagad för att ha manipulerat landets budgetunderskott och tvingat fram stödpaket. Nu kommer EU-kommissionen till statistikerns försvar..

DI - 30 minuter sedan

Vitrysk order för Lindab

Lindab har fått en order värd cirka 47,5 miljoner kronor för leverans av byggnader av varumärket Astron till Biocom i Vitryssland.Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: En ljuspunkt i USA

Torsdagens handel präglades av en rad databesvikelser från Sverige och Tyskland, men efter mer positiva signaler från USA på eftermiddagen vände europeiska statspappersräntor något upp..

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Lugnet före Yellen-stormen

USA-börserna återupptog den senaste tidens försiktiga utveckling omkring nollstrecket i torsdagens inledande handel..

DI - 30 minuter sedan

Dubbelfel för Biden

Under pressträffen tillsammans med statsminister Stefan Löfven blev det fel två gånger för USA:s vicepresident Joe Biden. Löfven blev kallad både Mr President och Mr Vicepresident..

DI - 45 minuter sedan

Skanska tar slovakisk miljardorder

Byggbolaget Skanska har tecknat avtal med National Highway Authority, NDS, i Slovakien om att bygga en förlängning av motorvägen D1 i östra delen av landet..

DI - 1 timme sedan

Mångmiljonkrav mot tv-distributör i Malmö

Det Malmöföretag som misstänks för olaglig distribution av utländska tv-sändningar krävs på mångmiljonbelopp..

DI - 1 timme sedan

Capio-veteran investerar i ny vårdtjänst

Digitala vårdtjänster har seglat upp som ett hett investeringsområde. Nu får uppstickaren Doctrin in kapital från vårdjätten Capios tidigare finanschef..

DI - 1 timme sedan

Nedåt för tjänste-PMI i USA

Ett snabbestimat över inköpschefsindex för tjänstesektorn i USA från Markit sjönk till 50,9 i augusti jämfört med 51,4 månaden före, rapporterar Bloomberg News..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.